Ζητούν από τους βουλευτές Κορινθίας να μην ψηφίσουν τα μέτρα

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012




              Ξεχείλισε η οργή – Στους δρόμους οι Κορίνθιοι



Παλλαϊκό ήταν το σημερινό συλλαλητήριο στην Κόρινθο και ίσως από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, αφού σωματεία συνδικάτα και φορείς, ενώθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και διατράνωσαν την έντονη αντίθεσή τους στα σκληρά και απάνθρωπα όπως τα χαρακτήρισαν μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, σωματεία εργαζομένων σε επιχειρήσεις του νομού, έμποροι, γιατροί και νοσοκομειακοί, εκπαιδευτικοί, ταξιτζήδες και πολλοί φορείς. αισθητή ήταν η παρουσία πανό με διάφορα συνθήματα, ενώ μεταφέρθηκε και από επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένη προς τους βουλευτές Κορινθίας, να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα στη Βουλή….

Μικρή η συμμετοχή των εμπόρων

Μ. Ταουξίδη: Με ενοχλεί πολύ σαν Κορίνθια

Η απεργιακή κινητοποίηση στιγματίστηκε από τη μικρή συμμετοχή των εμπόρων της πόλης. Ενώ από το Κιάτο η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, η Κόρινθος δεν έδωσε το παράδειγμα, κάτι που αναφέρθηκε δυστυχώς από πολλούς. Σχετικά με το θέμα αυτό η κα Μαρίνα Ταουξίδη μεταξύ άλλων τόνισε: «Με ενοχλεί πάρα πολύ σαν «βέρα» Κορίνθια, η μικρή συμμετοχή στην απεργία, των εμπόρων της Κορίνθου. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πείσουμε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Όταν όμως είμαστε «μικρά κομματάκια» δεν γίνεται τίποτα. Όταν το καταλάβουν, ελπίζω να μην είναι αργά!».

Β. Παγώνης: Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Πρέπει να καταλάβει η Πολιτεία και η κυβέρνηση ότι, όταν το 30% των καταστημάτων είναι κλειστά με λουκέτο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Ότι οι φόροι και τα κάθε είδους χαράτσια, έχουν γονατίσει την Ελληνική οικογένεια και τη μεσαία τάξη. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέρα των δυνάμεων μας και θα φτάσουμε αναγκαστικά σε παύση πληρωμών των υποχρεώσεών μας».

Κυρ. Μπάκουλης: Οι αυτοκινητιστές συμμετέχουν στην απεργία

Οι αυτοκινητιστές συμμετέχουμε στην κινητοποίηση από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα. Θα πάμε και με πορεία στην Αθήνα και θα συνεχίσουμε παρόμοιες κινητοποιήσεις με οποιονδήποτε τρόπο».

Κ. Μαλανδρένης: Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει
«Υπάρχει αρκετά μεγάλη παρουσία, στην κινητοποίηση για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει σε όσα γίνονται και μάλιστα δυναμικά. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς τους βουλευτές της Κορινθίας: Να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα!!».