ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Καλούν τους βουλευτές Κορινθίας να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τα νέα μέτρα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η Διοίκηση του ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ—ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ—ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ και οι Διοικήσεις των σωματείων-μελών της δύναμής του ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:  Την  Κυβέρνηση και την κυρίαρχη οικονομική τάξη της Χώρας μας, γιατί με τις άφρονες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, άφησαν έκθετη την οικονομία της, βορά στα χρηματοκερδοσκοπικά κοράκια της Ευρώπης. Στη συνέχεια αυτοί που χρεοκόπησαν τη Χώρα μας, ζητούν να σηκώσουμε εμείς το βάρος της αποπληρωμής του χρέους που δημιούργησαν όλοι αυτοί που ζούσαν και ζουν ακόμα από το αίμα και τον ιδρώτα μας. Η εμμονή τους σε περικοπές μισθών και συντάξεων αντί να οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης, φέρνει μεγαλύτερη οικονομική ύφεση και όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων. Οι Μνημονιακές πολιτικές ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
           ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ -ΟΧΙ στην ανελέητη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας και υπόδειξη της       Τρόικας      και του Δ.Ν.Τ. -ΟΧΙ στον εργασιακό Μεσαίωνα που θέλουν να φέρουν στη Χώρα μας.
          ΖΗΤΑΜΕ Από τους εργαζόμενους να βρίσκονται κοντά στα σωματεία τους και σε         αγωνιστική  ετοιμότητα για να αποτρέψουμε να οδηγηθεί η Χώρα μας σε οικονομικό βάραθρο.
           ΚΑΛΟΥΜΕ Τους Βουλευτές του Νομού μας να προβληματιστούν και να σταθούν
           στο ύψος των  περιστάσεων. Να σκεφτούν εμάς που τους ψηφίσαμε και να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τα νέα μέτρα του Μνημονίου.
READ MORE - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Καλούν τους βουλευτές Κορινθίας να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ τα νέα μέτρα

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν όψει της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν στην Κόρινθο το εργατικό Κέντρο Κορίνθου και το ΠΑΜΕ. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ. Μαλανδρένης δήλωσε ότι «θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους αν δεν ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και τα μέτρα να τα πάρουν πίσω! Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1 εκ. και θα φτάσει στο 1,5! Το πρόβλημα είναι τεράστιο, οι μισθοί που θέλουν να φέρουν είναι 300 και 400 ευρώ! Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαστε… Αυτό είναι επίδομα φτώχειας και τίποτα άλλο. Δεν θα έχουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Κάνουμε αγώνα να τα ανατρέψουμε και ζητάμε και από τους βουλευτές μας να μην ψηφίσει κανείς τη νέα δανειακή σύμβαση. Τους στείλαμε και επιστολή και περιμένουμε να μην ψηφίσουν». Αμέσως μετά τη εκδήλωση ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Π. Μπεγλίτη…

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια…

Συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στα περιβολάκια και το μέλος Μ. Καρακάσης ανέφερε ότι «το ΠΑΜΕ είναι στους δρόμους σήμερα στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που κήρυξη η ΓΣΕΕ την τελευταία στιγμή χωρίς να την οργανώσει και το μόνο που ενδιαφέρθηκε είναι να κάνει τους εργαζόμενους απεργοσπάστες. Η εργατιά προσπαθεί να παλέψει το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, η οποία μας φέρνει σε μαύρες μέρες κατοχής του ΄40 και οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας που τους προτείνουμε, να γραφτούν στα σωματεία και να αλλάξει ο συσχετισμός, να μην πάνε με τους προδότες που ενδιαφέρονται για το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Τέλος χαρακτήρισε καταστροφή τα νέα μέτρα για την εργατιά, αλλά παράδεισο για το κεφάλαιο. Προέβλεψε ότι τα ταμεία θα πέσουν έξω και ότι ο Έλληνας θα καταλήξει να πηγαίνει στο νοσοκομείο μαζί με τα φάρμακά του. Και κατέληξε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα και την πάλη…
Βάρβαρα χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν στο νέο μνημόνιο το οποίο θα φέρει τους μισθούς στα 400 ευρώ, ο γραμματέας του ΚΚΕ Κορινθίας Γ. Λάμπας, σημειώνοντας ότι οι αυριανές γενιές των Ελλήνων θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Ο λαός έχει την αποκλειστική ευθύνη να μη μείνει μόνο στην αγανάκτηση, αλλά να οργανωθεί και να διεκδικήσει δουλειά με δικαιώματα και ένα μέλλον που αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του.

READ MORE - Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μισθώνουν λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Σε ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας αναφέρει τα εξής: «Συνάδελφοι, Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία  συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ  ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ. - ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ. - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

Η Α΄   ΕΛΜΕ θα μισθώσει λεωφορείο για  το συλλαλητήριο της  Κυριακής 12 Φλεβάρη, στις 17:00, στη Βουλή. Ώρα αναχώρησης από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου15:00.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο να το δηλώσουν μέχρι το Σάββατο  και ώρα 20:00

(Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948570510:  Ηλίας Λέκκας,  6947513245: Άρης Χαρμπίλας)

READ MORE - Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μισθώνουν λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Συλλαλητήριο αύριο το μεσημέρι στα διόδια από το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου

Η Διοίκηση του ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ—ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ—ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ και οι Διοικήσεις των σωματείων-μελών της δύναμής του ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 2:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ο ΙΣΘΜΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΚΑΛΟΥΜΕ Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τον Εμπορικό σύλλογο και όλους τους ενεργούς πολίτες του Λουτρακίου, της Περαχώρας των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής, να παρευρεθούν για να αποτρέψουμε να οδηγηθεί η Χώρα μας στην καταστροφή.
READ MORE - Συλλαλητήριο αύριο το μεσημέρι στα διόδια από το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου

Σκληρή κριτική Ψαράκη στον Α. Κλαδούχο

  • "Όσο παραμένετε στη θέση σας είστε επιζήμιος για το Δήμο!", είπε ο πρ. Αντιδήμαρχος
  • Τι αναφέρει στη λακωνική του απάντηση ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε ο πρ. Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου και δημοτικός σύμβουλος Π. Ψαράκης στην ομιλία του στο τελευταίο Δ.Σ. με την οποία δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από σύμβουλος της πλειοψηφίας. Παραθέτουμε μέρος της επιστολής που διάβασε μέσα στο συμβούλιο, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο ξεκίνημα της 1ης δημοτικής  θητείας τοποθετήθηκα σε ένα κρίσιμο  και δύσκολο πόστο στο οποίο κατά γενική ομολογία αγωνιζόμενος με όλες μου τις δυνάμεις πετύχαμε εν πολλοίς  να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις(κυρίως για ισόρροπη ανάπτυξη) τις οποίες από κοινού με τους δημότες είχαμε συναποφασίσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πιστεύω  αυτήν  μας την αγωνιστικότητα-ομαδικότητα- καθώς και την προσήλωση στους στόχους, που είχαμε θέσει, ότι εξετίμησαν θετικά  οι δημότες και μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε και τη δεύτερη δημοτική θητεία. Την επιλογή μου σε θέση ευθύνης την  απαίτησαν οι δημότες μας οι οποίοι και στις τρεις διαδοχικές μας νίκες με επέλεξαν 3ο ,1ο και 2ο αντίστοιχα δημοτικό σύμβουλο στη σειρά εκλογής των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Άρα δεν μου χαρίστηκε τίποτα και η τοποθέτηση μου σε θέση ευθύνης ήταν  αξιοκρατική απόφαση και θέληση του κυρίαρχου δημότη. Όσο ήμουν αντιδήμαρχος τις απόψεις μου τις εξέφραζα πάντα με παρρησία και μαχητικότητα στα εβδομαδιαία μίτινγκ της δημοτικής αρχής με σκοπό να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός. Από την 1-1-2011που δεν είμαι μέλος της δημοτικής αρχής ως δημοτικός σύμβουλος έχω καθήκον να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου  στο μοναδικό θεσμοθετημένο όργανο που είναι το Δ.Σ και δεν μπορώ να παραιτηθώ αυτής μου της αποστολής. Από  την αρχή της δεύτερης θητείας και μετά άρχισε σταδιακά  να αναδεικνύεται ο πραγματικός χαρακτήρας του επικεφαλής μας  ένας χαρακτήρας ασύμβατος με τη θέση του δημάρχου.  Πάρα πολλές φορές είχα επισημάνει το απαράδεκτο των συμπεριφορών(όχι μόνο στο πρόσωπο μου) πλην όμως μάταια».

Η παράταξή μας θυμίζει λαϊκή αγορά όπου ο καθένας πουλάει ό,τι θέλει…
«Λανθασμένα τελικά  υπέκυψα στο να είμαι  και πάλι υποψήφιος μπροστά στον κίνδυνο της παλινόρθωσης ,αφού είναι γνωστό πως έξι μήνες πριν τις τελευταίες εκλογές είχα αποφασίσει να μην είμαι υποψήφιος και είχα ενημερώσει και το δήμαρχο. Μετά την 1-1-2011  το δημοτικό μας συμβούλιο και κυρίως η παράταξη μας θυμίζει λαϊκή αγορά όπου ο καθένας πουλάει ό,τι θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Δηλαδή κάποιοι συνάδελφοι έχοντας βροντερή φωνή και θέλοντας να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και προστάτες της παράταξης περισσότερο ακόμη  και  εκείνων που τη δημιούργησαν αντιδρούν αλόγιστα και ανεξήγητα ακραία με μοναδικό αποτέλεσμα την αυτοακύρωση  τους, άλλοι βουβοί και απογοητευμένοι έχοντας γνώση για το που οδηγούμεθα  και άλλοι βουβοί αλλά χαρούμενοι (γιατί άραγε;), περιμένουν να τους δοθεί το σύνθημα για ανάταση της χειρός και ο καθένας για τους δικούς του λόγους θα πει το ναι σε όλα.  Όσο για τον επικεφαλής μας μιλά πάντα σε α΄ πληθυντικό πρόσωπο ακόμα και όταν αναφέρεται στον εαυτό του. Είναι και αυτό μια υποκρισία του φαίνεσθαι, το πράττειν είναι διαφορετικό. Δηλαδή αν η ενέργεια είναι επιτυχής ,έγινε από τον δήμαρχο ή με το δήμαρχο, διαφορετικά η ενέργεια έγινε χωρίς το δήμαρχο και έτσι δεν έχει ποτέ ευθύνη για τίποτα και φυσικά δεν λέει ποτέ συγνώμη, έκανα λάθος ,λάθος είναι  όσοι δεν καταλαβαίνουν ό,τι όλα γίνονται σωστά και καλά. Για παράδειγμα όλα πάνε καλά στη δημοτική ενότητα Ξυλόκαστρου και ακόμα πιο καλά στην δημοτική ενότητα Ευρωστίνης και είναι το λιγότερο λάθος όσοι δεν το αποδέχονται.

Κύριε Δήμαρχε είστε μακριά από την κοινωνία…
Δεν μπορούσε και το Δ.Σ μας  να μην μολυνθεί από τη βασιλεύουσα δύναμη του λαϊκισμού με κύριο  υπεύθυνο τον δήμαρχο πού υιοθέτησε πολλές φορές αιτήματα εν πολλοίς  παράλογα με μοναδικό στόχο να είμαστε αρεστοί. Κύριε δήμαρχε, είστε μακριά από την κοινωνία, δεν θέλετε να καταλάβετε  τι συμβαίνει, πάψατε πια να  εμπνέετε, δεν έχετε  όραμα και το χειρότερο όλων είναι ότι ακυρώσατε και αδρανοποιήσατε  το πιο ψαγμένο κομμάτι της κοινωνίας μας. Κύριε δήμαρχε  ,όσο παραμένετε  στο Δήμο μπορεί να είναι ωφέλιμο για σας, όμως είναι επιζήμιο για το Δήμο. Κυρίες και κύριοι , στο κλίμα που παραπάνω περιέγραψα δεν μπορώ να συνεχίζω να βιάζω την συνείδησή μου ,δεν μπορώ τα όνειρά μου για τον Δήμο να τα ζω σαν εφιάλτες, ούτε μπορώ να δεχθώ να καταρρέουν τα πιστεύω που μου μετέδωσαν κάποιες ηρωικές μορφές δασκάλων μου , αφού αυτοί είναι τα πρότυπα μου, ούτε τέλος  μπορώ στο όνομα μιας παράταξης που έχει εκφυλιστεί οι αποφάσεις της να είναι επιλογές  ενός και μόνο ατόμου και όλοι οι άλλοι να καλούνται να πουν το  ναι ή το μεγάλο όχι εάν η συνείδηση τους το επιβάλλει. Επειδή είμαι βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία διαθέτει  ακόμη  υγιείς δυνάμεις αντίστασης σε ότι  παραπάνω περιέγραψα ,θα παραμείνω και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για  να κινητοποιώ και να ενθαρρύνω, ώστε να συγκροτηθεί ένας άξονας αξιόπιστων ιδεών και πεποιθήσεων ,ένας άξονας δημιουργίας και προόδου.  Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ ,επιθυμώ στο εξής την ανεξαρτητοποίηση μου με βάση το Ν.3852/2010 άρθρο 66 & 4 με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με την ενημέρωση μου για τα δημοτικά θέματα».

Α. Κλαδούχος:
Ο καθένας κρίνεται για όσα λέει και για όσα πράττει

Σε μια λακωνική απάντηση ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανέφερε τα εξής: «Ο καθένας κρίνεται για όσα λέει και για όσα πράττει. Κριτής μας είναι μόνο ο λαός».
READ MORE - Σκληρή κριτική Ψαράκη στον Α. Κλαδούχο

Αγανάκτηση στους αγρότες του Βέλου από τις κλοπές σε μηχανήματα

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στο Βέλο από τις κλοπές στις περιουσίες αγροτών, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο. Στο θέμα που απασχολεί πολλούς αγρότες της περιοχής, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέλου κ. Δ. Κούτουλας, μεταφέροντας την αγανάκτηση και την απόγνωση των αγροτών του Βέλου από τα συνεχή κρούσματα κλοπών σε αντλιοστάσια και μηχανήματα τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για την εργασία τους. Και τα δύο αντλιοστάσια της περιοχής από τα οποία αρδεύεται μεγάλο μέρος καλλιεργειών, έπεσαν «θύματα» κλοπής το τελευταίο διάστημα! Οι επιτήδειοι, -που κανείς ακόμα δεν ξέρει αν είναι ντόπιοι ή ξένοι-, μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο κα αφαίρεσαν ολόκληρη την πομόνα, ένα μηχάνημα δηλαδή 110 ίππων, έκαναν ζημιές και στο δεύτερο μηχάνημα ενώ κατέστρεψαν και τον ηλεκτρολογικό πίνακα (!). Σύμφωνα με τον κ. Κούτουλα πρόκειται για ζημιά 30.000 περίπου ευρώ και για τα δύο μηχανήματα! Και ο ίδιος αναρωτήθηκε: Δεν υπάρχει μέριμνα για την προφύλαξη των κοινοτικών και αγροτικών εργαλείων; Τι θα γίνει επιτέλους με αυτή την ιστορία; Με τι χρήματα θα αγοραστούν πάλι αυτά τα απαραίτητα για τους αγρότες εργαλεία; Και εν τέλει, ποιος μας εγγυάται ότι αν αγοραστούν άλλα, δεν θα ξανακλαπούν;».
READ MORE - Αγανάκτηση στους αγρότες του Βέλου από τις κλοπές σε μηχανήματα

Λ. Θεοδωρόπουλος: Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συρρίκνωση

Στο 13ο εκλοαπολογιστικό συνέδριο των νοσοκομειακών υπαλλήλων της ομοσπονδίας το οποίο έγινε την Τετάρτη, κατατέθηκαν οι προτάσεις και οι τρόποι δράσης απέναντι στην κατάσταση που όπως είπαν δεν πάει άλλο, ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κορίνθου Λ. Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας ότι «τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συρρίκνωση τόσο από φάρμακα, όσο και από προσωπικό, αλλά και γενικότερα, από παροχές υγείας. Ο νόμος περί εφεδρείας και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που έγιναν λόγω του φόβου να μη χαθούν οι συντάξεις και το εφάπαξ έχουν αφήσει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας», τόνισε. «Τα νοσοκομεία» σημείωσε «έχουν όλα πρόβλημα κι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Κορίνθου λειτουργεί, επειδή υπάρχει το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ψυχιατρικής κλινικής και τα άτομα για την κλινική αυτή απασχολούνται αλλού. Αν απασχοληθούν στην Ψυχιατρική όταν ανοίξει, δεν θα λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία!», σημείωσε χαρακτηριστικά.
READ MORE - Λ. Θεοδωρόπουλος: Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συρρίκνωση

Θ. Μαρδίκης: Θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών

Την αγωνία του κλάδου των εκπαιδευτικών μετέφερε ο πρόεδρος των δασκάλων Κορίνθου Θ. Μαρδίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις απολύσεις που θα έρθουν στον κλάδο, αφού μέσα από τις συγχωνεύσεις των σχολείων που θα γίνουν, από την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και με την επιταγή της τρόικα να κόψουν 70 εκ. ευρώ από τη μισθοδοσία τους, θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών. Εάν δεν γίνουν οι απολύσεις, δεν θα υπάρξουν καθόλου προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων, οπότε και σε αυτή την περίπτωση αυτό θα σημαίνει, μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικών. Τέλος ανέφερε ότι όλοι πρέπει να βγουν στους δρόμους, όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά όλοι οι Έλληνες, να ξεσηκωθούν και να διαμαρτυρηθούν για αυτή την κατάσταση…
READ MORE - Θ. Μαρδίκης: Θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκπαιδευτικών

Προικοδοσία σε 64 αγόρια και κορίτσια από τη Μητρόπολη Κορίνθου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17.00’ μ.μ. σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη Εκδήλωση Προικοδοσίας για τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια), της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εφέτος θα προσφερθεί το ποσόν των 64.000,00 Ευρώ σε Βιβλιάρια των 1.000,00 ευρώ σε 64 παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Πριν την Εκδήλωση θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Διονυσίου, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων  της Ι. Μητροπόλεώς μας, προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργατών του Προστάτου και Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου, Ακύλλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής. Η θετική ανταπόκριση των Χριστιανών μας στην πρόσκλησή μας θα αποτελέσει ενθαρρυντική ενίσχυση στο έργο της φιλανθρωπίας της τοπικής μας Εκκλησίας, συμπαράσταση  στις οικογένειες των προικοδοτουμένων παιδιών, τιμή στα ίδια τα παιδιά, αλλά και αφορμή για να επισκεφθείτε τούς γέροντες τροφίμους του Γηροκομείου μας, όπως απαιτούν οι δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε. Γι᾿ αυτό η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

READ MORE - Προικοδοσία σε 64 αγόρια και κορίτσια από τη Μητρόπολη Κορίνθου

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία

Χιόνια και παγετός επικράτησαν και σήμερα σε αρκετές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Κορινθίας, ενώ ακόμα και στην Κόρινθο έπεφτε για αρκετή ώρα χιονόνερο. Το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο εντοπίστηκε νωρίς το πρωί, ήταν ο πάγος που υπήρχε σε κάποια σημεία οδικού δικτύου και η αστυνομία ενημέρωνε συνεχώς τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί για την ασφάλειά τους. Επίσης σε τέσσερα σημεία στην Κορινθία κρίθηκε απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω έντονης χιονόπτωσης ή παγετού. Και συγκεκριμένα: Στην Επαρχιακή οδό  Γκούρας - Δερβενίου,  1ο με 17ο  χλμ., στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκουριάς,  1ο  με 18ο  χλμ., στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Κιάτου,  1ο  με 20ο  χλμ. και στην επαρχιακή οδό  Σουλίου & Καρυάς - Γονούσας, από 10ο χλμ. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και σήμερα το βράδυ…
READ MORE - Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία

Κύριοι βουλευτές Κορινθίας: Ήρθε η ώρα για να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί…




Μη παρακαλώ σας, μη, μη λησμονάτε τη χώρα μας!!!

Του Γ. Ρουμελιώτη

Στις αρχές του 2010 όταν η τότε κυβέρνηση «προετοίμαζε» το λαό για να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών η οποία θα οδηγούσε στην πτώχευση. Όσοι μίλησαν τότε για την προσπάθεια εκφοβισμού του λαού κατηγορήθηκαν –τουλάχιστον – ως γραφικοί. Από τότε πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια… Δύο χρόνια μαρτυρικά για τους Έλληνες, αφού έχασαν το 40% των εισοδημάτων τους, αυξήθηκαν δραματικά οι φόροι και όλα τα συναφή, με αποτέλεσμα να έχουν πτωχεύσει ήδη οι πολίτες και παράλληλα να μην φαίνεται ότι κάτι αλλάζει προς το θετικό, αλλά μάλλον προς το χειρότερο. Και ήρθε και πάλι τώρα, η ώρα του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ: Ότι αν δεν γίνουν αποδεκτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόικα…πάλι θα πτωχεύσουμε. Λες και δεν έχει γίνει! Η απειλή αυτή τη φορά έγινε πιο συγκεκριμένη: Ή δανειακή σύμβαση ή καταστροφή! Οι «κύριοι» εγκληματούν κατά του λαού, του Έθνους και της πατρίδας. Και ειλικρινά λυπάμαι και σιχαίνομαι με την ιδέα, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και Ελληνικά ονόματα που καλούνται να συνυπογράψουν αυτή την «οικονομική δικτατορία» που επιχειρεί να κυβερνήσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, χωρίς οι κυβερνώντες –που υποτίθεται θα ψηφιστούν από το λαό- να μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι», να «χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι» και να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Κατά τα άλλα… θα είναι η κυβέρνηση της χώρας! Και οι «μεγάλοι» θα συνεχίσουν να ποδοπατούν πάνω στα πτώματά μας. Γιατί ήδη οι περισσότεροι Έλληνες είναι «πτώματα»! Οικονομικά και ψυχολογικά!
Άραγε, κ. Παπαδήμο, κ. Παπαδρέου, κ. Σαμαρά, κ. Καρατζαφέρη και κ.κ. βουλευτές της χώρας και της Κορινθίας –που δεν έχετε επηρεαστεί από την κρίση- θεωρείτε ότι νομιμοποιείστε να πάρετε τέτοιου είδους επαχθείς αποφάσεις για το λαό; Θεωρείτε ότι ο λαός σας έστειλε στη Βουλή για να αποφασίσετε για τον αργό και μαρτυρικό θάνατό του; Θα οδηγήσετε έναν τόσο υπερήφανο λαό, στον απόλυτο εξευτελισμό και στην εξαθλίωση; Αν έχετε αυτό το κουράγιο, έχετε σκεφτεί τις συνέπειες για τη χώρα και για σας προσωπικά; Κι αν είστε τόσο σίγουροι ότι ο λαός αποδέχεται όλη αυτή τη λαίλαπα των δήθεν «φίλων μας» Ευρωπαίων και δανειστών για να σώσουν τη χώρα, γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσει αυτή την ύστατη ώρα ο λαός; Δεν τολμάτε, φοβάστε το αποτέλεσμα ή τα «αφεντικά σας»; Ξέρουμε γιατί δεν το κάνετε: Γιατί είναι σίγουρο 99% ότι ο λαός θα πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτό το τερατούργημα, ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αυτοκτονία του!
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες βουλευτές Κορινθίας,
Θα ξέρετε βέβαια, ότι αυτή η ψηφοφορία που έρχεται στη Βουλή θα είναι το τέλος! Το τέλος αυτού του πολιτικού συστήματος –θα το έχετε νιώσει ήδη αυτό-, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Στη Βουλή θα παιχτεί το «τελευταίο χαρτί» αυτής της παρτίδας, και το ποντάρισμα είναι πολύ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο! Αφορά την Αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων! Θεωρείται βέβαιο, ότι κι εσείς οι ίδιοι θα «παίξετε το τελευταίο σας χαρτί» όσον αφορά το πολιτικό σας μέλλον. Γιατί ο λαός αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσει! Έχετε το κουράγιο να ψηφίσετε κάτι τέτοιο; Ακόμα κι αν τεθεί, όχι απλά θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ακόμα κι αν σας το προτείνει και «ο Πάπας της Ρώμης»; Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η ύστατη ώρα να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια όλων: Η δική σας, της χώρας, των πολιτικών και κυρίως αυτών των δύσμοιρων ΕΛΛΗΝΩΝ που δεν φταίνε σε τίποτα. Κάντε επιτέλους μια υπέρβαση: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ την υποδούλωση των Ελλήνων στους «ξένους κατακτητές». Προσφέρετε αυτή την τελευταία στιγμή, τη μεγαλύτερη, τη σοβαρότερη, την πιο ανθρώπινη, την πιο Ελληνική υπηρεσία σας στο λαό και στο Έθνος. Και να είστε σίγουροι, ότι κι αυτό δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τους Κορίνθιους. Αποδείξτε επιτέλους ότι ΑΓΑΠΑΤΕ αυτό τον λαό και αυτή τη χώρα και δεν βρίσκεστε τυχαία σε αυτά τα έδρανα. Ρωτήστε τον κόσμο και αποφασίστε με το χέρι στην καρδιά. Κοιτάξτε τι συμβαίνει γύρω σας, νιώστε έστω για λίγο τον πόνο, τον μαρασμό, την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες και οι Κορίνθιοι και κάντε αυτό που πρέπει: ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ…
READ MORE - Κύριοι βουλευτές Κορινθίας: Ήρθε η ώρα για να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί…

Α. Πνευματικός: Πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα του Ξηριά

Απάντηση για το θέμα που έχει προκύψει με τη στασιμότητα στα έργα του Ξηριά Κορίνθου έδωσε ο Δήμαρχος Α. Πνευματικός. Να σημειωθεί ότι το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περασμένης Δευτέρας και την επερώτηση που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον κ. Πετράκο και αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο. Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε ότι «έχουμε θέσει κατ΄ επανάληψη το θέμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λύση. Υπάρχει η γνωστή εμπλοκή με την πτώχευση της μίας από τις δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει ως Κοινοπραξία το έργο. Από δω και πέρα οι διαδικασίες είναι πολύ αργές για να ολοκληρωθεί το έργο που αφορά την ίδια την επιβίωση της πόλης της Κορίνθου. Εμείς θα συνεχίσουμε και αυτή την εβδομάδα με έντονο τρόπο να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα κι αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία νέου διαγωνισμού για την ανάδειξη νέας εταιρείας που θα κατασκευάσει το υπόλοιπο του έργου. Κατέληξε τέλος ότι είναι λυπηρό να καθυστερούν τα έργα εδώ και 4 χρόνια που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, υλοποιούνται πολλές εργασίες με κυριότερες αυτή στη Γ. Παπανδρέου που έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στην πόλη της Κορίνθου.
READ MORE - Α. Πνευματικός: Πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα του Ξηριά

Συνάντηση Καλλή και εμπόρων της Νεμέας με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας είχε συνάντηση χθες Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αριστοτέλης Καλλής και μέλη του Δ.Σ. έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του, ώστε να τον ενημερώσουν για θέματα που αφορούν την υποβάθμιση της περιοχής της Νεμέας ( κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών στο Δήμο, αγροτικά και εμπορικά θέματα). Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας Θεόδωρος Τσιάνος για θέματα που αφορούν τον κλάδο.  Η συνάντηση αυτή, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και οι άλλες που θα ακολουθήσουν, είναι η πρώτη ενός κύκλου επαφών, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και αρμόδιους φορείς, με σκοπό την ενημέρωσή τους και αναζήτηση λύσεων στα έντονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο  Δήμος Νεμέας.
READ MORE - Συνάντηση Καλλή και εμπόρων της Νεμέας με τον Αλέξη Τσίπρα

«Χαμός» με πλαστά χαρτονομίσματα στην Κόρινθο

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην αγορά της Κορίνθου – και όχι μόνο- για την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, κυρίως των 50 ευρώ, που κυκλοφορούν ευρέως το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ο πρ. πρόεδρος των εμπόρων Δ. Λάσκας καταγγέλλει ότι γίνεται συναλλαγή ακόμα και στο κέντρο της πόλης όπου οι επιτήδειοι πωλούν τα πλαστά 50ρικα αντί του ποσού των 20 ευρώ! Είναι δε, τόσο καλά «φτιαγμένα», ώστε αρκετά απ΄ αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται ούτε το ειδικό μηχάνημα που έχουν προμηθευτεί οι περισσότεροι καταστηματάρχες. Σχετικά με το θέμα ο κ. Λάσκας ανέφερε: «Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό το τελευταίο διάστημα. Διάφοροι επιτήδειοι πουλάνε το πλαστό 50αρικο αντί του ποσού των 20 ευρώ, ακόμα και σε κεντρικά σημεία της Κορίνθου! Η αστυνομία έχει ενημερωθεί σχετικά… Απευθύνω έκκληση στους εμπόρους να ελέγχουν πάρα πολύ τα χαρτονομίσματα, αφού κάποια απ΄ αυτά είναι τόσο καλά «φτιαγμένα» που δεν διαπιστώνονται ούτε από το ειδικό μηχάνημα και δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από τα κανονικά! Εντοπίστηκε πλαστό χαρτονόμισμα ακόμα και σε φούρνο!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
READ MORE - «Χαμός» με πλαστά χαρτονομίσματα στην Κόρινθο

Π. Μπεγλίτης: Αδιαμφισβήτητη ανάγκη για την πόλη της Κορίνθου το Διοικητήριο

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

O Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατασκευή Διοικητηρίου στην Κόρινθο με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, δήλωσε τα εξής: «Πριν ένα περίπου χρόνο, στο πλαίσιο της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής, υπό την προεδρία της τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ. Λ. Κατσέλη, στην οποία συμμετείχα ως μέλος, αποφασίσθηκε η απένταξη της κατασκευής νέου Διοικητηρίου στην Κόρινθο, με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Η απόφαση αυτή, που ήταν ομόφωνη, ελήφθη λόγω της εξαιρετικά δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα. Αποτελεί κατά την άποψή μου αδιαμφισβήτητη ανάγκη για την πόλη της Κορίνθου το Διοικητήριο, το οποίο θα μπορεί να στεγάσει τις διάσπαρτες υπηρεσίες της περιοχής, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την ανάγκη, έλαβα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και του εξορθολογισμού της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την απόφασή μου, που ήταν δύσκολη συναισθηματικά, εξυπηρετεί όμως το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα της περιοχής μας. Ο χώρος και οι υποδομές του στρατοπέδου μπορούν, όπως έχω αναλύσει, πολλές φορές, να αξιοποιηθούν  για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διοικητηρίου και την υποδοχή σημαντικών οργανισμών και υπηρεσιών, με παράλληλη δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών. Πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων για το μέλλον, η πρόταση αυτή θα συμβάλει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από ενοίκια (υπολογίζονται σε 2,5 περίπου εκ. ευρώ ετησίως) στους οποίους θα πρέπει να υπολογισθούν και οι πόροι για την κατασκευή νέου Διοικητηρίου (η μελέτη προέβλεπε δαπάνη τουλάχιστον 35 εκ. ευρώ). Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)  αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή διαδικασία και πρέπει να την αξιοποιούμε υπερασπιζόμενοι, συγχρόνως, το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι  η διαδικασία ΣΔΙΤ μπορεί να αξιοποιηθεί στο χώρο του στρατοπέδου για την ανακαίνιση κτιρίων και την κατασκευή συμπληρωματικών υποδομών. Με αυτόν τον τρόπο ή εξοικονόμηση χρημάτων θα είναι μεγάλη και ο στόχος θα επιτευχθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ αναγκαία την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας και τη Δημοτική Αρχή Κορίνθου, ώστε να διερευνηθεί και να υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης για αξιοποίηση των ΣΔΙΤ. Προς αυτή την κατεύθυνση έχω, ήδη, συζητήσει με τον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ματζούφα. Για το ίδιο θέμα θα συναντηθώ και θα συζητήσω, σύντομα, με τον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δέδε.»
READ MORE - Π. Μπεγλίτης: Αδιαμφισβήτητη ανάγκη για την πόλη της Κορίνθου το Διοικητήριο

Γ. Τσόγκας: Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν την Ελληνική κοινωνία

Την απόφασή του  να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του  ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης ο οποίος  ανέφερε  χαρακτηριστικά πως «η νέα σύμβαση θα επιτείνει τη λιτότητα και την ύφεση, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, καθώς δεν έκαναν τίποτα από αυτά που είχαν εξαγγείλει. Το μέλος  της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Τσόγκας μίλησε για «θέατρο του παραλόγου και αποθέωση της κοροϊδίας της Ελληνικής κοινωνίας από αυτούς που προκάλεσαν την κρίση». Ζήτησε να βρουν λύση  γιατί «ο λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την κρίση στην οποία τον οδήγησαν και θα αντιδράσει με βίαιο τρόπο από ότι βλέπει», ενώ σημείωσε πως «αν ξεκινήσουν αυτές οι αντιδράσεις τότε δεν θα έχουν τέλος. Πρέπει αυτό το πολιτικό σύστημα να αλλάξει καθώς και η πολιτική διακυβέρνηση του τόπου για να μπορέσουμε να δούμε μια πολιτική εικόνα της Ελληνικής  κοινωνίας, διαφορετικά θα εξακολουθήσουμε να είμαστε σε ένα καθεστώς χρεοκοπίας με μέτρα χρεοκοπίας χωρίς να την έχουμε επισημοποιήσει».

READ MORE - Γ. Τσόγκας: Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν την Ελληνική κοινωνία

Συνάντηση Δέδε με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας Α. Παπακυριάκο

Στο Δήμο Βέλου-Βόχας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Α. Παπακυριάκο και παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου για τη συγκρότηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012. Για την περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας, υπάρχουν σημαντικές δράσεις και τεχνικά έργα, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, που εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθώς και ένα πακέτο έργων προώθησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Για το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η μελέτη για τα Συμπληρωματικά Έργα που απαιτούνται, προκειμένου να αναδειχτεί όχι μόνο η περιοχή του Βραχατίου, αλλά και η ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Δήμου. Μέσω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προωθείται επίσης και η «Κατασκευή και Βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας». Πρόκειται για έργο επίλυσης προβλημάτων που αφορούν στη διανομή του νερού εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου από τις δεξαμενές. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα απομακρυνθούν τα επιβλαβή αμιαντούχα υλικά και θα αντικατασταθούν με νέα, συμβατά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Το μεγάλο έργο οδοποιίας «Βελτίωση - Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλο - Στιμάγκα - Κούτσι - Νεμέα», προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ περίπου, με ολοκληρωμένες τις τεχνικές του μελέτες εντάσσεται στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ενισχύοντας την προσδόκιμη αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή. Ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει ανακατασκευαστεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κυκλοφορία επί του δικτύου, αλλά και στους προσκείμενους αγροτικούς δρόμους που καταλήγουν σε περιοχές καλλιέργειας και παραγωγής γεωργικών προϊόντων.  Επιπρόσθετα, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η μελέτη για την κατασκευή έργων προς άρση της επικινδυνότητας στον κόμβο του Ζευγολατιού στην Παλιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και παράλληλα προωθείται η συντήρηση της επαρχιακής οδοποιίας στα όρια του Δήμου με άξονα πρώτης προτεραιότητας το Βοχαϊκό - Σουληνάρι - Χαλκί προς Αρχαία Νεμέα. Τέλος, σχετικά με το μεγάλο έργο του Φράγματος του Ασωπού, όπου οι εργασίες εκτελούνται κανονικά και η ολοκλήρωσή του στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης, στην προώθηση της ανάπτυξης και του τουρισμού, στην προβολή ολόκληρου του Νομού και τη δημιουργία βιώσιμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλες περιοχές, επιχειρείται η σύνδεση των περιοχών στα πέριξ του φράγματος με τον περιφερειακό δρόμο του Φράγματος που πρόκειται να κατασκευαστεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι υπό συζήτηση η σύνδεση του Ελληνοχωρίου της Γονούσας και του Παραδεισίου με τον παραλίμνιο δρόμο του φράγματος. Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος του Δήμου Βέλου – Βόχας, κ. Α. Παπακυριάκος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και τη συνεργασία τους, τόνισε την άριστη σχέση των τεχνικών τους Υπηρεσιών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι για το Δήμο Βέλου – Βόχας, η ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας το 2012, θα είναι μια διαδικασία με πραγματικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου.
READ MORE - Συνάντηση Δέδε με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας Α. Παπακυριάκο

Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Δεν θα υποκύψουμε σε παιχνίδια κατά της ποιότητας του νερού Λουτρακίου

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αναφέρει: «Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη ποιότητα του νερού Λουτρακίου δηλώνουμε τα εξής: Είναι διαπιστωμένο ότι το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου συγκαταλέγεται στα πιο φημισμένα νερά του κόσμου, για το λόγο αυτό έχει γίνει στόχος δυσφήμησης πολλές φορές στο παρελθόν. Ακριβώς λόγω της υψίστης σημασίας που έχει για την πόλη μας το υπερπολύτιμο αυτό αγαθό, παρακολουθούνται λεπτομερώς επί δεκαετίες τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του με πλήθος χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων, οι οποίες αποστέλλονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Όλες ανεξαιρέτως οι αναλύσεις πιστοποιούν ότι η ποιότητά του παραμένει ουσιαστικά σταθερή και εντός των θεσμοθετημένων ορίων για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Παράλληλα έχουν εκπονηθεί ερευνητικές εργασίες σχετικά με τη φύση και τα χαρακτηριστικά του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού Λουτρακίου, οι οποίες καταδεικνύουν ότι  η περιεκτικότητά του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία οφείλεται αποκλειστικά στη σύσταση των πετρωμάτων που τον φιλοξενούν.  Σχετικά με το ζήτημα ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:  ”Τα εν λόγω δημοσιεύματα είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, προσβάλλουν βάναυσα την εικόνα και την πολύχρονη φήμη του Δήμου μας,  το νερό του οποίου αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας του, της υπόστασής του, αλλά και της οικονομικής του δραστηριότητας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως, να αντιμετωπίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας με περισσή υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Οφείλουμε επίσης να μην υποκύπτουμε σε παιχνίδια που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».
READ MORE - Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Δεν θα υποκύψουμε σε παιχνίδια κατά της ποιότητας του νερού Λουτρακίου

ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Από τη μία η αγορά του Κιάτου μαραζώνει από την τραγική μείωση του τζίρου και το κλείσιμο καταστημάτων και από την άλλη έρχεται λουκέτο και στη ΔΟΥ της περιοχής με εξυπηρέτηση των πολιτών στην Εφορία Κορίνθου

Δραματική κατάσταση βιώνει η αγορά του Κιάτου και όλη η αγορά της χώρας, αναφέρει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής Β. Παγώνης. Γιατί έχει μειωθεί ο τζίρος και δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, ενώ σοβαρό είναι το πρόβλημα από το κλείσιμο της στρόφιγγας των τραπεζών στις μικρές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει ρευστό στα Ελληνικά νοικοκυριά και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις να φτάνουν στο «λουκέτο» και να βρίσκονται σε πλήρη μαρασμό. Ήδη το 17% έχει βάλει λουκέτο και αναμένεται και περαιτέρω αύξηση! Παρότι οι εκπτώσεις είναι πραγματικές, δεν φτάνει μόνο αυτό, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα κι έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρώσουν οι επαγγελματίες ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά ούτε και άλλες υποχρεώσεις. Στον κλάδο μας, λόγω αυτού του προβλήματος, είναι προ των πυλών η στάση πληρωμών. Στείλαμε επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να παρθούν αποφάσεις, αλλιώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», τόνισε.

Χ. Ζαχαριάς: Οι πολίτες του Κιάτου ταλαιπωρούνται

Ο κ. Ζαχαριάς αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται στη λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών και στις ΔΟΥ με σκοπό να υπάρξει μόνο μία μεγάλη ΔΟΥ στις έδρες των Δήμων. Ανέφερε ότι και ο ίδιος πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και το κράτος, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη οι ανάγκη των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Σικυωνίων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα. «Δεν είναι δυνατόν» ανέφερε, «να φεύγει τόσα χιλιόμετρα μακριά ο κόσμος, για να εξυπηρετηθεί για μικρουποθέσεις στην κεντρική ΔΟΥ». Αυτή τη στιγμή δύο τμήματα του ελέγχου και το δικαστικό έχουν ήδη μεταφερθεί στην κεντρική ΔΟΥ Κορίνθου και οι κάτοικοι του Δήμου εξυπηρετούνται από εκεί. Τέλος εξέφρασε την πίστη του ότι η πολιτεία μετά τις εκλογές, θα σκεφτεί και θα οργανώσει καλύτερα τα πράγματα και όχι όπως έγινε με τον Καλλικράτη, που όπως έχει πει πολλές φορές «έγινε πρόχειρα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα λειτουργίας στους Καλλικρατικούς Δήμους πέρα από τις μεγάλες περικοπές που έχουν ήδη γίνει…

READ MORE - ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ

Δωρεάν νομική στήριξη σε πολίτες για το χαράτσι

Απόφαση του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου
ενάντια στη διακοπή ρεύματος

Σε ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου και του προέδρου του κ. Π. Νικολόπουλου αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με την υπ’ αριθμ. 8/2012 απόφασή του, αποφάσισε την συγκρότηση ομάδας δικηγόρων, μελών του Συλλόγου μας, οι οποίοι θα υποστηρίξουν νομικά τους πολίτες που επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικώς εναντίον της απειλούμενης διακοπής παροχής ηλεκτροδότησης στο ακίνητό τους από την ΔΕΗ και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα προς τούτο (σύνταξη και συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, υποβολή αίτησης και συζήτηση προσωρινής διαταγής και λοιπές συναφείς ενέργειες). Κατόπιν των ανωτέρω εκλήθησαν με σημερινή  ανακοίνωση του Συλλόγου μας οι συνάδελφοι οι οποίοι επιθυμούν να παράσχουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους στους ανωτέρω πολίτες να το δηλώσουν στην Γραμματεία του Συλλόγου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου προβαίνει στην παραπάνω ενέργεια θέλοντας να υπογραμμίσει τον θεσμικό κοινωνικό του ρόλο και να στηρίξει του πολλαπλώς δοκιμαζόμενους πολίτες που αδυνατούν να καταβάλουν το ανωτέρω ¨τέλος¨ και απειλούνται  εκβιαστικώς με διακοπή της παροχής ρεύματος στο ακίνητό τους και μάλιστα εν μέσω πολικού ψύχους και ως πράξη αντίδρασης στην επιβολή άδικων, κοινωνικά ανάλγητων και αντισυνταγματικών μέτρων και ¨΄τελών¨.  Είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες που θα καταφύγουν στην ομάδα που θα συγκροτήσει ο Σύλλογός μας προκειμένου να τύχουν της νομικής υποστήριξης των δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση».
READ MORE - Δωρεάν νομική στήριξη σε πολίτες για το χαράτσι

Α. Παπαγγελόπουλος: Στηρίζω Τατούλη για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά είμαι κατά των δεματοποιητών

Εν αναμονή της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται οι Δήμοι, Σικυωνίων και Κορίνθου, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ανέφερε ο Περιφερειακός σύμβουλος Α. Παπαγγελόπουλος. Ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία και λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων που ήταν ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης που γίνεται πραγματικότητα. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα υποβολής πρότασης αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της περιφέρειας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια διαδικασία που κρατά πολύ καιρό, από το 2006, κάποιοι αποκαταστάθηκαν και κάποιοι βρίσκονται σε στάδιο αποκατάστασης, ενώ 82 πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα. Η Περιφέρεια έφερε το θέμα υποβολής της πρότασης στο ΕΠΕΡΑ και υπήρξε ένας προϋπολογισμός 40 εκ. ευρώ και υπάρχει μια μικρή διαφορά: ότι περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο ακόμη δεματοποιητών. Στηρίζουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά προσωπικά έχω κάνει γνωστή την τοποθέτηση ότι είμαι ενάντια στην τοποθέτηση και χρήση δεματοποιητών. Έτσι ψηφίσαμε την υποβολή της πρότασης και υπέβαλα την ένστασή μου για τους δεματοποιητές.
READ MORE - Α. Παπαγγελόπουλος: Στηρίζω Τατούλη για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά είμαι κατά των δεματοποιητών

Μεγάλες καταστροφές στο Κλημέντι και στο Καίσαρι

Οι κατολισθήσεις σε δρόμους ήταν συνεχείς με αποτέλεσμα να διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, ενώ πλημμύρισαν ακόμα και σπίτια

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας, λόγω των καταστροφών που προξένησε η ισχυρή βροχόπτωση της περασμένης Δευτέρας, αλλά και το χιόνι που άρχισε να πέφτει πυκνό από την επόμενη μέρα και χθες το πρωί. Αρκετοί δρόμοι – κυρίως αγροτικοί- έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, έχουν πλημμυρίσει οι χείμαρροι ποταμών σε αρκετά σημεία, ενώ επίσης πλημμύρισαν και καλλιέργειες…

Μετρούν τις πληγές τους…

Τις πληγές τους από τις βροχοπτώσεις μετρούν στο Κλημέντι και στο Καίσαρι, όπου μεγάλες καταστροφές υπέστησαν οι αγροτικοί δρόμοι, ακόμα και οι δρόμοι εντός του χωριού που κάνουν δύσκολη ακόμα και πρόσβαση στα σπίτια των κατοίκων. Το ποτάμι που περνά δίπλα από το Κλημέντι ξεχείλισε, όπως δήλωσε και ο πρόεδρός του κ. Δ. Σπηλιώτης, πλημμυρίζοντας τον κάμπο! Οι κατολισθήσεις σε δρόμους ήταν συνεχείς με αποτέλεσμα να διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, ενώ πλημμύρισαν ακόμα και σπίτια. Μηχανήματα του Δήμου δούλευαν το βράδυ της Τρίτης για πολλές ώρες με σκοπό να μείνει τουλάχιστον ανοικτός ο δρόμος και η πρόσβαση στο χωριό

Ανακοίνωση της αστυνομίας για την κυκλοφορία…
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στην επαρχιακή οδό Καισαρίου - Ασπρόκαμπου, λόγω πτώσεως βράχου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στα εξής σημεία:
1)Επ. Ο.  Γκούρας - Δερβενίου, από 1ο  έως 18ο  χλμ.
2)Επ. Ο.  Γκούρας - Λυκουριάς, από 1ο έως 18,5ο  χλμ.
3)Επ. Ο.  Γκούρας - Κιάτου, από 1ο έως 20ο  χλμ.
4)Επ. Ο.  Ξυλόκαστρου -Τρικάλων, από 18ο  χλμ. και άνω.
5)Επ. Ο.  Τρικάλων - Καρυάς, από  1ο και άνω.

Χ. Ζαχαριάς:
Ελπίζω να κινηθεί άμεσα ο Δήμος και οι υπηρεσίες

Στην κακοκαιρία και στις συνέπειές της στο Δήμο Σικυωνίων αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Χ. Ζαχαριάς, τονίζοντας ότι δημιούργησε προβλήματα στα ορεινά και ιδιαίτερα στο Κλημέντι με κατολισθήσεις σε μάνδρες σπιτιών, με κινήσεις από κατοίκους για να λυθούν προβλήματα. Ωστόσο ο πρόεδρος του χωριού ενημέρωσε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να παρέμβουν όσο γίνεται συντομότερα για να αποκατασταθούν τα προβλήματα άμεσα. Ανάλογα προβλήματα υπήρχαν στον Ασπρόκαμπο και στο Καίσαρι και ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να κινηθεί άμεσα ο δήμος χωρίς να χαθεί χρόνος ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές.
READ MORE - Μεγάλες καταστροφές στο Κλημέντι και στο Καίσαρι

Κ. Μαλανδρένης: Η αντίδραση στα σκληρότατα μέτρα πρέπει να είναι μαζική

Ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της Τρίτης δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένης, αναφέροντας ότι η μόνη δικαιολογία είναι, ότι ενημερώθηκαν όλοι πολύ αργά και λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της 24ωρης απεργίας. Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή. Δικαιολογία υπάρχει μόνο από το γεγονός ότι ειδοποιηθήκαμε μόλις λίγες ώρες πριν την απεργία, δηλαδή το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας. Έτσι ήταν δύσκολο να οργανωθεί κάτι καλύτερο. Και κάποια εργοστάσια, είτε δεν συμμετείχαν, είτε συμμετείχαν σε μικρό ποσοστό. Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία κυμάνθηκε γύρω στο 40-50%, ενώ πάντα σε τέτοιες απεργίες υπερβαίνει το 80%. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, αλλά όχι έτσι! Μαζικά! Κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ξεκινάμε πάλι από το μηδέν για να κατακτήσουμε και πάλι όσα κέρδισαν οι πατεράδες μας πριν από πολλά χρόνια και τα οποία τώρα έχουμε ήδη χάσει», τόνισε.
READ MORE - Κ. Μαλανδρένης: Η αντίδραση στα σκληρότατα μέτρα πρέπει να είναι μαζική

Έγινε ο διαγωνισμός για το Νηπιαγωγείο Λουτρακίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και προσήλθαν 24 ενδιαφρόμενοι

Στις 7-2-2012 διεξήχθη ο διαγωνισμός για το έργο ‘Κατασκευή Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 131 της πόλης του Λουτρακίου’ προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.  Προσήλθαν 24 ενδιαφερόμενοι.  Η επιτροπή διαγωνισμού ήδη αξιολογεί τις προσφορές και εντός των ημερών θα αποφασίσει για τον τελικό μειοδότη.  Να σημειωθεί ότι το έργο κατετέθη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ από τη Δημοτική Αρχή του Κώστα Λογοθέτη στις 20/9/2011 και αφού προηγουμένως τροποποιήθηκε η προηγούμενη στατική μελέτη από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα από τον μηχανικό Γιάννη Καπετανόπουλο. Κατά γενική ομολογία το έργο της κατασκευής του Νηπιαγωγείου υπήρξε αίτημα των Δημοτών επί σειρά ετών το οποίο τελικά η Νέα Δημοτική Αρχή σήμερα το πραγματοποιεί. Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε: «Μοχθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε τη καθημερινή ζωή των οικογενειών του Δήμου μας με προτεραιότητα τη σωστή υποδομή της εκπαίδευσης για όλους τους νέους μας».
READ MORE - Έγινε ο διαγωνισμός για το Νηπιαγωγείο Λουτρακίου

Δυσαρέσκεια Τατούλη για την μη υλοποίηση συμφωνηθέντων από τον Μορέα

Το Μάιο θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι οδικοί άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Παραδείσια – Τσακώνα, ενώ πρόοδος σημειώνεται και στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, από τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας του Μορέα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, με συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Νικολάκου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Αρχικά ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση εκ μέρους του Μορέα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων υποχρεώσεων και δεσμεύσεων κατά την προηγούμενη σύσκεψη, τέσσερις περίπου μήνες πριν, που οδήγησε στην παρουσία διαφόρων προβλημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Τατούλης έδωσε αυστηρή εντολή προς την κοινοπραξία του Μορέα για άμεση διόρθωση όλων των βλαβών που έχουν προξενήσει τα οχήματά τους στα παράπλευρα δίκτυα των οδικών αξόνων που κατασκευάζουν. Τόνισε δε ότι η Περιφέρεια έχει υποστηρίξει σημαντικά το έργο τους, καταδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ειλικρινή της διάθεση καλής συνεργασίας και απέρριψε την οποιαδήποτε συζήτηση σε ανταγωνιστικό κλίμα.  Πέραν τούτου ο Περιφερειάρχης υπέδειξε στην κοινοπραξία τη δημιουργία φιλικού και ανταποδοτικού κλίματος με τους κατοίκους των διαφόρων περιοχών που υλοποιούνται τα έργα, με σκοπό την καλύτερη κατά το δυνατό συνεργασία μαζί τους, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν διευκολύνει σημαντικά το έργο τους. Όπως υποστήριξε ο κ. Τατούλης «εντοπίζονται μικροπροβλήματα τα οποία όταν δεν λύνονται γιγαντώνονται και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες». 
READ MORE - Δυσαρέσκεια Τατούλη για την μη υλοποίηση συμφωνηθέντων από τον Μορέα

Αποχή των δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή

Για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος την τελευταία περίοδο μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου Π. Νικολόπουλος, αναφέροντας ότι αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι θα απέχουν των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο δικηγορικός κλάδος αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα. Όπως αυτά που αναγράφονται στο σχέδιο νόμου για τη λεγόμενη «δίκαιη δίκη», που όμως, μόνο αυτό δεν είναι. αφού ουσιαστικά αποτρέπει τους πολίτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη! Αυτό το σχέδιο νόμου δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, όπως και οι νέες ρυθμίσεις – απαιτήσεις της τρόικα οι οποίες οδηγούν σε «εκδίωξη» των δικηγόρων, π.χ. από τα συμβόλαια και καταργούν τη δικηγορία ως λειτούργημα. Έτσι, κηρύχθηκε πανελλαδική αποχή για Πέμπτη και Παρασκευή κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που υιοθετήθηκε και από το δικό μας Διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, θα συγκεντρωθούμε στα γραφεία του Ταμείου Υγείας για την άθλια κατάσταση του ταμείου για τους δικηγόρους της επαρχίας».

READ MORE - Αποχή των δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή