Στο στρατόπεδο μεταφέρεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012




Η Ένωση μας στα πλαίσια ανάδειξης τον προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, κατόπιν αιτήματός της, συναντήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια,  κ.  Δημήτριο Περδίκη. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και το Διοικητικό Συμβούλιοέθεσε τα κύρια ζητήματα που μας απασχολούν και ειδικότερα τα προβλήματα της περιοχή μας. Τέθηκαν προς συζήτηση, η στελέχωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών, η έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, η υλικοτεχνική υποδομή, η γραφειοκρατία και τρόποι μείωσής της, τα οικονομικά ζητήματα και  η αγωνία που υπάρχει στο ένστολο προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα σχετικά με το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο δεσμεύτηκε ότι θα οργανωθεί με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την Ε.Ε. και μας υποσχέθηκε ότι το προσωπικό που θα φιλάει το Κέντρο κράτησης θα είναι αυτό που προβλέπεται από το Νόμο. Επιπρόσθετα δε, μας τόνισε ότι είναι ειλημμένη απόφαση το κτήριο της Α.Δ. Κορινθίας να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στις λοιπές εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Κορίνθου. Σχετικά με το στόλο των οχημάτων γίνεται συνολική προσπάθεια από το υπουργείο αλλαγής όλου του στόλου πιθανόν με μορφή leasing. Τέλος ο Διευθυντής του κ. Υπουργού μας μίλησε για την δύσκολη περίοδο που περνά η Χώρα, ότι συμμερίζεται τις αγωνίες του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, για όλα τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και της οικονομικής κρίσης, για τη  θετική αντιμετώπισή τους.
READ MORE - Στο στρατόπεδο μεταφέρεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Οι εργαζόμενοι στον Ασωπό δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ψωμί!



Καταγγελία του βουλευτή Αθ. Πετράκου

Μια σημαντική καταγγελία έκανε χθες στο ΑΧΙΟΝ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Πετράκος ο οποίος χθες μαζί με άλλους τρεις βουλευτές του κόμματος επισκέφτηκαν το εργοτάξιο για το φράγμα του Ασωπού. Λίγα λεπτά πριν φτάσει η αποστολή στο εργοτάξιο –και ενώ πρώτα είχαν ενημερώσει το ΙΚΑ του Κιάτου – είδαν φορτηγά και πουλμανάκια της εταιρείας να είναι γεμάτα εργαζόμενους και να αποχωρούν. Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τους είπαν να πάνε να… ξεκουραστούν! Σχετικά με το θέμα ο κ. Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Έχουμε ήδη καταθέσει ερώτηση, όπως είναι γνωστό, μαζί με άλλους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους απλήρωτους εργαζόμενους επί 8 μήνες στο Φράγμα του Ασωπού. Και ρωτάμε, γιατί, ενώ η εταιρεία έχει πληρωθεί κανονικά από το κράτος, δεν δίνει τα χρήματα στους εργαζόμενους, προτείνοντας να παρακρατηθούν από την επόμενη δόση και να δοθούν απευθείας στους εργαζόμενους. Απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει… Σήμερα λοιπόν (σ.σ. χθες) αποφασίσαμε να έρθουμε να μιλήσουμε από κοντά με τους εργαζόμενους. Περάσαμε από το ΙΚΑ του Κιάτου και ενημερώσαμε ότι θα πάμε προς το εργοτάξιο. Ενώ βρισκόμασταν στο χωματόδρομο, 5 -10 λεπτά πριν φτάσουμε στο εργοτάξιο, βλέπουμε φορτηγά και πουλμανάκια με το σήμα ΙΟΝΙΟΣ να κατεβαίνουν προς τα κάτω. Μπήκαμε στη μέση και μπλοκάραμε τα φορτηγά. Ρωτήσαμε τους επιβάτες αν είναι εργάτες στο φράγμα και γιατί φεύγουν και μας είπαν ότι όντως είναι εργάτες και τους είπαν από τη διοίκηση να φύγουν να πάνε… να ξεκουραστούν! Τους συστηθήκαμε και διαπιστώσαμε ένα κλίμα «τρομοκρατίας». Κάποιοι απ΄ αυτούς μας μίλησαν και μας είπαν ότι δεν έχουν ούτε για να πάρουν ψωμί, ούτε για ένα μπουκάλι νερό! Εδώ υπάρχει σκάνδαλο, έχουν πάρει χρήματα για το 25% του έργου και έχουν κάνει εργασίες για το 11%!! Δεν θα αφήσουμε ήσυχο κανέναν! Ούτε την εταιρεία, ούτε την Περιφέρεια, ούτε την κυβέρνηση, ας το γνωρίζουν καλά αυτό!», τόνισε χαρακτηριστικά.
READ MORE - Οι εργαζόμενοι στον Ασωπό δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ψωμί!

Στη λίστα του ΣΔΟΕ φαίνεται και ο Ν. Ταγαράς - Τι απάντησε ο βουλευτής Κορινθίας



Στη λίστα με τα ονόματα που ερευνά το ΣΔΟΕ περιλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Ν. Ταγαρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της zougla.gr το οποίο αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα ενημέρωσης. Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι όλα αυτά αποτελούν διαρροές για τη λίστα των 36 συνολικά προσώπων και είναι πιθανό να υπάρχουν αλλαγές στα ονόματα, αλλά και το γεγονός ότι όλα ακόμα ερευνώνται από την πλευρά του ΣΔΟΕ και τίποτα ακόμα δεν έχει αποδειχθεί. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr.  Η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια.  Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.  Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.  Η λίστα των πολιτικών ονομάτων αγγίζει τα 36. Οι έρευνες και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος στην Αθήνα.  Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να τονιστεί ότι κανείς από τους πολιτικούς που ελέγχονται δεν θεωρείται a priori ένοχος και φυσικά, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έκνομη δραστηριότητα. Εντούτοις, η ύπαρξη της συγκεκριμένης λίστας έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο της χώρας και έχει καταστεί «πρωταγωνίστρια» σε ένα θρίλερ ακατάσχετης παραφιλολογίας που λαμβάνει χώρα το τελευταίο δεκαήμερο, δηλητηριάζοντας το πολιτικό σκηνικό.
Μέχρι και χθες άλλωστε έχουν καταγραφεί δημόσιες τοποθετήσεις κομμάτων που χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων (όπως η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε.), ενώ υπέρ της δημοσίευσης τάχθηκαν και άλλα πολιτικά στελέχη, όπως η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ έχει ήδη προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ άλλες υποθέσεις, οι οποίες προέρχονται από καταγγελίες πολιτών για αδικαιολόγητο πλουτισμό πολιτικών, έχουν συσχετισθεί με δικογραφίες που ήδη εκκρεμούσαν. Σε ορισμένες άλλες υποθέσεις το ΣΔΟΕ έχει παρέμβει κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.  Αυτή είναι, λοιπόν, η λίστα του ΣΔΟΕ, η οποία βάζει τέλος στην ακατάσχετη παραπληροφόρηση των προηγούμενων ημερών. Πρέπει για ακόμη μια φορά να τονιστεί ότι οι έρευνες αποτελούν αποτέλεσμα εισαγγελικών παραγγελιών αλλά και καταγγελιών (επώνυμων ή ανώνυμων) πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πρόσωπα που καταγγέλλονται και ήδη ερευνώνται έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Από την ολοκλήρωση των ερευνών θα αποδειχθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις υπάρχουν κρούσματα παράνομου πλουτισμού».

Η λίστα:
Πάνος Καμμένος, Νικήτας Κακλαμάνης, Αθανάσιος Νάκος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης, Μιχάλης Λιάπης, Άρης Σπηλιωτόπουλος,
Μιχάλης Καρχιμάκης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Κωνσταντόπουλος,
Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, Γιώργος Ορφανός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιάννος Παπαντωνίου, Αντώνης Μπέζας, Παναγιώτης Φασούλας, Ελπίδα Τσουρή, Φίλιππος Φουντής, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Λεωνίδας Τζάνης, Ιωάννης Ανθόπουλος, Αναστάσιος Μαντέλης, Ιωάννης Σμπώκος, Απόστολος Φωτιάδης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Νικόλαος Ανδριανόπουλος, Άκης Τσοχατζόπουλος, Φώτης Αρβανίτης, Δημήτρης Αποστολάκης, Χρήστος Βερελής, Κωνσταντίνος Λιάσκας, Χρήστος Ζαχόπουλος, Πέτρος Μαντούβαλος, Μιχάλης Χαλκίδης, Γιώργος Πατούλης, Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος». Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

Ν. Ταγαράς:
Να ελέγξουν τα πάντα, δεν έχω κανένα πρόβλημα

Ο βουλευτής Κορινθίας μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας και μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δεν δίστασε να μιλήσει για το θέμα και με λίγες φράσεις αλλά ουσιαστικές έδωσε απάντηση σχετικά με την ανάμειξη του ονόματός του. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει…. Δεν θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όλα αυτά που λένε είναι αστεία. Υπήρξε ανώνυμη καταγγελία και οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους. Να ελέγξουν τα πάντα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί σε λίγο καιρό».
READ MORE - Στη λίστα του ΣΔΟΕ φαίνεται και ο Ν. Ταγαράς - Τι απάντησε ο βουλευτής Κορινθίας

Π. Τατούλης: Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων



«Επενδύουμε σε σταθερές σχέσεις για την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων, αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name Πελοπόννησος. Για το σκοπό αυτό είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης στην τοποθέτησή του, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, που διοργανώνει η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ποιότητα των Πελοποννησιακών προϊόντων διαρκώς βελτιώνεται και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, αλλάζει προς το καλύτερο η εικόνα τους και στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στο εξωτερικό. «Η εξωστρεφής πολιτική μας έχει ήδη αποδώσει απτά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της συμφωνίας, μετά το προσωπικό ενδιαφέρον της πρωθυπουργού του κας Κράφτ, για να έχουν τα Πελοποννησιακά προϊόντα τιμητική θέση στις μεγάλες εκθέσεις προϊόντων».  
READ MORE - Π. Τατούλης: Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ κανένα τμήμα του Πανεπιστημίου Κορίνθου

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012



Τι δήλωσε στην εφημερίδα  ΠΡΩΙΝΗ, ο  Υφυπουργός  Παιδείας και πρώην  Πρύτανης κ. Θ. Παπαθεοδώρου

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υφυπουργός Παιδείας και πρ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου τις φήμες και τα δημοσιεύματα που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες περί κατάργησης ή συγχώνευσης του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Κορίνθου. Ο ίδιος μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ έκανε λόγο για «συρραφή αδιασταύρωτων πληροφοριών» και για «αστειότητες», αφού ακόμα δεν έχει καν συγκροτηθεί η επιτροπή που θα καθορίσει τα κριτήρια για την κατάργηση ή τη συγχώνευση τέτοιων τμημάτων…

Θ. Παπαθεοδώρου:
Δεν τίθεται κανένα θέμα για τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Κορίνθου

Ο κ. Παπαθεοδώρου με μια λακωνική απάντηση «τα είπε όλα» και ήταν κατηγορηματικός θέτοντας τα πράγματα όπως ισχύουν στην πραγματικότητα. Ειδικά για την Κόρινθο, τόνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης της λειτουργίας των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου. Κι αυτό θεωρείται εύλογο, αφού κα Κοσμήτορας υπάρχει, αλλά και τα δύο αυτά τμήματα έχουν επιδείξει μια σημαντική πορεία από τα πρώτα τους κιόλας βήματα. Εξάλλου όλοι εμείς που τα τελευταία χρόνια γνωρίσαμε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε ο σημερινός υφυπουργός Παιδείας τόσο ως καθηγητής όσο και ως πρόεδρος του τμήματος και μετέπειτα ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το πάθος και την εργατικότητά του, θα ήταν αδιανόητο να φανταστούμε ότι θα άφηνε «με ελαφρά την καρδία» να υπάρξει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη. Ο ίδιος δεν έκρυψε την οργή αλλά και την πικρία του για όλη αυτή την προσπάθεια διασποράς ειδήσεων, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό και στον τόπο…
READ MORE - ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ κανένα τμήμα του Πανεπιστημίου Κορίνθου