ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ οι καταστηματάρχες στο Κιάτο

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας προς πάσα κατεύθυνση από τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Β. Παγώνη, που αναφέρει ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, «θα θρηνήσουμε ακόμα και θύματα»!!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου εξέδωσε επιστολή προς το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου και την οποία κοινοποίησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, στο Δήμο Σικυωνίων, στους  Βουλευτές Κορινθίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην ΟΕΣΠ&ΝΕ. Η επιστολή έχει ως θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή του Κιάτου. Το κείμενο έχει ως εξής: Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών στην περιοχή. Οι συνάδελφοι έμποροι κινδυνεύουν μέσα στα καταστήματά τους, καθώς στέκονται ανήμποροι μπροστά στους ένοπλους ληστές διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που συνέβησαν σε ορισμένες από τις συνοικίες του Κιάτου δυστυχώς τεκμηριώνουν την επικίνδυνη καθημερινότητα. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καλούνται οι έμποροι να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους λειτουργώντας τα σε κλίμα φόβου, ιδιαίτερα δε στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι λόγω των δυσμενών συνθηκών της οικονομίας καθώς και της μεγάλης προσέλευσης αλλοδαπών στην περιοχή τα κρούσματα ληστειών ολοένα θα αυξάνονται. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει το κλίμα φόβου που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην αγορά. Με οποιοδήποτε κόστος και την ορθή εφαρμογή της έννομης τάξης, οι τρομοκρατημένοι έμποροι και πολίτες πρέπει να αποκτήσουν αίσθημα ασφαλείας.

Για αυτόν τον λόγο απαιτούμε:
Την ενίσχυση  των περιπολιών στους εμπορικούς δρόμους του Κιάτου και των απομακρυσμένων περιοχών, ιδιαίτερα κατά το άνοιγμα και κλείσιμο των καταστημάτων, που λόγω μειωμένης προσέλευσης κόσμου, αποτελούν εύκολο στόχο για τους επίδοξους ληστές. Οι αρμόδιες αρχές του τόπου πρέπει να προτάξουν το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή μας. Αλλιώς, με την κατεύθυνση στην οποία οδηγούνται τα πράγματα, πολύ σύντομα θα βρεθούμε όχι μόνο σε απώλεια υλικών αγαθών, αλλά θα θρηνήσουμε και θύματα.