Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές, δεν εξελέγη Πρόεδρος

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014


 

READ MORE - Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές, δεν εξελέγη Πρόεδρος

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ευπάθειας ασφαλείας στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον εντοπισμό μίας σοβαρής ευπάθειας στην ασφάλεια χρήσης του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης SSL-3, η οποία ονομάστηκε Poodle (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption).
Ειδικότερα, το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3 χρησιμοποιείται ευρέως για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server). Αν και το πρωτόκολλο SSL 3.0 είναι περίπου δεκαπέντε (15) ετών, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (browsers) και ως εφεδρικό (backup) στους διακομιστές, εάν τα σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης αποτύχουν να συνδεθούν. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ευπάθεια επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη (cracker) να πραγματοποιήσει επιθέσεις, οι οποίες ονομάζονται ως "man-in-the-middle" και να παρακάμψει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server) συλλέγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα cookies των συνδέσεων. Με τα στοιχεία αυτά, στη συνέχεια (ο κακόβουλος χρήστης) μπορεί να  αποκτήσει πρόσβαση στους διαδικτυακούς λογαριασμούς των χρηστών.
Επιπροσθέτως, το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει από την ευπάθεια Poodle είναι ότι εξαναγκάζει την υποβάθμιση (downgrade) σε SSL 3.0, καθιστώντας ευάλωτο ακόμα και ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ανώτερη μέθοδο κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο TLS (Transport Layer Security). Σημειώνεται ότι οι συνθήκες στις οποίες μπορεί κάποιος κακόβουλος χρήστης (cracker) να εκμεταλλευτεί την ανωτέρω ευπάθεια με σχετική ευκολία είναι στα δημόσια δίκτυα (όπως τα public WiFi). Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας, για την αποφυγή προσβολής από την παραπάνω ευπάθεια:
·      Εάν ο περιηγητής (browser) τους το υποστηρίζει, να απενεργοποιήσουν το πρωτόκολλο SSL 3.0 ή να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που υποστηρίζουν TLS_FALLBACK_SCSV (Transport Layer Security Signalling Cipher Suite Value), το οποίο θα αποτρέψει επιθέσεις υποβάθμισης (downgrades).
·      Να έχουν πάντοτε ενημερωμένο (update) τον περιηγητή (browser) τους στην τελευταία επίσημη έκδοση.
·      Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση των δημόσιων δικτύων (public WiFi).
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες  μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·      Τηλεφωνικά: 210-6476959
·      Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  

·      Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios - android : CYBERKID
READ MORE - Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ευπάθειας ασφαλείας στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3

Κιάτο: Χτύπησε 46χρονη για να τις αρπάξει την τσάντα!


Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ληστείας, η οποία έγινε στις 27.10.2014 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, όταν άγνωστος δράστης, με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να αφαιρέσει από 46χρονη ημεδαπή μία τσάντα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς εμποδίστηκε από 57χρονο ημεδαπό, ενώ στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.
READ MORE - Κιάτο: Χτύπησε 46χρονη για να τις αρπάξει την τσάντα!

Το ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
                                        Για πρώτη φορά
                   Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

                  Με την βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’
           Σάββατο  1  &  Κυριακή  2 Νοεμβρίου 2014  και ώρα 8:30 μ.μ
 
                                    Είσοδος 5 ευρώ.
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείο του δήμου Κορινθίων
 

Η Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απόλλων’’ Περιγιαλίου μετά από 19 χρόνια θεατρικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης,(Γερμανία-Ρουμανία)θα παρουσιάσει για πρώτη φορά έργο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η Βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’η (πάλη χωρικών και Βασιλιά),του συμπατριώτη μας Γιώργου Σκούρτη,σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου μετά από 20 παραστάσεις στο θέατρο Περιγιαλίου,και πρώτη παράσταση στις 17/11/2013 ταξίδευσε τον Μάρτιο 2014 στο 30ο Φεστιβάλ Καρδίτσας και απέσπασε τον ΕΠΑΙΝΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ για την Έλενα Μιχαηλίδου. Στης 27/7/2014 στο ανοιχτό θέατρο ‘’Βασίλης Γεωργιάδης’’στο Ξυλόκαστρο. Στης 25/8/2014 στο 4ο φεστιβάλ Διστόμου και απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ για την Έλενα Μιχαηλίδου  ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για τον Τάκη Τζεβελέκο και το ΒΡΑΒΕΙΟ Γ’ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη. Στης 27/8/2014 στο 15ο φεστιβάλ Ορεστιάδας. Το θεατρικό ταξίδι της ΄΄ΚΟΜΕΝΤΙΑ΄΄θα συνεχίσει στην Ιεράπετρα της Κρήτης και συγκεκριμένα στις 22/10/2014 στο 4ο φεστιβάλ θεάτρου.
Έτσι κλείνοντας ένα χρόνο παραστάσεων,το θεατρόφιλο κοινό της Κορίνθου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’και τον 22 μελή θίασο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Προσκαλούμε όλους τους δημότες μας,φορείς,συλλόγους,μέσα ενημέρωσης να είναι κοντά μας σ αυτή την προσπάθεια που κάνουμε.
 
                                       ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’η (πάλη χωρικών και Βασιλιά)
  1. Συγγραφέας:Γιώργος Σκούρτης
    Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
    Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Φωτισμοί:Αλέκος Ξανθάκης
    Χορογραφία:Ελενα Μιχαηλίδου
    Μουσική-Ενορχήστρωση-Μουσική διδασκαλία:Τάκης Τζεβελέκος
    Ενδυματολογία:Πολυξένη Ορκοπούλου- Ελενα Μιχαηλίδου-Αδαμαντία Κουμπάρου
    Κατασκευή κοστουμιών:Ελένη Ορκοπούλου
  2. Χειρισμός Φώτων: Γιάννης Καντούνης – Χειρισμός Μουσικής:Σελάν Πρίτ Σίνγκ
    Φροντιστές σκηνής:Έφη Αγγουράκη-Νίκη Ορκοπούλου-Ευγενία Μαυραγάννη

  3. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σάιμον Πρίτ Σίνγκ-Ευαγγελία Βλάχου-Βασιλική Μπερτσιά--Νατάσα Γεωργίου-Κωνσταντίνα Λίτσα-Αδαμαντία Κουμπάρου -Γωγώ Ξανθάκη-Μαρία Κουτρουμπή-Μάκης Λάϊος-Ειρήνη Λάϊου-Πολυξένη Ορκοπούλου Ξανθάκη-Ρένα Λάϊου-Βενετία Μπαλάφα-  Ηλίας Λέκκας-Τάκης Τζεβελέκος-Παναγιώτης Σταθακόπουλος-Γιώργος Κατσαούνης--Μπάμπης Ορκόπουλος-Γιάννης Παπαγιαννόπουλος-Αλέκος Ξανθάκης- -Μπάμπης Τσόγκας-Χρίστος Αγγουράκης.Μαίρη Βορτελίνου-Γιώργος Βαρδάλος.

  4. Παράσταση πλαισιωμένη από 24 ηθοποιούς που τραγουδάνε, χορεύουνε,παίζουν. Βασιλιάδες,αυλικοί, χωρικοί, παίζουν ένα παιγνίδι γεμάτο παγίδες, ίντριγκες.Έξυπνα κόλπα  με επίκεντρο τον λαϊκό ήρωα,σύμβολο ανυπακοής,αντίστασης,αφύπνισης και αυταπάρνησης.Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από ένα παιχνίδι,όχι και τόσο αθώο, μέχρι το τέλος που επέρχεται η αυτοθυσία του ήρωα μας στο δάσος των παλιών νεκρών,που έχει κι αυτό τον δικό του καταλυτικό επίλογο λυτρώνοντας τους ήρωες μας. Μια παράσταση πλούσια γεμάτη ζωή κέφι χιούμορ ρυθμό που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν θεατή με τις γρήγορες εναλλαγές της και τις πολλές εκπλήξεις.

  5. Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς μας:Χαρά Δελλή,Αντα Παπαχρήστου,Δημήτρη Αλευρά,Κωνσταντίνα Δουβή,Βασίλη Μπακόλια ,που σε διάφορες περιόδους της ΄΄ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ συμμετείχαν στις παραστάσεις της.

  6. Ευχαριστούμε για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του θεατρικού έργου και της μουσικής από τον Γιώργο Σκούρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.
     
READ MORE -

Ευχαριστήριο του ΣΥΡΙΖΑ Βέλου – Βόχας για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της οργάνωσής μας.  Το Σάββατο στο Βέλο μίλησε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Ξυδάκης και την Κυριακή στο Βραχάτι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. Και στις δύο εκδηλώσεις μετά την εισήγηση των ομιλητών, ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση με τους πολίτες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι επειδή ο κόσμος δείχνει να κατανοεί ότι η μόνη λύση για διέξοδο από την κρίση, είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες του Βέλου και του Βραχατίου που παρευρέθηκαν στις δύο εκδηλώσεις για τον γόνιμο και ώριμο διάλογο που διεξήχθη.  
READ MORE -

Το διακύβευμα της δεύτερης Κυριακής - ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εκλέγουμε για το Δήμο Κορινθίων Δήμαρχο για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι σταυροί σε συγγενείς, σε φίλους και οι «υποχρεώσεις» που είχαν χιλιάδες συμπολίτες μας σε πρόσωπα, εκπληρώθηκαν στις 18 Μαΐου. Το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα κρίνει το μέλλον της πόλης και όλου του Καλλικρατικού Δήμου για τα επόμενα χρόνια, ίσως και για τις επόμενες δεκαετίες. Ρωτούν πολλοί απ΄ όσους ψήφισαν κάποιον άλλον συνδυασμό (εκτός των δύο πρώτων), γιατί να ψηφίσουν τον Α. Πνευματικό. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Θα αναφέρω μόνο μερικούς:
1)      Γιατί δεν λέει μεγάλα λόγια, αλλά προτιμά να κάνει έργα και να εκπληρώνει τις υποσχέσεις του
2)      Γιατί είναι εργατικός και νοιάζεται για την πόλη και το Δήμο
3)      Γιατί ξέρει να αγωνίζεται και να διεκδικεί όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, όταν άλλοι ήταν κλεισμένοι σε «γυάλινους πύργους»
4)      Γιατί αγαπάει αυτό τον τόπο όπως όλοι μας και το έχει αποδείξει σε πολλά θέματα όλα αυτά τα χρόνια
5)      Γιατί άλλαξε όλη την εικόνα του Δήμου και της Κορίνθου που σήμερα δείχνει ότι είναι αληθινή πρωτεύουσα νομού
6)      Γιατί δεν δίστασε να πετάξει την κομματική του ταυτότητα το 2012, όταν κάποιοι μέσα σε μια νύχτα έκαναν Κέντρο Κράτησης Μεταναστών το ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου
7)      Γιατί ήταν πάντα μπροστάρης σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις του Δήμου χωρίς να υπολογίζει προσωπικό ή πολιτικό κόστος, όταν κάποιοι άλλοι ήταν άφαντοι από την Κόρινθο και δεν ήξεραν καν, πού βρίσκονται οι πεζόδρομοι
8)      Γιατί ήταν δίπλα στα προβλήματα των χωριών του Δήμου και είχε συναντήσεις ανά τακτά διαστήματα με κατοίκους για να βρεθούν και να δρομολογηθούν λύσεις, όταν άλλοι που τώρα προεκλογικά θέλησαν να πάνε σε κάποιο μακρινό χωριό του Δήμου, έχασαν το δρόμο!
9)      Γιατί δεν δίστασε ποτέ να αντιπαρατεθεί σε έντονο ύφος με την όποια κυβέρνηση, να χτυπήσει προσωπικά πόρτες υπουργείων και να «τρίξει τα δόντια» της κεντρικής εξουσίας (και της σημερινής), όταν άλλοι εκλιπαρούσαν τον κ. Σαμαρά να τους δώσει έστω και άτυπη στήριξη και να στείλει για συμπαράσταση υπουργούς και υποψήφιους Ευρωβουλευτές στην Κόρινθο, όπως και έγινε
10)  Γιατί τα επόμενα κρίσιμα χρόνια για τον τόπο μας, σε αυτό το πλοίο που λέγεται ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ πρέπει να υπάρχει έμπειρος καπετάνιος για να μην πέσει σε ξέρα

Γιατί επιτέλους σε αυτό τον τόπο πρέπει να κοιτάμε το Αύριο και το Μέλλον των επόμενων γενεών και όχι εφήμερες και προσωπικές φιλοδοξίες. Ούτε να χρησιμοποιούμε τον Δήμο ως σκαλοπάτι για τα μελλοντικά μας ΘΕΛΩ, πολιτικά και προσωπικά. Η Κόρινθος χρειάζεται ανθρώπους που να νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο και όχι περιστασιακά.
Κάποιοι μιλούν για την ανάγκη αλλαγής… Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την πετυχημένη συνταγή. Λέμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε απλοί, αγνοί, εργατικοί, οραματιστές και ιδεολόγοι για την πόλη και τον τόπο μας,
ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ με όλη τη σημασία της λέξης, που αγαπάμε αυτό τον τόπο, την ιστορία του και τα ιδανικά που πρεσβεύουμε
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
READ MORE - Το διακύβευμα της δεύτερης Κυριακής - ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Το διακύβευμα της δεύτερης Κυριακής
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εκλέγουμε για το Δήμο Κορινθίων Δήμαρχο για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι σταυροί σε συγγενείς, σε φίλους και οι «υποχρεώσεις» που είχαν χιλιάδες συμπολίτες μας σε πρόσωπα, εκπληρώθηκαν στις 18 Μαΐου. Το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα κρίνει το μέλλον της πόλης και όλου του Καλλικρατικού Δήμου για τα επόμενα χρόνια, ίσως και για τις επόμενες δεκαετίες. Ρωτούν πολλοί απ΄ όσους ψήφισαν κάποιον άλλον συνδυασμό (εκτός των δύο πρώτων), γιατί να ψηφίσουν τον Α. Πνευματικό. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Θα αναφέρω μόνο μερικούς:
1)      Γιατί δεν λέει μεγάλα λόγια, αλλά προτιμά να κάνει έργα και να εκπληρώνει τις υποσχέσεις του
2)      Γιατί είναι εργατικός και νοιάζεται για την πόλη και το Δήμο
3)      Γιατί ξέρει να αγωνίζεται και να διεκδικεί όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, όταν άλλοι ήταν κλεισμένοι σε «γυάλινους πύργους»
4)      Γιατί αγαπάει αυτό τον τόπο όπως όλοι μας και το έχει αποδείξει σε πολλά θέματα όλα αυτά τα χρόνια
5)      Γιατί άλλαξε όλη την εικόνα του Δήμου και της Κορίνθου που σήμερα δείχνει ότι είναι αληθινή πρωτεύουσα νομού
6)      Γιατί δεν δίστασε να πετάξει την κομματική του ταυτότητα το 2012, όταν κάποιοι μέσα σε μια νύχτα έκαναν Κέντρο Κράτησης Μεταναστών το ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου
7)      Γιατί ήταν πάντα μπροστάρης σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις του Δήμου χωρίς να υπολογίζει προσωπικό ή πολιτικό κόστος, όταν κάποιοι άλλοι ήταν άφαντοι από την Κόρινθο και δεν ήξεραν καν, πού βρίσκονται οι πεζόδρομοι
8)      Γιατί ήταν δίπλα στα προβλήματα των χωριών του Δήμου και είχε συναντήσεις ανά τακτά διαστήματα με κατοίκους για να βρεθούν και να δρομολογηθούν λύσεις, όταν άλλοι που τώρα προεκλογικά θέλησαν να πάνε σε κάποιο μακρινό χωριό του Δήμου, έχασαν το δρόμο!
9)      Γιατί δεν δίστασε ποτέ να αντιπαρατεθεί σε έντονο ύφος με την όποια κυβέρνηση, να χτυπήσει προσωπικά πόρτες υπουργείων και να «τρίξει τα δόντια» της κεντρικής εξουσίας (και της σημερινής), όταν άλλοι εκλιπαρούσαν τον κ. Σαμαρά να τους δώσει έστω και άτυπη στήριξη και να στείλει για συμπαράσταση υπουργούς και υποψήφιους Ευρωβουλευτές στην Κόρινθο, όπως και έγινε
10)  Γιατί τα επόμενα κρίσιμα χρόνια για τον τόπο μας, σε αυτό το πλοίο που λέγεται ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ πρέπει να υπάρχει έμπειρος καπετάνιος για να μην πέσει σε ξέρα

