Επιτέλους!!! Κέντρο απονομής συντάξεων στην Κόρινθο

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013



Σταματάει το μαρτύριο και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που έπρεπε να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Αθήνας

Στη δημιουργία δύο νέων κέντρων Απονομής Συντάξεων στην Κόρινθο και τις Σέρρες προχώρησε το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η διοίκηση του Ιδρύματος για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Πριν από την σύσταση των νέων κέντρων απονομής συντάξεων, οι ασφαλισμένοι του νομού Κορινθίας και του νομού Σερρών εξυπηρετούνταν αντίστοιχα από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Απονομής Συντάξεων (στην οδό Νικηφόρου) και από το Περιφερειακό υποκατάστημα Θεσσαλονίκης, στα οποία παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Επίσης, έχει δρομολογηθεί περαιτέρω η διαδικασία δημιουργίας νέων απονεμητικών κέντρων συντάξεων στα υποκαταστήματα Βέροιας, Κιλκίς, Έδεσσας, Γλυφάδας και Αγ. Παρασκευής, καθώς και η σταδιακή επέκταση σε άλλα υποκαταστήματα, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Αθ. Δαμαλάς – Διευθυντής ΙΚΑ Κορίνθου: Κατόρθωμα για το ΙΚΑ και ικανοποίηση για τους ασφαλισμένους

«Η διοίκηση του ΙΚΑ χορήγησε αρμοδιότητα στο διευθυντή του υποκαταστήματος Κορίνθου για την έκδοση συνταξιοδοτικών καταστάσεων. Από 17/6 μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στην Κόρινθο. Υπήρχε μεγάλη ανάγκη γι΄ αυτό και είναι ένα κατόρθωμα για εμάς και μεγάλη ικανοποίηση και χωρίς χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους».