΄ΚΑΜΙΝΙ΄ από την Τετάρτη όλη η Κορινθία

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012


Ακόμα και τους 41 βαθμούς αναμένεται να φτάσει από αύριο η θερμοκρασία στο νομό – Που υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες στους Δήμους της Κορινθίας

Με μικρές αυξομειώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Στη Στερεά, στην Θεσσαλία, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, η θερμοκρασία ίσως αγγίξει και τους 41 βαθμούς στα μέσα της εβδομάδας.  Μάλιστα από τα μέσα της εβδομάδας η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας. Στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Κορινθία που είναι από τις περιοχές που από χθες ακόμα, αλλά κυρίως αύριο αλλά και μεθαύριο, αναμένεται να σημειώσει υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς! Όλοι οι Δήμοι του νομού έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν κλιματιζόμενες αίθουσες, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ οι γιατροί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή και προφύλαξη…

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες στους Δήμους
Όπως αναφέραμε, όλοι οι Δήμοι υποχρεούνται και έχουν φροντίσει για τη διάθεση κλιματιζόμενων αιθουσών για ηλικιωμένους και άτομα που έχουν προβλήματα υγείας. Αυτοί οι χώροι είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου (Κορινθίων, Άσσου – Λεχαίου, κ.τ.λ., καθώς και στο Δημοτικό κατάστημα…

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του καύσωνα διαθέτει στο κοινό τις ακόλουθες κλιματιζόμενες αίθουσες:
1.      Κ.Α.Π.Η. στο Ξυλόκαστρο
2.      Κ.Α.Π.Η. στο Δερβένι
3.      Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
κ. Περικλής Μενούνος    6973-986683
 κ. Χριστίνα Καζάνη         6947-892874


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, στο Δημοτικό κατάστημα, στα γραφεία της ΄Μέριμνας΄, στο δημοτικό κατάστημα Αγίων Θεοδώρων και στο πολυϊατρείο Αγίων Θεοδώρων.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
Στο Δημοτικό κατάστημα Βέλου και στο Δημοτικό κατάστημα Ζευγολατιού στην έδρα του Δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
Στην αίθουσα του Δημαρχείου, στο ΚΑΠΗ και στα γραφεία των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Πώς να προφυλαχθούμε από τον καύσωνα

Λόγω του καύσωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των ευπαθών ομάδων ώστε να προλάβουν να αποφύγουν τη θερμική εξάντληση και τη θερμοπληξία.  Προτιμότερα είναι τα ελαφρά, φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα από βαμβάκι ή λινό, τα οποία διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα. Στον ήλιο απαιτείται καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου.  Συμβουλή γιατρού πρέπει να ζητήσουν όσοι παίρνουν φάρμακα, όπως διουρητικά, καρδιοτονωτικά, αντιυπερτασικά, ηρεμιστικά και νευρολογικά, καθώς ορισμένα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.