ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011



Η γέννηση του Χριστού ας είναι η αρχή για μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα.
Πολλές ευχές για υγεία και ευτυχία.

Πελοπίδας Καλλίρης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Κορινθίας


READ MORE - ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

Π. Μπεγλίτης: Θα παλέψω για να ανταποκριθώ στις μεγάλες ευθύνες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Υπήρξαν επιλογές, πράξεις και παραλείψεις, που δημιούργησαν προβλήματα στην κοινωνία και γι΄ αυτά θεωρώ ότι πρέπει να απαντήσουμε στο λαό, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του στη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης δήλωσε: «Είναι για μένα μεγάλη τιμή, από τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και όλων των στελεχών και μεγαλύτερη ευθύνη, που αναλαμβάνω σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη με τη συνεργασία όλων των στελεχών και τη βοήθεια του προέδρου του κόμματος, να συμβάλω κι εγώ ώστε να υπερβούμε την κρίση, στο να προχωρήσουμε συντεταγμένα στη νέα εποχή για το Κίνημά μας. Βασική προτεραιότητα είναι να προετοιμαστούμε για τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν, καθώς και να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική φυσιογνωμία για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να δοθεί στην κοινωνία μια νέα ελπίδα και προοπτική. Επίσης τόνισε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει μια ιστορική διαδρομή η οποία αποτελείται από τις μεγάλες στιγμές και τα λάθη του. Παρότι είναι μεγάλες οι ευθύνες σε «φουρτουνιασμένες θάλασσες» θα παλέψω να ανταποκριθώ στην τιμή και την ευθύνη που μου έκανε το Κίνημά μας και ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

΄Υπήρξαν παραλείψεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε΄…

Είναι γεγονός ότι υπήρξαν επιλογές, πράξεις, παραλείψεις, που δημιούργησαν προβλήματα στην κοινωνία, γι΄αυτά, θεωρώ προσωπικά ότι πρέπει να απαντήσουμε στο λαό, για τις τεράστιες προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε την τελευταία περίοδο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κρίσης. Σε ότι αφορά την κυβέρνηση Παπαδήμου, τόνισε ότι «Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση συνεργασίας, θέλουμε να πετύχει και τη στηρίζουμε με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στο σκοπό για τον οποίο έχει συγκροτηθεί. Οι κίνδυνοι δεν έχουν ακόμη αποσοβηθεί και είναι πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα».

READ MORE - Π. Μπεγλίτης: Θα παλέψω για να ανταποκριθώ στις μεγάλες ευθύνες

Πρέπει να λειτουργήσει το μουσείο Περαχώρας

Υπέρ της αποκατάστασης του μουσείου της Περαχώρας και την παράδοσή του στους φίλους και τους επισκέπτες της περιοχής, τάχθηκε από το Λουτράκι ο Π. Τατούλης

Στο Λουτράκι βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης των Ιαματικών Πηγών από τον γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γ. Κολέτσο. Ο κ. Τατούλης τόνισε για μια ακόμα φορά το μεγάλο ενδιαφέρον του για το μουσείο της Περαχώρας σημειώνοντας ότι ο ίδιος αισθάνεται μέλος αυτής της προσπάθειας των φίλων του Μουσείου, ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό να αλλάξει άποψη το υπουργείο Πολιτισμού για το μουσείο, αφού ήδη η Περιφέρεια είναι έτοιμη για δράσεις σχετικά με το θέμα και έχει προνοήσει για να αρχίσει τις διαδικασίες αποκατάστασης. Ενός σημαντικού μουσείου, το οποίο όφειλε η Πολιτεία να το έχει αποκαταστήσει και να το έχει δώσει σε εύρυθμη λειτουργία στους χιλιάδες φίλους της Περαχώρας. Επίσης σημείωσε τη σημαντικότητα της διοργάνωσης της ημερίδας Θερμαλισμού στην Κόρινθο γιατί για πρώτη φορά προσπάθησαν να δουν μέσα από τα προβλήματα του θεραπευτικού τουρισμού τρόπους ανάδειξής του. η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η τρίτη Περιφέρεια στην Επικράτεια που έχει μεγάλο αριθμό ιαματικών πηγών και θεωρεί απαραίτητο να αξιοποιηθεί με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή, συγκεκριμένη συγκρότηση και σχεδιασμό. Αναφέρθηκε και στο ΕΣΠΑ και το χαρακτήρισε ως το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που πρέπει να αξιοποιήσει η Περιφέρεια με τον καλύτερο τρόπο η οποία βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος αφού έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα. Έχουμε δυνατότητα με χρηστή, ευφυή και σοφή διαχείριση, το ΕΣΠΑ να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ώστε η Περιφέρειά μας να αποτελέσει πρότυπο της αειφορίας και της ανάπτυξης, τη στιγμή που τα πράγματα δυστυχώς για τη χώρα, είναι πολύ δύσκολα», τόνισε.

READ MORE - Πρέπει να λειτουργήσει το μουσείο Περαχώρας

Ι. Ροτζιώκος: Δίνονται λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή όλους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, τόνισε ο πρόεδρός του

Σε προβλήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ αναφέρθηκε ο πρόεδρός του Ι. Ροτζιώκος, όπως το θέμα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, για την οποία ανέφερε ότι βρίσκονται στο τέλος μιας διεκδίκησης των εργαζομένων την οποία χαρακτήρισε πολύ σωστή και δήλωσε ότι ο υπουργός Υγείας έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή όλους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Για την υπερωριακή απασχόληση του ΕΚΑΒ που είναι ξεχωριστός λογαριασμός και είναι ήδη απλήρωτη, δόθηκε λύση. Σε ότι αφορά την παλαιότητα των οχημάτων κάτι που χαρακτήρισε σημαντικό, κι αυτό το πρόβλημα βρίσκεται προς τη λύση του, αφού σε όλες τις Περιφέρειες μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί η δυνατότητα να εξοπλιστεί ο στόλος και να ανανεωθεί. Σχετικά με τις προσλήψεις έκανε γνωστό ότι για το 2012 έχει κινηθεί η διαδικασία για την πλήρωση 202 θέσεων εργασίας που θα καλύψουν κενά συνταξιοδοτήσεων καθώς και ελλείψεις προσωπικού.
READ MORE - Ι. Ροτζιώκος: Δίνονται λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Στα όριά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Από τη μία τα απλήρωτα δεδουλευμένα και από την άλλη οι ελλείψεις προσωπικού έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση – Πριν λίγες μέρες πληρώθηκαν το μήνα Αύγουστο!!
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου. Από τη μία τα απλήρωτα δεδουλευμένα και από την άλλη οι ελλείψεις προσωπικού έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Χθες πραγματοποιήθηκε, όπως και πανελλαδικά- 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 -3:00 μ.μ. με τους εργαζόμενους να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τη στιγμή μάλιστα που έρχονται γιορτές και πρέπει να περιμένουν  μεγαλύτερο φόρτο εργασίας λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας και πέρασμα από το νομό
Μ. Κούκου:
΄Δεν ξέρουμε τι να πούμε στους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι!΄
Σχετικά με τα προβλήματα με τις περικοπές αλλά και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου, η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Μαρία Κούκου τόνισε τα εξής: «Τι άλλο να δώσουν οι εργαζόμενοι; Έχουμε φτάσει στα όριά μας! Το νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια δούλευε με την ψυχή των εργαζομένων και το φιλότιμο. Τώρα, μειώνοντας το προσωπικό που ήταν ήδη μειωμένο και αδυνατούσαμε να τα βγάλουμε πέρα και με μια ψυχολογία που έχει καταντήσει ράκος τους εργαζόμενους, με ποια ψυχή να ανταποκριθεί κανείς σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες; Η προσβασιμότητα στο νοσοκομείο έχει αυξηθεί, ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγαλύτερος και έχουμε καταντήσει και εμείς σαν σωματείο, να παίζουμε το ρόλο του ψυχολόγου –συμπαραστάτη. Γιατί ειλικρινά δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε στους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι. Φανταστείτε ότι πριν λίγο καταφέραμε να πληρωθούμε το μήνα Αύγουστο!! Και έρχονται Χριστούγεννα που καλούμεθα να εργαζόμαστε περισσότερο και με ακάλυπτες τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να υποστεί ένας εργαζόμενος! Κι αυτοί χαμογελούν και λένε ότι…μας καταλαβαίνουν!...».
4ωρη στάση εργασίας…
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν την Πέμπτη, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν τετράωρη στάση εργασίας διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Το ίδιο σκηνικό και στο νοσοκομείο της Κορίνθου.  Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών και έκαναν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
READ MORE - Στα όριά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου

Έκλεψαν μίνι μάρκετ για τρίτη φορά - Ζουν κάθε μέρα με το φόβο

Γύρω στις 10:00 το βράδυ κλείνουμε άρον –άρον «με την ψυχή στο στόμα» για να μη συμβεί κάτι κακό, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης Π. Βλάχος

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μήνες έχει γίνει στόχος ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στην περιοχή του Συνοικισμού και στη Λ. Ιωνίας κ. Π. Βλάχος. Η αγανάκτηση και η απόγνωση χαραγμένη στο πρόσωπό του, αφού ο κόπος και η 16ωρη καθημερινή απασχόληση στο κατάστημα γίνονται έρμαιο των επιτήδειων που σε λίγα λεπτά προκαλούν ζημιές και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Λίγα λεπτά πριν τις 5:00 χθες το πρωί ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης ότι χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο μαγαζί ο ίδιος και η σύζυγός του και είδαν παραβιασμένη την πόρτα εισόδου. Μπαίνοντας μέσα αντίκρισαν «κρανίου τόπου», αφού δεκάδες αντικείμενα ήταν πεταμένα κάτω. Οι άγνωστοι δράστες μέσα στα λίγα λεπτά που είχαν μπροστά τους ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί, πρόλαβαν και πήραν τσιγάρα αξίας περίπου 150 ευρώ και άλλα 100 ευρώ σε κέρματα που υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή. Η ζημιά όμως που προξένησαν σπάζοντας την κλειδαριά ήταν αρκετά μεγαλύτερη… Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι τα φαινόμενα είναι πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού, αφού και το γειτονικό περίπτερο το έχουν διαρρήξει αρκετές φορές μέχρι σήμερα. «Ζούμε καθημερινά με το φόβο και γύρω στις 10:00 το βράδυ κλείνουμε άρον –άρον «με την ψυχή στο στόμα» για να μη συμβεί κάτι κακό την ώρα τουλάχιστον που είμαστε εδώ. Και η αστυνομία τι να πρωτοκάνει και τι να πρωτοφυλάξει με τόσα περιστατικά που υπάρχουν; Κι αυτοί λίγοι είναι, δεν αρκούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος…
READ MORE - Έκλεψαν μίνι μάρκετ για τρίτη φορά - Ζουν κάθε μέρα με το φόβο

Ανησυχία (και πάλι) για το ΕΠΑΛ Κορίνθου

Ασάφεια επικρατεί σε ότι αφορά το ΕΠΑΛ Κορίνθου, αφού το θέμα του κλεισίματος ή των συγχωνεύσεων των Τεχνολογικών Λυκείων δεν έχει αποσαφηνιστεί. Το μέλος της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας Α. Χαρμπίλας ανέφερε πως «Πολλά είναι αυτά που λέγονται για την τύχη των ΕΠΑΛ. Ήδη ανεπίσημα έχει κυκλοφορήσει μία λίστα με 3 ΕΠΑΛ του νομού που λέει ότι θα καταργηθούν, η οποία διαψεύστηκε αρχικά, αλλά ξαναήρθε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα και ακούσαμε ότι επανέρχεται. Μας ανησυχούν όλα αυτά, γιατί στο νομό χρειαζόμαστε σχολεία που να ανοίγουν και όχι να κλείνουν». Έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως το νέο μισθολόγιο που συγκεντρώνει την αποδοκιμασία όλων των δημοσίων υπαλλήλων τόσο για τις διατάξεις του όσο και για τον τρόπο εφαρμογής του, καθώς και η εφεδρεία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα άγγιζαν τους εκπαιδευτικούς, βλέπουν να διατυπώνεται ως πρόταση – απαίτηση από την τρόικα για επέκταση και στην Παιδεία. Ο κ. Χαρμπίλας τέλος τόνισε ότι «οι μισθοί με τις περικοπές είναι πια εξοντωτικοί, ειδικά στους νέους καθηγητές αφού αγγίζουν μόλις τα 600 ευρώ. Γι΄ αυτό η Ομοσπονδία έκανε διάβημα στο υπουργείο με ένα πλαίσιο αιτημάτων για τα οποία οι απαντήσεις που πήραμε ήταν σαφείς και αόριστες χωρίς καμία δέσμευση. Για το λόγο αυτό ο κλάδος, καλεί τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα».

