ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ...

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι ο ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά πρώτα απ΄ όλα ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός και αγαπητός, ο Νίκος Δαδινόπουλος. Είχα την τύχη να παίξουμε μαζί μια ολόκληρη θεατρική σεζόν την περίοδο 1996-1997 στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ στους ΄Δίδυμους της Βενετίας΄ του Κάρλο Γκολντόνι, που είχε βέβαια τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μικρός εγώ τότε, σπουδαστής ακόμα στη δραματική σχολή, τον έβλεπα με δέος, αλλά και με σεβασμό. Ο ίδιος χωρίς ίχνος έπαρσης, παρά τις δεκαετίες που είχε στο χώρο, στάθηκε δίπλα μου, με συμβούλευε και με βοήθησε σε αυτά τα δύσκολα πρώτα μου βήματα πάρα πολύ. Μια φράση του που μου έχει μείνει ήταν: "Μάθε να παίρνεις πράγματα από αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από σένα, χωρίς εγωισμό και κάποια μέρα θα με θυμηθείς".
Φίλε Νίκο, το θέατρο κι εμείς οι επίγειοι από σήμερα γίναμε φτωχότεροι... Εκεί που πας όμως υπάρχει ένας μεγάλος θίασος με πολύ μεγάλα ονόματα. Και όπως συνέβαινε πάντα, χρόνια τώρα, σου έχουν ήδη έτοιμο έναν ακόμα ρόλο...
Καλό σου ταξίδι, Σε Ευχαριστώ για όλα....
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

READ MORE - ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ...

Πόσες κάλπες και που θα στηθούν στην Κορινθία για την εκλογή προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Εθνική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της οποίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει -και επισήμως- την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με το Έθνος, τις εργασίες της Συνδιάσκεψης -που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας- θα ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομιλία του δεν θα εμπεριέχει μόνο απολογιστικά στοιχεία, αλλά και προτάσεις για τους επόμενους «δύστροπους σταθμούς» -συνολικά για το πολιτικό σκηνικό και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος θα απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες της 18ης Μαρτίου.  Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι οι υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του ξεπερνούν τις 200. Επίσης, ετοιμάζονται για εκλογή από τη βάση, ακόμη κι αν ο κ. Βενιζέλος είναι μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα, καθώς εκτιμούν ότι χωρίς αντιπαράθεση η συμμετοχή στις κάλπες θα είναι μικρότερη από την προσδοκώμενη.
Όσον αφορά στον Χρήστο Παπουτσή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και την Πέμπτη ο πρώην υπουργός δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Ωστόσο, ο κ. Παπουτσής σκοπεύει να συλλέξει υπογραφές κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης, μετά την ομιλία του, και φαίνεται ότι θα αντλήσει το μεγαλύτερο τμήμα αυτών από τα στελέχη της περιφέρειας.


Οι κάλπες…

Σχετικά με οργανωτικά ζητήματα επί της εκλογής νέου προέδρου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν αναλάβει ήδη να ενημερωθούν από τους γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ για το πόσες κάλπες θα χρειαστεί να στηθούν στις κατά τόπους περιοχές. Επιπλέον, έχει ζητηθεί και έχει εξασφαλιστεί από όλους τους δημάρχους της χώρας να υπάρξει διευκόλυνση για τις διαδικασίες της εκλογής, με την παροχή χώρων που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα. «Δεν θα υπάρξει ενοικίαση χώρων. Θα το λύσουμε μέσω δήμων», τόνιζαν.  Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ανώτατο όριο εκλογικών τμημάτων είναι ο αριθμός των πρώην καποδιστριακών δήμων και διευκρίνιζαν ότι οι κατά τόπους κάλπες θα στηθούν «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξής τους». Όσον αφορά στο χρηματικό αντίτιμο των 2 ευρώ που θα καταβάλουν όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν, θα παραμείνει στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ν. Πετρόπουλος: Που μπορούν να ψηφίσουν μέλη και φίλοι

Αναφερόμενος στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής 18ης Μαρτίου ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος ανέφερε: «Μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, θα ξεκινήσει η διαδικασία πανελλαδικά για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ήδη την Πέμπτη συνεδρίασε η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και σε συνεργασία με τους γραμματείς των Τ.Ο. του κόμματος, αποφασίστηκε που θα στηθούν οι κάλπες στο νομό για να μπορέσουν τα μέλη και οι φίλοι να ψηφίσουν την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα. Παράλληλα ενημέρωσε ότι όσοι θέλουν μπορούν να εγγραφούν εκείνη τη στιγμή. Κάλπες θα στηθούν στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων και συγκεκριμένα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και πρ. ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΛΕΧΑΙΟΥ: Δημαρχείο Κορίνθου. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΝΕΜΕΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Τ.Ο. ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΥ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ. ΒΕΛΟΥ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ ([ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΗ) . ΣΟΛΥΓΕΙΑ: ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (πρ. αίθουσα Δ.Σ.). ΤΕΝΕΑ: ΚΕΠ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ.

