Στη λίστα του ΣΔΟΕ φαίνεται και ο Ν. Ταγαράς - Τι απάντησε ο βουλευτής Κορινθίας

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012



Στη λίστα με τα ονόματα που ερευνά το ΣΔΟΕ περιλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Ν. Ταγαρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της zougla.gr το οποίο αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα ενημέρωσης. Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι όλα αυτά αποτελούν διαρροές για τη λίστα των 36 συνολικά προσώπων και είναι πιθανό να υπάρχουν αλλαγές στα ονόματα, αλλά και το γεγονός ότι όλα ακόμα ερευνώνται από την πλευρά του ΣΔΟΕ και τίποτα ακόμα δεν έχει αποδειχθεί. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr.  Η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια.  Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.  Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.  Η λίστα των πολιτικών ονομάτων αγγίζει τα 36. Οι έρευνες και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος στην Αθήνα.  Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να τονιστεί ότι κανείς από τους πολιτικούς που ελέγχονται δεν θεωρείται a priori ένοχος και φυσικά, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έκνομη δραστηριότητα. Εντούτοις, η ύπαρξη της συγκεκριμένης λίστας έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο της χώρας και έχει καταστεί «πρωταγωνίστρια» σε ένα θρίλερ ακατάσχετης παραφιλολογίας που λαμβάνει χώρα το τελευταίο δεκαήμερο, δηλητηριάζοντας το πολιτικό σκηνικό.
Μέχρι και χθες άλλωστε έχουν καταγραφεί δημόσιες τοποθετήσεις κομμάτων που χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων (όπως η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε.), ενώ υπέρ της δημοσίευσης τάχθηκαν και άλλα πολιτικά στελέχη, όπως η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ έχει ήδη προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ άλλες υποθέσεις, οι οποίες προέρχονται από καταγγελίες πολιτών για αδικαιολόγητο πλουτισμό πολιτικών, έχουν συσχετισθεί με δικογραφίες που ήδη εκκρεμούσαν. Σε ορισμένες άλλες υποθέσεις το ΣΔΟΕ έχει παρέμβει κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.  Αυτή είναι, λοιπόν, η λίστα του ΣΔΟΕ, η οποία βάζει τέλος στην ακατάσχετη παραπληροφόρηση των προηγούμενων ημερών. Πρέπει για ακόμη μια φορά να τονιστεί ότι οι έρευνες αποτελούν αποτέλεσμα εισαγγελικών παραγγελιών αλλά και καταγγελιών (επώνυμων ή ανώνυμων) πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πρόσωπα που καταγγέλλονται και ήδη ερευνώνται έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Από την ολοκλήρωση των ερευνών θα αποδειχθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις υπάρχουν κρούσματα παράνομου πλουτισμού».

Η λίστα:
Πάνος Καμμένος, Νικήτας Κακλαμάνης, Αθανάσιος Νάκος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης, Μιχάλης Λιάπης, Άρης Σπηλιωτόπουλος,
Μιχάλης Καρχιμάκης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Κωνσταντόπουλος,
Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, Γιώργος Ορφανός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιάννος Παπαντωνίου, Αντώνης Μπέζας, Παναγιώτης Φασούλας, Ελπίδα Τσουρή, Φίλιππος Φουντής, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Λεωνίδας Τζάνης, Ιωάννης Ανθόπουλος, Αναστάσιος Μαντέλης, Ιωάννης Σμπώκος, Απόστολος Φωτιάδης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Νικόλαος Ανδριανόπουλος, Άκης Τσοχατζόπουλος, Φώτης Αρβανίτης, Δημήτρης Αποστολάκης, Χρήστος Βερελής, Κωνσταντίνος Λιάσκας, Χρήστος Ζαχόπουλος, Πέτρος Μαντούβαλος, Μιχάλης Χαλκίδης, Γιώργος Πατούλης, Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος». Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

Ν. Ταγαράς:
Να ελέγξουν τα πάντα, δεν έχω κανένα πρόβλημα

Ο βουλευτής Κορινθίας μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας και μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δεν δίστασε να μιλήσει για το θέμα και με λίγες φράσεις αλλά ουσιαστικές έδωσε απάντηση σχετικά με την ανάμειξη του ονόματός του. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει…. Δεν θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όλα αυτά που λένε είναι αστεία. Υπήρξε ανώνυμη καταγγελία και οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους. Να ελέγξουν τα πάντα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί σε λίγο καιρό».