Πόσες κάλπες και που θα στηθούν στην Κορινθία για την εκλογή προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Εθνική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια της οποίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει -και επισήμως- την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με το Έθνος, τις εργασίες της Συνδιάσκεψης -που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας- θα ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ομιλία του δεν θα εμπεριέχει μόνο απολογιστικά στοιχεία, αλλά και προτάσεις για τους επόμενους «δύστροπους σταθμούς» -συνολικά για το πολιτικό σκηνικό και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος θα απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες της 18ης Μαρτίου.  Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι οι υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του ξεπερνούν τις 200. Επίσης, ετοιμάζονται για εκλογή από τη βάση, ακόμη κι αν ο κ. Βενιζέλος είναι μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα, καθώς εκτιμούν ότι χωρίς αντιπαράθεση η συμμετοχή στις κάλπες θα είναι μικρότερη από την προσδοκώμενη.
Όσον αφορά στον Χρήστο Παπουτσή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και την Πέμπτη ο πρώην υπουργός δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Ωστόσο, ο κ. Παπουτσής σκοπεύει να συλλέξει υπογραφές κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης, μετά την ομιλία του, και φαίνεται ότι θα αντλήσει το μεγαλύτερο τμήμα αυτών από τα στελέχη της περιφέρειας.


Οι κάλπες…

Σχετικά με οργανωτικά ζητήματα επί της εκλογής νέου προέδρου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν αναλάβει ήδη να ενημερωθούν από τους γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ για το πόσες κάλπες θα χρειαστεί να στηθούν στις κατά τόπους περιοχές. Επιπλέον, έχει ζητηθεί και έχει εξασφαλιστεί από όλους τους δημάρχους της χώρας να υπάρξει διευκόλυνση για τις διαδικασίες της εκλογής, με την παροχή χώρων που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα. «Δεν θα υπάρξει ενοικίαση χώρων. Θα το λύσουμε μέσω δήμων», τόνιζαν.  Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ανώτατο όριο εκλογικών τμημάτων είναι ο αριθμός των πρώην καποδιστριακών δήμων και διευκρίνιζαν ότι οι κατά τόπους κάλπες θα στηθούν «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξής τους». Όσον αφορά στο χρηματικό αντίτιμο των 2 ευρώ που θα καταβάλουν όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν, θα παραμείνει στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ν. Πετρόπουλος: Που μπορούν να ψηφίσουν μέλη και φίλοι

Αναφερόμενος στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής 18ης Μαρτίου ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος ανέφερε: «Μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, θα ξεκινήσει η διαδικασία πανελλαδικά για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ήδη την Πέμπτη συνεδρίασε η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και σε συνεργασία με τους γραμματείς των Τ.Ο. του κόμματος, αποφασίστηκε που θα στηθούν οι κάλπες στο νομό για να μπορέσουν τα μέλη και οι φίλοι να ψηφίσουν την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα. Παράλληλα ενημέρωσε ότι όσοι θέλουν μπορούν να εγγραφούν εκείνη τη στιγμή. Κάλπες θα στηθούν στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων και συγκεκριμένα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και πρ. ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΛΕΧΑΙΟΥ: Δημαρχείο Κορίνθου. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΝΕΜΕΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Τ.Ο. ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΥ: ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ. ΒΕΛΟΥ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ ([ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΗ) . ΣΟΛΥΓΕΙΑ: ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (πρ. αίθουσα Δ.Σ.). ΤΕΝΕΑ: ΚΕΠ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ.