Πέφτουν σοβάδες στις αίθουσες του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012


Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που κρατά αρκετά χρόνια μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο Δ.Σ. Κορινθίων αφού μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει δοθεί λύση, όπως είπαν και οι γονείς, αλλά κανείς δεν έχει καν ενδιαφερθεί έστω να απαντήσει στα συνεχή σχετικά έγγραφα του συλλόγου Γονέων. Πρόκειται για το κτιριακό πρόβλημα στατικότητας που αντιμετωπίζει το 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου λόγω –πιθανότατα- της γειτνίασής του με τη θάλασσα. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει άμεσα κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο φορέα, γιατί έχει σχέση με μικρά παιδιά και την ασφάλειά τους. το σχολείο παρουσιάζει πρόβλημα στα μπετά, στις κολώνες και στα δοκάρια λόγω διάβρωσης. Ολόκληρα κομμάτια από σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια στους μαθητές και από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουμε τραυματισμό! Υπάρχει πρόβλημα με την υγρομόνωση που προστατεύει ώστε να μην εισχωρεί νερό και υγρασία στο ρεύμα, αλλά και στη θερμομόνωση, κάτι που δυσκολεύει τη διατήρηση της θέρμανσης και σπαταλά πολύ περισσότερο πετρέλαιο. Από την άλλη το προαύλιο έχει πολλά εξογκώματα λόγω εργασιών που είχαν γίνει και τα παιδιά πέφτουν και χτυπούν…
Εντός του Δ.Σ. ο Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι όλη αυτή η διαμαρτυρία γίνεται για να κάνουν αντιπολίτευση στη Δημοτική αρχή. «Δεν είδα τον Διευθυντή και τους γονείς να πουν και κάποιο ευχαριστώ για να έχει αξιοπιστία και ο λόγος τους και να μην βρεθεί κάποιος κακοήθης –όχι εγώ βεβαίως- και να πει ότι αντιπολιτεύονται. Δεν είδα να πουν ότι τα προηγούμενα χρόνια εκεί, δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα και για τα ηλεκτρομηχανολικά, δίκτυα φωτισμού και καλοριφέρ, αποχετευτικά δίκτυα. Δεν φτιάχτηκε τίποτα; Μήπως ξέρουν οι κύριοι της μειοψηφίας, αν δόθηκαν φέτος χρήματα στο Δήμο για τα σχολεία;».

Π. Διονυσόπουλος – πρόεδρος συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων:
Μακριά από εμάς η πολιτική – Κινδυνεύουν τα παιδιά μας!

«Παλεύουμε από πέρσι το Πάσχα να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα του σχολείου. Μαζεύτηκαν 130 υπογραφές γονέων μαζί με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων για να αιτηθούμε να γίνουν κάποια σοβαρά πράγματα στο σχολείο μας και σήμερα κατηγορούμαστε ότι κάνουμε αντιπολίτευση. Γιατί κύριε Δήμαρχε σε όλα ατ έγγραφα που έχουμε στείλει σαν γονείς, αλλά και ο Διευθυντής και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δεν έχουμε λάβει ποτέ μια απάντηση; Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή απάντηση, δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα στο σημείο να ερχόμαστε εδώ στο Δ.Σ. και να γίνεται όλο αυτό. Τα πολιτικά μακριά από εμάς… Κινδυνεύουν τα παιδιά μας!»

ΕΡΩΤΗΜΑ:

Επειδή βρισκόμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή, ρωτάμε και ζητάμε άμεσα μια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς, Πρωτοβάθμια, Δήμο και Π.Ε. Κορινθίας: Από πότε έχουν να γίνουν έλεγχοι στατικότητας των σχολείων του νομού; Πότε έγιναν τελευταία φορά; Αληθεύει ότι έχουν να γίνουν έλεγχοι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια; (!)