Καταγγέλλουν τη σωματική βία κατά του Δημάρχου Κορινθίων

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012


Σωματική βία δέχθηκε σύμφωνα με καταγγελίες ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός από ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τoν βουλευτή Κορινθίας Ε.Μπούκουρα, ο οποίος του επιτέθηκε και τον έριξε στο έδαφος μπροστά σε πλήθος κόσμου το Σάββατο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες. Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ των προγενέστερων επεισοδίων που είχαν προκαλέσει μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι -παρουσία του Αλέκου Πνευματικού. «Μετά τις επιθέσεις σε πεινασμένους μετανάστες, τις φραστικές αντεγκλήσεις με πολίτες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προσπάθειες εκφοβισμού των δημάρχων Κορινθίων και Νεμέας -επιτέθηκαν και σωματικά πια- στο δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέκο Πνευματικό. Η λεκτική βία έγινε πλέον σωματική και δεν απευθύνεται σε ανήμπορους μετανάστες, αλλά σε όλη την κοινωνία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, «ενώ μαινόταν η φωτιά στο Σολωμό, 20 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, περικύκλωσαν το δήμαρχο βρίζοντας τον, με επικεφαλής τον αρχηγό τους βουλευτή Κορινθίας Ε. Μπούκουρα να του επιτίθεται και να τον ρίχνει στο έδαφος». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πολίτες που προσπάθησαν να βοηθήσουν το δήμαρχο, προπηλακίστηκαν και αυτοί από τους Χρυσαυγίτες, και όταν έφτασε η αστυνομία είχαν εξαφανιστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας να παρέμβει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα φασισμού της Χ.Α στο νομό. Είναι έξω από κάθε έννοια δημοκρατίας η δράση αυτών των παραβατικών ατόμων, που ελέω εκλογικού νόμου ορκίζονται βουλευτές και όσων βρίσκουν προστασία δίπλα τους. Να αποδοθούν ευθύνες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη άμεσα».
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της αναφέρει ότι «προ ημερών ο κ. Πνευματικός αποκαλούσε τον κ. Μπούκουρα 'φοβισμένο ανθρωπάκι'. Σήμερα κλαίγεται δημοσίως και δηλώνει ότι τον χτύπησε ένα 'φοβισμένο ανθρωπάκι'; Τόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την δική μας πλευρά έχουν υποβληθεί μηνύσεις».
Μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν προκαλέσει επεισόδια πριν τέσσερις ημέρες φωνάζοντας συνθήματα κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της μάχης των Δερβενακίων. Στο στόχαστρο είχε βρεθεί ο δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος τους φώναξε «ο φασισμός δεν θα περάσει, είστε φοβισμένα ανθρωπάκια».
Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στο Δερβένι, στην εκδήλωση για την επέτειο της ιστορικής μάχης. «Οι συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ακροδεξιές προκλήσεις σε όλη τη χώρα καθιστούν αναγκαίο ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων και πρακτικών που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και οδηγούν στον εκφασισμό της» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.