Γιατί επιτέλους σε αυτό τον τόπο πρέπει να κοιτάμε το Αύριο και το Μέλλον των επόμενων γενεών και όχι εφήμερες και προσωπικές φιλοδοξίες. Ούτε να χρησιμοποιούμε τον Δήμο ως σκαλοπάτι για τα μελλοντικά μας ΘΕΛΩ, πολιτικά και προσωπικά. Η Κόρινθος χρειάζεται ανθρώπους που να νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο και όχι περιστασιακά.
Κάποιοι μιλούν για την ανάγκη αλλαγής… Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την πετυχημένη συνταγή. Λέμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε απλοί, αγνοί, εργατικοί, οραματιστές και ιδεολόγοι για την πόλη και τον τόπο μας,
ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ με όλη τη σημασία της λέξης, που αγαπάμε αυτό τον τόπο, την ιστορία του και τα ιδανικά που πρεσβεύουμε
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
READ MORE -

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ MASTER PLAN ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014



Την Πέμπτη 10 Απριλίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας το Αναπτυξιακό Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένος Κορίνθου (master plan).  Σ' αυτό αποτυπώνεται ο χωροταξικός και αναπτυξιακός σχεδιασμός του λιμανιού της πόλης για την ανάπτυξη, την αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του. Η θεσμοθέτησή του (έγκριση master plan) θα δεσμεύει την ανάπτυξη του λιμανιού για τα επόμενα τριάντα (30) χρόνια. Επιβάλλει την τήρηση των χρήσεων γης που χωροθετεί, ενώ η κατασκευή οποιουδήποτε έργου στη χερσαία ή τη θαλάσσια ζώνη λιμένος θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Κορίνθου. Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος Κορινθίων ανέλαβε τη διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου (πριν από έναν περίπου χρόνο), τέθηκε ως απόλυτη προτεραιότητα η ανατροπή του σχεδιασμού που είχε διαμορφωθεί κατά τα έτη 2009-2012. Το εγκεκριμένο Master Plan είναι προϊόν ουσιαστικής συζήτησης, διαβούλευσης, εκτεταμένης ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς της πόλης, τους Κορίνθιους. Είναι θωρακισμένο με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Το Εγκεκριμένο Master Plan «σχεδιάστηκε» από όλους τους Κορίνθιους
Η πόλη αντιστάθηκε στην πρόδηλη στόχευση ν' αναπτυχθεί ένας εκτεταμένος εμπορικός λιμένας υπερμεγέθους δυναμικότητας στα σπλάχνα της. Ο Σχεδιασμός που παραλάβαμε ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο προέβλεπε μεταξύ άλλων: -Κατασκευή ειδικών λιμενικών έργων και χερσαίων εγκαταστάσεων στην περιοχή των αναπλάσεων του Αγίου Νικολάου για την εξυπηρέτηση της εμπορευματικής δραστηριότητας με δυναμικότητα υπερδιπλάσια της υφιστάμενης και δυνατότητα περαιτέρω επεκτάσεων των χερσαίων εγκαταστάσεων. - Χωροθέτηση και Κατασκευή εκτεταμένου κυματοθραύστη μήκους 1,2 χλμ. στα ανοιχτά του βόρειου λιμενοβραχίονα. - Η κατά φάσεις ολοκλήρωση του άνω Σχεδιασμού προέβλεπε αρχικά την κατασκευή του κυματοθραύστη, συνολικού κόστους άνω των 170 εκ. ευρώ και εν συνεχεία τη χωροθέτηση και κατασκευή των λιμενικών έργων και χερσαίων εγκαταστάσεων στην περιοχή των αναπλάσεων του Αγίου Νικολάου για την εξυπηρέτηση της εμπορευματικής δραστηριότητας.  -Οι προτάσεις αυτές εμπεριείχαν τη στόχευση να αναπτυχθεί ένας εκτεταμένος εμπορικός λιμένας υπερμεγέθους δυναμικότητας με υποβαθμισμένη ή δευτερεύουσας σημασίας την επιβατική και τουριστική δραστηριότητα. -Στην κατά φάσεις υλοποίηση των έργων δινόταν σαφής προτεραιότητα στην κατασκευή του εμπορευματικού τμήματος του λιμένα με ορατό κίνδυνο, μετά το πέρας της φάσης αυτής και πριν την υλοποίηση της φάσης που αφορά στην επιβατική και τουριστική δραστηριότητα, ο λιμένας να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο εμπορευματική κίνηση. Με αυτό τον σχεδιασμό θα υλοποιούνταν ένας εμπορικός λιμένας δυναμικότητας υπερδιπλάσιας από την ανώτατη του υφιστάμενου, με δυνατότητες περαιτέρω επεκτάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Λιμενολόγος, κ. Μουντζούρης χαρακτήρισε τον σχεδιασμό αυτό ως σχεδιασμό «.Ρότερνταμ.» Η πόλη όμως αντιστάθηκε. Έθεσε ως στόχο την ανατροπή του Σχεδιασμού αυτού και η προσπάθεια στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με την έγκριση του Master Plan. Το εγκεκριμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο αλλάζει τη μορφή και τη λειτουργία του λιμανιού και τη σχέση του με την πόλη. Επιτρέπει τη μετατροπή του σε έναν σύγχρονο και πολυδύναμο αναπτυξιακό βραχίονα. Το Αναπτυξιακό Σχέδιο που εγκρίθηκε περιλαμβάνει ως κατευθυντήριες γραμμές: -μείωση της χερσαίας ζώνης και απόδοσή της στον αστικό ιστό της πόλης -εκβάθυνση όλης της λιμενολεκάνης για την υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων στα παραλιακά κρηπιδώματα   -επέκταση των παραλιακών κρηπιδωμάτων (μπροστά από τα κτίρια του λιμεναρχείου και μέχρι τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης) για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων -επέκταση του προσήνεμου (βόρειου) μόλου για ενίσχυση της προστασίας από τους ΒΔ ανέμους και διαπλάτυνση αυτού για τη μεταφορά των εμπορικών δραστηριοτήτων μακριά από την πόλη -κτιριακές υποδομές για λιμεναρχείο, δημοτικό λιμενικό ταμείο και εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιέρας -λειτουργία τουριστικής μαρίνας 350 θέσεων και κτιριακές υποδομές εξυπηρέτησης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου με απευθείας οδική σύνδεση προς Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Αθηνών -διατήρηση αλιευτικού καταφυγίου στη σημερινή του θέση  -ενοποίηση της οδού Αγίου Νικολάου στο τμήμα του αλιευτικού καταφυγίου. Η άμεση υλοποίησή του Σχεδιασμού αυτού αποτελεί προτεραιότητα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την πόλη. Η υπό κατάρτιση μελέτη εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης των κατ' ιδίαν έργων, η άμεση αναθεώρηση του Σχεδίου Ασφαλείας του λιμένα και η εκπόνηση των κατ' ιδίαν μελετών με προτεραιότητα στις μελέτες κατασκευής μαρίνας και εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής. Ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του κοινού αυτού στόχου. Τις δημοτικές παρατάξεις και τους επικεφαλής τους, ιδιαίτερα τον κ. Γιώτη και τον κ. Χριστάκη. Τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, Καθηγητή Πανεπιστημίου, κ. Μουντζούρη. Τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, ιδιαίτερα τον κ. Σπανό, διευθυντή της Δ.Λ.Υ. Τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα το Διευθυντή κ. Περόγαμβρο. Τις υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Το μελετητή, Τους φορείς της πόλης, Όλους τους Κορίνθιους
Αντώνης Ι. Παππάς - Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου
READ MORE - ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ MASTER PLAN ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΠΟΡΕΙ «ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΨΗΛΑ»

