΄Ανοιξε τις πύλες του΄ το στρατόπεδο της Κορίνθου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012


Και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε πριν από αρκετό καιρό και πριν τις βουλευτικές εκλογές σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας ή μη, του στρατοπέδου της Κορίνθου, φαίνεται ότι το θέμα οδεύει προς την πλευρά της επαναλειτουργίας του. Χθες, 300 νεοσύλλεκτοι πέρασαν τις πύλες του 6ου Σ.Π. και κατετάγησαν κανονικά «και με το νόμο» προς τέρψη των πέριξ καταστημάτων αλλά και γενικότερα των εμπόρων της πόλης που ζητούσαν να μην κλείσει σε καμία περίπτωση το στρατόπεδο αφού σε αυτή την εποχή της κρίσης, έχουν μεγάλη ανάγκη από τα έσοδα που υπάρχουν….

Η κόντρα που υπήρξε…
Όλοι θυμούνται την –πολιτική- κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ του πρ. υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη και του πρ. βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Κόλλια για το θέμα. Ο πρώτος υποστήριζε ότι ο χώρος του στρατοπέδου πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και εκεί να μεταφερθούν οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης, (αστυνομία, πυροσβεστική και της Π.Ε. Κορινθίας) ώστε να μειωθεί το κόστος από τα ενοίκια, ενώ ο δεύτερος τόνισε και κατέβαλε προσπάθειες για να παραμείνει το στρατόπεδο ανοικτό και ενεργό, σύμφωνα και με τη βούληση των τοπικών φορέων και των εμπόρων. Τελικά μάλλον οι συναντήσεις και οι συζητήσεις που έγιναν στο υπουργείο μάλλον απέδωσαν καρπούς και η απόφαση που ελήφθη και για την οποία είχε «προειδοποιήσει» ο πρ. βουλευτής και με γραπτή δήλωσή του, ήταν να ανοίξει και πάλι το στρατόπεδο και να φιλοξενήσει νεοσύλλεκτους και στρατιωτικό προσωπικό

Ικανοποίηση από τους καταστηματάρχες…
Πολύ θετικά είδαν χθες το πρωί οι καταστηματάρχες απέναντι από το στρατόπεδο, την είσοδο νεοσυλλέκτων στο χώρο μετά από αρκετό διάστημα. Τόνισαν ότι αυτό είναι πολύ θετικό και σημείωσαν ότι τα άτομα που έρχονται πρέπει να αυξηθούν σε αριθμό για να δουλέψει, τόσο η πόλη όσο και τα γύρω από αυτό καταστήματα. Η λειτουργία του ζήτησαν να ενταθεί με περισσότερους φαντάρους και προσωπικό και να γυρίσει στις παλιές εποχές, όπου υπήρχαν αρκετά άτομα και όχι μόνο 300 που ήρθαν χθες. Τον παλιό καιρό το στρατόπεδο συντηρούσε μια ολόκληρη πόλη τόνισαν και το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. δήλωσαν αντίθετοι στη δημιουργία στρατοπέδου υποδοχής – κάτι που ακούστηκε πριν από λίγο καιρό-, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αντιδράσουν πάρα πολύ.