Οι αιρετοί απαξίωσαν τους εμπόρους της Κορινθίας!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των εμπόρων της Κορινθίας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Επιμελητήριο για να συζητήσουν βασικά και σοβαρά θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν, θέματα που άπτονται των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η αγανάκτηση ξεχείλιζε, επειδή στη συνάντηση δεν προσήλθε, παρότι είχαν προσκληθεί, κανένας αιρετός, βουλευτής, κ.τ.λ. για να πάρουν μέρος στη συζήτηση, να ενημερωθούν για τα μεγάλα προβλήματα και να προτείνουν τυχόν λύσεις ή να δρομολογήσουν κάποιες απ΄ αυτές. Ο μοναδικός που έστειλε έστω ένα σημείωμα «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ήταν ο κ. Μανωλάκης. Επί της ουσίας έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση επί 4 και πλέον ώρες με παρόντες όλους τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού, προϊσταμένους υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και πολλά μέλη των συλλόγων ανά το νομό. Συζήτησαν αρκετά θέματα του κλάδου, αλλά και συγκεκριμένα ανά περιοχή της Κορινθίας με όλες τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου και της κάθε περιοχής και αποφασίστηκε η σύνταξη ενός κοινού κειμένου που θα συνυπογράψουν όλοι…

Ούτε ένας δεν έδωσε το παρόν…

Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι προφανές, ότι οι έμποροι ήθελαν να έχουν μαζί τους, αυτούς που –λένε τουλάχιστον- θα έπρεπε να ενδιαφέρονται περισσότερο από όλους για τα προβλήματα πολιτών και φορέων. Κι όμως, σε μια τόσο σοβαρή συνάντηση που αφορούσε προβλήματα και θέματα των εμπόρων, δεν πάτησε κανείς το πόδι του! Τους απαξίωσαν, ωσάν να μην υπάρχουν! Ούτε ένας βουλευτής, ούτε ένας εκπρόσωπος από Περιφέρεια ή Δήμο του νομού, ένας Αντιδήμαρχος ή έστω ένας δημοτικός σύμβουλος για να ακούσει «τον πόνο τους»! Είχαν φαίνεται, όλοι, πολύ σπουδαιότερες υποχρεώσεις… Σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν με θέματα των εμπόρων!  Κι όλα αυτά σε μια, υποτίθεται, προεκλογική περίοδο, που όλοι θα έπρεπε να ήταν παρόντες σε μια τέτοια συνάντηση. Αλλά άσχετα με το πολιτικό μέρος του πράγματος, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ.

Β. Νανόπουλος:
Έγινε μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση

Σχετικά με τη συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Νανόπουλος ανέφερε: «Έγινε μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, παρουσία πολλών εμπόρων και προϊσταμένων υπηρεσιών και αναφερθήκαμε σε πολλά θέματα που αφορούν το εμπόριο και την κάθε περιοχή ξεχωριστά. Αυτή η συνάντηση θα καθιερωθεί και θα γίνεται πλέον ανά δίμηνο».

Α. Καλλής:
Καταλάβαμε ότι τελικά είμαστε πραγματικά μόνοι μας

Οργισμένος για τη μη παρουσία αιρετών, ο πρόεδρος των εμπόρων της Νεμέας δήλωσε: «Αίσχος! Αυτός είναι ο πολιτικός κόσμος και γι΄ αυτό καταντήσαμε εδώ που φτάσαμε! Αυτό που δεν κατάφεραν οι Οθωμανοί και οι Βαυαροί, το κατάφεραν οι Νεοέλληνες πολιτικοί: Να μας διαλύσουν! Καταλάβαμε ότι τελικά είμαστε πραγματικά μόνοι μας μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται. Δυστυχώς και Κρίμα!!».