READ MORE - Πόσες κάλπες και που θα στηθούν στην Κορινθία για την εκλογή προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γ. Δέδες: Κορυφαίοι επιστήμονες εξετάζουν την καταβύθιση στο Δερβένι

Στο μείζον θέμα της διάβρωσης στην περιοχή του Δερβενίου αναφέρθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες. Να σημειώσουμε ότι ήδη η περιοχή με απόφαση της Περιφέρειας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μίσθωσε δωμάτια σε ξενοδοχείο για τη διαμονή κατοίκων που κινδυνεύουν τα σπίτια τους (βλέπε παρακάτω). Σχετικά με το φαινόμενο στην περιοχή και τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών για την ασφάλεια των κατοίκων, ο κ. Δέδες ανέφερε: «Είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός για τα δεδομένα της περιοχής και ένα φυσικό φαινόμενο τοπικής έκτασης, αλλά μεγάλης έντασης, για το οποίο κινητοποιηθήκαμε και για την άμεση αντιμετώπισή του. Μετά από κάποιες διαδικασίες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, επιλήφθηκαν του θέματος και κηρύξαμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από εισήγηση του κ. Τατούλη στην υπηρεσία Πολιτικής προστασίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα καθεστώς ασφάλειας για τους κατοίκους και για να γίνουν ανεμπόδιστα οι επιστημονικές έρευνες που απαιτούνται για να διαπιστωθεί η φύση και η έκταση του φαινομένου». Ο κ. Δέδες πρόσθεσε ότι δεν είναι από τα συνήθη φαινόμενα της διάβρωσης, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις και ενδείξεις, κάνουν λόγο για καταβύθιση. Έκανε γνωστό ότι έχουν ήδη κληθεί και επισκεφτεί την περιοχή κορυφαίοι επιστήμονες σε τέτοιου είδους θαλάσσια φαινόμενα οι οποίοι θα δώσουν απαντήσεις, έτσι ώστε να υπάρξουν οι άμεσες αλλά και οι τεχνικές λύσεις και οι πιο μεσοπρόθεσμες που θα υλοποιηθούν κατασκευαστικά έργα για την προστασία της περιοχής. Ήδη έχουν εκκενωθεί τα σπίτια που αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα και έχουν ειδοποιηθεί όσοι έχουν παραθεριστικές κατοικίες κι έτσι και επίσημα η περιοχή είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ !

Μετά τη δραματική τροπή που πήραν τα πράγματα στη Δυτική Κορινθία –αναμενόμενη για πολλούς- άρχισε κάποια κινητοποίηση για να διορθωθούν τα …αδιόρθωτα!!! Χρόνια τώρα μιλάμε για την διάβρωση των ακτών που τρώει…τη στεριά και τώρα ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα!!! Σύμφωνα με δελτίου τύπου από τον Δήμο Ξυλοκάστρου γνωστοποιούνται τα εξής: ΄΄Την 29/02/2012, στο δυτικό όριο του οικισμού Δερβενίου, λόγω ασυνήθιστων κυματισμών, «εξαφανίστηκε» τμήμα της παραλίας μήκους 60 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων περίπου.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποσκαφτεί μέρος του εδάφους που στηρίζεται η θεμελίωση των κατοικιών (6 κατοικίες). Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι καθώς  και   ο κ. Β. Κελλάρης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους συμπολίτες μας, ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Η ανταπόκριση των κ. Πέτρου Τατούλη και κ. Γεωργίου Δέδε ήταν άμεση. Έγιναν δύο εκθέσεις αυτοψίας από τους μηχανικούς του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και τρεις επί τόπου επισκέψεις από μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικούς σε έργα διάβρωσης ακτών. Όλοι οι μηχανικοί στις εκθέσεις αυτοψίας συμφωνούν πως τα γεγονότα αποτελούν ενδείξεις για γεωλογικό φαινόμενο. Με αίτημα του κ. Π. Τατούλη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση  αποφασίστηκαν:
1.      Η φιλοξενία από το Δήμο 2 οικογενειών σε ξενοδοχείο της περιοχής, λόγω του κινδύνου κατάρρευσης των κατοικιών.
2.      Η άμεση προσωρινή λύση, με την τοποθέτηση ογκολίθων ώστε να εκτονωθεί η δράση των κυμάτων.
3.      Εξειδικευμένη έρευνα, μελέτη  του φαινομένου και έργο μονιμότερης προστασίας.΄΄

Η ανακοίνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Τοπική Κοινότητα Δερβενίου Κορινθίας μετά την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Κορινθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  ύστερα από την  καταστροφή που υπέστη η περιοχή σε τμήμα της ακτογραμμής με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης κατοικημένων κτιρίων εξαιτίας  του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού. Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής ήταν η απόφαση που ελήφθη και βάση της οποίας ο συντονισμός ανατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
READ MORE - Γ. Δέδες: Κορυφαίοι επιστήμονες εξετάζουν την καταβύθιση στο Δερβένι

Με κύριο στόχο να βρεθούν λύσεις για την εγκληματικότητα η λαϊκή συνέλευση στα Εξαμίλια


Έκτακτη λαϊκή συνέλευση πραγματοποιείται την  Κυριακή  στις 11 στο κοινοτικό κατάστημα από το τοπικό συμβούλιο Εξαμιλίων με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο χωριό και την κατάθεση προτάσεων και άμεσων λύσεων για το φαινόμενο που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων. Ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μελέτης έχει αναφέρει πολλές φορές πως η κατάσταση δεν πάει άλλο και πως θα πρέπει να παρθεί απόφαση  στην συνέλευση που θα γίνει γιατί ακούγονται πολλά λόγια αλλά δυστυχώς από έργα δεν γίνεται τίποτα. Στην συνέλευση έχουν κληθεί να παραστούν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Αστυνομικός διευθυντής καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής. Ο κ Μελέτης τόνισε πως η ασφάλεια των πολιτών είναι κύρια ευθύνη του κράτους και όχι των πολιτών .Όσο για τους κατοίκους αυτοί σημείωσε νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια, κλειδαμπαρώνονται και περιμένουν το μοιραίο!...

Να παρθούν άμεσα μέτρα…
Η κατάσταση είναι τραγική και αυτό το ζουν καθημερινά οι κάτοικοι που νιώθουν το φόβο και την ανασφάλεια να τους έχει κυριεύσει. Αγωνιούν σε μεγάλο βαθμό για τις περιουσίες τους, αλλά ακόμα πολύ περισσότερο για τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους και των οικογενειών τους. Και είναι λογικό η οργή τους να ξεχειλίζει, αφού η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι φιλήσυχοι πολίτες, που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους σε δύσκολες εποχές, που πληρώνουν τους φόρους τους και τα κάθε λογής «χαράτσια» και από την άλλη δεν έχουν το αυτονόητο: ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο τόπο που κατοικούν και δραστηριοποιούνται. Ελπίζουμε να μην γίνει περισσότερο εκρηκτική η κατάσταση και να αναγκαστούν να κοιμούνται με τα «όπλα αγκαλιά», να πρέπει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ή να προβούν σε άλλες απεγνωσμένες κινήσεις. Η συνέλευση αυτή της Κυριακής, πρέπει να δώσει όχι απλά προτάσεις, αλλά λύσεις και μάλιστα άμεσα. Πριν να είναι αργά…

READ MORE - Με κύριο στόχο να βρεθούν λύσεις για την εγκληματικότητα η λαϊκή συνέλευση στα Εξαμίλια

Θα κάνουν κατάληψη στο Δημαρχείο για τους καπνούς της χωματερής στο Κιάτο


Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Σικυωνίων στο Κιάτο για το θέμα της πυρκαγιάς στη χωματερή και τους καπνούς που «πνίγουν» αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρη, η χωματερή «καπνίζει» ακόμα, αφού τέτοιου είδους πυρκαγιές σε χωματερές πολύ δύσκολα σβήνουν, με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα από τους καπνούς οι περιοχές του Μουλκίου, της Τραγάνας, του Πασίου, της «Αρκούδας», ενώ τη νύχτα το πρόβλημα μεταφέρεται μέχρι τη θάλασσα, ακόμα και στο Άνω και Κάτω Διμηνιό. Φορείς και κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και σκέφτονται τις επόμενες μέρες να προβούν σε κατάληψη του Δημαρχείου στο Κιάτο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σοβαρό αυτό θέμα που όπως λένε δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον και στην υγεία τους, ενώ οι αρμόδιοι μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κάτι για να το αποτρέψουν.
READ MORE - Θα κάνουν κατάληψη στο Δημαρχείο για τους καπνούς της χωματερής στο Κιάτο

Βελτιώνεται η κατάσταση του Χρύσανθου Σαμοΐλη


Ευτυχώς υπάρχουν καλά νέα για την κατάσταση της υγείας του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Χρύσανθου Σαμοΐλη, ο οποίος πριν λίγες μέρες εισήχθη με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κατάστασή του συνεχώς βελτιώνεται. Ο ίδιος έχει ήδη επαφή με το περιβάλλον, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί του και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ. Μαλανδρένης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ο κίνδυνος έχει ήδη αποφευχθεί και η κατάστασή του κρίνεται συνεχώς βελτιούμενη. Σε λίγες μέρες θα βγει από το νοσοκομείο, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρόνο με άσκηση και φυσικοθεραπεία για να επανέλθουν τα άκρα που υπέστησαν πρόβλημα λόγω του επεισοδίου. Αυτό όμως είναι το λιγότερο, αφού σημασία έχει ότι διέφυγε τον κίνδυνο και ότι σε λίγο θα βρίσκεται πάλι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα. Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση…

READ MORE - Βελτιώνεται η κατάσταση του Χρύσανθου Σαμοΐλη