ΣΤΟΧΟΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ -Ζητώ την παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης έκανε λόγο για ολιγωρία των αρχών, επέρριψε σοβαρές ευθύνες σε πρόσωπα και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης στα ΜΜΕ αναφέρθηκε για πρώτη φορά, στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο ΠΕΣΥ. Ο κ. Τατούλης έκανε γνωστό ότι «ευθύνες θα αποδοθούν σε όλους και στους κατοίκους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είμαστε επιλεκτικοί και δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση. Ήδη, αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία αναφορά στον Προϊστάμενο της Εισαγγελέας του εφετείου Ναυπλίου για την ολιγωρία των Εισαγγελικών Αρχών, στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας. Αυτή η παρέμβαση θα κλιμακωθεί. Δεν μπορεί εκείνη την ώρα αυτών των γεγονότων που ήταν απρόβλεπτη η εξέλιξη τους, οι εισαγγελικές αρχές, να μην είναι παρούσες. Θα διερευνηθεί πιστεύω σε βάθος αυτή η υπόθεση.

΄Μαύρη στιγμή για τη Δημοκρατία τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης΄
Παρουσιάζοντας ένα video που εστιάζει στις ενέργειες που προηγήθηκαν των γεγονότων της Πέμπτης 5 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε "Μαύρη στιγμή για την δημοκρατία τα γεγονότα της προηγούμενη Πέμπτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο" και έριξε ευθύνες σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που προετοίμασε και υποκίνησε την "δολοφονική" όπως την χαρακτήρισε επίθεση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατονόμασε τον επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάση Πετράκο, ως υπεύθυνο και σημείωσε χαρακτηριστικά "Στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και έχει εμπλοκή ο κος Πετράκος σε αυτή την ενέργεια " τονίζοντας ακόμα ότι "θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες και στους πολίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα". Ο Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε ότι ήδη έχει προβεί σε διάβημα στην εισαγγελία Ναυπλίου για την αδράνεια των εισαγγελικών αρχών της Τρίπολης και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

΄Δεν έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή΄
Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση "Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και με ρωτάνε ποιον στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει  η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να  μην κιοτέψει, να μη αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά". Εκείνο που δηλώνω είναι ότι "η Πελοπόννησος δεν θα κιοτέψει".