Τρίτη 8 Απριλίου 2014




Η Κόρινθος έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα Δημοτικό θέατρο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα παρόμοια θέατρα άλλων μικρών πόλεων της χώρας. Επίσης διαθέτει επαγγελματία σκηνοθέτη που ήδη ασχολείται για μια 20ετία στην περιοχή μας και άλλα τόσα χρόνια εκτός Κορίνθου. Θεωρώ ότι οι προτεραιότητες των προηγούμενων ετών οι οποίες ήταν αρκετά σοβαρές, δεν άφησαν τα περιθώρια ώστε το Δημοτικό μας θέατρο να «ανοίξει τα φτερά του» ακόμα περισσότερα και να καθιερωθεί, όχι μόνο στους πολίτες του Δήμου Κορινθίων, αλλά και σε πολίτες όλου του νομού και όχι μόνο.

Πρόταση 1η

Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι αυτό το Δημοτικό θέατρο μπορεί να καταφέρει πολλά. Θεωρώ άδικο για παράδειγμα, να μην υπάρχει μια παιδική παράσταση –επαγγελματικών προδιαγραφών- κάθε χρόνο εκτός των αργιών και όσες μέρες λειτουργούν τα σχολεία, στην Κόρινθο. Όπως θεωρώ άδικο να φεύγουν μαθητές από την Κόρινθο και να πηγαίνουν στην Αθήνα για να δουν μια αξιοπρεπή παιδική παράσταση. Αυτό μπορεί άνετα να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό μας Θέατρο σε μια ημιεπαγγελματική σκηνή όπου οι ηθοποιοί που θα απασχολούνται θα αμείβονται με κάποιο ποσό – όχι εξ΄ ολοκλήρου μισθό- ώστε να μπορεί και ο σκηνοθέτης να έχει απαιτήσεις απ΄ αυτούς, αλλά και να παραχθεί μια αξιόλογη δουλειά. Με ένα φθηνό εισιτήριο των 3 – 3,5 ευρώ και με τη συμβολή και ανάμειξη των σχολικών επιτροπών του Δήμου και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η παιδική παράταση του Δημοτικού θεάτρου θα έχει τον «πρώτο λόγο» και θα είναι η πρώτη επιλογή για όλα τα σχολεία του Δήμου και γιατί όχι, όλου του νομού… Αυτό θα έχει οικονομικό συμφέρον και για τους γονείς που δεν θα ξοδεύουν πολλά χρήματα για να στείλουν τα παιδιά τους στην Αθήνα, αλλά και για το Δήμο που θα έχει έσοδα για κοινωνικούς σκοπούς…

