Κύμα ψύχους και στην Κορινθία

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έκτατη ανακοίνωση για τις επόμενες μέρες από την Π.Ε. Κορινθίας –Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την εβδομάδα που ξεκινά. Οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τη Δευτέρα έως και τα 9 μποφόρ.  Απαγορεύτηκε επίσης ο απόπλους πλοίων για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο. Από τον Αργοσαρωνικό αναχωρούν υδροπτέρυγα μέχρι Αίγινα.  Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Επόμενες φωτογραφίεςΠολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα σήμερα Τρίτη, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.  Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί τοπικά θα είναι ισχυρός στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά, αρχικά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χωράς και βροχές στα υπόλοιπα.
Έκτακτη ανακοίνωση της Π.Ε. Κορινθίας…

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται ότι από σήμερα 30-1-2012 στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του Νομού χιονίζει από τις πρωινές ώρες και επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι πάρα πολύ ολισθηροί λόγω παγετού. Η κυκλοφορία των οχημάτων πρέπει να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα που προβλέπονται για αντιμετώπιση καταστάσεων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι καιρικές συνθήκες θα εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι και την Παρασκευή .
Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  - Α.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Επ.Ο. Γκούρας- Δερβενίου από το 4ο χλμ. έως το 17ο χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Λυκουριάς από το 10ο χλμ. έως το 18,5 χλμ.
Επ.Ο. Γκούρας -Κιάτου από το 7ο χλμ. έως το 19ο χλμ.
Επ.Ο. Ξυλοκαστρου - Τρικαλων από το 22ο χλμ.
Επ.Ο. Τρικαλων -Καρυας από το 1ο χλμ.
Επ.Ο. Δερβενιου - Γκουρας από το 20ο χλμ.
Επ.Ο. Σουλίου -Κρυονερίου-Γονούσας.
Επ.Ο. Κιάτου - Γκούρας από το 10ο χλμ.

Ιδιαίτερη προσοχή για τον παγετό…

Ιδιαίτερα προβλήματα στην ορεινή Κορινθία εντοπίζονται στην Καστανιά και στη Λαύκα καθώς και μετά το Καρτέρι από τη Μοσιά και πάνω. Το κυριότερο ζητούμενο που είναι και άκρως επικίνδυνο ιδίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι ο πάγος που υπάρχει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Π.Ε. Κορινθίας έχει προμηθεύσει τα ορεινά με τις κατάλληλες ποσότητες αλατιού για να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα του παγετού ώστε να μην υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία…