Κλειστές και αύριο οι Εφορίες Κορίνθου και Κιάτου

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012




Κλειστές παραμένουν σήμερα και αύριο, οι πρώτες 49 εφορίες που συγχωνεύονται με γειτονικές ΔΟΥ στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο στα τέλη του έτους θα έχουν απομείνει στο σύνολο της χώρας 114 εφορίες από περίπου 280 ένα χρόνο νωρίτερα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εφοριακούς αλλά και έντονες πολιτικές ενστάσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Οι φορολογούμενοι που υπάγονταν σε ΔΟΥ οι οποίες παύουν πλέον να υφίστανται, πρέπει να γνωρίζουν πως Δευτέρα και Τρίτη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν υποχρεώσεις με προθεσμία τις 22 ή 23 Οκτωβρίου, αυτόματα η προθεσμία μεταφέρεται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου οπότε και θα εξυπηρετηθούν από τη νέα ΔΟΥ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση των ΔΟΥ στη χώρα, έως τα τέλη του έτους:
  • Στην Αττική παραμένουν 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28).
  • Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν 11 ΔΟΥ (καταργούνται 6).
  • Σε 13 νομούς παραμένουν από δύο ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35). Συγκεκριμένα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Εβρου, Ηρακλείου, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας και Χαλκιδικής.
  • Σε 36 νομούς παραμένει από μία ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58).
Οι περίπου 700 υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΔΟΥ, οι οποίες καταργούνται μετατάσσονται στις ΔΟΥ όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητές τους.
Κλειστές οι Εφορίες σε Κόρινθο και Κιάτο…
Κλειστές ήταν σήμερα και θα είναι και αύριο οι Εφορίες σε Κόρινθο και Κιάτο, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Στο Κιάτο λόγω αντίδρασης στην απόφαση για το κλείσιμο και την κατάργηση των Εφοριών και στην Κόρινθο, όπως και σε όλες τις Εφορίες ανά τη χώρα που δέχονται άλλες ΔΟΥ που έχουν καταργηθεί για να τακτοποιηθούν και να τροποποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα…