Συνέντευξη Τατούλη στη Ρωσία για τις ομορφιές της Πελοποννήσου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012


Εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας «ΜΙΤΤ» 
Για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημέρωσε τους Ρώσους πολίτες και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας «ΜΙΤΤ» στις 21 Μαρτίου 2012 και επισκέφθηκαν το τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γεώργιος Κολέτσος, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι.
Η κρίση προξενεί δικαίως θυμό και οργή στους Έλληνες πολίτες
Την ίδια ημέρα ο κ. Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «Expert» και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Rusnovosti” όπου αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι Περιφέρειες είναι αυτές που θα δείξουν το δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση. «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το πρόβλημα αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Η προσπάθεια που γίνεται από την Ευρώπη, αλλά και τη διεθνή κοινότητα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουμε σύντομα στις αγορές. Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν αν και δυσάρεστα είναι αναγκαία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η κατάσταση αυτή προξενεί δικαίως θυμό και οργή στους Έλληνες πολίτες, γιατί για δεκαετίες ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ωστόσο, όπως τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης, το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ασφαλές και φιλικό για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους επενδυτές.
Οι υπηρεσίες τουρισμού στην Περιφέρεια βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο
Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρεμο και ευλογημένο τόπο με πληθώρα περιοχών φυσικού κάλους και ιστορικού ενδιαφέροντος. «Η Πελοπόννησος διαθέτει ιστορία 8000 χρόνων με αδιάλειπτη κατοίκηση. Στην Πελοπόννησο εξάλλου βρίσκονται σπουδαίες ιστορικά περιοχές, όπως η Σπάρτη, η Επίδαυρος, η Κόρινθος, η Σικυώνα, το Άργος και ο Μυστράς, η Μαντινεία, το Ναυαρίνο. Η παρεμβάσεις μας στοχεύουν στην ανάπτυξη υποδομών και για το παρόν και για το μέλλον. Για το λόγο αυτό αναβαθμίζουμε την επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας και δημιουργούμε ένα low cost αεροδρόμιο στην Τρίπολη. Οι υπηρεσίες τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 ο Περιφερειάρχης παρευρέθηκε σε forum που πραγματοποιήθηκε με Ρώσους tour operators και παραχώρησε νέα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Pravda όπου τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλές δυνατότητες να αποδώσει σημαντικό έργο, καθώς οι πολίτες αν και ανήσυχοι για την επικρατούσα κατάσταση, εμπιστεύονται τη νέα αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας. «Η Πελοπόννησος αποτελεί ένα μεγάλο νησί της Ελλάδας και την  ιστορική της ψυχή», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποί της έχουν κουλτούρα φιλοξενίας καθώς ασχολούνται με τον τουρισμό πολλά χρόνια. Στη συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες ο Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, τομέα ιδιαίτερα ελκυστικό για τους Ρώσους, λόγω της κοινής θρησκευτικής αντίληψης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το έντονο ενδιαφέρον των πρακτόρων για κρατήσεις για το 2012 και τη στενότερη σύνδεση των δύο λαών.