Συνελήφθη 40χρονοςστην Κόρινθο για οφειλές στο Δημόσιο

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012Νέα σύλληψη Κορίνθιου επιχειρηματία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου μετά από σχετική εντολή. Πρόκειται για 40χρονο ο οποίος είχε οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις 365.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας   οδηγήθηκε αρμοδίως στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω διαδικασίες. Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται επακριβώς τα εξής: «Συνελήφθη χθες 21-09-2012 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 40χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.  Ειδικότερα, σε βάρος του 40χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 365.082,15 ευρώ. Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου».

READ MORE - Συνελήφθη 40χρονοςστην Κόρινθο για οφειλές στο Δημόσιο

Οριστικό λουκέτο στη ΔΟΥ ΚιάτουΣυγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Κορίνθου η οποία θα ονομάζεται πλέον ΔΟΥ Κορίνθου – Νεμέας – Κιάτου –«Σώθηκε» η ΔΟΥ Ξυλοκάστρου

Την αναστολή λειτουργίας για 49 ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες ΔΟΥ, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη. Στην Αττική, θα κλείσουν οι εφορίες ΙΕ΄ Αθηνών, ΚΒ΄ Αθηνών, ΙΘ΄ Αθηνών, ΚΓ΄ Αθηνών, Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, ΚΑ΄ Αθηνών, Κορυδαλλού και Κορωπίου. Η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΙΕ΄ Αθηνών και ΚΒ΄ Αθηνών μεταφέρεται στην Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών, της ΙΘ' Αθηνών στην ΙΓ΄ Αθηνών, του Ιλίου στους Αγ. Ανάργυρους, του Χολαργού στην Αγ. Παρασκευή, της Αργυρούπολης στην Ηλιούπολη, της ΚΑ' Αθηνών στο Ψυχικό, του Κορυδαλλού στη Νίκαια και του Κορωπίου στην Παλλήνη. Οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των εφοριών που κλείνουν, μετανομάζονται. Με την ίδια απόφαση ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους. Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής όλων των νομών της χώρας, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε νομού.  Οι οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ' ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις τους. Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.  Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας.  Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.  Τέλος, σε όσες ΔΟΥ υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της ΔΟΥ της οποίας αναστέλλεται.

Λουκέτο στη ΔΟΥ Κιάτου – Παραμένει η ΔΟΥ Ξυλοκάστρου…
Όσον αφορά στην Κορινθία, λουκέτο οριστικά βάζει η ΔΟΥ Κιάτου η οποία πλέον συγχωνεύεται με τη ΔΟΥ Κορίνθου –Νεμέας και θα μετονομαστεί σε ΔΟΥ Κορίνθου – Νεμέας – Κιάτου. Όπως φαίνεται από την τελευταία απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει σε λειτουργία η ΔΟΥ Ξυλοκάστρου...

Χ. Ζαχαριάς: Ό,τι γίνεται «στο πόδι» δεν θα έχει αποτέλεσμα΄

«Είχαμε ακούσει για την αναστολή λειτουργίας πολλών ΔΟΥ ανά την Ελλάδα, κάτι που δεν είναι παράλογο, όντως έπρεπε να γίνει, όμως αυτό που πιστεύουμε είναι, ότι αυτό πρέπει να γίνει για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή αλλά και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Έτσι όπως γίνεται τώρα, βιαστικά, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς να έχει οργανωθεί η μηχανοργάνωση ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος, πιστεύω, ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει –τουλάχιστον το πρώτο χρονικό διάστημα- προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή να είμαστε αποτελεσματικοί. Και αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό, ενδεχομένως λόγω της τρόικα και τις αναδιαρθρώσεις. Όμως, φοβάμαι, ότι τέτοιου είδους αναδιοργανώσεις που γίνονται στο πόδι, δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε και προσδοκούμε».
READ MORE - Οριστικό λουκέτο στη ΔΟΥ Κιάτου

Ληστεία σε βενζινάδικο στους Αγίους ΘεοδώρουςΛηστεία σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Δύο άγνωστα άτομα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο βενζινάδικο που βρίσκεται στο 72ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου. Εκείνη την ώρα στο κατάστημα βρισκόταν υπάλληλος ο οποίος όπως είναι φυσικό τρομοκρατήθηκε. Οι δύο δράστες με την απειλή όπλου απαίτησαν και άρπαξαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ. Αμέσως μετά διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Τη σχετική προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Ληστεία σε βενζινάδικο στους Αγίους Θεοδώρους

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ!!

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012
Η Κόρινθος μετατρέπεται σε χαβούζα της Αθήνας και οι βουλευτές ποιούν τη νήσσαν;
Πότε θα σπάσουν τη σιωπή τους;

Ουδείς μπορεί να κατανοήσει τη συμπεριφορά των τριών βουλευτών Κορινθίας της Ν.Δ. κ.κ. Ταγαρά, Κόλλια, και Δήμα σε όσα τρομερά, τραγικά και ανεπανάληπτα συμβαίνουν στην Κόρινθο και τα οποία θα έχουν άμεσα αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το νομό και στην ανάπτυξή του για τις επόμενες δεκαετίες. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να αντιληφθεί, ποιος είναι τελικά ο ρόλος τους σε ότι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα έφεραν λαθρομετανάστες και σε λίγες ώρες το στρατόπεδο της Κορίνθου, όχι απλά δεν παρέμεινε στρατόπεδο, όχι απλά δεν παραδόθηκε στις τοπικές αρχές για να γίνει το περιβόητο Διοικητικό Κέντρο και να μεταφερθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες εκεί, αλλά μετατράπηκε σε Κέντρο Κράτησης! Την επόμενη μέρα το απόγευμα στο έκτακτο Δ.Σ. Κορινθίων, παρευρισκόμενοι οι τρεις βουλευτές, μη μπορώντας βέβαια να πουν κάτι διαφορετικό έχοντας απέναντί τους, τους αγανακτισμένους κατοίκους και πολίτες της Κορίνθου, εξέφρασαν την… αγανάκτησή τους με ότι συνέβη, …ξεκαθάρισαν τη θέση τους (για να εξιλεωθούν ίσως;) στα μάτια του κόσμου και η «όμορφη παράσταση» τελείωσε εκεί. Από τότε, ούτε άχνα!!

Μάθανε πως… σωπαίνουμε, πλακώνουν και οι Ρομά!

Κι αφού είδαν οι υπεύθυνοι της «νέας κατάστασης» ότι οι τοπικοί βουλευτές δεν βγάζουν άχνα, βρήκαν κι άλλη λύση για να αποσυμφορήσουν την Αττική και μάλιστα σε κοντινή απόσταση. Σκέφτονται να φέρουν και τους Ρομά που έχουν εγκατασταθεί σε περιοχή του Χαλανδρίου και ο Δήμος έχει ζητήσει να φύγουν από κει ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας! Και γιατί άραγε να μην το κάνουν; Αφού βλέπουν «παγωμάρα» από τους βουλευτές Κορινθίας της συμπολίτευσης και… απόλυτη ησυχία! Κύριοι βουλευτές, οι Κορίνθιοι ήδη σας έχουν στείλει το μήνυμα. Το έχετε λάβει; Έχετε κάνει κάποιες κινήσεις σχετικά με τα σοβαρότατα αυτά θέματα; Καταθέσατε κάποια κοινή ερώτηση στη Βουλή, προς τον κ. Δένδια και δεν το ξέρουμε; Επικοινωνήσατε με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσετε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σας έγραψε κυριολεκτικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του και σας συμπεριφέρθηκε σαν μην υπήρχατε καν; Αλήθεια, θα ψηφίσετε οποιοδήποτε νομοσχέδιο φέρει από δω και πέρα ο κ. Δένδιας στη Βουλή μετά από αυτή την πλήρη απαξίωση που έδειξε στο πρόσωπό σας; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί δεν καταθέσατε από κοινού τις παραιτήσεις σας στη διάθεση του Πρωθυπουργού μπας και δώσει ο ίδιος μια λύση; Τίποτα απ΄ όλα αυτά βεβαίως δεν κάνατε κύριοι… Οι Κορίνθιοι θα περιμένουν… για λίγο ακόμα. Ένα μόνο να ξέρετε: Αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσουν!!
READ MORE - ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ!!

Μάγκας ο Τσουραπάς κι ας μην είναι ΚορίνθιοςΤελικά ο νεοεισερχόμενος στην Κορινθία αστυνομικός Διευθυντής κ. Β. Τσουραπάς αποδείχτηκε μάγκας… Και μάλιστα πολύ περισσότερο από ντόπιους και… βέρους Κορίνθιους. Είχε το σθένος να σηκώσει το ανάστημά του και να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους πολιτικούς προϊσταμένους του στο υπουργείο και να μην βάλει την υπογραφή του σε ένα «έγκλημα» για την πόλη και τους συναδέλφους του αστυνομικούς με την ανάληψη ευθύνης από την πλευρά της αστυνομίας του στρατοπέδου της Κορίνθου ως Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών. Αυτό στην Κόρινθο και στο νομό κυκλοφορεί πια και ο κ. Τσουραπάς θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Κορινθία κι αυτό οι πολίτες της δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Έκανε, ότι δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι τρεις βουλευτές του νομού, να πει δηλαδή ένα όχι σε όλους αυτούς που «βάρβαρα» φόρτωσαν στην πόλη έναν μεγάλο βραχνά που θα την ακολουθεί για χρόνια και θα υποθηκεύσει το αναπτυξιακό της μέλλον. Σπάνια πράξη στην εποχή που ζούμε όπου όλα ισοπεδώνονται στο βωμό της δόξας και του κέρδους. Τίποτα άλλο, μόνο αυτό: Συγχαρητήρια κε Τσουραπά, καλή συνέχεια και πάντα έτσι, ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
READ MORE - Μάγκας ο Τσουραπάς κι ας μην είναι Κορίνθιος