ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012



Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Κορινθίας αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ. του συλλόγου μας χαιρετίζει την αγωνιστική συμμετοχή των καθαριστών, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 26-9-12!  Η αγανάκτηση για  τα αντιλαικά μέτρα που παίρνονται εις βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων της χώρας μας, από την συγκυβέρνηση με τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης για να σώθουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, απαιτείται ,να βρίσκουν δυναμική απάντηση στους  σκληρούς αγώνες της τάξης μας. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία     εκ μέρους της ιδιωτικής εταιρείας καθαριότητας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, από 1-4-12 έως 31-3-2013 μετά από διαγωνισμό. Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ  , έχει να πληρώσει τους εργαζόμενους της,  από το μήνα IOYNIO!  Έχει καταβληθεί στους καθαριστές-στριες  μόνο ο Μάρτης- Απρίλης -Mάης μειωμένος αυθαίρετα κατά 150-200 . Επίσης κανένας εργαζόμενος δεν έχει πάρει ακόμα το επίδομα αδείας! Σημειώνουμε ότι η εταιρεία δεν δέχεται να μιλήσει στο σωματείο μας. Συνυπεύθυνη και συνένοχη για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, η οποία δεν ελέγχει,  όπως όφειλε , την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του εργολάβου. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταγγέλλει την αδιαφορία της Διοίκησης, μπροστά σε ένα τέτοιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.  Η Διοικήτρια κα.Παπανδρέου σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε αντιπροσωπεία Σωματείου-ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ, μας είπε ,παριστάνοντας τον “Πόντιο Πιλάτο” ότι δεν είναι δικιά της η ευθύνη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αλλά μόνο του εργολάβου!
Συναδέλφισσες -οι αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης στον ευαίσθητο τομέα της υγείας από τις προηγούμενες  κυβερνήσεις και την σημερινή. Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να ορίσει ΑΜΕΣΑ τριμερή συνάντηση με την εταιρεία και όχι να ισχυρίζεται στο σωματείο και στους εργαζόμενους ,ότι επειδή δεν υπάρχει προσωπικό στην υπηρεσία θα προγραμματίσει την τριμερή στο τέλος του Οκτώβρη!!!
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπάλληλων απαιτεί την άμεση καταβολή:
è  του επιδόματος αδείας του 2012
è  των δεδουλευμένων μηνών Ιούνη-Ιούλη-Αύγουστου-Σεπτέμβρη 2012
è  των παρακρατηθέντων του Μάρτη-Απρίλη-Μάη 2012
è  της διαφοράς που θα προκύψει από την πληρωμή των δεδουλευμένων   με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει για τους καθαριστές-στριες
è να τηρηθεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Νοσοκομείο και τον εργολάβο “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ”που αφορά τις ώρες εργασίας, ρεπό.
Καλούμε τους καθαριστές-στριες σε αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε τον Κορινθιακό Λαό να   ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ».