Αντίθετο το Δ.Σ. Κορινθίων στις φήμες για μετατροπή του στρατοπέδου σε Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Την  Δευτέρα 2 Μαρτίου του 2015, στις 7.00μ.μ., συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων, υπό την Προεδρία του Χρήστου Χασικίδη, λαμβάνοντας τις παρακάτω κυριότερες αποφάσεις :
Σχετικά με το παράνομο Κέντρο κράτησης μεταναστών, στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου:
1)   -Ζητά από την νέα κυβέρνηση, την άμεση κατάργηση του παράνομου αυτού Κέντρου .
-Το Δ. Σ. εκφράζει την αντίθεση του στη  φημολογηθείσα μετατροπή του  παραπάνω  Συντάγματος σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
-Ζητά την παραχώρηση του χώρου του 6ου Συντάγματος πεζικού στο Δήμο Κορινθιων, με σκοπό την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και την αξιοποίηση του όλου χώρου στο τομέα του πολιτισμού, της αναψυχής και του αθλητισμού (υπάρχων γήπεδο ποδοσφαίρου με εγκαταστάσεις και κερκίδες).
-Ζητά να γίνει διαβούλευση με πρωτοβουλία του Δήμου, στην οποία να κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων Φορέων (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Αστυνομική διεύθυνση, Πυροσβεστική υπηρεσία κλπ), καθώς και οι βουλευτές του Νομού, οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν το πάγιο αυτό αίτημα του Δήμου Κορινθίων, προκειμένου να συν-διαμορφωθεί το τελικό κείμενο της πρότασης αξιοποίησης του χώρου.
         Η απόφαση αυτή λήφθηκε με την Θετική ψήφο των παρατάξεων της πλειοψηφίας του κ Πνευματικού και της Ελάσσονος μειοψηφίας, του κ. Ψιλογιαννοποουλου.
         Αρνητική ήταν η ψήφος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του κ, Νανόπουλου, η οποία εξέφρασε την άποψη, ότι θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η ίδια απόφαση που είχε ληφθεί τον ενδέκατο μήνα του 2014, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να ληφθεί  νέα απόφαση.
2)      Ομόφωνα εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ολοκλήρωση Λιμένος Κορίνθου, Κατασκευή Κρηπιδωμάτων και Εμβάθυνση Λιμενολεκανης», όπως ακριβώς έχει εκπονηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου, σε υλοποίηση του εγκριθέντος muster plan (Γενικό κατευθυντήριο σχέδιο).
 3)  Ομόφωνα εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Κορινθιων στην αύξηση του Μετοχικού   Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Βόρειας Πελοποννήσου Α. Ε., με το ποσό των 15,085,90 €

4)    Κατά  πλειοψηφία εγκρίθηκε η παράδοση σε χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου των Αθικίων. Πρόκειται για το γήπεδο στο οποίο τοποθετήθηκε νέος σύγχρονος χλοοτάπητας, προϋπολογισμού 270000€, από πόρους του Δήμου.