Πυκνό νέφος από πυρκαγιές στις χωματερές Λεχαίου και Κιάτου

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Από την  Παρασκευή 17/2/2012 καίγονται τα σκουπίδια του σκουπιδότοπου πάνω από τον τέως δήμο Άσσου-Λεχαίου. Σήμερα Δευτέρα 20/2/2012, λόγω ασθενών ανέμων, το τοξικό νέφος έπνιξε με διοξίνες την παραλιακή ζώνη σκεπάζοντας και την πόλη της Κορίνθου. Το ίδιο σκηνικό και στη χωματερή του Δήμου Σικυωνίων με το τοξικό νέφος να «μαυρίζει» την ψυχή και το σώμα χιλιάδων πολιτών της περιοχής, όπως καταγγέλλει και ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρης ο οποίος έστειλε επιστολή στην Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ζητώντας να παρέμβουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και να κινηθεί παράλληλα και η νομική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου.
Δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο…
Αντιδρώντας στο γεγονός, οι γονείς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σήμερα. Προτιμούν να μην κάνουν τα παιδιά μια μέρα σχολείο και να απέχουν από τα μαθήματά τους, παρά να είναι αναγκασμένα να εισπνέουν αυτούς τους δύσοσμους και ταυτόχρονα επικίνδυνους καπνούς από το κάψιμο των σκουπιδιών…
Β. Κελλάρης: ΄Κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες
για τον καρκίνο που προσφέρουν στην κοινωνία΄
Σε επιστολή του προς την ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρης τονίζει: «Κύριοι, φέρνουμε σε γνώση σας τα παρακάτω: «Από της 5ης απογευματινής ώρας του περασμένου Σαββάτου 18/2/12 φλέγεται η ΧΑΔΑ του Δήμου Σικυωνίων με συνέπεια λόγω των Ν.Α. ανέμων να πνίγεται στον τοξικό καπνό, η Τραγάνα, το Μούλκι, το Κιάτο και η ευρύτερη περιοχή μέχρι το Κ. Διμηνιό, προκαλώντας την οργή των 25.000 πολιτών της περιοχής. Κι αυτό διότι γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι, ότι εισπνέουν καρκινογόνες – μεταλλαξιογόνες ουσίες όπως διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα κ.λ.π. Ταυτόχρονα πληροφορηθήκαμε ότι και η ΧΑΔΑ Λεχαίου έχει αναφλεγεί και ο τοξικός καπνός «λούζει» Λέχαιο και Άσσο Κορινθίας. Το γεγονός ότι μετά τις ΧΑΔΑ των Αθικίων, της Κορίνθου, του Άσσου, του Λεχαίου και του Βέλου που αναφλέγησαν ή μάλλον πυρπολήθηκαν, ήταν η σειρά κι αυτής, του Δήμου Σικυωνίων. Με δεδομένο ότι η προθεσμία της Ε.Ε. (Ιούνιος 2012) πλησιάζει για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και ότι ακολουθούν οριστικά πλέον τα πρόστιμα που θα βαρύνουν τους Δήμους, δηλαδή τους δημότες αφενός, αφετέρου την εγκατάσταση των δεματοποιητών που η Περιφέρεια θέλει να επιβάλλει και να έχει τελειώσει με τις ΧΑΔΑ μέχρι την 1/6/12 και επίσης το γεγονός ότι επικρατεί ακόμα κρύο και η γη είναι λασπώδης από τις συνεχόμενες βροχές, εύλογα μπορεί κανείς να σκεφτεί, ότι το πιο πιθανό είναι, ότι όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είναι εμπρησμοί και κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τον καρκίνο που προσφέρουν στην κοινωνία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου στην οποία ανακοινώνεται η παρούσα, ας τα λάβει υπόψη της τα ανωτέρω και ας καταλογίσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Εκτός κι αν οι Δημοτικοί άρχοντες και ο Περιφερειάρχης, καλύπτονται όπως οι κ.κ. βουλευτές από ασυλία! Δεν ασκούμαστε στα πρόστιμα που θα επιβάλει η αρμόδια υπηρεσία. Εδώ γίνεται μία εκ προμελέτης σχεδιασμένη δολοφονία χιλιάδων πολιτών. Πότε θα δούμε να καταλογίζονται οι ευθύνες στους ανεύθυνους; Μήπως πρέπει να μετακομίσουμε σε άλλη χώρα; Ποιος νόμος καλύπτει με ασυλία τους αιρετούς δημάρχους και τον Περιφερειάρχη; Γιατί δεν λειτουργούν οι θεσμοί; Θα απαντήσει κανείς;».