ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΞΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Κορινθίων και η εποικοδομητική  συνεργασία της με το αρμόδιο Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α., είχε σαν αποτέλεσμα την επανεκκίνηση των έργων του Ξηριά, αφού εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου. Ο Δήμαρχος  Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Ξηριά, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να είχε τελειώσει  από το 2008. Εμείς, τόνισε,  σαν δημοτική Αρχή είχαμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλο αγώνα για να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Επιπλέον με δική μας πρωτοβουλία, επιτεύχθηκε τελικά η ένταξη συμπληρωματικών έργων, τα οποία στη πορεία αποδέχθηκε το Υπουργείο, που είναι και παραμένει ο κύριος  εκτελεστής του όλου έργου. Είμαι όμως αισιόδοξος, υπογράμμισε, ότι παρά την καθυστέρηση, το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού αρκετών εκ. ευρώ, θα αποπερατωθεί εντός του 2015.  Παρότι  σαν χώρα ζούμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρώ ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει  κανένα άλλο πρόβλημα αφού φαίνεται πως έχουμε ξεπεράσει τα όποια εμπόδια. Ετσι, δήλωσε,  μετά από πολλά χρόνια και για πρώτη φορά, όταν ολοκληρωθεί το έργο, η Κόρινθος αλλά και τα σχολεία που βρίσκονται πλησίον της Γ. Παπανδρέου (νηπιαγωγείο, ειδικό σχολείο, 2ο δημοτικό), θα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Παράλληλα στην ίδια περιοχή θα δημιουργηθούν επιπλέον επιφάνειες, οι οποίες θα μπορούν να μετατραπούν σε κοινόχρηστους χώρους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Υπογράμμισε εμφατικά ο Δήμαρχος, ότι τα έργα αυτά θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι η συμπληρωματική έκταση του έργου που θα εγκιβωτισθεί, θα ξεκινά από τις Γέφυρες της οδού «Γεωργίου Παπανδρέου» έως τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ αυτή που πρόσφατα ολοκληρώθηκε καλύπτει το κομμάτι από την Γ. Παπανδρέου έως την Κροκιδά. Εκεί, που παλαιότερα υπήρχε μια τελείως υποβαθμισμένη έκταση, τώρα, αυτή αναβαθμίστηκε και μετατράπηκε σε μια όμορφη κοινόχρηστη επιφάνεια, με πολύ πράσινο και όμορφα φωτιστικά σώματα. Η προαναφερθείσα επιφάνεια θα είναι προσβάσιμη για όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους, χωρίς όμως να επιτρέπονται τα αυτοκίνητα.  Με αυτό τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή Κορινθίων θα επιλύσει ένα ακόμη πρόβλημα συμβάλλοντας θετικά στην αναβάθμιση της πόλης, αφού η ολοκλήρωσή των παραπάνω έργων θα ομαλοποιήσει την κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων και θα ενοποιήσει λειτουργικά και αισθητικά την Κόρινθο. 
READ MORE - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΞΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εννέα 9 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 21, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 21χρονος συνελήφθη προχθές (3.2.2015) το βράδυ, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργούς τους. Ειδικότερα, ο 21χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, προχθές (3.2.2015) το πρωί, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρήματα. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντόπισαν τον 21χρονο, το βράδυ της ιδίας ημέρας και τον συνέλαβαν. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών: -Την 22.1.2015, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, διέρρηξαν οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ την 29.1.2015 εισήλθαν πάλι στην ίδια οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. -Την 19.11.2014 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. -Την 26.10.2014, στο Καμάρι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα, οινοπνευματώδη ποτά και προσωπικά αντικείμενα. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος είχε διαπράξει ακόμη τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών: -Κατά το χρονικό διάστημα από την 5.12.2013 έως την 21.12.2013, στο Καμάρι Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή. -Την 31.1.2014, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα. -Την 16.6.2014, στο Καμάρι Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. -Την 12.12.2014, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, οινοπνευματώδη ποτά και διάφορα αντικείμενα. Ο 21χρονος οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 
READ MORE - ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω του «Facebook»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Συγκεκριμένα,​ ​η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει ​κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook» ​και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν ​με ετικέτα (tag) μέχρι ​και είκοσι (20) φίλοι ​του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ​ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «​κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player (InstallFlashPlayer.exe)​. Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του​μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να ​υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. ​κωδικοί e-banking, ​αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.​ά.). Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό  έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή να αναρτά ​αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη ​το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση έως και είκοσι (20) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. ​Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, ​μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας: -Να μην πατάνε σε αναρτήσεις με περίεργο περιεχόμενο ή αναρτήσεις οι οποίες δεν εμφανίζεται να οδηγούν σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα. -Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του «Facebook» να ενεργοποιήσουν την επιλογή στην οποία δεν θα μπορεί κάποιος να ​τους προσθέσει με ετικέτα (tag) χωρίς να το εγκρίνουν.​ -Να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως λογισμικό Antivirus, το οποίο θα πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο. -Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή τους.​​​ Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: -Τηλεφωνικά στο: 111 88. Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
READ MORE - Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω του «Facebook»

ΕΠΕΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τις πληγές τους από την κακοκαιρία μετρούν πολλές περιοχές της χώρας. Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στην Ήπειρο, προβλήματα και στον Έβρο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Στην Τρίπολη, λόγω της κακοκαιρίας έπεσε γέφυρα και υποχώρησε μέρος του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Περδικονερίου-Φτεριάς στη Γορτυνία, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία. Εξάλλου προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με πτώσεις δέντρων, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και σε πολλές καλλιέργειες.

Σπίρτζης: Αμεση καταγραφή ζημιών για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις


«Θα γίνουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών για να μπορέσει η Πολιτεία να βοηθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και περισσότερο στην αποκατάστασή τους» δήλωσε στην Άρτα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε τα προβλήματα εντοπίζονται σε οικισμούς, καλλιεργούμενες εκτάσεις, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και σε μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
READ MORE - ΕΠΕΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ!

ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η "ΤΟΥΡΚΟΓΕΦΥΡΑ" ΣΤΟ ΒΕΛΟ!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σε ανακοίνωση του Δήμου Βέλου –Βόχας αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν του υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 1017/29-01-2015 εγγράφου της ΤΕΡΝΑ σας ενημερώνουμε ότι : Από την Τετάρτη 04-02-2014 και για ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ θα «κλείσει» η γέφυρα της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών στην θέση «Τουρκογέφυρα» στο δρόμο που συνδέει το Βέλο με το Βασιλικό και το Μούλκι. Η επικοινωνία με τις περιοχές αυτές θα γίνεται διαμέσου Κιάτου. Θα υπάρξει κατάλληλη σήμανση από την ΤΕΡΝΑ».

READ MORE - ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η "ΤΟΥΡΚΟΓΕΦΥΡΑ" ΣΤΟ ΒΕΛΟ!

ΣΥΛΛΗΨΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Συνελήφθη, χθες (1.2.2015) το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας  28χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διαμένει, βρέθηκαν μεταλλικά αντικείμενα (στηθαία) ιδιοκτησίας εταιρείας, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από την 31.1.215 το μεσημέρι, έως την 1.2.2015 το πρωί, από την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών. Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρείας. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται ακόμη τέσσερα (4) άτομα.
READ MORE - ΣΥΛΛΗΨΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μέσα στα πλαίσια των  κοινωνικών εκδηλώσεων, το  Δ.Σ. του ΚΕΠΑΠ, η Δημοτική Αρχή  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων,  τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης,  παρευρέθηκαν  το Σάββατο 31 Ιανουαρίου του 2015, στη κοπή  της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα ΚΑΠΗ των Εξαμιλίων και του Χιλιομοδίου, ενώ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου   παρευρέθηκαν αντίστοιχα στα Αθίκια και το Σοφικό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων Χρήστος Χασικίδης,  μέλη του Δ.Σ. των παραπάνω ΚΑΠΗ, η αντιπρόεδρος του Κ.Κ.Π. του Δ. Κορινθίων  Κωνσταντίνα Λύτρα και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώτα Πιπίνη και Γιάννης Κόλιας, ο Πρόεδρος του  ΚΕΠΑΠ  Μάριος Σταματάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος πλειοψηφίας Σπύρος Ζαχαριάς, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Χατζής,  Κώστας Ζήμος, Χρήστος Μελέτης και Σταύρος Κεφάλας,  οι δημ. σύμβουλοι Κώστας Παρτινέβελος και Δημ. Μουρούτσιος, καθώς επίσης πολλοί συνδημότες μας και μέλη των ΚΑΠΗ. 
READ MORE - ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε όλη την επικράτεια, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, συσσωρεύσεων υδάτων και κατολισθήσεων. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, ενώ σταματήσει η κίνηση των αμαξοστοιχιών λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων σε σημείο της διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι. Οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από τον ΣΣ Λιανοκλαδιού προς τον ΣΣ Τιθορέας και αντίστροφα. Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και στην επαρχιακή οδό σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου - Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών μέσω Επαρχιακής οδού Μοσχοχωρίου - Γοργοποτάμου. Επίσης, λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από τις 10:30 διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή. Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στην Ορεστιάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων. Στο Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις: Επ. Ο. Ανω Ποταμιάς - Κάτω Ποταμιάς, Επ. Ο. Αργυρουπόλεως - Σεβαστού, Επ. Ο. Μανδρών - Γαλλικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Παράλληλα, εξαιτίας υπερχείλισης ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της επαρχιακής οδού Ακροποταμιάς - Μελάνθιου-Λαοδικήνου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, αλλά δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, από το Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός), έως τη διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και λάσπη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήρια επαρχιακή οδό Αξιοχωρίου Πολυκάστρου, μέσω των οικισμών Αξιοχωρίου και 'Ασπρου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Στην Καστοριά, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 26ο έως 28ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων, που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα. Στα Τρίκαλα, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης, πενήντα περίπου στρεμμάτων, αλλά και τμήμα της επαρχιακής οδού Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας κατακλύστηκαν με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Η στάθμη των υδάτων είναι ανοδική.


Στην Ευρυτανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

  • Επ. Ο. 10η χ/θ Δάφνης - Μαυρομάτας, Δήμου Αγράφων.
  • Επ. Ο. Βαρβαριάδας - Μοναστηρακίου, από 6ο έως 9ο χλμ.
  • Επ. Ο. Κερασοχωρίου - Αγράφων, Δήμου Αγράφων θέση Καρβασαράς, (15ο χλμ).
  • Επ. Ο. Κερασοχωρίου - Παλαιοκατούνας, Δήμου Αγράφων, θέση Ακόνια, (8ο χλμ).
  • Επ. Ο. Βελαώρας - Τοπολιάνων, Δήμου Αγράφων (διασταύρωση προς Κ. Ποταμιά Γρανίτσας).
  • Επ. Ο. Ραπτόπουλου - Πρασιάς - Κέδρων, Δήμου Αγράφων, από 6ο έως 18ο χλμ.
  • Επ. Ο. Κερασοχωρίου - Αγράφων, θέση κουφαλόρεμα.
  • Όλο το επαρχιακό δίκτυο, της Δημοτικής ενότητας Αγράφων.
  • Επ. Ο. Καρπενησίου - Προυσού, από οικισμό Ταύρος έως Διπόταμα.
  • Επ. Ο. Προυσού - Ασπροπύργου.
  • Επ. Ο. Ραπτόπουλου -Πρασιάς, (θέση Στάρτ).
  • Επ. Ο. Κρικέλλου - Δομνίστας, 35ο χλμ.
  • Επ. Ο. Λημερίου - Γρανίτσας, Δήμου Αγράφων 1η και 6η χ/θ.
  • Επ. Ο. Καρπενησίου - Βελαώρας , θέση Σταυρός.
  • Επ. Ο. Σιγγρέλου - Κρικέλλου, (θέση Βασιλικό), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
  • Στην Επ. Ο. Καρπενησίου - Προυσού, συχνές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω πτώσεως βράχων και υλικών.
Επιπλέον, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων - Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών του δήμου Αγράφων, Δομνίστας και Στάβλων του δήμου Καρπενησίου και στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού (Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φούρνας, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω βλάβης.

Στην Αχαΐα, περίπου στις 12:00, λόγω κατολίσθησης χωμάτινου όγκου, πραγματοποιήθηκε εκκένωση οκτώ σπιτιών, του χωριού Πλάκα Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο παραμένει ένας κάτοικος προκειμένου, διασώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών στη περιοχή, όπως και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.

Σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Αχαΐας και Αιτωλίας, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στη Σάμο συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα.

Μετά τις κατολισθήσεις στον περιμετρικό της πόλης και τις καταπτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου, στην περιοχή της παραλιακής του Καρλοβάσου και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία ένα παλιό κτίσμα κατέρρευσε καταπλακώνοντας αγροτικό αυτοκίνητο. '

Αμεσα έσπευσαν τα συνεργεία και διαπιστώθηκε, προς ανακούφιση όλων, ότι δεν υπήρχε άνθρωπος στο αυτοκίνητο. Επί ποδός βρίσκονταν όλη την νύχτα τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου για να ανοίγουν τους δρόμους, που έκλειναν από τις καταπτώσεις των δέντρων.
READ MORE - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!

13 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 28.1.2015 έως και χθες (31.1.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια δώδεκα (1212) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια σαράντα οκτώ (848) ήταν ημεδαποί και τριακόσια εξήντα τέσσερα (364) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια τριάντα εννέα (839) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα δύο (162) άτομα, από τα οποία εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και ενενήντα εννέα (99) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα ένα (61) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της 25ης Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απάτη.
  • Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράνομη κατοχή μαχαιριού και απόπειρα κλοπής.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομη κατοχή όπλου.
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για πλαστογραφία.
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για κλοπή.
  • Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Αλβανικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απάτη.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο (2) ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ΡΟΜΑ και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα (360) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εννέα (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, δύο (2) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και μία (1) παράβαση για υποκλοπή μεταφορικού έργου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Μαχαίρι με μήκος λάμας -10- εκατοστών, στην Αργολίδα.
  • Πιστόλι με γεμιστήρα, στην Κορινθία.
  • Οκτώ (8) φυσίγγια, στην Κορινθία.
  • Δύο (2) οχήματα, στην Κορινθία.
  • Διακόσια είκοσι (220) μέτρα καλώδιο χαλκού, στην Κορινθία.
  • Προϊόντα παραεμπορίου, στην Αρκαδία και στην Κορινθία.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


READ MORE - 13 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