Ν. Πετρόπουλος: Οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιοι είναι αυτοί που λένε σήμερα την αλήθεια στο λαό

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012


Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ε. Βενιζέλου αύριο στην Κόρινθο ο γραμματέας της Ν.Ε. Κορινθίας του Κινήματος Ν. Πετρόπουλος, μίλησε για τις ερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο ίδιος τόνισε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ο μόνος που γνωρίζει καλύτερα από όλους το πρόβλημα της χώρας και θα το αναλύσει στους Κορίνθιους». Και συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι στις ερχόμενες εκλογές ο λαός θα σκεφτεί πιο σοβαρά και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πάει καλύτερα σε όλη τη χώρα και τα μηνύματα που έχουμε είναι, ότι θα πάει καλύτερα και στο νομό Κορινθίας. Οι πολίτες θα σκεφτούν πλέον καλύτερα, ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις που λένε σήμερα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και πιστεύω ότι ο λαός ο οποίος είναι κριτής, θα είναι αυτός που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου».
READ MORE - Ν. Πετρόπουλος: Οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιοι είναι αυτοί που λένε σήμερα την αλήθεια στο λαό

Επίσκεψη Βενιζέλου το Σάββατο στην Κόρινθο


Στην Κόρινθο θα βρεθεί το Σάββατο το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ε. Βενιζέλος, στα πλαίσια των προεκλογικών του επισκέψεων εν όψει των εκλογών του Ιουνίου. Ο κ. Βενιζέλος θα παρευρεθεί αρχικά στις 11:00 το πρωί σε συνεδρίαση στα γραφεία της Ν.Ε. στην Κόρινθο με τα στελέχη του Κινήματος και ακολούθως θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί το Φράγμα Ασωπού για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών. Στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας αναφέρονται τα εξής: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των προεκλογικών του επισκέψεων,  για τις Εκλογές της 17ης Ιουνίου  2012, θα επισκεφθεί την Κόρινθο το Σάββατο  26 Μαϊου 2012.  Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ,  όπως ακολουθεί :
11:00 π.μ. : Συνεδρίαση στα γραφεία της Ν.Ε. με τα στελέχη του Κινήματος.
12:00 μ.μ.: Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας και ομιλία σε στελέχη των                 Παραγωγικών, Κοινωνικών φορέων και  της Αυτοδιοίκησης.
14:00 :  Επίσκεψη στο Φράγμα του Ασωπού και ενημέρωση για την πορεία  των εργασιών».
READ MORE - Επίσκεψη Βενιζέλου το Σάββατο στην Κόρινθο

Α. Καλλής: Στο χείλος της καταστροφής η Νεμέα!


Καταστήματα κλείνουν και όσα δεν έχουν κλείσει, βρίσκονται «στο κόκκινο», τόνισε ο πρόεδρος των εμπόρων

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Νεμέας αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εμπόρων της περιοχής κ. Α. Καλλής, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Δυστυχώς η Νεμέα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, όπως όλη η χώρα άλλωστε. Και αυτοί οι κύριοι, μηδενός εξαιρουμένου, συνεχίζουν να θεωρητικολογούν. 2.000 αυτοκτονίες και πάνω από 1 εκ. άνεργοι ζητούν απαντήσεις σε ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ; Για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Τι να πούμε για την αξιοπιστία των πολιτικών; Ποιων πολιτικών; Αυτών που βρίζονταν μέχρι χθες και σήμερα αγκαλιάζονται; Αυτών που σε άλλες εποχές, άλλα υπόσχονταν προεκλογικά και αθέτησαν όλες τις υποσχέσεις τους; Ένα μεγάλο δείγμα αυτής της αναξιοπιστίας είναι η Νεμέα. Που είναι οι κύριοι που μιλούσαν για επανίδρυση του κράτους; Που είναι όσοι μιλούσαν για ΤΕΙ Οινολογίας, για τους αγρότες και το ξακουστό Νεμεάτικο κρασί; Αυτοί που μιλούσαν για Κέντρα Υγείας και αυτή τη στιγμή το Κ.Υ. Νεμέας ήδη αποδομείται! Που είναι όσοι μιλούσαν για την ασφάλεια του πολίτη κι αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμα ένας αστυνομικός στο Α.Τ. Νεμέας; Ποιοι πολιτικοί θα μας βοηθήσουν, αυτοί που «πιάνουν δουλειά» από το πρωί στις τηλεοράσεις και ο κόσμος προσπαθεί να «τα βγάλει πέρα» και έχει φτάσει στα όριά του; Δεν σέβονται ούτε τους νέους, αλλά ούτε και τους γέροντες. Μιλούν για οτιδήποτε άλλο, εκτός από τα πραγματικά προβλήματα. Είναι εκτός πραγματικότητας, μας έχουν φτάσει στα όρια της καταστροφής! Δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο, θέλουμε μια απάντηση για τα προβλήματά μας. Δεν αντέχουμε άλλο!!».

Κλείνουν καταστήματα…

«Καταστήματα κλείνουν στη Νεμέα και όσα δεν έχουν κλείσει, βρίσκονται «στο κόκκινο». Χρωστάνε ενοίκια, ΤΕΒΕ, στους προμηθευτές… Τι θα γίνει με αυτή την πραγματικότητα την οποία κανείς δεν αγγίζει; Καλαμπουρίζουν μαζί μας όλοι, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, όλοι! Ο λαός δεν αντέχει άλλη λιτότητα και άλλα μέτρα. Γονατίσαμε πια. Σε μια Ελλάδα που είχε μέλλον και τώρα δεν ξέρω αν έχει…».
READ MORE - Α. Καλλής: Στο χείλος της καταστροφής η Νεμέα!

Γ. ΜΑΡΙΝΗΣ: ΄ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ΄ ΕΝΑ ΄MALL΄ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Καυτό θέμα που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Κόρινθο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορίνθιας χαρακτήρισε την πιθανή δημιουργία καταστήματος τύπου ΄Μall΄ ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λουτρακίου Τάσος Μαρίνης. «πρέπει να βάλουμε πλάτη ,είμαστε υποχρεωμένοι να αποτραπεί αυτή η καταστροφή που έρχεται στην περιοχή» τόνισε και εξήγησε πως μια τέτοια επιχείρηση από όποιον και αν γίνει θα είναι καταστροφική για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής .Χαρακτήρισε άτυχη την δήλωση Παπαφωτίου προς τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Θαν. Κόρκα,  -εάν έχει γίνει-, σχετικά με την έρευνα που αφορούσε στην γνώμη των εμπόρων της Κορίνθου σχετικά με την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου, ζήτησε από την Περιφέρεια  που διαχειρίζεται το θέμα να το δει με πολύ προσοχή και σημείωσε πως θα έπρεπε να είχε γίνει  μια έρευνα που θα αποδεικνύει πως αν έρθει ένα μεγαθήριο στο Κανταρέ θα είναι η «ταφόπλακα» της Κορίνθου και των περιχώρων . Τέλος αναφέρθηκε και στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα καταστήματα στο Λουτράκι  με την μεγάλη πτώση του τζίρου και του εμπόρους να ζουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
READ MORE - Γ. ΜΑΡΙΝΗΣ: ΄ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ΄ ΕΝΑ ΄MALL΄ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις για τυχόν έλεγχο



Συμβουλές από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Κορίνθου Αριστείδη Τασόπουλο




Για τις αποδείξεις και τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών που αρχίζουν να κατατίθενται σιγά –σιγά μίλησε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κορίνθου κ. Αριστείδης Τασόπουλος, τονίζοντας ότι οι αποδείξεις χρειάζεται να κρατηθούν από όλους τους φορολογούμενους και το ποσό τους να αναγραφεί στη δήλωση ακόμα και για το ποσό των 5.000 ευρώ. Συγκεκριμένα ο κ. Τασόπουλος τόνισε: «Οι αποδείξεις χρειάζονται για όλους τους φορολογούμενους φέτος, μπαίνουν στον κωδικό 049, πρέπει να είναι το 25% του φορολογητέου εισοδήματός τους και πρέπει να συγκεντρώνονται για να δοθούν στην Εφορία από όλους. Όλες εκτός από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Απλά δεν τις προσκομίζουν στην εφορία μαζί με τη δήλωση, αλλά τις κρατούν σπίτι και όταν τους ζητηθούν, τις προσκομίζει ο φορολογούμενος. Όλοι όσοι έχουν εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ θα φορολογούνται, εκτός των συνταξιούχων άνω των 65 ετών και τους νέους κάτω των 30 ετών. Άρα πιθανώς να υπάρξουν και μεγαλύτεροι φόροι, ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Αλλά και αυτός που θα δηλώσει 5.000 πρέπει να βάλει μέσα στη δήλωση και το ποσό του 25% σε αποδείξεις».
READ MORE - Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις για τυχόν έλεγχο