Είχαν κατακλέψει σπίτια σε Λέχαιο και Άσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες και τρεις απόπειρες κλοπής σε οικίες στο Λέχαιο και στον Άσσο Κορινθίας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου. Συνελήφθησαν  τη Δευτέρα το πρωί, στο Λέχαιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές, αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο Λέχαιο Κορινθίας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα πιστόλι REPLICA και έξι  φυσίγγια κρότου. Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.020- ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Οι κατηγορούμενοι κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος με τον 26χρονο, είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και απόπειρες κλοπών- διαρρήξεων, σε οικίες:
  • Την (17-2-2012) το απόγευμα, στο Λέχαιο Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • Την (20-2-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λέχαιο Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Την (8-2-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στον Άσσο Κορινθίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπής.
  • Την (15-2-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στον Άσσο Κορινθίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού.
  • Την (20-2-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λέχαιο Κορινθίας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού.
Επιπλέον, ο 26χρονος, είχε συλληφθεί την (30-9-2011) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.