READ MORE - Ανησυχία (και πάλι) για το ΕΠΑΛ Κορίνθου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ζήτησε ο Δημαράς από την Κόρινθο

Στις 10.30 π.μ. σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Δημοτικό κατάστημα Κορίνθου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου  Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός. Ο Δήμαρχος αφού τον καλωσόρισε στην πόλη μας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πολιτικές του επιδιώξεις, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του Γιάννη Δημαρά είναι απαραίτητη στην πολιτική ζωή της Χώρας. Επίσης, τόνισε ότι ο Πρόεδρος γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης μας ως πολίτης (υπηρέτησε την θητεία του στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού), ως δημοσιογράφος αλλά και ως πολιτικός, αφού η συνεισφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Επιπλέον ο Δήμαρχος τόνισε, ότι με την  αναγκαστική συνταξιοδότηση πολλών και ικανών δημοτικών υπαλλήλων, στερείται ο Δήμος την  απαραίτητη γνώση και εμπειρία τους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται δυσλειτουργίες με επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και την προώθηση των οικονομικών προγραμμάτων ανάπτυξης του Δήμου. Ο κ. Δημαράς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τα καλά του λόγια, υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Περιφέρεια της Χώρας μας δεν είναι μια απλή επικοινωνιακή τακτική αλλά αποτελεί  μια ανάγκη που την επιβάλουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια καλύτερη Ελλάδα. Θα επιδιώξει όχι μόνο να είναι  παρόν στην επόμενη Βουλή αλλά και να αυξήσει την πολιτική του παρουσία, καταδεικνύοντας την ανάγκη  να αναδειχθούν νέες-άφθαρτες πολιτικές δυνάμεις.

Τι είπε στη συνέντευξη τύπου...

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, όπου παρευρέθησαν τα Τοπικά Μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Δημαράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα αν δεν προσδιοριστούν χρονικά οι εκλογές. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αν χθες, αν σήμερα, δεν δεσμευτούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και οριοθετήσουν με ακριβή ημερομηνία τις εκλογές, τότε η εκτροπή για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα της χώρας θα συνεχίζεται και φοβάμαι πολύ. Εκτιμώ ότι ζούμε μέρες του 1965 με άλλον μανδύα. Λύση άλλη η οποία όσο κι αν δύσκολα τα προβλήματα της χώρας, εκτός των εκλογών, δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν ξέρω αν έχει τα χαρακτηριστικά μιας επηρμένης διατύπωσης αυτό που θα σας πω, αλλά θυμηθείτε, εάν οι εκλογές δεν γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό όριο, ημερομηνία, που θα συναποφασίσουν οι τρεις αρχηγοί, τότε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στις μέρες που έρχονται για τη χώρα. Για να μην επικαλεστώ αυτό που γράφτηκε σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που αναφέρεται και λέγεται πως ενδέχεται κάποια στιγμή να υπάρξει στρατιωτικού τύπου παρέμβαση». Ο κ. Δημαράς συνέχισε ότι οι πολιτικοί πρέπει να το αντιληφθούν, αν είναι πολιτικοί και αν υπερασπίζονται τη Δημοκρατία, να δεσμευτούν τώρα, -έπρεπε να είχαν δεσμευτεί χθες-. Το έκαναν μόνο τότε για να στηρίξουν τον κ. Παπαδήμο, ενώ τώρα άλλα λένε»… Με ιδιαίτερη σημασία τόνισε ότι οι στιγμές είναι επικίνδυνες, πολύ περισσότερο καθώς ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου για τα ίδια θέματα που καλείται να διεκπεραιώσει σήμερα σαν Πρωθυπουργός, παραιτήθηκε τη μία μέρα, συμφώνησαν την επόμενη, έλαβε την Πρωθυπουργία και τώρα ο πρώην Πρωθυπουργός έγινε σύμβουλος του συμβούλου του! Η γνώμη μου για τον Γ. Παπανδρέου είναι, ότι όπως είχα πιστέψει, θα έλεγε την αλήθεια στο λαό. Κοινωνικά μπορεί να είναι ένα πρόσωπο ανεπίληπτο, πολιτικά όμως είναι ένα πρόσωπο επικίνδυνο. Ή δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, ή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία! Εγώ πιστεύω ότι ο ίδιος και η παρέα του είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και είναι Διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που έχει αναλάβει την υπόθεση του μεγάλου ιστορικού χώρου που λέγεται Ελλάδα».
READ MORE - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ζήτησε ο Δημαράς από την Κόρινθο

Γ. ΤΣΟΓΚΑΣ: Η ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει να δημιουργήσει μια νέα αριστερά

Σχετικά με τα νέα μέτρα που λέγεται ότι θα παρθούν από την κυβέρνηση το μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ. Κορινθίας Γ. Τσόγκας ανέφερε ότι, η ιστορία με τα μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσει. Αυτό θα γίνει μόνο όταν θα φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι που ακόμα δεν έχει έρθει. Πρόκειται για μια πορεία που δεν είχε προβλεφθεί, στην οποία έγιναν και λάθος κινήσεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Σχετικά με τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το ρόλο του Λουκά Παπαδήμου τόνισε ότι ο νυν Πρωθυπουργός δεν αποτελεί ούτε το άλλοθι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά ούτε και εναλλακτική λύση, σε ένα κόμμα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και που θα πρέπει να ανασυνταχθεί από μόνο του. Όσον αφορά την άνοδο της ΔΗΜ.ΑΡ. στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι το κόμμα του στοχεύει στη δημιουργία ενός πόλου που θα συγκεντρώσει τους πολίτες που ανήκουν στον δημοκρατικό χώρο. Πως έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια νέα αριστερά που θα έχει το θάρρος και την τόλμη να μπει στο παιχνίδι και να «λερωθεί» και να δώσει λύσεις προοπτικής για όλους όσους μάχονται. Γιατί μόνο η αντιμνημονιακή λογική και συνάθροιση της αριστεράς δεν φτάνει, πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και πλατφόρμα».
READ MORE - Γ. ΤΣΟΓΚΑΣ: Η ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει να δημιουργήσει μια νέα αριστερά

Ο Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο. Π. Μπεγλίτης είναι από σήμερα και πριν από λίγη ώρα, ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η πρόταση αρχικά και κατόπιν η σχετική ανακοίνωση, έγινε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου στον Κορίνθιο πολιτικό και λίγο αργότερα στους συνεργάτες του. Πρόκειται για μια τιμητική θέση για τον πρώην υπουργό Άμυνας η οποία έρχεται λίγο καιρό μετά από τη σύσταση της νέας κυβέρνησης στην οποία δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομα του κ. Μπεγλίτη. Η επίσημη ανακοίνωση από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν η εξής: «Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, ορίστηκε, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος». Μεγάλη χαρακτήρισε την ευθύνη ο κ. Μπεγλίτης και εξαιρετικά τιμητική την πρόταση που του έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος. 
READ MORE - Ο Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μήνυμα του Πάνου Μπεγλίτη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθίας, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά

Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, οι ευχές θα βρουν το πραγματικό τους νόημα, εάν όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια και αγώνα, συμβάλλουμε στην υπεράσπιση των αρχών της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της προσφοράς στο συνάνθρωπό μας. Εάν με αυτογνωσία και συνείδηση των προβλημάτων, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ανακαλύψουμε και πάλι τη δύναμη της συλλογικότητας.

