ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κοινή απάντηση απέστειλαν οι τρεις βουλευτές Κορινθίας της ΝΔ κκ. Κόλλιας, Δήμας και Ταγαράς για τη χθεσινή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία αναφέρεται: «Απάντηση στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «Χτες στην Βουλή ψηφίσαμε τους όρους λειτουργίας και φύλαξης των Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, όχι την χωροθέτηση τους. Ουδέποτε ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή να γίνει Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο και συνεπώς ουδέποτε ψηφίσαμε κάτι τέτοιο. Η έλλειψη γνώσης και ανάγνωσης των νομοσχεδίων είναι σημαντικό μειονέκτημα, η παραποίηση όμως της πραγματικότητας είναι ανεπίτρεπτη.»
READ MORE - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ν.Δ.: ΝΑΙ στο κεντρο κράτησης μεταναστών!!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012





Οι βουλευτές Κορινθίας της Ν.Δ. μετά από ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν ΝΑΙ για το κέντρο κράτησης Κορίνθου!!!

Χτυπήστε μια φορά το χέρι στο τραπέζι μωρέ!!!

Αποδείξτε μια φορά ότι εκπροσωπείτε την Κόρινθο και το νομό!! 

Μη ντροπιάζετε άλλο τους πολίτες της Κορινθίας!!! 
READ MORE - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ν.Δ.: ΝΑΙ στο κεντρο κράτησης μεταναστών!!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών στην Κόρινθο!!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012








200 περίπου νέοι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν το μεσημέρι με λεωφορεία στο στρατόπεδο της Κορίνθου

Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών μεταφέρθηκε το μεσημέρι υπό πλήρη μυστικότητα στο στρατόπεδο της Κορίνθου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΧΙΟΝ. Τη στιγμή που κανείς, -για άλλη μια φορά- δεν είχε ενημερωθεί για τίποτα και την ώρα που ο νέος αστυνομικός διευθυντής Λ. Κολαΐτης διαβεβαίωνε λίγη ώρα πριν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, τέσσερα λεωφορεία με 200 περίπου λαθρομετανάστες έκαναν την εμφάνισή τους και μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και διμοιριών των ΜΑΤ. Πρόκειται σίγουρα για ακόμα μία δυσάρεστη εξέλιξη για το στρατόπεδο και κυρίως για την πόλη της Κορίνθου και τους κατοίκους της που βιώνουν τον τελευταίο καιρό μια άνευ προηγουμένου απαξίωση από την πλευρά της Πολιτείας…



Ε. Μπούκουρας: Έχουν σκοπό να φέρουν ακόμα και 3.000!

Λίγη ώρα πριν έρθουν οι νέοι λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας δήλωνε: «Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω κι εγώ, ένας αριθμός περίπου 180 λαθρομεταναστών είναι καθ΄ οδόν για το στρατόπεδο της Κορίνθου. Σίγουρα έχουν σκοπό να φέρουν ακόμα και 3.000, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε! Μέχρι στιγμής δεν μας δίνουν σαφή εικόνα για το πόσοι βρίσκονται ήδη μέσα. Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε μένα, αυτό που ξέρω είναι, ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στον Κορινθιακό λαό. Με το νέο αστυνομικό διευθυντή δεν έχω έρθει ακόμα σε επαφή. Ο προηγούμενος ο κ. Τσουραπάς, προς τιμήν του, δεν θέλησε να υπογράψει την παραλαβή του στρατοπέδου, γιατί κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Αν υπέγραψε κάτι ο κ. Τσουραπάς όπως είπε πρόσφατα ο νέος Διευθυντής, τότε να μας απαντήσει ο κ. Δένδιας, γιατί τον έδιωξε αν όντως έχει κάνει τη δουλειά του εντολοδόχου του».

Ποια θα είναι η θέση και τι θα πράξουν οι βουλευτές;

Απομένει να δούμε πια θα είναι η θέση και τι θα πράξουν τις επόμενες ώρες οι βουλευτές Κορινθίας της Ν.Δ. κ.κ. Ταγαράς, Δήμας, Κόλλιας μετά και τη νέα αυτή εξέλιξη. Οι ίδιοι, κάτω και από την πίεση και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων έχουν τοποθετηθεί ήδη αρνητικά σε ότι έχει γίνει. Και ο υπουργός της κυβέρνησης την οποία στηρίζουν, απαξιώνοντάς τους για άλλη μια φορά, στέλνει στην Κόρινθο άλλα 200 άτομα, εντελώς προκλητικά και εντελώς απροειδοποίητα. Άραγε οι ίδιοι πως θα αντιδράσουν; Για να δούμε…
READ MORE - ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νέα «φουρνιά» λαθρομεταναστών στην Κόρινθο!!

«Εμφύλιος» στα Εξαμίλια - Φτάνουν Ρομά στην Κόρινθο;



Έντονη φημολογία και «κινητικότητα» από το πρωί όσον αφορά στη μεταφορά 500 περίπου Ρομά σε περιοχή των Εξαμιλίων  – «Δεν τους θέλουμε, θα γίνει «πόλεμος!» λένε οι αθίγγανοι της περιοχής

Έντονη φημολογία και «κινητικότητα» υπάρχει από χθες το πρωί όσον αφορά στη μεταφορά 500 περίπου Ρομά σε περιοχή των Εξαμιλίων και κοντά στον σημερινό καταυλισμό όπου ζουν για πολλά χρόνια αρκετοί Ρομά. Η είδηση έκανε το γύρο της πόλης – και όχι μόνο- και οι πληροφορίες έρχονταν η μία μετά την άλλη δίνοντας μάλιστα και την ώρα άφιξής τους. Μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, υπήρχε πάντως η πληροφορία ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας «Υπάρχουν στα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Δένδια όπως έχω πει προ ημερών, να μεταφέρουν ρομά από άλλες περιοχές στην Κορινθία και μάλιστα να «φιλοξενηθούν» στην περιοχή των Εξαμιλίων και του Ζευγολατιού. Ενημέρωσα πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ. Βέλου – Βόχας για το τι μέλλει γενέσθαι και για να λάβουν τα μέτρα τους. Αυτή τη στιγμή οι ρομά που πρόκειται να έρθουν εδώ, δεν το θέλουν, οι ρομά που ήδη υπάρχουν εδώ, επίσης δεν τους θέλουν. Όλοι δηλαδή το βλέπουμε, εκτός από την κυβέρνηση; Ο κ. Δένδιας εκτελεί ό,τι του λένε οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι! Εδώ δεν δίνει αναφορά στους «ομογάλακτούς του» βουλευτές κ.κ. Ταγαρά, Δήμα και Κόλλια, θα δώσει σε μας που είμαστε απέναντί του; Αν και οι τρεις απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν… Ξέρετε η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά όπως και τα λεφτά που παίρνουν!».

΄Δεν τους θέλουμε – Θα γίνει «πόλεμος»!!΄, λένε οι ρομά των Εξαμιλίων

Έντονα αγανακτισμένοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι και οι ρομά που κατοικούν εδώ και πολλά χρόνια στον καταυλισμό των Εξαμιλίων. Η κάμερα του ΑΧΙΟΝ μπήκε στον καταυλισμό και συνομίλησε με μερικούς απ΄ αυτούς οι οποίοι δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν τους θέλουμε εδώ! Εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε εμείς, θα έρθουν να πάρουν και το δικό μας μεροκάματο; Έχουμε παιδιά και οικογένειες και είμαστε εδώ 50 χρόνια! Θα γίνει «πόλεμος» αν έρθουν εδώ! θα βγούνε τα παιδιά μας στα βουνά! Μέχρι το υπουργείο θα φτάσουμε… Θέλουνε να γίνουμε Σικάγο; Αν έρθουν θα τους κυνηγήσουμε και θα τους διώξουμε. Δεν θα μπορεί να μας χωρίσει κανείς θα γίνει μεγάλος σαματάς!!!».
READ MORE - «Εμφύλιος» στα Εξαμίλια - Φτάνουν Ρομά στην Κόρινθο;

Σκληρή κριτική Καρπούζη σε Σαμαρά και Ν.Δ.



