ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012


Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων –Ιδιαίτερα «χαλαρές» οι συγκεντρώσεις και οι ομιλίες στην Κορινθία

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, με τους πολιτικούς αρχηγούς να μιλούν σε κεντρικές συγκεντρώσεις των παρατάξεών τους, επιχειρώντας να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους.  Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μίλησε στις 20:00 στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε  στις 20:30 στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στις 20:30 στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος είχε προγραμματίσει συναντήσεις στις 10:30 με τον Γάλλο πρέσβη και στις 11:30 με τον Τούρκο πρέσβη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης περιόδευσε στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, όπου και μίλησε το βράδυ.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μίλησε στις 19:30 στο Αιγάλεω. Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Πέραμα…

Συγκεντρώσεις σε όλη την Κορινθία από τα κόμματα, αλλά …χαλαρά

Όλη την τελευταία εβδομάδα και μέχρι και χθες το βράδυ, όλα τα κόμματα πραγματοποίησαν επαφές και ομιλίες σε διάφορες περιοχές του νομού. Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ., Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και άλλα κόμματα έδωσαν το παρόν σε συγκεντρώσεις ανά την Κορινθία θέτοντας υπόψη των πολιτών το πρόγραμμα και τις θέσεις τους, καθώς και την κρισιμότητα αυτών των εκλογών, ο καθένας βέβαια από τη δική του σκοπιά. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν ιδιαίτερα χαλαρή και χαμηλών τόνων από τα περισσότερα κόμματα, ενώ και οι πολίτες, φανερά «μουδιασμένοι» και «κουρασμένοι» από τη δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση σε λίγες εβδομάδες, αλλά και ανήσυχοι για την επόμενη μέρα, δεν έδωσαν δυναμικό παρόν στις περισσότερες των συγκεντρώσεων… Οι κάλπες θα ανοίξουν όπως και την προηγούμενη αναμέτρηση στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ…

Η συνέντευξη του Κ. Χατζηδάκη
Στην Κόρινθο και στο Κιάτο βρέθηκε την Πέμπτη, ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ. και υπ. βουλευτής Β' Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Στην Κόρινθο, στο ξενοδοχείο «ΕΦΥΡΑ», παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Κορινθίας και στο Κιάτο, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης έθεσε το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, ανέλυσε το πλαίσιο των προτάσεων της Ν.Δ., τα σημεία των σημαντικών τροποποιήσεων που θέτει ως προτεραιότητα η Ν.Δ. σχετικά με το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε στις αντιφάσεις των προτάσεων των άλλων κομμάτων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, "που ζουν ορισμένοι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα οι οποίοι ανερυθρίαστα προτείνουν και τώρα το δρόμο της καταστροφής ; Που ζουν και γιατί παίζουν με την Ελλάδα ; Γιατί παίζουν με το μέλλον των ανθρώπων τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουν να εξυπηρετήσουν ... ;"  Ο κ. Χατζηδάκης κατέδειξε ότι οι εκλογές που έρχονται έχουν κομβικό εθνικό χαρακτήρα σχετικά με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και της κοινωνίας. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη από μια "Εθνική Ελλάδος" που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου και θα κινηθεί αταλάντευτα με γνώμονα την ευρωπαική προοπτική της χώρας. Ξεκαθάρισε ότι αναμετρώνται οι δυνάμεις του λαϊκισμού με τις δυνάμεις της υπευθυνότητας και σημείωσε ότι ο καθένας χωριστά πρέπει να αγωνιστεί για το ασφαλές μέλλον της Ελλάδας, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον συμμαχιών που υπάρχει και συνεχώς διαμορφώνεται μέσα στην Ευρωζώνη.

Η συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Εργατικό Κέντρο…

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του πραγματοποίησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την Πέμπτη το απόγευμα. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από φίλους και στελέχη του κόμματος, ενώ μετά την εισήγηση του γραμματέα Ν. Πετρόπουλου, χαιρετισμό απηύθυναν και οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του νομού. Όλοι τόνισαν, ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε λάθη και παραλείψεις, στεναχώρησε πολύ κόσμο και το πληρώσαμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και της ευθύνης», τόνισαν. Μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πετρόπουλος τόνισε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες μέχρι την Κυριακή. Μια σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία. Ναι, κάναμε λάθη, παραλείψεις, στεναχωρήσαμε πολύ κόσμο. Και το πληρώσαμε. Όμως φτάνει! Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Κρίνεται η πορεία της χώρας από τις 18 Ιουνίου. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Ε. Βενιζέλος με τα 6 σημεία αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης, βάζει το δίλημμα που ανταποκρίνεται στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας δίνοντας λύσεις. Οφείλουμε, σεβόμενοι την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να δώσουμε δυναμικό παρόν στην κάλπη, έτσι ώστε στις 18 Ιουνίου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Ε. Βενιζέλος να είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας. Στέλνω το μήνυμα σε όλη την Κορινθία, από τώρα μέχρι την Κυριακή το απόγευμα –και εμείς και όλοι- να δώσουμε τη μάχη πόρτα – πόρτα για να πείσουμε τους φίλους μας, τους δυσαρεστημένους, τους δικαιολογημένα οργισμένους, ότι τώρα προέχει το συμφέρον της χώρας και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη. Δώστε τη μάχη! Αξίζει τον κόπο!», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ψηφοδέλτια της 6ης Μαΐου είναι ΑΚΥΡΑ!
Επισημαίνεται στους ψηφοφόρους της Κορινθίας ότι υπάρχουν νέα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της Κυριακής 17 Ιουνίου.  Δεν μπαίνει σταυρός εφόσον η κατάρτιση των ψηφοδελτίων έγινε με λίστα, με βάση τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.  Απαιτείται όμως προσοχή γιατί τα ψηφοδέλτια της 6ης Μαΐου είναι ΑΚΥΡΑ.