ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ για τις νέες συμπλοκές στο στρατόπεδο

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012





Νέα επεισόδια, φασαρίες και συμπλοκές σημειώθηκαν για άλλη μία φορά μέσα στο στρατόπεδο της Κορίνθου, μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Τα επεισόδια κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου προκαλώντας νέα αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής που κυριολεκτικά δεν έκλεισαν μάτι λόγω της οχλαγωγίας και των χειροβομβίδων κρότου λάμψης που έριχναν οι αστυνομικές δυνάμεις για να κατευνάσουν το έκρυθμο κλίμα που υπήρχε για πολλές ώρες. Κατά τη διάρκεια της νέας αυτής εξέγερσης, οι πληροφορίες λένε ότι οι λαθρομετανάστες έκαψαν και πάλι κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα. Φορείς της πόλης, αλλά και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας που ενημερώθηκε από περίοικους για το περιστατικό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο στρατόπεδο από τότε που μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Κορινθίων Κ. Γιώτη…

Χ. Μελέτης: Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος

«Πάλι έγινα δέκτης πολλών παραπόνων από κατοίκους που διαμένουν περιμετρικά του στρατοπέδου, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι μετά τις 9:30 το βράδυ είχαμε σοβαρά επεισόδια μέσα, δεν ξέρω αν ήταν συγκρούσεις μεταξύ των λαθρομεταναστών ή μεταξύ αυτών και της αστυνομίας. Πάντως ακούστηκαν πολλοί ήχοι από κροτίδες κρότου λάμψης που ρίχνει συνήθως η αστυνομία. Το θέμα είναι σοβαρό και τα πράγματα ηρέμησαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος γιατί πραγματικά δεν κλείνει μάτι. Περνά δύσκολες στιγμές και κάθε μέρα που περνάει γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα τα πράγματα. Όσο περνάει ο καιρός και οι λαθρομετανάστες μένουν σε αυτό τον χώρο, εξαγριώνονται και τα προβλήματα αυξάνονται. Οι καταστάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες και δικαιολογημένα είναι αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι περίοικοι. Μέσα στην ησυχία της νύχτας να ακούγονται δυνατοί κρότοι, φωνές, φασαρίες, σειρήνες να χτυπάνε συνεχώς… Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι όλο αυτό το σκηνικό είναι απαράδεκτο για όσους κοιμούνται λίγα μέτρα πιο πέρα και θέλουν να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν γιατί την άλλη μέρα εργάζονται».

Κ. Γιώτης: Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει!

«Είχαμε όπως έμαθα μια μακρά νύχτα στη φυλακή της Κορίνθου όπως λέω πλέον το στρατόπεδο της πόλης και σε φυλακές τέτοια γεγονότα γίνονται σχεδόν  μία φορά την εβδομάδα. Αυτά λοιπόν θα γίνονται πολύ τακτικά εδώ και φτάσαμε. Εύχομαι σύντομα να επικρατήσουν σοβαρές σκέψεις στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και να κλείσει αυτό το στρατόπεδο και να το χρησιμοποιήσει η τοπική κοινωνία για αναπτυξιακούς σκοπούς. Πάντως αυτό το αίσχος εδώ πρέπει να σταματήσει. Η διαπαραταξιακή δεν κάνει τίποτα γιατί φοβάμαι ότι έχει ξεχαστεί το θέμα… Και επειδή μιλάμε για άγρια νύχτα, μπορεί να έχουμε μια γενική εξέγερση με μεγάλες ζημιές και -κάτι που απεύχομαι-, ίσως και θύματα».