Αποχή των δικηγόρων έως και την Παρασκευή

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, μετά από συνεδρίαση, επικύρωσε την ομόφωνη απόφαση της Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με την οποία αποφασίστηκαν τα εξής:  1. Η  αποχή των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012. 2. Η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Επιστημονικών, Επαγγελματικών και εν γένει Συνδικαλιστικών Φορέων της χώρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012
3. Το κλείσιμο των Συλλόγων η μη λειτουργία καμίας σχετικής υπηρεσίας την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012. 4. Ο συμβολικός αποκλεισμός  κατά την ίδια ως άνω ημέρα, ήτοι την 7η Νοεμβρίου 2012 των Δικαστικών Μεγάρων όλης της χώρας από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους, προεξαρχόντων των μελών των ως άνω Διοικητικών Συμβουλίων. 5. Η πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου σε ημερομηνία και ώρα, η οποία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, με στόχο την παράθεση των θέσεων και της επιχειρηματολογίας του δικηγορικού σώματος έναντι των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων που πλήττουν τον κλάδο. Το δικηγορικό σώμα της χώρας, σε πνεύμα πλήρους ομοψυχίας με κύριο στόχο την αποφυγή ρυθμίσεων που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της  Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιικό μας σύστημα δηλώνει ότι: • Αρνείται να συναινέσει στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό στην Ελλάδα το δήθεν άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος στο βωμό της εξυπηρέτησης αδιέξοδων «μνημονιακών» πολιτικών που στοχοποιούν τον κλάδο, παραμερίζοντας κάθε έννοια λογικής, σύγχρονων κανόνων της αγοράς και κοινωνικής δικαιοσύνης • Διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αντισταθεί με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο στην αποτροπή της φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των μελών του, η οποία επιχειρείται μέσω της προώθησης πρωτόγνωρων φορολογικών ρυθμίσεων που καταδυναστεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ισοπεδώνοντας τους κανόνες που επιβάλλουν την κατανομή των φορολογικών βαρών κατά τρόπο συνταγματικά επιτρεπτό, κοινωνικά δίκαιο και ανάλογο της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη • Διακηρύσσει την πρόθεσή του να εναντιωθεί στην – κατά τις πληροφορίες – επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να προωθηθεί έπειτα από την μόλις προ ημερών πανηγυρική καταψήφισή της από τους Έλληνες Βουλευτές και επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών, της υγιούς δημοκρατικής έκφρασης των Βουλευτών και της αποδοχής του αποτελέσματος της ήδη διεξαχθείσας ψηφοφορίας, προς όφελος της εξυπηρέτησης ακατανόητων λογικών εξωθεσμικών παραγόντων και της πρόθεσης μονομερούς επιβολής τους. Τυχόν ψήφιση των ανωτέρω μέτρων, που θα καταλύσουν κυριολεκτικά το δικηγορικό λειτούργημα και τους Δικηγορικούς Συλλόγους, θα  εξαναγκάσει το δικηγορικό σώμα στη λήψη των ενδεδειγμένων – από την άποψη της κρισιμότητας και της ιστορικότητας των περιστάσεων – μέτρων, ως μοναδικής πλέον λύσης για την προάσπιση των συμφερόντων και της αξιοπρέπειάς μας. Τέλος, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10-11-2012 και ώρα 10:30 στο κτήριο του ΔΣΑ για επαναξιολόγηση της κατάστασης. Το πλαίσιο της χορήγησης αδειών έχει ως και κατά τις αποχές που προηγήθηκαν.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ.