Ανήλικοι 10 και 15 ετών είχαν ρημάξει στις κλοπές τη Βόχα!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012


Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, έξι περιπτώσεις κλοπών στο Βέλο Κορινθίας, ενώ συνελήφθησαν, δύο ανήλικοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 15 και 10 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, στις 4-6-2012 το βράδυ, στο 102χιλ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, στο Βέλο Κορινθίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, εντοπίστηκαν οι ανήλικοι και συνελήφθησαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στις 5-6-2012 το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει, στην ίδια θέση, στο Βέλο Κορινθίας και τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπής:
  • Την 14-4-2012, αφαίρεσαν από ημεδαπή μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
  • Την 17-4-2012 το απόγευμα, αφαίρεσαν από ημεδαπό μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
  • Την 29-5-2012 το πρωί, αφαίρεσαν από ημεδαπό μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
  • Την 2-6-2012 το πρωί, αφαίρεσαν από ημεδαπή μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
  • Την 2-6-2012 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από ημεδαπή μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 15χρονου, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για παρόμοια αδικήματα, σύμφωνα με τους οποίους έπρεπε να εμφανίζεται στις αρχές κάθε μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, χωρίς ωστόσο να το πράξει.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.