Μήνυμα Βενιζέλου από την Κόρινθο: Κυβέρνηση χωρίς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να υπάρξει

Τρίτη 29 Μαΐου 2012


Άψογη οργάνωση και κινητοποίηση από τη Ν.Ε. - Πλήθος στελεχών και φίλων του κόμματος συγκεντρώθηκαν στο Επιμελητήριο

Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό την κεντροαριστερά, την οποίαν εκφράζει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Κόρινθο το περασμένο Σάββατο, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξουν γνωστά στελέχη του κόμματος στην κυβέρνηση που θα προκύψει. «Κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει, ταυτόχρονα όμως δεν θα γίνουμε τσόντα του ενός ή του άλλου καταλαμβάνοντας υπουργικές καρέκλες στις 18 Ιουνίου. Χρειάζεται μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με σκοπό την αναθεώρηση με αξιόπιστο τρόπο- των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες του 17 του 20 ή του 51 %. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στη ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι πληρώνουμε τις ψευδαισθήσεις του κ. Σαμαρά περί αυτοδυναμίας που οδήγησαν στις εκλογές και στο σημερινό αδιέξοδο, ενώ μίλησε για λαϊκίστικη, δημαγωγική και καιροσκοπική στάση των κομμάτων της Αριστεράς. Αυτό είπε είναι ρετρό όχι ανανέωση και κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτή είναι μια ψήφος ελπίδας ασφάλειας και προοπτικής. Ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε τα έξι σημεία του κόμματος για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και τόνισε ότι αυτή η πρόταση δομείται στο να παραταθεί η δημοσιονομική προσαρμογή «όσο χρειάζεται», ώστε να γίνει πιο ήπια και φιλική, προσθέτοντας ότι «ήδη έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαίοι στον ένα παραπάνω χρόνο και έχουν βρεθεί τα λεφτά γι’ αυτό» και πως μπορούν να εξασφαλιστούν τα χρήματα και για δύο ακόμα χρόνια. Όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τώρα προς διαπραγμάτευση αυτά τα σημεία, κάνοντας λόγο για αλλαγή των συσχετισμών, την οποία σηματοδοτεί η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί η χώρα να αντέξει μονομερείς ενέργειες, εμείς λέμε οργανωμένη πρόταση για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης».
Συνάντηση σε Νομαρχιακή και Επιμελητήριο…
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής και στη συνέχεια, σύντομη σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο, όπου του ανέδειξαν τα «μεγάλα και χρονίζοντα» προβλήματα του τόπου. Στο Επιμελητήριο συγκεντρώθηκε πλήθος φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, τους διαδρόμους αλλά και τον χώρο έξω από το κτίριο. Στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ μάλιστα, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι στις ερχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ τόσο Πανελλαδικά όσο και τοπικά θα φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Άψογη οργάνωση και κινητοποίηση…

Άψογη ήταν η οργάνωση και η κινητοποίηση από την πλευρά της Νομαρχιακής Κορινθίας του κόμματος, υπό το «άγρυπνο βλέμμα» του γραμματέα Ν. Πετρόπουλου και της κας Αγλαΐας Κεφάλου που «έτρεξε» πάρα πολύ και κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να γίνουν όλα όπως έπρεπε. Αυτό το είπαν στο περιθώριο της επίσκεψης όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι και απέδωσαν τα εύσημα στους διοργανωτές και τα μέλη της Ν.Ε.