Χρόνια πολλά και καλή δύναμη  για τη νέα χρονιά.




Πάνος Μπεγλίτης
READ MORE - Μήνυμα του Πάνου Μπεγλίτη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Κορινθίας, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ


Η γέννηση του Χριστού ας είναι η αρχή για μια χρονιά με λιγότερα προβλήματα.
Πολλές ευχές για υγεία και ευτυχία.

Πελοπίδας Καλλίρης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Κορινθίας
READ MORE - ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ για την επάρκεια αίματος

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

 Οι ελλείψεις  προσωπικού, οι κλειστές μονάδες αιμοληψίας στα νοσοκομεία μετά το μεσημέρι, αλλά και η έλλειψη αναλώσιμων υλικών, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην αιμοδοσία, τονίζει ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών Χ. Πρωτόπαππας

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποίησε σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Κορινθίας με θέμα τα τρέχοντα ζητήματα της διοργάνωσης του 25ου παγκόσμιου συνεδρίου εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο πρόεδρος κ. Χ. Πρωτόπαππας μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι σημαντικό όλοι να βοηθήσουν σε αυτή τη διοργάνωση και ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο και σκοπό να διαδραματίσουν στο θέμα της αιμοδοσίας όπως το κάνουν βέβαια τόσο καιρό τώρα. Ο κ. Πρωτόπαππας έκανε όμως μια πολύ σοβαρή επισήμανση που αφορά στη δυναμική μονάδων αίματος που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δηλώνοντας ότι υπάρχει έλλειψη μονάδων αίματος παρά το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού ολοκληρώθηκε. Το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό και παρατηρείται λόγω ελλείψεων προσωπικού στις μονάδες υγείας και στα νοσοκομεία, στις κλειστές μονάδες αιμοληψίας μετά το μεσημέρι και στην έλλειψη ακόμα και αναλώσιμων υλικών!

Χ. Πρωτόπαππας:
Δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αίματος

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό πρόβλημα ο κ. Πρωτόπαππας ανέφερε: «Παρότι τελείωσε το Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού, δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αίματος. Γιατί μία σειρά από καθυστερήσεις και ελλείψεις έχουν σαν αποτέλεσμα να μην συλλέγονται οι απαραίτητες μονάδες, αφού υπάρχουν κλειστές μονάδες αιμοληψίας στα νοσοκομεία μετά το μεσημέρι. Επίσης υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ακόμα έλλειψη αναλώσιμων υλικών, κάτι πολύ σοβαρό που θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους όσους εμπλέκονται στο κομμάτι της εθελοντικής αιμοδοσίας».
READ MORE - ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ για την επάρκεια αίματος

Α. Κόρκας: Οι πολίτες να προτιμήσουν την αγορά της Κορίνθου

Έχει στολιστεί η πόλη, οι καταστηματάρχες έχουν χαμηλώσεις τις τιμές και περιμένουμε τον κόσμο να τους προτιμήσει και να στηρίξει για μια ακόμα φορά την τοπική αγορά που έχει πολύ ανάγκη από τη συμβολή των καταναλωτών της Κορίνθου, τόνισε ο πρόεδρος των εμπόρων Θανάσης Κόρκας. «Από την Κυριακή ξεκινά το εορταστικό ωράριο που είναι προσαρμοσμένο ώστε όσοι εργάζονται να μπορούν να εξυπηρετηθούν και ιδιαίτερα το όλο κλίμα προδιαθέτει τον κόσμο ώστε να επισκεφτεί τα καταστήματα ακόμα κι αν έχει οικονομικά προβλήματα». Ο κ. Κόρκας αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στις συλλήψεις επιχειρηματιών από το ΣΔΟΕ τονίζοντας ότι «θεωρεί απαράδεκτο το μέτρο για επιχειρηματίες που δεν έχουν πληρώσει αλλά και δεν έχουν πληρωθεί κι αυτοί από το Δημόσιο πολύ μεγαλύτερα ποσά από όσα οφείλουν. Γι΄ αυτό καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει ο διασυρμός των επιχειρηματιών να γίνεται έλεγχος. Για όσους πραγματικά έχουν και δεν πληρώνουν θα πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όπως προς τα ασφαλιστικά ταμεία και γίνεται ένας αγώνας επιβίωσης γιατί έχουν υψηλά ενοίκια και έκτακτες εισφορές και ουσιαστικά δεν αντέχουμε άλλο. Δεν υπάρχουν έσοδα και δεν μπορούν να πληρώσουν οι έμποροι άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά…
READ MORE - Α. Κόρκας: Οι πολίτες να προτιμήσουν την αγορά της Κορίνθου

Ένταση στη συζήτηση για τον απολογισμό των πρώην Δήμων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων η συνεδρίαση για τον οικονομικό απολογισμό και ισολογισμό του 2010 στους πρώην Δήμους Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Ο απολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε αρκετή ένταση και για αρκετή ώρα μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Οι ορκωτοί λογιστές αναφέρθηκαν στα πορίσματά τους και ακούστηκαν για αρκετή ώρα επίσης από τα μέλη του Δ.Σ. Ένταση υπήρξε μεταξύ του Αντιδημάρχου Δ. Δέδε και του πρ. Δημάρχου Γ. Γκιώνη με αφορμή τη δήλωση του πρώτου ότι «φαγώθηκαν τεράστια ποσά και δεν έλυσαν οι Δημοτικές αρχές τα προβλήματα των δημοτών και στις δύο πόλεις». Η κόντρα έληξε με την «πυροσβεστική» παρέμβαση του προέδρου Γ. Κακκαβά και το κλίμα ηρέμησε. Αρκετοί σύμβουλοι της μειοψηφίας καταψήφισαν, ενώ ο  κ. Ν. Λόης ψήφισε τον απολογισμό του πρώην Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, αλλά απείχε από την ψηφοφορία για τον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων. Τελικά ο απολογισμός και ο ισολογισμός πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία….
READ MORE - Ένταση στη συζήτηση για τον απολογισμό των πρώην Δήμων Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων

Στη ρωσική αγορά τα Κορινθιακά προϊόντα

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το  Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε  επίσκεψη την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011στο Νομό μας, Ρωσικής Επιχειρηματικής αποστολής 17 ατόμων στο πλαίσιο Συμποσίου με θέμα «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στη Ρωσία - Περιφερειακή Συνεργασία» σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας και στόχο την σύναψη εμπορικών σχέσεων με Κορινθιακές επιχειρήσεις για την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων και ποτών, στη Ρωσία.  Στη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν  επιχειρηματικές επαφές μεταξύ εκπροσώπων από Κορινθιακές αλλά και από την ευρύτερη περιφέρεια Πελοποννήσου εξαγωγικές επιχειρήσεις  και τις ρώσικες εταιρείες. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Νανόπουλος Βασίλης ανέφερε πως το Επιμελητήριο έχει  στενή συνεργασία με το Ελληνορωσικό επιμελητήριο , θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και άλλες περιοχές της Ρωσίας για την  ανταλλαγή πληροφοριών οικονομικού περιεχομένου, οργάνωση κοινών εκδηλώσεων, επιχειρηματικών συναντήσεων και επαφών κλπ . Οι εξαγωγικές προσπάθειες προς τη ρωσική αγορά που δεν θα πρέπει να εστιάζεται μόνο στη Μόσχα, καθώς υπάρχουν κι άλλες περιοχές που προσφέρουν πολλές δυνατότητες για τα ελληνικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα κορινθιακά προϊόντα έχουν μεγάλες προοπτικές .

Οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επαφή με το Επιμελητήριο…

Όπως αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της Ρωσικής Αποστολής, το 2010 σημειώθηκε αύξηση στις εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας- Ρωσίας κατά 22% ενώ από 15 Ιουνίου 2012 η Ρωσία θα είναι μέλος του  Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου  με ότι αυτό συνεπάγεται για την διευκόλυνση των εισαγωγών στην χώρα  . Τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, το κρασί  και το ελαιόλαδο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των εισαγωγών από την Ελλάδα προς τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι νέες δυνατότητες συνεργασίας ανοίγονται καθημερινά. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας θα οργανώσει και άλλες  ενέργειες για την προώθηση των εξαγωγών, του τουρισμού,   πραγματοποίηση σεμιναρίων για τη συστηματικότερη γνώση της ρωσικής και άλλων ξένων αγορών  για της επιχειρήσεις του Νομού Κορινθίας και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους συνεργάτες του επιμελητηρίου στο τηλέφωνο 2741024464 εσωτερικό 920.
READ MORE - Στη ρωσική αγορά τα Κορινθιακά προϊόντα

Έκαναν «γυαλιά –καρφιά» το Δημαρχείο Νεμέας

Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν παράθυρα και έσπασαν συρτάρια και πόρτες εντός του Δημαρχείου – Αγανάκτηση από τον Δήμαρχο για τα συνεχή κρούσματα στην περιοχή

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στη Νεμέα από το νέο κρούσμα διάρρηξης και κλοπής που συνέβη χθες τα ξημερώματα. Αυτή τη φορά οι άγνωστοι δράστες είχαν περισσό θράσος και έφτασαν να διαρρήξουν ακόμα και το Δημαρχείο! Όλα φαίνεται πως ήταν καλά σχεδιασμένα αφού έγιναν με πολύ προσοχή και χωρίς κανείς να αντιληφθεί τη δράση τους μέχρι το πρωί που ήρθαν οι υπάλληλοι και διαπίστωσαν τη μεγάλη ζημιά που είχαν προξενήσει. Φαίνεται όμως ότι δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν ή χρήματα που θεωρούσαν ότι μπορεί να βρίσκονται μέσα και πήραν μόνο μια φωτογραφική μηχανή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν κλέψει και κάποια άλλα αντικείμενα…

Εικόνα «καταστροφής»…

Οι δράστες πιθανότατα μεταξύ 12:00 και 6:00 το πρωί πήγαν στο πίσω μέρος του Δημαρχείου και μπήκαν στο κτίριο αφού είχαν νωρίτερα διαρρήξει το παράθυρο. Στο εσωτερικό του κτιρίου, έσπασαν την πόρτα στο γραφείο του Δημάρχου, παραβίασαν εσωτερικές πόρτες γραφείων που ήταν κλειδωμένες, έσπασαν πόρτες και συρτάρια για να εξετάσουν τι περιείχαν και γενικά, περισσότερη ήταν η ζημιά που προξένησαν, παρά αυτά που έκλεψαν όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Ακολούθως έφυγαν ανενόχλητοι από το παράθυρο που είχαν μπει κι έγιναν καπνός. Οι πρώτοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημαρχείο νωρίς το πρωί βρέθηκαν μπροστά σε μια εικόνα «καταστροφής». Ειδοποίησαν τον Δήμαρχο και την αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα στο κτίριο και η σήμανση πήρε τυχόν αποτυπώματα από τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτων και τη διερεύνηση της υπόθεσης…

Ε. Ανδριανάκος:
΄Είμαστε ανοχύρωτοι και στο έλεος κάθε επιτήδειων κακοποιών΄

Οργισμένος εμφανίστηκε με την αποκάλυψη του συμβάντος ο Δήμαρχος Ε. Ανδριανάκος ο οποίος έκανε λόγο για «ανοχύρωτη πόλη»! Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή τη φορά έγινε στόχος το Δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και τα χιλιάδες που συμβαίνουν πανελλαδικά. Ουσιαστικά είμαστε ανοχύρωτοι και στο έλεος κάθε επιτήδειων κακοποιών». 

READ MORE - Έκαναν «γυαλιά –καρφιά» το Δημαρχείο Νεμέας

Α. Μπάρτζη: Τα όριά μας τελείωσαν – Θα διακόψουμε την πίστωση στα φάρμακα

Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία πραγματοποίησαν σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας με σημείο αιχμής τα υπέρογκα ποσά που τους χρωστάνε τα ασφαλιστικά ταμεία. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Κορίνθου Α. Μπάρτζη ανέφερε πως «η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Προειδοποιούμε τις ιθύνοντες ότι έως εδώ ήταν τα όριά μας, αφού η πολύμηνη και παράνομη καθυστέρηση καταβολής των χρωστούμενων συνεχίζεται, ενώ επιβάλλεται από τους προμηθευτές μας πληρωμή τοις μετρητοίς. Έχουμε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και θέλουμε να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο το βάρος και τη δαπάνη της φαρμακευτικής περίθαλψης. Η ίδια προέβλεψε ότι αν συνεχιστεί η πολιτική του υπουργείου που οδηγεί στην εξόντωση του Ελληνικού φαρμακείου από την 1/1/12 θα αναγκαστούν να διακόψουν την επί πιστώσει παροχή φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. «Αδυνατούμε να πληρώσουμε, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μας δανείζουν οι τράπεζες και δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν, παραμένουν διαβεβαιώσεις, ιδιαίτερα στον ΟΠΑΔ , αλλά παρατηρείται και στα άλλα ταμεία που το προηγούμενο διάστημα ήταν συνεπή, να μη μπορούν τώρα να πληρώσουν. Τέλος από τον ΕΟΠΥ δεν υπάρχει δέσμευση για το πότε θα πληρωθούμε. Όλα είναι στον αέρα και δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι»…
READ MORE - Α. Μπάρτζη: Τα όριά μας τελείωσαν – Θα διακόψουμε την πίστωση στα φάρμακα

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Συνεδριάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνέχεια της από 13-12-2011 διακοπείσας συνεδρίασης, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: Έγκριση οικονομικού απολογισμού, έτους 2010, του ν.π. “Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας”. Λήψη Απόφασης για μείωση τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου και απαλλαγή σε νέους επαγγελματίες - επιτηδευματίες.  Περί αναπροσαρμογής ή μη του δικαιώματος εμπορίας νερού, για το 2012. Περί αναπροσαρμογής ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για το 2012. Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών καθαριότητας και φωτισμού, για το 2012. Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για το 2012. Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού - παραλίας, για το 2012. Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους άρδευσης, για το 2012. Περί αναπροσαρμογής ή μη του τέλους ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Θεοδώρων, για το 2012.  Έγκριση πίστωσης για ηλεκτροδότηση σταθμού καταγραφής σεισμικών δονήσεων στην περιοχή “Αρεμάδα”. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού πλησίον της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στους Αγ. Θεοδώρους (από νέο νεκροταφείο έως περιοχή Κόκκινο Λιθάρι). Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
READ MORE - Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Ενημερωτική συνάντηση για το μέλλον του Αγροτικού κόσμου

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα  7.00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας  σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α) διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα  7.00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, ( Ερμού 2 Κόρινθος) με θέμα : «Το Μέλλον του Αγροτικού Κόσμου». Στόχος: Η ενεργοποίηση Νέων κυρίως Αγροτών για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας δεδομένου ότι ατμομηχανές της Ελληνικής Ανάπτυξης μπορούν να είναι η Γεωργία, η Βιομηχανία Τροφίμων και ο Τουρισμός (MacKinsey, SEB-EET) και η ΠΕΝΑ είναι υπέρμαχος της Τοπικής Ανάπτυξης, με αυτάρκεια και  βιωσιμότητα. Ομιλητές: Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, Συνεργάτης ΑΓΡΟΡΑΜΑ, Τεχν. Σύμβουλος ΠΕΝΑ (Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών), Bλάχου Παναγιώτα, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ελλάδος  – προγράμματος FEMENS – Σ.Ε.Γ.Ε Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν, φορείς, συνεταιρισμοί, ενώσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και παραγωγοί.
Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο
Τηλ: 2741024464 Μαριάτζελα Πανούση - www.korinthiacc.gr
READ MORE - Ενημερωτική συνάντηση για το μέλλον του Αγροτικού κόσμου

Παραχωρείται η Ιαματική πηγή και τα Λουτρά στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

                            Την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος 1) η τελετή παραχώρησης της κρατικής  Ιαματικής πηγής και του κτιρίου των Λουτρών (γυάλινο κτίριο) προς τον Δήμο από  τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη  μετά από ενέργειες που έγιναν από κοινού του Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη.
Σημειώνετε ότι παρόμοιες ενέργειες για την εκχώρηση των δύο οικημάτων είχαν γίνει και από  προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
READ MORE - Παραχωρείται η Ιαματική πηγή και τα Λουτρά στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Τάσος Χωρέμης: Έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών

Δεν ανήκω στους συνταξιούχους βουλευτές και έχω επανέλθει εδώ και καιρό στην εργασία μου, τόνισε ο πρ. βουλευτής Κορινθίας

Τη θέση του σχετικά με τις αγωγές που έχουν καταθέσει πρώην βουλευτές για αναδρομικά και αποζημιώσεις περασμένων ετών, εξέφρασε και ο πρ. βουλευτής Κορινθίας του Π.ΑΣΟ.Κ. κ. Τάσος Χωρέμης. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ανήκει στους συνταξιούχους βουλευτές και ότι έχει επανέλθει στην εργασία του και δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του έχει παραιτηθεί κάθε διεκδίκησης. Να σημειωθεί ότι το θέμα των διεκδικήσεων πρ. βουλευτών που ζητούν πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μια εποχή σκληρής λιτότητας για μισθωτούς και συνταξιούχους, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην κοινή γνώμη. Με επιστολή του πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διεκδίκησης αναδρομικών, αφού το θέμα πρέπει να υπογραφεί από τον ίδιο, κάτι που δεν έχει κάνει ούτε και πρόκειται να κάνει. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χωρέμης συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Από την προσφυγή του 2007 για τα εν λόγω αναδρομικά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μου έχω παραιτηθεί κάθε διεκδίκησης. Δεν ανήκω στους συνταξιούχους βουλευτές και έχω επανέλθει εδώ και καιρό στην εργασία μου. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα δεν με αφορά».
READ MORE - Τάσος Χωρέμης: Έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία και στην Κορινθία

Ο κόσμος θα εξυπηρετηθεί από δύο φαρμακεία στην Κόρινθο και δύο στο Κιάτο και δεν θα μείνει κανείς χωρίς φαρμακευτική κάλυψη, δήλωσε ο Π. Σιαπκαράς
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα φαρμακεία, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία». Στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία». Σχετικά με το θέμα το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου Π. Σιαπκαράς ανέφερε ότι «Ο ΟΠΑΔ χρωστά στα φαρμακεία της Κορινθίας 6 εκ. ευρώ. Αν με τη νέα χρονιά δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά που οφείλουν, τότε τα φαρμακεία θα σταματήσουν τη σύμβαση με το ταμείο. Την Τετάρτη τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά και στην Κορινθία και ο κόσμος θα εξυπηρετηθεί από δύο φαρμακεία σε Κόρινθο και δύο στο Κιάτο και δεν θα μείνει κανείς χωρίς φαρμακευτική κάλυψη. Για το θέμα του ωραρίου αποφασίστηκε να είναι ανοικτά το Σάββατο όλα τα φαρμακεία του νομού και ίσως και κάποιες Δευτέρες, οπότε δεν μπαίνουμε σε διαδικασία προγράμματος».
READ MORE - Κλειστά αύριο τα φαρμακεία και στην Κορινθία

Στην Κόρινθο την Πέμπτη ο Γιάννης Δημαράς

Την Κόρινθο θα επισκεφθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Δημαράς στις 10:30π.μ. θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Κορινθίων (Κολιάτσου 32, 2ος ορ.) και στις 11:00π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.
READ MORE - Στην Κόρινθο την Πέμπτη ο Γιάννης Δημαράς

Όλες οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας του Αναπτυξιακού Νόμου 3239/04 θα διευθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους

Όλες οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενισχύσεις Βιομηχανιών, Βιοτεχνιών, Ξενοδοχείων κλπ Επιχειρήσεων, θα διευθετηθούν πριν το τέλος του 2011 μετά και την έγκριση του συνόλου του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ, που με μεθοδικότητα και ισχυρές πιέσεις ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκειμένου να καλυφθούν τα εκκρεμή ζητήματα του Αναπτυξιακού Νόμου 3239/04. Με έγγραφο του σχετικού Υπουργείου με αριθμό πρωτοκόλλου 53159/ΔΙΟ-9921 ενημερώθηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την σχετική καταβολή των 17 εκατομμυρίων Ευρώ στο Τραπεζικό λογαριασμό της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και ζήτησε από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν οι καταβολές των ενισχύσεων το συντομότερο δυνατό, με στόχο το τέλος του έτους.  

READ MORE - Όλες οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας του Αναπτυξιακού Νόμου 3239/04 θα διευθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους

Γρ. Αλεξόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: Πρέπει να πιέσουμε να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός

Μεγάλο και ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη όλης της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας , χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού. Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι παρότι όταν ψηφίστηκε η συγκεκριμένη σύμβαση στην βουλή την έκρινε επιζήμια για τον χρήστη δηλαδή τον πολίτη, σήμερα υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο αυτής της σύμβασης για πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα , ένα έργο που έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετές τετραετίες πριν. Ο κ. Αλεξόπουλος δεν παράλειψε βέβαια να τονίσει ότι η πληρωμή των διοδίων σήμερα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες του εθνικού δρόμου Κορίνθου-Πατρών είναι μια κατάφωρη αδικία για την οποία δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πρέπει να επιδιώξουμε με κάθε μέσο να πιέσουμε την Κυβέρνηση -που αυτή τη στιγμή είναι σε διαπραγμάτευση- να πάρει την πολιτική απόφαση για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου μέσα στο χρονοδιάγραμμα που υπάρχει. Αυτό είναι το μείζον θέμα για να μην μείνει πίσω η περιοχή μας!”, τόνισε χαρακτηριστικά.
READ MORE - Γρ. Αλεξόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: Πρέπει να πιέσουμε να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός

Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση λόγω των οικονομικών συνθηκών

Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδος

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΟΕΣΠ & ΝΕ) υπό την Προεδρία του κ. Παγώνη Βασίλειου, Προέδρου της ΟΕΣΠ & ΝΕ και νεοεκλεγέντα Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου.  Τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ  Σπύρος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων κ. Αναστάσιος Λεονάρδος, ο αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Παπαβασιλείου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, εκπρόσωποι  και φορείς του εμπορικού κλάδου της περιοχής. Το κλίμα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα βαρύ λόγω των οικονομικών συνθηκών και ο εποικοδομητικός διάλογος περιστράφηκε γύρω από την τρέχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση των Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων και την αναζήτηση τρόπων για οικονομική ανάκαμψη αρχικά σε τοπικό επίπεδο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από τις τοπικές οικονομίες μέσω της στήριξης της αγροτικής, της μεταποιητικής παραγωγής και του τουρισμού, σήμερα ειδικά που η κρατική παρέμβαση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι απούσα. Οι παριστάμενοι φορείς, τόσο από πλευράς Δήμου Σικυωνίων όσο και Επιμελητηρίου Κορινθίας, διαβεβαίωσαν ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τόνωση της τοπικής εμπορικής τάξης, με μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, με δράσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, με προώθηση προϊόντων γηγενούς παραγωγής με σκοπό την τόνωση της αγοραστικής δύναμης και τη δημιουργία φιλικότερου οικονομικού περιβάλλοντος για τους εμπόρους συναδέλφους και για όλους τους οικονομικούς κλάδους. Φυσικά από τη συνεδρίαση δεν έλλειψε η συζήτηση γύρω από τα πάγια προβλήματα που μαστίζουν το ελληνικό και κυρίως το περιφερειακό εμπόριο, όπως είναι το παραεμπόριο, τα υπέρογκα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων, κλπ.  Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι με τον ασφαλιστικό τους φορέα (ΟΑΕΕ) λόγω των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της κρίσης. Η Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος ήδη έχει προσανατολιστεί στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης του προβλήματος  και έχει διατυπώσει τις σχετικές προτάσεις, τις οποίες και θα καταθέσει άμεσα στο αρμόδιο Υπουργείο.
READ MORE - Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση λόγω των οικονομικών συνθηκών

Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  & ο Σύλλογος «Το χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με στόχο τη δημιουργία: «Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης Περιφέρειας Πελοποννήσου» Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης (Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τρίπολη) Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11: 00 π.μ. Σκοπός του δικτύου είναι : Η στήριξη των ατόμων που βρίσκονται σε κρίση ( παιδί, οικογένεια, μετανάστες, άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας κ.λ.π.)λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Η διασύνδεση,  ο συντονισμός των επιμέρους δομών και υπηρεσιών (κρατικών, εκκλησιαστικών και ιδιωτικών), που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου και η συνεργασία μεταξύ Δημοσίου/Αυτοδιοικητικού /Κοινωνικού Τομέα με τον Ιδιωτικό Τομέα στην βάση της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Τη δράση θα παρουσιάσουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η συμμετοχή σας θεωρείται σημαντική.  
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο 2713601181
READ MORE - Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙ


Θετική απάντηση έλαβε από τον ΟΤΕ  η βουλευτής Κορινθίας κα Κατερίνα Φαρμάκη, στο αίτημα της να επεκταθεί το δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ μέχρι το Χαλκί. Συγκεκριμένα, η κα βουλευτής  σε προσωπική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΣ και  Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κο Τσαμάζ, του έθεσε το ζήτημα των εργασιών  αναβάθμισης  του υφιστάμενου δικτύου του ΟΤΕ, που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Κορινθία. Ειδικότερα, η κα Φαρμάκη ζήτησε τα έργα αυτά, που περιλαμβάνουν  εργασίες οπτικών ινών μέχρι το Σουληνάρι, να επεκταθούν μέχρι το Χαλκί, το οποίο απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα. Και αυτό διότι η αναβάθμιση του τοπικού δικτύου του ΟΤΕ αποτελεί αναγκαία υποδομή για την περιοχή στην εποχή της πληροφορίας  που ζούμε και θα συμβάλει σημαντικά  στην επέκταση νέων ταχύτερων και πιο ποιοτικών υπηρεσιών επικοινωνίας και ίντερνετ προς τους πολίτες, τους επισκέπτες του Χαλκίου  και τις τοπικές επιχειρήσεις. Στο αίτημα αυτό της κας βουλευτού – που είναι και αίτημα της τοπικής κοινωνίας στο Χαλκί- ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ απήντησε ότι το αντιμετωπίζει θετικά και ότι είναι μέσα στο πρόγραμμα του να υλοποιήσει το έργο της εγκατάστασης ευρυζωνικής υποδομής και στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλκίου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Η κα Φαρμάκη αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άμεση και θετική αντίδραση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την πορεία αυτής της δέσμευσης  ώστε να  υλοποιηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
READ MORE - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙ

Ε. Χουσελάς: Να σταματήσουμε εντελώς να ρίχνουμε σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Σικυωνίων

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Με το ρυθμό αυτό και ρίχνοντας 8-10 φορτηγά του Δήμου Βέλου – Βόχας συν του Δήμου Σικυωνίων, είναι αδιανόητο να μιλάμε για βιωσιμότητα του ΧΥΤΑ, τόνισε ο Αντιδήμαρχος

Στο θέμα του ΧΥΤΑ Σικυωνίων και των απορριμμάτων που δέχεται από τους δήμους Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων Ε. Χουσελάς τονίζοντας ότι ο μεγάλος όγκος που κατευθύνεται προς τον ΧΥΤΑ, θα τον κάνει σύντομα μη βιώσιμο και προτείνοντας να σταματήσει άμεσα η ρίψη απορριμμάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Σικυωνίων στην πρόσφατη δίκη για το θέμα. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ρεαλιστικές λύσεις, όπως να σταματήσουμε εντελώς να ρίχνουμε σκουπίδια στο ΧΥΤΑ. Γιατί με το ρυθμό αυτό και ρίχνοντας 8-10 φορτηγά του Δήμου Βέλου – Βόχας συν του Δήμου Σικυωνίων, είναι αδιανόητο να μιλάμε για βιωσιμότητα του ΧΥΤΑ. Να σταματήσει επιτέλους το αστείο που ακούμε από την Περιφέρεια ότι «θα λυθεί το πρόβλημα». Εκτιμώ ότι πάμε σε εμπορευματοποίηση των απορριμμάτων. Μέχρι όμως να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και ο ανάδοχος, θα υπάρχει σοβαρό θέμα με το ΧΥΤΑ Κιάτου. Ελπίζω να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις… Να μας πουν, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο περιβόητος Β΄ Περιφερειακός σχεδιασμός».
READ MORE - Ε. Χουσελάς: Να σταματήσουμε εντελώς να ρίχνουμε σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Σικυωνίων

Επίσκεψη Δέδε στη Λιμνοδεξαμενή Πιτσών

Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα και τα συμπληρωματικά έργα στη δεξαμενή περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο τάφρων απορροής υδάτων

Επίσκεψη στη Λιμνοδεξαμενή Πιτσών πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Κορινθίας με σκοπό να εξετάσουν τις δυνατότητες κατασκευής συμπληρωματικών έργων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ποσότητα υδάτινου όγκου στην περιοχή. Ο κ. Δέδες μιλώντας ανέφερε, ότι ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει η Λιμνοδεξαμενή, αλά απαιτούνται συμπληρωματικά έργα ώστε να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών. Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα και τα συμπληρωματικά έργα στη δεξαμενή περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο τάφρων απορροής υδάτων. Με τους υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν επί τόπου τις λεπτομέρειες ώστε να βοηθήσουν από την πλευρά τους στη μελέτη η οποία είναι σχεδόν έτοιμη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των έργων. Ο κ. Δέδες τόνισε πως ελπίζει εντός του 2012 να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Αναφέρθηκε επίσης και στη συνάντηση που έγινε για τον Κορινθιακό Κόλπο, τονίζοντας ότι είναι παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος οι κινήσεις που γίνονται και είναι σημαντικές καθώς οι συνθήκες ωρίμασαν ώστε, τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα να μπουν σε μια σειρά προτεραιοτήτων με κύριο στόχο να επουλωθούν οι πληγές που υπάρχουν και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν κιόλας και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της θάλασσάς μας που είναι μια μικρογραφία της θάλασσας της Μεσογείου».

READ MORE - Επίσκεψη Δέδε στη Λιμνοδεξαμενή Πιτσών

Απολογισμός Τατούλη για τον έναν χρόνο αιρετής Περιφέρειας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε λίγες μέρες και ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης που βρέθηκε στην Κόρινθο κλήθηκε να κάνει μια αποτίμηση του μέχρι σήμερα έργου. «Δεν είμαι ικανοποιημένος» δήλωσε ο ίδιος, «γιατί είμαι άνθρωπος απαιτητικός και πιστεύω ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να περπατήσει και να υλοποιήσει. Είμαι ευχαριστημένος όμως γιατί βλέπω ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται ουσιαστική γιατί μέρα με τη μέρα κερδίζει έδαφος και είμαι ικανοποιημένος γιατί το πολιτικό εγχείρημα που κάναμε εμείς με τη Νέα Πελοπόννησο στην περιφέρειά μας αποτέλεσε δείγμα γραφής για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας. Χαίρομαι επίσης γιατί εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε δημιουργήσει ένα πολιτικό αίσθημα στην Περιφέρεια και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας είναι σε υψηλότατο επίπεδο και τελικά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για μια ακόμη φορά δείχνει το δρόμο όπως τον έδειχνε σε πολλές κρίσιμες μάχες πάντα».
READ MORE - Απολογισμός Τατούλη για τον έναν χρόνο αιρετής Περιφέρειας