«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!», λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012



Σε ανακοίνωση του ενιαίου σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κορίνθου αναφέρονται τα εξής: «Η  Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου την  Πέμπτη 20/9/2012  εκφράζει με αγανάκτηση την πλήρη αντίθεση στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις  του Σωματείου, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Όλοι στην  Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  -   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Έκδοση των Οργανισμών χωρίς περικοπές κλινών, κλινικών, προσωπικού και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων. - Εξόφληση των δεδουλευμένων νυχτερινών-αργιών και υπερωριών. - Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά των υγειονομικών.  - Όχι περικοπή του ανθυγιεινού σε κατηγορίες εργαζομένων αλλά επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους και άρση των αδικιών.- Κατάργηση των χαρατσιών  -  Κούρεμα των δανείων. - Διασφάλιση των συνθηκών εργασίας κυρίως του Νοσηλευτικού προσωπικού στα όρια των καθηκόντων του . Το νοσηλευτικό προσωπικό ειδικά τον τελευταίο καιρό επωμίζεται αλλότρια καθήκοντα με αποτέλεσμα να οδηγείται  στην σωματική και πνευματική εξόντωσή του. - Διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας. - Ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις ,ελαστικοποιούν εργασιακές σχέσεις , απαγορεύουν την πρόσληψη προσωπικού και οδηγούν σε  απολύσεις.
Συνάδελφοι ο  κόμπος έφθασε στο χτένι.  Όλοι μαζί να αγωνισθούμε για την διασφάλιση των συνθηκών εργασίας μας και των συνθηκών παροχής υγείας στους πολίτες και να διαφυλάξουμε την υγεία ως κοινωνικό αγαθό».