Π. Τατούλης: Απεγκλωβίστε το στρατόπεδο στη Κόρινθο και ελάτε να βρούμε κατάλληλο χώρο με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012



Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου με τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού προσφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με πρότασή του που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην
της αιρετής Περιφέρειας και των θεσμών της
"Κανείς από την κεντρική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην της αιρετής Περιφέρειας και των θεσμών της" επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα της αιφνίδιας μεταφοράς λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, το οποίο τέθηκε ως εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012.
Αναδείξαμε εδώ και πολλούς μήνες το πρόβλημα
που είναι δικό μας και πρέπει να το λύσουμε
"Με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια, χωρίς ακρότητες και θεατρικές εκδηλώσεις, αναδείξαμε εδώ και πολλούς μήνες το θέμα σε πολιτικό ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχουμε τέτοια αρμοδιότητα. Το γεγονός αυτό είναι μειονέκτημα γιατί επανειλημμένα έχουμε εκφράσει την άποψη ότι το πρόβλημα αυτό είναι δικό μας και πρέπει να το λύσουμε", τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Απεγκλωβίστε το στρατόπεδο στη Κόρινθο και ελάτε 
να βρούμε κατάλληλο χώρο με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες
Ο κ. Τατούλης κάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως άλλωστε έγινε στην επιστολή του και στην τηλεφωνική τους επικοινωνίας, να απεγκλωβιστεί από το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και από κοινού να βρεθεί άλλος χώρος καταλληλότερος. Ζήτησε επίσης ο Περιφερειάρχης από τον Δήμαρχο Κορινθίων να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της υδροδότησης γιατί "είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε την καλή διαβίωση των μεταναστών" και για την αποκομιδή των σκουπιδιών, προκειμένου να αποφευχθούν και φαινόμενα ακροτήτων.
Να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι διεθνείς συμβάσεις
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης την ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι διεθνείς συμβάσεις, ακόμη και για όσους βρίσκονται παράνομα στη χώρα, αλλά ταυτόχρονα να δηλώσει προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ρητά ότι δεν θα γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποθήκη των παρανόμως ευρισκομένων στη χώρα μας μεταναστών.    
Πλανόνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν
ότι με τον υπερτονισμό των ακραίων φαινομένων θα τα τιθασεύσουν
Ολοκληρώνοντας τις προτάσεις του, οι οποίες υπερψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα την εκδήλωση ακραίων φαινομένων, "πλανόνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι με τον υπερτονισμό των ακραίων φαινομένων θα τα τιθασεύσουν. Αυτό που απαιτείται είναι ξεκάθαρες πολιτικές με σταθερή προσήλωση ενάντια σε κάθε εκδήλωση βίας και παρανομίας, απ' όπου και αν προέρχεται".