ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012


READ MORE - ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, αυτό το άσχημο πράμα, το κτίριο του ΟΣΕ στην Κόρινθο, θεωρείται μνημείο και μάλιστα διατηρητέο!!
ΠΡΟΤΑΣΗ: Να κριθεί διατηρητέο και το κτίριο που στεγάζονται οι δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της πόλης. Είναι εκεί πολλά - πολλά χρόνια! Έχουν περάσει από κει.... ουκ ολίγοι!!!
READ MORE - ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!!

Χωρίς τέλος...οι δημοσιογραφικές αρλούμπες!!

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τον τελευταίο καιρό έχω σταματήσει να αναρτώ οποιαδήποτε είδηση ή να αρθρογραφώ, έχοντας αηδιάσει κυριολεκτικά από ντόπιους δημοσιογράφους, δημοσιογραφίσκους, blogs και γενικά κάθε ψώνιο που θέλει να "το παίξει" δημοσιογράφος, αναρτώντας αρλούμπες, ψαρεύοντας διαπλοκές και συμφέροντα αιρετών και ό,τι άλλο του κατέβει στο κεφάλι. Τα πιθανά αίτια αυτής της παρακμής και της κατάντιας -έως κατινιάς- είναι δύο: Ή θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους που έχει πέσει κατακόρυφα αφού ο κόσμος πια δεν τους εμπιστεύεται, ή εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων ή ακόμα και δικά τους. Το να ασκούν συνεχώς κριτική, ωσάν ντόπιοι εισαγγελείς, θέλοντας δήθεν να προφυλάξουν τα συμφέροντα των πολιτών, καταντά όχι απλά γραφικό, αλλά ταυτόχρονα και αηδιαστικό, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία, παρά λύνει κάποια απ΄ αυτά.


Την τιμητική τους έχουν οι Δήμοι και... οι πρακτικές που ακολουθούν, (γιατί άραγε;) και παράλληλα οι "κακοί" Δήμαρχοι. Οι οποίοι όμως έχουν εκλεγεί ή και επενεκλεγεί από την πλειοψηφία των πολιτών και ψηφοφόρων. Άραγε οι...δημοκράτες γράφοντες, το γνωρίζουν αυτό; Ξέρουν τι σημαίνει Δημοκρατία ή την μεταφράζουν κατά το δοκούν; Γνωρίζουν τι θα πει δημοσιογραφία και δεοντολογία; Μα τι λέω; Σε ποιους απευθύνομαι; Δεν χρειάζεται καν να ασχολούμαι μαζί τους. Αξίζουν μόνο την περιφρόνηση όλων μας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

Και κλείνω με αυτό: Όσοι γράφουν μόνο τα κακώς κείμενα, κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους...

Έτσι δεν είναι, κοπελούδες και παλικάρια;
READ MORE - Χωρίς τέλος...οι δημοσιογραφικές αρλούμπες!!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΟΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012



Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή μέρα για όλη την Κορινθία, τον πολιτισμό της χώρας μας συνολικά και όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά θα λέγαμε παγκόσμιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου ΄ΔΙΑΖΩΜΑ΄ Στ. Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος και ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κ. Κίσσας, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους και την υποβολή σχετικού φακέλου στη γ.γ. Πολιτισμού το επόμενο 10ήμερο για την έγκριση των ανάλογων εργασιών για την ανάδειξη, ανασκαφή, συντήρηση και αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας! Οι τέσσερις άνδρες, μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας στην Κόρινθο, μεταφέρθηκαν στο χώρο του αρχαίου θεάτρου απ΄ όπου και ανακοίνωσαν τη σημαντική αυτή συνεργασία. Όπως τόνισε ο κ. Κίσσας μεταξύ των άλλων, «Μετά από μήνες δουλειάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συνεργασία. Το επόμενο 10ημερο η Εφορία Αρχαιοτήτων θα υποβάλει το σχετικό φάκελο στη γ.γ. Πολιτισμού για έγκριση από το ΚΑΣ των εργασιών. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, τόσο από την Π.Ε. Κορινθίας, όσο και από το Δήμο Σικυωνίων, ενώ καθοριστικός ήταν ο συντονιστικός και με πολύ καλή διάθεση ρόλος του ΄Διαζώματος΄ και του κ. Μπένου. Οι ανασκαφές θεωρούμε ότι μπορούν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2013. Θα υπάρξει αποκάλυψη όλου του θεάτρου και ταυτόχρονα συντήρηση και αναστήλωση, με τη δυνατότητα να γίνουν και κάποιες εκδηλώσεις στο μέλλον»… 

Στ. Μπένος: Σημαντικότατο εγχείρημα παγκόσμιας ακτινοβολίας

Ο πρόεδρος του ΄Διαζώματος΄ κ. Στ. Μπένος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικότατο εγχείρημα. Όχι μόνο πανελλαδικής, αλλά παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος, από τα μοναδικά στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους για τη άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα».

Γ. Δέδες: Είναι μια σημαντική μέρα γα την Κορινθία
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας σημείωσε: «Καρποφόρησε μια πολύμηνη διαδικασία. Είναι μια σημαντική μέρα γα την Κορινθία. Συνεργάστηκαν τέσσερις φορείς με κοινό σχέδιο δράσης για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου. Ένα αίτημα δεκαετιών από όλη την Κορινθία. Θα είμαστε, σαν Περιφέρεια, δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον κ. Στ. Μπένο, την «ψυχή» αυτής της προσπάθειας».

READ MORE - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΟΣ

ΚΙΑΤΟ: Σύλληψη ανήλικης για συνέργεια σε κλοπή φορτηγού!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012



Συνελήφθη το Σάββατο και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία 14χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται, προσπάθησαν να αφαιρέσουν φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
READ MORE - ΚΙΑΤΟ: Σύλληψη ανήλικης για συνέργεια σε κλοπή φορτηγού!

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύλληψη 50χρονου Πακιστανού για λαθρεμπορία τσιγάρων



Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τριακόσια τριάντα (330) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
READ MORE - ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύλληψη 50χρονου Πακιστανού για λαθρεμπορία τσιγάρων

64χρονος στο Λουτράκι κατείχε 208 γραμμάρια χασίς



Συνελήφθη στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 64χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 208 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
READ MORE - 64χρονος στο Λουτράκι κατείχε 208 γραμμάρια χασίς

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει ληστεία και κλοπές στην Κορινθία

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκαν, μία υπόθεση ληστείας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών και μία υπόθεση κλοπής οχήματος.
Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα 2 άτομα, όλοι τους μέλη της ομάδας. 

Εξαρθρώθηκε, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει ληστεία και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική ομάδα, εξιχνιάστηκαν, μία υπόθεση ληστείας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε καταστήματα και σχολείο, καθώς και μία κλοπή οχήματος.
Συνελήφθησαν, στις 23-11-2012, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο αλλοδαπούς, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, στις 23-11-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Συκιά Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου ζευγαριού, με την χρήση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, εντόπισαν τους δύο, να επιβαίνουν σε όχημα, στην περιοχή «Σελινιάτικα» του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας και τους συνέλαβαν. Επιπλέον, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθη και ο τρίτος, λίγες ώρες αργότερα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στην κατοχή τους, οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει, ένα μαχαίρι, ένα φακό, ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και το όχημα, στο οποίο επέβαιναν. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα δύο άτομα, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έως και την 21-11-2012, στο Ξυλόκαστρο και την Συκιά Κορινθίας, είχαν διαπράξει δύο κλοπές σε καταστήματα, δύο κλοπές σε σχολείο, καθώς και μία κλοπή οχήματος, όπου συνολικά αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο όποιος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
READ MORE - Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει ληστεία και κλοπές στην Κορινθία

Συνέλαβε τον διαρρήκτη του σπιτιού του!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012



Αντιμέτωπος με…τον διαρρήκτη του σπιτιού του βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στην οδό Άργους στην Κόρινθο ένας 48χρονος. Ο διαρρήκτης που φαίνεται ότι είχε βάλει στόχο το σπίτι του 48χρονου άντρα στην Κόρινθο, μπούκαρε μέσα και άρχισε να ψάχνει για χρήματα και κοσμήματα. Για κακή του τύχη όμως, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που υποτίθεται ότι κοιμόταν σύμφωνα με τον δράστη, παρακολουθούσε τα πάντα και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να του επιτεθεί και να τον πιάσει. Έτσι όταν ο κλέφτης πήρε ό,τι πήρε και ήταν έτοιμος να το σκάσει ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε και τον ακινητοποίησε. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στην αστυνομία οι οποίοι έφτασαν γρήγορα και τον συνέλαβαν. Αυτό θα πει Άμεση Δράση…
READ MORE - Συνέλαβε τον διαρρήκτη του σπιτιού του!

Διώχνουν 4 εργαζόμενους του Δήμου Νεμέας!



Υπό κατάληψη βρέθηκε το Δημαρχείο Νεμέας, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να απέχουν από τις εργασίες τους αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας που εξήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως έγινε γνωστό, μετά και την ανάρτηση στη διαύγεια της σχετικής εγκυκλίου, το μέτρο αφορά 4 εργαζόμενους του δήμου Νεμέας οι οποίοι άμεσα θα βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ώστε σταδιακά να δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο. Οι υπάλληλοι όπως είναι φυσικό είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι, αφού βλέπουν από τη μια στιγμή στην άλλη να «τους πετούν στο δρόμο» χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Έχουν στο πλευρό τους βέβαια και τους μόνιμους συναδέλφους που τους συμπαραστέκονται και ζητούν με τη σειρά τους να μην υπάρξει καμία απόλυση υπαλλήλου ή εργάτη, τη στιγμή που ήδη υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο…

READ MORE - Διώχνουν 4 εργαζόμενους του Δήμου Νεμέας!

Ν. Πετρόπουλος: Κάποιοι διέλυσαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σήμερα κάνουν και κριτική!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012



«Επίθεση» εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος στα δύο πρωτοκλασάτα μέχρι πρόσφατα στελέχη του Κινήματος κ.κ. Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη για τις τελευταίες δηλώσεις και κινήσεις τους κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του προέδρου του. Ο κ. Πετρόπουλος δεν άφησε εκτός κριτικής, ούτε τις διαγραφές των 6 βουλευτών που δεν ψήφισαν τα τελευταία μέτρα, από τον Ε. Βενιζέλο. Είναι από τις λίγες φορές, που ο Ν. Πετρόπουλος διαφοροποιείται ανοικτά και λέει καθαρά την προσωπική του άποψη για τις εξελίξεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάτι που αναμένεται να συζητηθεί ιδιαίτερα…

Για τις διαγραφές των 6 βουλευτών και για Λοβέρδο – Χρυσοχοΐδη…

Συγκεκριμένα ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Αυτό που έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ε. Βενιζέλος κι ακόμα δεν το έχει κάνει, ήταν να έχει διαγράψει ήδη, τον κ. Α. Λοβέρδο, ο οποίος απέχει από την κοινοβουλευτική Ομάδα και θέτει ωμά, θέμα ηγεσίας και τον κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος σε κεντρικό αθηναϊκό κανάλι, απαξίωσε πλήρως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λέγοντας ότι «είμαστε ένα διαλυμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ.», χωρίς να θέτει επίσημα θέμα ηγεσίας, αλλά στην ουσία, το έθεσε. Αυτούς έπρεπε να είχε διαγράψει! Και τους δύο! Αυτοί, μαζί με άλλους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., από το 2009 και μετά, με τα άδικα μέτρα που πήραν, κατάφεραν να οδηγήσουν σε αυτό το σημείο τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Είναι όλοι συνυπεύθυνοι! Οι κ.κ. Λοβέρδος και Χρυχοΐδης οι οποίοι συμμετείχαν σε καίρια υπουργεία τα τελευταία χρόνια, δεν δικαιούνται να ομιλούν και να θέτουν τέτοια θέματα. Νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος είναι εκλεγμένος πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά από Συνέδριο και βεβαίως το Συνέδριο είναι αυτό που, όταν έρθει η ώρα, θα κρίνει αν προκύπτει θέμα ηγεσίας. Κατάφεραν όλοι, μετά το 2009 και διέλυσαν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την τόσο μεγάλη προσφορά που είχε σε αυτή τη χώρα. Αυτοί οι κύριοι είναι απολογούμενοι! Πρέπει να απολογηθούν στους δημοκρατικούς πολίτες που τόσα χρόνια, τους ψήφιζαν! Και βέβαια ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να μιλάει για ίδρυση κάποιου νέου κόμματος, φιλοευρωπαϊκού. Ενδεχομένως κάποια άλλα παιχνίδια παίζονται… Εδώ είμαστε, θα τα δούμε και ο λαός που βλέπει και ακούει , είναι αυτός που θα κρίνει τον καθένα μας. Επαναλαμβάνω ότι οι 6 διαγραφέντες καλά έπραξαν και δεν ψήφισαν αυτά τα επώδυνα και σκληρά μέτρα τα οποία διαλύουν την κοινωνία!».

READ MORE - Ν. Πετρόπουλος: Κάποιοι διέλυσαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σήμερα κάνουν και κριτική!

Α. Παπακυριάκος: Τεράστιο το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Δήμο Βέλου – Βόχας



Στο τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που υπάρχει στο Δήμο Βέλου – Βόχας όπως και σε όλες τις περιοχές του νομού άλλωστε, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της περιοχής Αν. Παπακυριάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα προβλήματα των απορριμμάτων είναι τεράστια. Εμείς το αντιμετωπίσαμε πρώτοι απ΄ όλους, όταν ο ΧΑΔΑ του Ζευγολατιού έκλεισε λόγω ασφαλιστικών μέτρων. Ο ΧΥΤΑ της Διαδημοτικής εταιρείας Βέλου – Σικυώνος δεν δέχτηκε τα σκουπίδια επειδή περάσαμε το τονάζ και μας έκοψε για ένα διάστημα. Κάναμε ασφαλιστικά, τα κερδίσαμε και τώρα ρίχνουμε κανονικά στο ΧΥΤΑ. Δεν είναι βέβαια η ενδεδειγμένη λύση και ο ΧΥΤΑ είχε δίκιο όταν αναφερόταν στο μεγάλο τονάζ, κανένας δεν διαφωνεί… Όμως δεν μπορούσε να μείνει ένας ολόκληρος Δήμος χωρίς λύση, χωρίς να έχει κάπου να πηγαίνει τα απορρίμματά του. Τα απορρίμματα είναι διπλάσια πια, γιατί διπλασιάστηκε και ο Δήμος και το καλοκαίρι τριπλάσια ίσως και παραπάνω λόγω των παραθεριστών. Γι΄ αυτό, έχουμε κάνει αίτηση μαζί με τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σταματόπουλο, για να φτιάξουμε κάπως τον ΧΥΤΑ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει για λίγο διάστημα παραπάνω. Αυτό δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από μας, πρέπει να γίνει εγκρίσεις άνωθεν. Πρέπει επίσης να προτείνουμε κάποια σημεία ως Δήμοι. Σαφώς η μόνη λύση είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση από την Περιφέρεια, που όμως αργεί γύρω στα 2-3 χρόνια. Μέχρι τότε, υπάρχει η λύση των δεματοποιητών που ήδη υπήρχαν και για 3 μονάδες σε όλη την Κορινθία. Ήδη υπάρχει η μονάδα της Νεμέας, αλλά θα υπάρξει συζήτηση ώστε να μπορέσουν να γίνουν άλλες δύο εντός νομού».
READ MORE - Α. Παπακυριάκος: Τεράστιο το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Δήμο Βέλου – Βόχας

Λήστεψαν ηλικιωμένους στο Ξυλόκαστρο




Οι δράστες τους απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι! 

Άλλη μια ληστεία σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, αυτή τη φορά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, με αρκετά σημαντική λεία και ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιο από τα θύματα. Άλλωστε τέτοιου είδους περιστατικά πλέον, βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στην ημερήσια διάταξη… Κάτι που έχει κάνει τους πολίτες να φοβούνται, όχι μόνο έξω από το σπίτι τους, αλλά και μέσα σε αυτό. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα στο τοπικό διαμέρισμα Πιτσά του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, τρεις άγνωστοι  δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων. Το ζευγάρι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι και πρόκειται για έναν 67χρονο και την 64χρονη σύζυγό του. Οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν το πανικόβλητο ζευγάρι με την απειλή μαχαιριού και πιστολιού, αφαίρεσαν 5.000 ευρώ, 1.500 δολάρια, χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και τρία κυνηγητικά όπλα. Οι δράστες με δύο ακόμα συνεργούς τους, που βρίσκονταν έξω από το σπίτι διέφυγαν και αναζητούνται. Την προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ξυλοκάστρου…
READ MORE - Λήστεψαν ηλικιωμένους στο Ξυλόκαστρο