Τραγική μείωση στη δουλειά των ταξιτζήδων

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012


Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ταξιτζήδες σε Κόρινθο και Λουτράκι από την άναρχη στάθμευση των Ι.Χ. οι οδηγοί των οποίων παρκάρουν όπου βρουν, εντός της πιάτσας των ταξί, με αποτέλεσμα οι νόμιμοι στις θέσεις αυτές ταξιτζήδες, να υποχρεώνονται να διπλοπαρκάρουν και να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος. Από την άλλη, η δουλειά τους όπως καταγγέλλουν έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό, αρκετοί έχουν ήδη εγκαταλείψει το επάγγελμα, ενώ το πιο «βαρύ φορτίο» φαίνεται να είναι οι ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο τους που μοιάζει με «θηλιά» έτοιμη να τους πνίξει!!!

Δ. Μαυραγάνης – Ιδιοκτήτης ταξί Λουτρακίου: Έχουμε πατώσει!!

«Το πρόβλημα που είναι συνεχές, χειμώνα – καλοκαίρι, είναι ότι οι οδηγοί των Ι.Χ. μπαίνουν και παρκάρουν εντός της πιάτσας των ταξί. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα γιατί δεν μας ακούν, παρά μόνο να ειδοποιήσουμε την Τροχαία που έρχεται και κόβει κλήσεις. Ειδικά στην πιάτσα του ΚΤΕΛ η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Όσο για τη δουλειά μας, έχουμε πατώσει! Δεν κουνιέται φύλλο! Αρκετοί οδηγοί έχουν σταματήσει να απασχολούνται γιατί δεν «έβγαιναν». Εδώ εμείς, που είμαστε ιδιοκτήτες και βγάζουμε 20-25 ευρώ την ημέρα και για 12-14 ώρες δουλειάς! Είναι δυστυχώς γενικό το κακό…».

Ι. Κορδώσης – Ιδιοκτήτης Ταξί Κορίνθου – πρόεδρος Ραδιοταξί: Μετά βίας επιβιώνουμε!

«Δυστυχώς υπάρχει αναρχία από πολλούς συμπολίτες μας που δεν σέβονται το χώρο εργασίας μας και παρκάρουν στην πιάτσα ή δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα ακόμα και με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, γιατί αναγκαζόμαστε να διπλοπαρκάρουμε. Η κρίση μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Μετά βίας επιβιώνουμε και πολλοί είναι οι συνάδελφοι που οφείλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο δυσβάστακτο κόστος, κυρίως αυτό των ασφαλιστικών εισφορών».