Μεθυσμένος αστυνομικός παρέσυρε ποδηλάτες!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012


Το αλκοτέστ έδειξε ότι ο αστυνομικός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ 
και διατάχθηκε ΕΔΕ από την υπηρεσία

Ένα γεγονός που σίγουρα προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Πολιτών ΄Στην Κόρινθο με Ποδήλατο΄.  Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ και ενώ ήταν σε εξέλιξη βραδινή ποδηλατοπορεία, στο ύψος του Κανταρέ Κορίνθου, ένας οδηγός αυτοκινήτου κινούμενος σε κατάσταση μέθης, έπεσε πάνω σε ποδηλάτες που κινούνταν δεξιά του δρόμου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ΄ αυτών και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο! Το αξιοσημείωτο όμως σε αυτή την περίπτωση είναι, ότι ο εν λόγω οδηγός που σύμφωνα με την καταγγελία ήταν μεθυσμένος, είναι αστυνομικός! Κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια του στυλ «πως είναι δυνατόν ένας αστυνομικός να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και να προκαλεί μάλιστα ατύχημα με τραυματισμό!».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΄Πρωτοβουλίας΄…
Στην ανακοίνωσή της η ΄Πρωτοβουλία Πολιτών΄ αναφέρει τα εξής: «Την Παρασκευή το βράδυ συνέβη ένα εξαιρετικά δυσάρεστο ατύχημα  σε ομάδα Κορίνθιων ποδηλατών που συμμετείχαν σε νυχτερινή ποδηλατοβόλτα.  Στην επιστροφή τους προς Κόρινθο και στο ύψος του Κανταρέ, οδηγός αυτοκινήτου κινούμενος σε κατάσταση μέθης (και, δυστυχώς αστυνομικός) έπεσε πάνω στους ποδηλάτες - που κινούνταν κανονικά και ένας -ένας στη δεξιά πλευρά του δρόμου - με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο από αυτούς, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες. Ο ένας εκ των δύο εξακολουθεί να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Πρωτοβουλία μας απευθύνει έκκληση στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε όλους τους άλλους φορείς που είναι συναρμόδιοι για την οδική ασφάλεια, για να ξεκινήσει επιτέλους μια σοβαρή και συστηματική καμπάνια ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς - εστιασμένη στο σεβασμό των ποδηλατών, των πεζών και άλλων ευπαθών χρηστών των δρόμων - στην πόλη μας και όχι μόνο. Εμείς θα εξακολουθήσουμε με τα ποδήλατά μας να διεκδικούμε  ίση μεταχείριση στους  δρόμους, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα πεζών και ποδηλατών, να διεκδικούμε μια βιώσιμη πόλη για όλους τους πολίτες της».

Έγινε αλκοτέστ και διατάχθηκε ΕΔΕ…
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τόπο του συμβάντος έφτασαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι υπέβαλαν τον αστυνομικό σε αλκοτέστ το οποίο έδειξε ότι όντως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αν και όχι σε μεγάλη ποσότητα. Όπως είχε καθήκον, η αστυνομία τον συνέλαβε και τον οδήγησε στις αρχές. Παράλληλα το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας με εντολή του αστυνομικού Διευθυντή, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και είναι πολύ πιθανό ο αστυνομικός να έχει αυστηρές κυρώσεις από την υπηρεσία του…