Απέκλεισαν Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο και Ειρηνοδικείο Κορίνθου

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τον αποκλεισμό των ακροατηρίων Πρωτοδικείου, Πταισματοδικείου και Ειρηνοδικείου από τις 8:30 – 10:00 το πρωί

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο προχώρησαν οι δικηγόροι όλης της χώρας, εκτός από τους δικηγόρους των Αθηνών, οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Το Σάββατο η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισε την πραγματοποίηση τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου και στις 5 και 6 Απριλίου. Στη διήμερη απεργία αποφάσισε να συμμετάσχει και ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου, ενώ σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Π. Νικολόπουλος και η γραμματέας Π. Επιβατινού χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Η δικηγορική κοινότητα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τα αδιέξοδα με τα οποία μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους ως κράτος οι μνημονιακές πολιτικές εξωθεσμικής σύλληψης, οι οποίες - ερχόμενες σε αντίθεση με βασικές παραδοχές του Συντάγματος, του εν γένει δικαιικού μας αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού - ισοδυναμούν με καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου. Περαιτέρω, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την επιχειρούμενη αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος στην οποία οδηγεί η ψήφιση του δευτέρου μνημονίου και η εξ αυτού υπαγορευόμενη μεταρρύθμιση του Κώδικα περί Δικηγόρων. Οι μνημονιακές αυτές ρυθμίσεις είναι βέβαιο πως έχουν ως στόχο την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης υπό τις οδηγίες και το πνεύμα της τρόικας, η οποία επιχειρεί δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες».

Ομόφωνη η απόφαση για τον αποκλεισμό…
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. πάρθηκε απόφαση αποκλεισμού των ακροατηρίων για χθες από τις 8:30 – 10:00 το πρωί. Στη σχετική απόφαση αναφέρονταν τα εξής: «Κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθη στις 19/3/12 σε έκτακτη συνεδρίασή του, στις  20-3-2012, θα λάβει χώρα αποκλεισμός των ακροατηρίων του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Κορίνθου από ώρα 08:30 έως ώρα 10:00 . Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση».

Σ.Σ. : Κύριε πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ., άλλη φορά να παίρνετε την άδεια του "δημοσιογραφίσκου" από τη Δ. Κορινθία αν θέλετε να κάνετε αποχή ή διαμαρτυρία!!!