Σκληρή κριτική άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και επί σειρά ετών στέλεχος και μέλος της Ν.Δ. κ. Γρ. Καρπούζης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Α. Σαμαρά με αφορμή ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες διαρροές με τη λίστα του ΣΔΟΕ για πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στο κόμμα. Μεταξύ άλλων ο κ. Καρπούζης τόνισε: «Γνωρίζει η πλειοψηφία του Κορινθιακού λαού ότι αγωνίστηκα για τη Ν.Δ. για πολλά χρόνια και μάλιστα είχα και μια «κυβερνητική θητεία» επί Κ. Καραμανλή. Αγωνιστήκαμε όλοι για τις ιδέες και τια αρχές της Ν.Δ. Αυτό που αναδεικνύεται σήμερα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που εμείς αγωνιστήκαμε! Υπάρχει πολύ μεγάλη οργή του κόσμου και στην οργή αυτή συναθροίζω και τη δική μου. Δεν δέχομαι κάποιοι να ακουμπάνε το δάχτυλό τους στο μέλι! Να τους κοπεί το χέρι άμεσα!  Και γι΄ αυτό έχει ευθύνη ο κ. Σαμαράς. Αν δεν κόψει το χέρι άμεσα, αν δεν αποπέμψει όσους ενέχονται, φοβάμαι ότι θα έχει –και ελπίσω να μην γίνει έτσι- την τύχη του Κώστα Καραμανλή. Αν ο Κ. Καραμανλής είχε αποπέμψει τον Βουλγαράκη και τους άλλους τότε, ίσως ακόμα να ήταν στην κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να λάβει το μήνυμα των καιρών. Πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κόψει «χέρια και κεφάλια»! Άμεσα ξεκαθάρισμα των θεμάτων, άμεσα άπλετο φως, διαφορετικά να φύγουν από την πολιτική σκηνή! Εγώ αγωνίστηκα για τις ιδέες… Είχα κι εγώ τη δυνατότητα να πλουτίσω… Μπορούσα κι εγώ αν ήθελα να κάνω, παράνομα διάφορα πράγματα. Προτίμησα όμως τον ίσιο και τίμιο δρόμο. Και πάρα πολλοί συναγωνιστές μου. Δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το οποίο εγώ αγωνίστηκα, σε αυτό που εγώ θέλω και επιδιώκω και θέλω να αφήσω στα παιδιά μου ως παρακαταθήκη».
READ MORE - Σκληρή κριτική Καρπούζη σε Σαμαρά και Ν.Δ.

Π. Καλλίρης: Αυτόνομο θα παραμείνει το νοσοκομείο Κορίνθου



Επιτακτική ανάγκη, χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης από την Κόρινθο σε ομιλία του στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ο κ .Καλλίρης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία ΄Αργους – Ναυπλίου ενώ ξεκαθάρισε το Νοσοκομείο Κορίνθου θα παραμείνει αυτόνομο. Τέλος ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες προτίθεται να  επισκεφθεί το νοσοκομείο Κορίνθου.   Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να στοχεύσουμε σε καλύτερες υπηρεσίες και παροχές υγείας για τους πολίτες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρχει ελεγκτική διαδικασία. Μέσω της μηχανογράφησης φαρμάκων και άλλων πρακτικών, μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να έχουμε καλύτερη παροχή υγείας για τους ασφαλισμένους. Θεωρείται επιτακτική ανάγκη η συγχώνευση μονάδων όπου απαιτείται για την καλύτερη λειτουργία τους. Στην Κορινθία βεβαίως δεν τίθεται τέτοιο θέμα αφού υπάρχει ένα μόνο νοσοκομείο. Σύντομα θα επισκεφτώ το νοσοκομείο Κορίνθου για να δούμε από κοντά τα προβλήματα και να δρομολογήσουμε άμεσα τις λύσεις τους».
READ MORE - Π. Καλλίρης: Αυτόνομο θα παραμείνει το νοσοκομείο Κορίνθου