Ενέργειες για παραχώρηση ακινήτου για τη στέγαση απόρων

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής (Κ.Κ.Π.)  του Δήμου  κ. Μάριος Σταματάκης, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του, προσπαθεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα που ταλανίζουν κυρίως τους ανήμπορους συμπολίτες μας. Το ΚΚΠ , προσφέρει  σε εκατό περίπου άστεγους, άπορους  και κοινωνικά ανήμπορους συνανθρώπους μας, συσσίτια σε καθημερινή βάση στο Α ΚΑΠΗ (Συνοικισμός). Επιπλέον, οι κοινωνικές υπηρεσίες  του δήμου μας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κορίνθου δρομολογεί τις πρέπουσες  διαδικασίες για την στέγαση των απόρων  συνδημοτών μας , είτε στο Νοσοκομείο Κορίνθου είτε στο Γηροκομείο,  ιδίως τώρα που οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται ημέρα με την ημέρα δυσκολότερες. Το Κ.Κ.Π.  έχει στείλει επίσημο έγγραφο  στο  Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για την παραχώρηση εγκαταλελειμμένου κτιρίου, με σκοπό την  στέγαση των αστέγων υπό την εποπτεία του δήμου. Επίσης  το ΚΚΠ  δημοσιεύει, ως απάντηση, σχετική επιστολή σε ανώνυμες ανακοινώσεις  συμπολιτών μας, κυρίως από συμπολίτες μας της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη», που αφορούν την κοινωνική πολιτική του δήμου. Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του Προέδρου του Κ.Κ.Π. προς την διεύθυνση του Γ.Ν. Κορίνθου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Κόρινθος : 16/01/2012
            Αρ. Πρωτ : 23
 

                

             ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων

Πληρ: Καρδάρα   Άννα                                              

Δ\νση: Πυλαρινού  84
Τηλ. (: (27410) 25717                                                  
FAX    : (27410) 76454                                                                   
ΘΕΜΑ : Παραχώρηση ακινήτου

Πληροφορηθήκαμε πως από δωρεά έχει περιέλθει στην κυριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου μια μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αδειμάντου. Η κατοικία αυτή χρησιμοποιείται επί του παρόντος από λαθρομετανάστες ως προσωρινή κατοικία  και έχουν παραβιαστεί οι πόρτες και τα παράθυρά της,  με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι φθορές που έχουν σημειωθεί  στο κτίριο. Πρόθεση του Κέντρου  Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων είναι να βρεθεί  τρόπος  ώστε να παραχωρηθεί ή μισθωθεί έναντι συμβολικού ποσού το οίκημα  και μετά από επισκευή του από το Δήμο Κορινθίων , να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής  και προσωρινής στέγασης αστέγων υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αυτονόητο θεωρούμε πως  παρέχονται οι όποιες διασφαλίσεις που απαιτούνται προς το Νοσοκομείο. Παρακαλούμε να εξετάσετε με την πρέπουσα ευαισθησία το παραπάνω αίτημα , λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν και  το  δριμύ ψύχος που καταπονεί τους συνανθρώπους μας που στερούνται το πολύτιμο αγαθό της κατοικίας .
Σχετικό 24262/07-10-2008 έγγραφο Δημάρχου Κορινθίων
 Μετά Τιμής
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Σταματάκης Μάριος

1 σχόλια:

ricos είπε...

Καλησπερα! Σας στέλνω αυτό το μήνυμα εκ μέρους μίας σχολικής εφημερίδας η οποία τοποθετείται στο 5ο λύκειο Καβάλας. Σκοπός του μυνήματος είναι να σας ζητήσω πληροφορίες όσων αφορά το θέμα παραχώρησης εγκαταλελειμένων κτιρίων σε άστεγους και κοινωνικά ανήμπορους... πρωτοβουλία την οποία απ'ό,τι γράφετε έχει λάβει ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής της πόλης σας. Εάν θα σας ήταν εύκολο να μας υποδείξετε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες για το θέμα ή να μας παραχωρήσετε κάποιο σύνδεσμο έτσι ώστε να καταφέρουμε να αποσπάσουμε μια συνέντευξη από τους υπεύθυνους της κίνησης θα μας βοηθούσατε πολύ. Σκόπος μας δεν είναι μόνο να μεταφέρουμε το νέο κρατώντας ουδέτερη στάση μα και να εισηγηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας για μία κοινωνική πολιτική περισσότερο ανθρώπινη, προσαρμοσμένη στο κλίμα των καιρών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή και την απάντησή σας και σας συγχαίρω για τις προσπάθειές σας στον ενημερωτικό τομέα