Πρόταση 2η

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αναπτυχθεί και η κεντρική σκηνή «εκμεταλλευόμενοι» τον επαγγελματία σκηνοθέτη που διαθέτουμε. Εννοείται ότι και αυτή, για να έχει αξιόλογο αποτέλεσμα πρέπει να είναι ημιεπαγγελματική σκηνή. Σε αυτή τη φάση πρέπει να συμβάλουν με διάφορους τρόπους και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι (θεατρικοί και μη) οι οποίοι επιχορηγούνται από το Δήμο, γιατί πρέπει επιτέλους εκτός από δικαιώματα να έχουν και ορισμένες υποχρεώσεις: Να βοηθούν ή να υποβοηθούν το Δημοτικό θέατρο, είτε με τη στελέχωση –αν χρειαστεί- ηθοποιών, είτε με κάποιο χορευτικό αν το απαιτεί η παράσταση, αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Ζήλεψα ειλικρινά όταν πήγα πριν λίγες μέρες στην έναρξη του 30ου Φεστιβάλ θεάτρου της Καρδίτσας και είδα στην αφίσα, ότι γίνεται υπό την αιγίδα, της Μητρόπολης της περιοχής (!), εννοείται του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου! Το εισιτήριο γι΄ αυτές τις παραστάσεις θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 ευρώ, δηλαδή θα είναι τουλάχιστον 4 φορές φθηνότερο από μια παράσταση των Αθηνών χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Και θα είναι μια παράσταση άκρως επαγγελματική, αφού ο σκηνοθέτης θα μπορεί να επιλέγει τους κατάλληλους ηθοποιούς, οι οποίοι θα βρίσκονται κάτω από τις εντολές του και θα λαμβάνουν και ένα –έστω μικρό- ποσό πέραν της κύριας ασχολίας τους.

Όλα αυτά που σε κάποιους μπορεί να φαντάζουν απόμακρα ή και ανέφικτα, θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν. Είμαι βέβαιος γι΄ αυτό. Αρκεί να συμβάλουν όλοι. Το οικονομικό κόστος με το οποίο αρχικά θα συμβάλει ο Δήμος και το ΚΕΠΑΠ, θα καλυφθεί πολύ σύντομα- εγώ θεωρώ ότι αυτό θα γίνει τους δύο πρώτους μήνες- και από κει και πέρα θα υπάρχει ειδικό ταμείο με ένα στάνταρ ποσό για τυχόν έξοδα άλλων μελλοντικών παραστάσεων και όλα τα υπόλοιπα χρήματα μπορούν να δίνονται για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δυστυχώς σήμερα είναι πολλοί… Αλήθεια, ποιος Κορίνθιος δεν θα έρθει να απολαύσει μια επαγγελματική παράσταση πολύ κοντά στο σπίτι του, όταν μάλιστα ξέρει ότι ο σκοπός είναι ιερός και άκρως κοινωνικός; Όσοι γνωρίζουν τους Κορίνθιους –κι εγώ τους γνωρίζω καλά- ξέρουν ότι και φιλότιμο διαθέτουν, αλλά και τεράστια διάθεση αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό τους…

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον τόπο μας, πολιτισμός δεν είναι μόνο μια θεατρική, ή μια χορευτική παράσταση. Και το λέω εγώ αυτό, που έχω σπουδάσει το θέατρο και ας μην με «συμφέρει».  
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σήμερα είναι, να μην υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σήμερα είναι, να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ οικογένεια χωρίς ρεύμα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ σήμερα είναι, να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ μικρό παιδί χωρίς τα απαραίτητα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι να μην βρεθεί κανείς στο δρόμο, χωρίς στέγη
-Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα σαν χώρα….
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Ρουμελιώτης

READ MORE - ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΠΟΡΕΙ «ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΨΗΛΑ»