Επιτέλους ξεσηκώθηκαν οι Κορίνθιοι!!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012



Μεγάλη κινητοποίηση, συλλαλητήρια και πορείες σε όλη την Κορινθία – Κλειστά και αύριο τα καταστήματα στο Λουτράκι





Ξεκίνησε από το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις των νέων σκληρών μέτρων. Το πολυνομοσχέδιο εισήχθη τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων, που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει αύριο τα μεσάνυχτα. Την Κυριακή θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός. Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό θεωρείται παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πορείες και συγκεντρώσεις στην Κόρινθο…


Με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ξεκίνησε η διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν έξω από το κτίριο του Εργατικού κέντρου διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα βάρβαρα και άκρως αντιλαϊκά μέτρα. Οι πολίτες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βροντοφώναξαν «Δεν πάει άλλο» και «Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα και δεν πρόκειται να περάσουν, είτε ψηφιστούν, είτε όχι»! Παράλληλα την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια…
Πορεία των εργαζομένων του νοσοκομείου…
Λίγο νωρίτερα, πορεία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι με τη σειρά τους για τις οδυνηρές περικοπές στον τομέα της υγείας. Η πορεία ξεκίνησε από το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι διέσχισαν όλη τη Λεωφόρο Αθηνών και έφτασαν μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως έξω από το εργατικό κέντρο. Κατά τη διάρκειά της φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής που ακολουθείται  στην υγεία με αποτέλεσμα την εξαθλίωση, τόσο των εργαζομένων, όσο και των ασφαλισμένων και μη πολιτών…
Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας

Αύριο θα παραλύσει για δεύτερη ημέρα η χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.  Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, την Πάτρα και άλλες πόλεις. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.
Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία. Επίσης, απεργούν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).  Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης. Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.