Μεγάλο συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Στις 10:30 συγκέντρωση το εργατικό κέντρο Κορίνθου – Στις 11:00 το ΠΑΜΕ στα περιβολάκια

Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοτζιά, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας για την απεργία της Πρωτομαγιάς με κεντρικό σύνθημα: «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε». Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, του οποίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση. «Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. «Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης, ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των τραπεζιτών».

Κλειστά τα καταστήματα

Κλειστά θα είναι  τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι εργαζόμενοι την επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργαστούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους.

Η συγκέντρωση στο εργατικό Κέντρο Κορίνθου…
Εν όψει της ημέρας το εργατικό κέντρο Κορίνθου θα κάνει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί καλώντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους σε εγρήγορση και αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν καταστρατηγήσει και καταργήσει κάθε εργατικό κεκτημένο και δικαίωμα…

Το ΠΑΜΕ στις 11:00 στα Περιβολάκια…
 Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη. Tο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης έχει εξαπολύσει θεούς και δαίμονες για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα καταστρέφοντας τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο. Οι απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων, η μαζική φτώχεια, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Καμία υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά. Σήμερα δεν αρκεί η αγανάκτηση, οι αγώνες της εικόνας. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, που δεν θα προσπαθούν να συμβιβάσουν τα συμφέροντα του εργοδότη με του εργαζόμενου, αλλά να έχουν ξεκάθαρο ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι μεγαλοεργοδότες. Αγώνες που θα ανεβάζουν την απαιτητικότητα των εργαζομένων για μία αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγουν. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που σέρνουν συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους. Να γυρίσουμε την πλάτη στους μονοπωλιακούς ομίλους, την τάξη που κυβερνά και το πολιτικό προσωπικό της. Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων που ντύνεται με το μανδύα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας.