Ξυλόκαστρο : Στο… παρά πέντε ειδοποίησαν για την αναβολή της συνεδρίασης

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αφού είχε προηγηθεί η ενημέρωση απλών μελών του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας για την αναβολή της συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα! Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί τελικά την ερχόμενη Τρίτη. Την αναβολή είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κ. Σκούρας, είχε αρνηθεί όμως η Δημοτική αρχή και μετά… μάλλον το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε μια ολιγοήμερη διακοπή….Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν ήξεραν τίποτα, μέχρι που…εντελώς τυχαία κατά το μεσημέρι, έμαθαν από μέλος της Κίνησης Πολιτών ότι η συνεδρίαση δεν θα γίνει! Ο κ. Σκούρας επικοινώνησε με την πρόεδρο του Δ.Σ. η οποία όντως τον ενημέρωσε ότι αναβλήθηκε για την Τρίτη. Κατόπιν… εορτής ακολούθησαν και τα μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου…

Ειδοποιήθηκαν πρώτα μη δημοτικοί σύμβουλοι!
Την Τετάρτη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου παρουσία βεβαίως πλειοψηφίας και μειοψηφίας για να περάσει πρώτα από εκεί ο Προϋπολογισμός.  Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δ. Σκούρας ζήτησε διήμερη αναβολή της συνεδρίασης επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι σύμβουλοι σχετικά με το σοβαρότατο αυτό θέμα. Κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο, επειδή όπως είπε θα έβλαπτε τα συμφέροντα του Δήμου. Προς το μεσημέρι τα…νέα τα έμαθαν πρώτοι,  απλά μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας και κατόπιν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα έπρεπε μάλλον να είχαν ειδοποιηθεί…κάπως νωρίτερα και σίγουρα πριν από τους μη δημοτικούς συμβούλους!

Η ενημέρωση για την αναβολή…
                                   
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
Σας γνωρίζουμε ότι η προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την  ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 19:30   με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παρακάτω: Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, έτους 2012,  Αναβάλλεται.           


Δ. Σκούρας: Απόλυτη απραξία και μπάχαλο!

Οργισμένος για τον τρόπο ενημέρωσης των συμβούλων ο κ. Δ. Σκούρας ανέφερε: «Είναι ένα δείγμα της απόλυτης απραξίας που επικρατεί στο Δήμο. Ειδοποιηθήκαμε με μηνύματα και αφού είχε προηγηθεί η ενημέρωση απλών μελών του συνδυασμού της πλειοψηφίας! Επικρατεί απόλυτη απραξία και μπάχαλο! Αισθάνομαι απεριόριστη θλίψη για όσα συμβαίνουν στο Δήμο!».