ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΑ για μεγαλοφειλέτες και στην Κορινθία!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες σε διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με τις συλλήψεις και τα αυτόφωρα μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, αναμένεται το επόμενο διάστημα να επεκταθούν και στην περιφέρεια. Η Korinthia News επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ Τρίπολης που είναι υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Ν. Κολετζάκη, ο οποίος χωρίς να «μασάει τα λόγια του» ήταν αποκαλυπτικός και ανέφερε αρκετά περιστατικά για το νομό μας. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι το γεγονός, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 οφειλέτες που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 75.000 ευρώ και τις επόμενες μέρες αναμένεται να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου! Παράλληλα, άλλοι 100 τουλάχιστον επιχειρηματίες και έμποροι, διώκονται με την απλή ποινική διαδικασία για χρέη άνω των 3.000 ευρώ και ο σχετικός φάκελος έχει σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πλήρωσαν μέρος του ποσού για να πέσουν κάτω από τις 75.000…
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι ότι ορισμένοι εκ των μεγαλοφειλετών, για να αποφύγουν τη διαδικασία του αυτοφώρου, πήγαν στις ΔΟΥ και πλήρωσαν μέρος της οφειλής τους για να «πέσουν» κάτω από τις 75.000 ευρώ. Για παράδειγμα, κάποιος που χρωστούσε 100.000 ευρώ, πήγε και πλήρωσε 26.000 ώστε να χρωστά 74.000 και να μην κινηθεί εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία.

Συνεχίζεται η έρευνα για τα «φουσκωμένα» τιμολόγια επιστροφής Φ.Π.Α.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα για τη μεγάλη απάτη εις βάρος του δημοσίου σχετικά με την επιστροφή Φ.Π.Α. που είχαμε αναφέρει και σε δημοσίευμά μας πριν από αρκετές μέρες. Ο κ. Κολετζάκης αποκάλυψε ότι το κύκλωμα έχει εντοπιστεί με αγρότες κυρίως του ειδικού καθεστώτος να έχουν εισπράξει τεράστια ποσά από επιστροφή Φ.Π.Α. και μάλιστα για προϊόντα που δεν ήταν δυντόν να παράγουν λόγω των λίγων στρεμμάτων που διέθεταν.  Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων, επιβεβαιώθηκε πλήρως η απάτη, αφού από τα τιμολόγια - δελτία αποστολής που κατέθεταν οι αγρότες για να πάρουν την επιστροφή, εμφανιζόταν να έχει γίνει μεταφορά πολλών τόνων με αγροτικά προϊόντα σε φορτηγά που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το φορτίο, αλλά και με αυτοκίνητα οι πινακίδες κυκλοφορίας των οποίων ανήκαν σε βυτιοφόρα. Ανέφερε ακόμη ότι στο κόλπο είχαν μπει και αλλοδαποί, αναφέροντας για παράδειγμα ότι ανακάλυψαν Αλβανό να έχει καταθέσει τιμολόγια, για να λάβει επιστροφή ΦΠΑ ύψους 70.000 ευρώ. Οι καλλιεργητές αυτοί λοιπόν, παρουσίαζαν μια τεράστια εικονική παραγωγή, μέσα από τιμολόγια συγκεκριμένων εκδοτών - εμπόρων, με έδρα την Αθήνα, τη Θήβα, τον Κορυδαλλό, την Πέλλα, την Κέρκυρα και την Ηλεία. Ο κ. Κολεντζάκης πρόσθεσε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ κινείται σε δύο επίπεδα. Πρώτον, στοχεύουν στον εντοπισμό των εκδοτών των τιμολογίων και ήδη στοχοποίησαν εμπόρους στην Ηλεία, στους οποίους έχουν κατάσχει τους φορολογικούς μηχανισμούς και δεύτερον, είπε ότι αυτήν την περίοδο σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους αγρότες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ με ποσά άνω των 3.000 ευρώ τα έτη 2009 και 2010, ενώ έχει σταματήσει η διαδικασία καταβολής χρημάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετοί αγρότες, μετά το θόρυβο που έχει προκύψει, έχουν παρουσιαστεί από μόνοι τους στις ΔΟΥ και έχουν επιστρέψει μεγάλα ποσά. Κάλεσε δε τους αγρότες και όσους έχουν εμπλακεί στην απάτη να γυρίσουν πίσω τα χρήματα και να συνεργαστούν με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, διότι έχουν στοχοποιηθεί και δεν θα ξεφύγουν, προειδοποιώντας τους παράλληλα ότι, εκτός των ποινικών, υπάρχουν και διοικητικές ευθύνες που θα τους καταλογιστούν.

Υπάρχουν περιπτώσεις και στην Κορινθία…
Ο κ. Κολετζάκης σημείωσε ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και στην Κορινθία, με επιτήδειους που δραστηριοποιούνται και έχουν δώσει «φουσκωμένα» τιμολόγια για να πάρουν επιστροφή Φ.Π.Α. «Κάποιοι επιτήδειοι από άλλες περιοχές της χώρας, βρίσκουν «θύματα» στην Κορινθία και ενώ τους οφείλουν χρήματα από προϊόντα, τους δίνουν «φουσκωμένα» τιμολόγια για να πάρουν οι αγρότες επιστροφή και να «πατσίσουν» τη διαφορά που τους οφείλουν. Έχουμε στείλει σχετικά έγγραφα στις τοπικές ΔΟΥ της Κορινθίας που τους καλούμε να μας γνωρίσουν όλες τις περιπτώσεις επιστροφής Φ.Π.Α. Δεν μπορεί  κάποιος να έχει παραγωγή 10 τόνων και να έχει πουλήσει, -βάσει των τιμολογίων- 100! Δεν μπορεί το πρώιμο πορτοκάλι που κοστίζει 0,30 λεπτά να το έχει κοστολογήσει και πουλήσει 1 ευρώ! Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι θεαματικά, αφού υπάρχουν αρκετοί που όταν καλούνται για διευκρινίσεις, επιστρέφουν ποσά από Φ.Π.Α. της τάξης των 50, 70, 80, ακόμα και 110.000 ευρώ», κατέληξε ο κ. Κολετζάκης.
READ MORE - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΑ για μεγαλοφειλέτες και στην Κορινθία!

Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της FULGOR

Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας FULGOR με αφορμή τις απολύσεις 60 συναδέλφων τους το τελευταίο διάστημα και το «μήνυμα» της διοίκησης ότι οι απολύσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Στο θέμα αναφέρθηκε το μέλος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Χρύσανθος Σαμοΐλης τονίζοντας τα εξής: «Ξεκίνησε η δεύτερη σειρά κινητοποιήσεων χθες στη FULGOR με νέα 48ωρη απεργία. Εν όψει και της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) ιστορικής μέρας του Πολυτεχνείου, με το σύνθημα ΄Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία΄ που παραμένει επίκαιρο για τους εργαζόμενους της FULGOR. Είναι γνωστός ο όμιλος Στασινόπουλου από την εποχή της Σωληνουργίας και τώρα, που πήρε μια πλούσια νύφη, τη FULGOR, τρώει την προίκα της και πετάει τους εργαζόμενους που τη δημιούργησαν στο δρόμο. Το εργατικό κέντρο θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και το έχει δηλώσει. Η Κορινθία δεν αντέχει άλλους ανέργους και άλλη ανεργία. Ζητάμε την επαναπρόσληψη των απολυθέντων. Αντ΄αυτού η εταιρεία συνεχίζει τις απολύσεις. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία και τον αγώνα τους, αφού δεν έχουν να χάσουν τίποτα, γιατί «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται». Υπήρξε και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και αναμένουμε τα αποτελέσματά της. Στην απεργία αυτή ελάχιστα άτομα εργάστηκαν, περίπου 5-6. Στον αγώνα των εργαζομένων συμπαρίσταται επίσης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μετάλλου και το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου».

Φουντώνει η ανησυχία των εργαζομένων

Σοβαρό πρόβλημα και ανησυχία προκαλούν στους εργαζόμενους της FULGOR οι τελευταίες απολύσεις που έγιναν στην εταιρεία βάσει του νόμου του 5% το μήνα. Μέσα στο γενικότερο ασταθές και πολύ δύσκολο οικονομικό κλίμα που επικρατεί και τους μεγάλους δείκτες ανεργίας που παρουσιάζονται στην Κορινθία, είναι φυσικό οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ανασφαλείς για το εργασιακό τους μέλλον. Από την άλλη, η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει πλήρως, τι σκέφτεται να πράξει το επόμενο διάστημα κι αυτό είναι που προκαλεί ερωτηματικά και μεγαλώνει την αγωνία. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν αληθεύουν οι πληροφορίες για περαιτέρω απολύσεις το επόμενο διάστημα, κάτι βεβαίως που θα σημάνει «πόλεμο» από την πλευρά του σωματείου εργαζομένων όπως άλλωστε ήδη έχει ανακοινωθεί. Η διοίκηση «κατόρθωσε» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φέρει απέναντί της, όχι μόνο το σωματείο αλλά και σύσσωμη τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου με την οποία πλέον έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς», κάτι που αναμένεται να έχει συνέχεια. Θεωρούμε ότι η εταιρεία και οι νέοι ιδιοκτήτες της, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι την κατάσταση από τώρα. Να πουν και να εξηγήσουν, για ποιους λόγους προχωρούν σε απολύσεις από τη στιγμή που οι παραγγελίες είναι αρκετές και υπάρχει αντικείμενο δουλειάς και τι ήταν αυτό που τους έκανε να αθετήσουν το λόγο τους –σύμφωνα με όσα αναφέρει το εργατικό κέντρο- όταν έλεγαν, πριν αναλάβουν την εταιρεία, ότι δεν θα προβούν σε καμία απόλυση.

READ MORE - Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της FULGOR

Ο Ιατρικός σύλλογος Κορίνθου καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας

Μετά την ολοκλήρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευση του  Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου που πραγματοποιήθηκε στις 16-11-2011 και αφού λήφθησαν υπόψη οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις όλων όσων έλαβαν το λόγο, εκδίδεται ομόφωνα το ακόλουθο  Ψήφισμα :
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
1.      Καταγγέλλονται οι  μεθοδευόμενες  εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας  καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων και νοσοκομείων, οι οποίες επιχειρούνται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες Υγείας του πληθυσμού και οι τεκμηριωμένες θέσεις της Ιατρικής Κοινότητας.
2.      Απορρίπτεται η προοπτική λειτουργίας Ιδιωτικών Εξωτερικών Ιατρείων στα Δημόσια Νοσοκομεία από ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και η παραχώρηση κλινών στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες. Ζητείται επιτακτικά η κατάργηση λειτουργίας των ιδιωτικών απογευματινών εξωτερικών ιατρείων από Νοσοκομειακούς και Πανεπιστημιακούς Ιατρούς.
3.      Διεκδικείται η κατοχύρωση του αριθμού των θέσεων των ειδικευομένων ιατρών στα Νοσοκομεία.
4.      Απορρίπτεται ως εξαιρετικά επισφαλής για το σύστημα εφημεριών  των δημοσίων νοσοκομείων, κάθε μεθόδευση συμπτύξεων κλινικών, προκειμένου να καθιερωθούν εφημερίες κατά τομέα. 
ΕΟΠΥΥ-ΟΠΑΔ
5.      Ζητείται η καθιέρωση Γενικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Π.Ι.Σ., μετά από επίσημη διαπραγμάτευση, που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται αμοιβόμενοι  κατά πράξη και περίπτωση.
6.      Προβάλλεται ως ανυποχώρητη διεκδίκηση η ελεύθερη συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία, μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών, για όλους ανεξαιρέτως τους ιατρούς που το επιθυμούν.
7.      Απορρίπτεται συνολικά το  σχέδιο Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, το οποίο συντάχθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη καμμία από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της ιατρικής κοινότητας. Η εφαρμογή αυτού του οργανισμού από 1/1/2012 θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω το επίπεδο υπηρεσιών προς  τους ασφαλισμένους.
8.       Με το δεδομένο ότι από 1/11/2011 αμφισβητείται η υπόσταση του ΟΠΑΔ, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει  διασαφηνιστεί το περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας του και οι συμβεβλημένοι ιατροί βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα και αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων,  ζητείται η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των διατάξεων που ενεργοποιούν χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο τον ΕΟΠΥΥ, η επανενεργοποίηση της συνταγογράφησης στους Οργανισμούς ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ, η απόσυρση των ενιαίου τύπου συνταγολογίων ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, η μέσω νομικών  διαδικασιών πλήρης διευκρίνιση του καθεστώτος απασχόλησης  σε σχέση με τις υφιστάμενες ατομικές συμβάσεις των ιατρών και η έναρξη τεκμηριωμένου διαλόγου για τον ΕΟΠΠΥ με βάση τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας.
9.      Απαιτείται η άμεση καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ και των λοιπών Ταμείων στους δικαιούχους ιατρούς και αποφασίζεται η ενεργοποίηση κάθε ένδικου μέσου για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων. Ειδικότερα, αποφασίζεται να κατατεθούν αγωγές  προς κατοχύρωση των δεδουλευμένων εν όψει  και της κατάργησης του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ- ΠΛΑΝΟΔΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
10.  Εκφράζεται η κάθετη αντίθεση του ιατρικού κόσμου της χώρας στην επιχειρούμενη κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα  Ιατρικής Δεοντολογίας  με το πρόσχημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το κοινωνικό αγαθό της  παροχής υπηρεσιών  Υγείας να μετατραπεί σε εμπόρευμα στα χέρια επιχειρηματιών. Η άσκηση της Ιατρικής  πρέπει να γίνεται από τους λειτουργούς της και όχι από επιχειρήσεις τύπου SUPER  MARKET με περιφερόμενους,  κακοπληρωμένους  γιατρούς  που θα εξαναγκαστούν να λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος της επιχείρησης.
READ MORE - Ο Ιατρικός σύλλογος Κορίνθου καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας

Η κυβέρνηση Παπαδήμου βάζει τέλος στον μονοκομματισμό;

Ιστορικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ασχέτως αν η οικονομική κρίση και τα πολλά προβλήματα των πολιτών και της πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν μας αφήνουν να τα δούμε και να τα αναλύσουμε βαθύτερα. Με τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, σωτηρίας, συνεργασίας ή όπως αλλιώς θέλει να την λέει κανείς και τη συντριπτική πλειοψηφία στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την περασμένη Τετάρτη, πολλοί είναι αυτοί που ομολογούν ακόμα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, ότι ο μονοκομματισμός και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ηττήθηκαν. Είναι άραγε έτσι, ή σε λίγο καιρό όλα αυτά θα ξεχαστούν και θα γυρίσουμε στο παλιό γνωστό πολιτικό σκηνικό;

Α. Μανωλάκης:
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ηττήθηκαν

«Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών των τριών κομμάτων, ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. στήριξαν, -εκτός ολίγων εξαιρέσεων-, τη μεγάλη προσπάθεια υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Με σκοπό να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ενωμένοι και με ψυχραιμία. Σίγουρα πια, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο πολιτικό σκηνικό, αφού η δημιουργία και η υπερψήφιση αυτής της κυβέρνησης, σημαίνει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ηττήθηκαν».

Κ. Κόλλιας:
Η Ν.Δ. έβαλε όρους και προϋποθέσεις και τους πέτυχε

«Μετά την καταστροφική πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Σαμαράς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώντας υποχρέωσή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όσα ανέλαβε από τη συμφωνία πλαίσιο των τριών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και να δοθούν λύσει σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Έπρεπε να αποφασίσει η Ν.Δ. ή να αφήσει τη χώρα να καταστραφεί ή να πάρει πρωτοβουλίες να σώσει την εθνική αξιοπρέπεια και έναν λαό που βρίσκεται σε απόγνωση και απελπισία. Έβαλε 4 όρους και προϋποθέσεις και ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό τους πέτυχε όλους. Να ανασταλεί το δημοψήφισμα, να υπάρξει κυβέρνηση ειδικού σκοπού συγκεκριμένου χρόνου, να εκταμιευτεί η 6η δόση και η χώρα να πάει σε εκλογές».
READ MORE - Η κυβέρνηση Παπαδήμου βάζει τέλος στον μονοκομματισμό;

Συνέντευξη έδωσε ο Λ. Αυγενάκης στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ. Αυγενάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της πόλης αναφερόμενος στην πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι «η χώρα γύρισε σελίδα και γράφτηκε το τέλος της αλαζονείας του δικομματισμού με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας. Ο δικομματισμός έδωσε εξετάσεις και απέτυχε. Εξαθλίωσε την κοινωνία, με φόρους και χαράτσια και έδωσε μάχη για να γαντζωθεί στην εξουσία. Η ΔΗΣΥ εξέφρασε από την αρχή τη θέση της για την ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορούσε να σηκώσει το σημερινό βάρος. Εισπράξαμε λοιδορία, μας είπαν ακόμα και «εξαπτέρυγα» για αυτή τη στάση. Θα μπορούσαμε κι εμείς να «χτυπήσουμε πλάτες» και να είμαστε πιο φιλολαϊκοί για να κερδίσουμε κάποιες ψήφους. Αλλά δεν το κάναμε και δικαιωθήκαμε.  Μετά το βέτο του κ. Σαμαρά κανένα στέλεχος της ΔΗΣΥ δεν είναι σε αυτή την κυβέρνηση. Εμείς όμως στηρίζουμε ανιδιοτελώς αυτή την τελευταία προσπάθεια της χώρας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης. Και συνέχισε: «Θέματα σοβαρά που αφορούν στην Κορινθία θα αναδεικνύονται από τη ΔΗΣΥ και τα τοπικά της στελέχη. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νομό γιατί έχει δώσει πολλές φορές δείγματα δημοκρατίας. Δεν ασχολούμαστε με τις δημοσκοπήσεις, αλλά θέλουμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια», τόνισε. Αναφέρθηκε σε σοβαρά θέματα που δεν έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, δίνοντας έμφαση στον συνδικαλισμό με παράδειγμα τον κ. Λυμπερόπουλο και τον κ. Φωτόπουλο, για τους οποίους είπε ότι «πρέπει να μπουν όρια στις δηλώσεις και στις πράξεις τους».
READ MORE - Συνέντευξη έδωσε ο Λ. Αυγενάκης στην Κόρινθο

Τιμητική διάκριση για το Επιμελητήριο

Μία πολύ σημαντική διάκριση, που αναδεικνύει την άριστη εικόνα που υπάρχει για το Επιμελητήριο Κορινθίας στην επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας, απέσπασε το οικονομικό θεσμικό όργανο του νομού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Νανόπουλος βραβεύτηκε την περασμένη Τρίτη από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με τιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της ανάπτυξης της οικονομίας της Κορινθίας. Η εκδήλωση έγινε στην εκδήλωση  της απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση Επιχειρηματικής Αριστείας στη χώρα μας, ενώ η φετινή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί γιορτάζεται και η 10η επέτειος από την αρχή του θεσμού. Σε επιστολή του προς τον Βασίλη Νανόπουλο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Η κοινή μας πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από χρόνια και συνεχίζεται με σημαντική επιτυχία, και η δημιουργία ενός Δικτύου υγειών δυνάμεων με κοινό στόχο και σκοπό, μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο πετυχημένα μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν αθροιστικά τον κοινό μας σκοπό, που είναι αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις και αποτελεσματικότερη οικονομία».  Σχολιάζοντας τη βράβευση, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που κατέβαλε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου τα τελευταία 5 χρόνια, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών της Κορινθίας.
READ MORE - Τιμητική διάκριση για το Επιμελητήριο

Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Σικυωνίων: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Στα σπίτια μας άρχισαν να φθάνουν τα επαίσχυντα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ. Και μας λένε ότι αν δεν το πληρώσουμε θα μας κόψουν το ρεύμα, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Ακόμα ένας εκβιασμός. Ταυτόχρονα οι μισθοί μας μετά και την εφαρμογή του Ν. 4024/2011 μετατρέπονται σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν σε αυτή την αντιλαϊκή επίθεση. Αν δεν το κάνουμε τώρα το σίγουρο είναι ότι θα τσαλαπατήσουν ακόμη περισσότερο την ζωή μας, την ζωή των οικογενειών μας.  Γι' αυτό και η απάντησή μας πρέπει να είναι πιο οργανωμένη και πιο μαζική.  Συγκεκριμένα: Μπορούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το ποσό της έκτακτης εισφοράς. Πληρώνουμε μόνο την αξία του ρεύματος μέσω ΑΤΜ των τραπεζών. Παραδίδουμε τα αποκόμματα της συναλλαγής στον πρόεδρο ή  στον Γεν. Γραμματέα  του Σωματείου μας ώστε να παραδοθούν ομαδικά στη ΔΕΗ. Συμμετέχουμε ενεργά στη δράση των Λαϊκών επιτροπών για αποτροπή διακοπής ρεύματος, επανασύνδεσης σε περίπτωση διακοπής, παραστάσεων διαμαρτυρίας , καταλήψεων κλπ.
Την Δευτέρα 21/11/2011 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχουμε στη Λαϊκή Συνέλευση όπου θα καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης της Λαϊκής Επιτροπής Κιάτου. Καλούμε όλα τα σωματεία , συλλόγους και φορείς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις δράσης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο.
READ MORE - Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Σικυωνίων: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γ. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 αποτελεί κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση, γνήσια ηρωική φοιτητική και λαϊκή αντίσταση ενάντια στο χουντικό καθεστώς. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά, το επετειακό μήνυμα της εξέγερσης παραμένει επίκαιρο, αναδεικνύοντας  το νέο του περιεχόμενο στην Ελλάδα του 2011. Ο Νοέμβρης του ’73, ήταν αγώνας ενάντια στην ξενοκίνητη δικτατορία και σήμανε την αρχή του τέλους της. Ο Νοέμβρης του ’11, οφείλει να αποτελέσει μία νέα αφετηρία αγώνων και διεκδικήσεων ενάντια στη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και την αποτίναξη των δεσμών της νέας οικονομικής εξάρτησης των «αγορών» και των διεθνών κερδοσκόπων. Ο Νοέμβρης του ’73, ήταν αγώνας κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, ακηδεμόνευτος και ανεξάρτητος. Ο Νοέμβρης του ’11, σηματοδοτεί τον αγώνα για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ των ασθενέστερων οικονομικών και κοινωνικών τάξεων και τη δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών. Το πολιτικό πρόταγμα της εποχής, είναι η υπέρβαση του ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος και το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα πολιτική έκφραση των υγειών κοινωνικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η υποχρέωση της ιστορικής μνήμης προς τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, επιβάλλει να υψώσουμε μια νέα συλλογική ηθική στην κοινωνική και πολιτική μας δράση για την ανασύνθεση των θεσμών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και το θεμέλιό τους, τη Λαϊκή Κυριαρχία.
READ MORE - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γ. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Μήνυμα Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η 17η Νοέμβρη 1973 αποτέλεσε σταθμό του μαζικού κινήματος αφύπνισης, διεκδίκησης και αντίστασης. Σήμερα 38 χρόνια μετά, τιμούμε όλους τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Τα ιδεολογικά προτάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σηματοδότησαν τα πολιτικά αιτήματα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, προσλαμβάνουν νέο περιεχόμενο και είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.  Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν  ιστορικό καθήκον  να αγωνιστούν για το συμφέρον του Ελληνικού λαού και να υπηρετήσουν την πατρίδα. Έχουν πολιτική υποχρέωση να αντισταθούν σε συμφέροντα αλλότρια, σε εντολές και επιβολές  χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που πληγώνουν βάναυσα την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας κυριαρχία.   Ο ελληνικός λαός στέκεται όρθιος και αγωνίζεται εμπνεόμενος από τις αξίες και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου.  Ειδικότερα η νέα γενιά, δικαιούται και αξίζει να ονειρεύεται, να διεκδικεί και να κατακτήσει ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον με δικαιοσύνη, κοινωνική πρόοδο και κοινωνική ασφάλεια. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αγωνιστικής έγερσης και πολιτικής αφύπνισης.
READ MORE - Μήνυμα Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ομιλία στο Βέλο για το πρόγραμμα Leader

Η προσέγγιση LEADER, εξυπηρετώντας βασικούς στόχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα σε αγροτικές περιοχές να εφαρμόσουν στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης με ολοκληρωμένο και πολυτομεακό χαρακτήρα Οι δράσεις της LEADER, στο πλαίσιο των οποίων επιδιώκεται η στήριξη της καινοτομίας για αγρότες, περιλαμβάνουν τη δημιουργία και ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, την ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς, την αναμόρφωση χωριών, τις συνεργασίες, τη δικτύωση κ.λ.π. Στα πλαίσια της 1ης Προκήρυξης του παραπάνω Προγράμματος ο Δήμος Βέλου –Βόχας σε συνεργασία με την ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει ομιλία  την Τετάρτη 23-11-2011 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου για ενημέρωση και συζήτηση των δράσεων αυτών.
Ομιλητής: Γεώργιος Κωστούρος, Πολιτικός Μηχανικός, Υπεύθυνος της Εταιρείας
READ MORE - Ομιλία στο Βέλο για το πρόγραμμα Leader

Διάλεξη για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Λουτράκι

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κωνσταντίνος Λογοθέτης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΜΕΡΙΜΝΑ» Λουκάς Λούκας σας προσκαλούν στην διάλεξη για τον ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ που θα δοθεί από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και τη Διευθύντρια κ. Αγγελική Θεοδώρου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
READ MORE - Διάλεξη για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Λουτράκι

1η ετήσια ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Κορινθίας

Η 1η ετήσια Ημερίδα με θέμα την Τουριστική Ανάπτυξη Κορινθίας (Τ.Α.Κ.), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/11/2011 και ώρα 7 μ.μ. στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στο Sikyon Coast Hotel & Resort.  Η Ημερίδα τελεί υπό την στήριξη της, 1ης αιρετής, Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Κορινθίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.  Κύριοι Ομιλητές είναι οι:  κ. Π.Τατούλης – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Β.Νανόπουλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Π. Καλλίρης – Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Π.Λιαργκόβας – Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Γ.Δαλαμαρίνης – Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. Την εκδήλωση συντονίζει ο Περιφ. Σύμβουλος Πελοποννήσου, κος Λάμπρος Μπούκλης  Σκοπός είναι η μόχλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων, των τουριστικών και συναφών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα συντάξουν και θα υλοποιήσουν με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Επιμελητήρια, ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής.
READ MORE - 1η ετήσια ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Κορινθίας

Ο Δήμος Βέλου Βόχας προωθεί την ανακύκλωση

Ο Δήμος Βέλου Βόχας προκειμένου να προωθήσει το θέμα της ανακύκλωσης έχει ήδη ξεκινήσει ομιλίες από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος στα σχολεία, με στόχο τη σωστή ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους. Το πρόγραμμα αφορά όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βέλου Βόχας και  στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι ομιλίες έως τις 15 Ιανουαρίου 2012. Ο Αντιδήμαρχος  κ. Κωνσταντίνος Παλυβός δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στις  μέχρι τώρα ομιλίες. Τόνισε δε ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όλοι με το θέμα της ανακύκλωσης και ιδιαίτερα και τα παιδιά, αφού αυτοί είναι οι αυριανοί πολίτες του τόπου.

READ MORE - Ο Δήμος Βέλου Βόχας προωθεί την ανακύκλωση

Όλα τα σκουπίδια Βέλου –Βόχας στο ΧΥΤΑ Κιάτου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προσωρινή απόφαση μέχρι τη Δευτέρα

Προσωρινή απόφαση έλαβε το δικαστήριο κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Βέλου – Βόχας σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ Κιάτου βάσει της Διαδημοτικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο Δήμων, η οποία εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δήμος Βέλου – Βόχας, θα μπορεί προσωρινά και μέχρι την οριστική απόφαση που θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα, να μεταφέρει και να εναποθέτει όλα τα απορρίμματα που βρίσκονται στα όριά του στο ΧΥΤΑ Κιάτου. Να θυμίσουμε ότι το Δ.Σ. του ΧΥΤΑ είχε σταματήσει να δέχεται σκουπίδια από τον γειτονικό Δήμο θέτοντας θέμα βιωσιμότητας του ΧΥΤΑ. Η απόφαση αυτή έδωσε μια σημαντική ανάσα στο Δήμο Βέλου – Βόχας και προσωπικά στον Δήμαρχο Αν. Παπακυριάκο, αφού το πρόβλημα με τα σκουπίδια και την αποκομιδή τους είχε εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα σε μεγάλο βραχνά για τη Δημοτική αρχή. Ο Δήμος ελπίζει, ότι την προσεχή Δευτέρα η οριστική απόφαση του δικαστηρίου θα δικαιώσει το αίτημά τους και όλοι βρίσκονται σε αναμονή αυτής της απόφασης…
READ MORE - Όλα τα σκουπίδια Βέλου –Βόχας στο ΧΥΤΑ Κιάτου

Πτώση 45% στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στην Κορινθία

Μεγάλη πτώση παρατηρείται σε σχέση με άλλες χρονιές στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, αφού ο κόσμος λόγω της κρίσης, προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μειώσει όσο γίνεται την κατανάλωση πετρελαίου ακόμα και για τη θέρμανσή του, ενώ καταφεύγει και σε άλλους πιο οικονομικούς τρόπους για να ζεσταθεί. Από την άλλη, λόγω του κρύου, αυξήθηκε η ζήτηση στη βενζίνη, αφού οι περισσότεροι κινήθηκαν με το αυτοκίνητό τους. Σχετικά με το θέμα ο βενζινοπώλης Θ. Δασκαλόπουλος ανέφερε: «Όσον αφορά στη βενζίνη υπάρχει μια ανοδική τάση, μάλλον λόγω του καιρού και του κρύου που επικρατεί και ο κόσμος μετακινείται με το αυτοκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι, αλλά ότι μειώθηκε το αρνητικό. Από την πτώση του 40% περίπου, φτάσαμε στο 25%. Μεγάλη πτώση όμως παρατηρείται στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης φέτος. Η πτώση υπολογίζεται γύρω στο 45%! Ενώ ταυτόχρονα, έχει μειωθεί και η ποσότητα που αγοράζει ο κόσμος σε σχέση με άλλες χρονιές. Ενώ έβαζαν 1 ή και 2 τόνους, τώρα βάζουν μισό έως και 200 κιλά! Η τιμή του είναι από 0.94, έως 0.98 ευρώ το λίτρο».
READ MORE - Πτώση 45% στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στην Κορινθία

Οδηγίες για πληρωμή της ΔΕΗ χωρίς πληρωμή του χαρατσιού

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Α. Κλαδούχος αναφέρει τα εξής: «Αγαπητοί συμπολίτες, Τον τελευταίο χρόνο, βιώνουμε την οικονομική ύφεση, την ανεργία, τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και την «εργασιακή εφεδρεία» στον δημόσιο τομέα και τη δραματική μείωση των δαπανών στην παιδεία και στην υγεία. Βιώνουμε αλλεπάλληλα «χαράτσια» με τη φορολόγηση εισοδημάτων για δεύτερη και τρίτη φορά, δήθεν έκτακτες εισφορές που γίνονται μόνιμες, μεγάλα τέλη ακινήτων που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Για τη συνταγματικότητα ή μη του συγκεκριμένου Νόμου έχει ασκηθεί προσφυγή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) που θα εκδικασθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2011. Στο Δήμο μας κατατέθηκαν ανάλογα αιτήματα πολλών συμπολιτών μας που έχουν μαζέψει υπογραφές και ζητούν τη βοήθεια του Δήμου μας. Με εισήγηση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι του τέλους ακινήτων. Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ζητώντας τη μη διακοπή του ρεύματος. Παράλληλα με ανακοινώσεις ο Δήμος δίνει οδηγίες στους δημότες για την διαδικασία που πρέπει να κάνουν.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πάμε στο ΑΤΜ της τράπεζας (προϋπόθεση η τράπεζα να είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ) με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής πληρωμής».
  1. Βάζουμε την κάρτα:
    Επιλέγουμε : α) «Άλλες Συναλλαγές»
                            β) «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
                            γ) «ΔΕΗ»
  2.  Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό «ηλεκτρονικής συναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
  3. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό της ΔΕΗ, αυτό που αντιστοιχεί στο «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών»  (αναγράφεται πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).
  4. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
5.      Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητα μας, ερχόμαστε στο Δήμο, όπου υπογράφουμε εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο ή άλλο εντεταλμένο από εκείνον πρόσωπο να ενεργήσει για λογαριασμό μας κάθε απαραίτητη ενέργεια για να γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ η πληρωμή από μέρους μας των πραγματικών οφειλών μας προς αυτήν.
*Στην περίπτωση που η συναλλαγή δεν μπορεί να γίνει μέσω ΑΤΜ πηγαίνουμε στο Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών ή στο Κέντρο Πληρωμών (είναι μηχανήματα μέσα στις τράπεζες) και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που αναφέρουμε παραπάνω από το βήμα 2 (χωρίς τη χρήση κάρτας).
Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων. Για πληροφορίες, απευθυνθείτε στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στα τηλέφωνα Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου :
§   Λογοθέτης Διονύσης : 6976599697
§   Προκόπου Σοφία : 2743360205
Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης :
§   Καραβάς Ανδρέας : 6942987871
§   Πουλακίδας Βασίλης : 2743360105
READ MORE - Οδηγίες για πληρωμή της ΔΕΗ χωρίς πληρωμή του χαρατσιού

Αν. Παπακυριάκος για security: Έπρεπε να προστατεύσουμε στους συμπολίτες μας

Τους σοβαρούς λόγους που οδήγησαν το Δήμο Βέλου – Βόχας να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία security για να υπάρξει ασφάλεια στην περιοχή λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, εξήγησε χθες ο Δήμαρχος της περιοχής Αν. Παπακυριάκος. Ο κ. Παπακυριάκος τόνισε ότι σε συνεργασία με την αστυνομία της περιοχής, το μέτρο μπορεί να αποδώσει αρκετά θετικά αποτελέσματα προς το σκοπό αυτό. Συγκριμένα ανέφερε: «Η εγκληματικότητα στην περιοχή μας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα και οι συμπολίτες μας έχουν μεταφέρει πολλές φορές την έντονη ανησυχία τους για τα φαινόμενα αυτά και την ανασφάλεια που νιώθουν. Τα περιστατικά είναι πολλά και η αστυνομία αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει παρότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. Σύμφωνα με όσα έχουν πει οι αξιωματικοί της, χρειάζονται επιπλέον 100 αστυνομικοί και 20 περιπολικά για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμα και για τη βενζίνη των περιπολικών. Έτσι, το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τους δημότες μας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στο Δήμο μας, ήταν ακριβώς αυτό. Μια ιδιωτική εταιρεία με 2 αυτοκίνητα θα περιπολεί στα όρια του Δήμου όλους τους δρόμους και εκεί που έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά. Πάντα σε συνεργασία με το Α.Τ. Βραχατίου, θεωρούμε ότι μπορούμε να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Και αυτό πιστεύουμε θα δράσει αποτρεπτικά προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί στην περιοχή μας, εκτός των άλλων, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με μεγάλο αριθμό μεταναστών οι οποίοι μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα».
READ MORE - Αν. Παπακυριάκος για security: Έπρεπε να προστατεύσουμε στους συμπολίτες μας

Τους έστειλαν λογαριασμό νερού 1.100 ευρώ!

Με έκπληξη και αργότερα με θυμό και αγανάκτηση, αρκετοί πολίτες της περιοχής του πρώην Δήμου Σαρωνικού που σήμερα υπάγονται στο Δήμο Κορινθίων, είδαν ότι έλαβαν υπέρογκους λογαριασμούς του νερού, από 700 έως και 1.100 ευρώ!!! Δηλαδή, απ΄ ότι καταλαβαίνουμε, οι άνθρωποι έπρεπε να πότιζαν και να είχαν ανοικτές τις βρύσες τους για μήνες ολόκληρους!  Οι περισσότεροι εξ΄ αυτών μάλιστα, δεν διαμένουν μόνιμα στα σπίτια της περιοχής, αλλά στην Αθήνα και έρχονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, όταν αντίκρισαν το λογαριασμό έπεσαν κυριολεκτικά από τα σύννεφα, αφού στην Αθήνα και με μια 5μελή οικογένεια όπως είπε κάποιος, με λάτρα και όλα τα σχετικά, πληρώνουν 47 ευρώ το τρίμηνο! «Ούτε εργοστάσιο να είχαμε!», έλεγαν σήμερα ορισμένοι εξ΄ αυτών και μάλλον δεν είχαν άδικο, μέχρι που ήρθε η απάντηση της υπηρεσίας ότι έχει γίνει κάποιο λάθος με τους μετρητές ή κάποια βλάβη. Αυτή όμως ήταν αρκετή για να τους κάνει να βγουν «εκτός εαυτού» και να πάνε πρωί – πρωί στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας και να ζητήσουν εξηγήσεις για το νερό «χρυσάφι»…
READ MORE - Τους έστειλαν λογαριασμό νερού 1.100 ευρώ!

Επαφές Δέδε για τη δημιουργία ΄Πρότυπου Αμπελώνα΄ στο Βέλο

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο ΑΧΕΠΑ του Δήμου Βέλου – Βόχας, Γεωργική Σχολή που ως ρόλο έχει την επιμόρφωση αγροτών σε θέματα γεωργίας, κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας και αγροτουρισμού. Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του  Διευθυντή της Γεωργικής Σχολής ΑΧΕΠΑ, κ. Η. Ανδρικόπουλου, ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, το Δήμαρχο Βέλου–Βόχας, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», κ. Γκίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού,  άνοιξε η ατζέντα αγροτικών θεμάτων της περιοχής μας που αφορούν στη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, στους στόχους για την ενίσχυσή της, σε ειδικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Σχολής, αλλά και στην αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου που ανήκει στη σχολή ΑΧΕΠΑ, με σκοπό να δημιουργηθούν υποδομές προς όφελος των αγροτών του Νομού μας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η δέσμευση των παρευρισκομένων για μία συμφωνία - πλαίσιο ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Δήμο Βέλου – Βόχας και τη σχολή ΑΧΕΠΑ, για την ίδρυση και λειτουργία ενός επισκέψιμου  Πρότυπου Αμπελώνα στην περιοχή του Βέλου. Ο νέος Αμπελώνας, έκτασης περίπου σαράντα στρεμμάτων, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και για τη δημιουργία του θα συνεργαστεί η Γεωργική Σχολή του Βέλου, με το νεοϊδρυθέν Αγροτικό Τεχνολογικό Λύκειο Νεμέας. Στόχος πέραν των ερευνητικών δραστηριοτήτων, είναι ο Πρότυπος Αμπελώνας να παρέχει δυνατότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης σε νέους αγρότες και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο διασύνδεσης της λειτουργίας του με τις δράσεις όλων των φορέων του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και της Πελοποννήσου.  Σε δηλώσεις του ο κ. Δέδες, παρουσίασε τους βασικούς άξονες αξιοποίησης των αγροτουριστικών ευκαιριών, τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που συμβάλλουν σε μια διαφορετική σημερινή αντίληψη για τον αγροτουρισμό και τις καλλιέργειες. Προς αυτήν την κατεύθυνση βοηθά πέρα από τη δημιουργία του Πρότυπου Αμπελώνα, η κατασκευή του μεγάλου αρδευτικού έργου, του Φράγματος του Ασωπού και η δημιουργία του Δημοπρατηρίου της Πελοποννήσου στο Νομό μας, όπως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης έχει εξαγγείλει.
READ MORE - Επαφές Δέδε για τη δημιουργία ΄Πρότυπου Αμπελώνα΄ στο Βέλο

Χ. Βυτινιώτης: Δεν ενημερωθήκαμε για το επιχειρησιακό σχέδιο που ήρθε στο Δ.Σ.

Η δημοτική αρχή Σικυωνίων δεν ενημέρωσε τη μειοψηφία για την κατάθεση προς συζήτηση και απόφαση αναφορικά με το επιχειρησιακό σχέδιο της Α΄ φάσης του Δήμου, κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Βυτινιώτης. Ο ίδιος είχε και έντονη αντιπαράθεση για το θέμα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. ενώ χαρακτήρισε το σχέδιο «νεφελώδες» και ανεφάρμοστο. Συγκεκριμένα ο κ. Βυτινιώτης ανέφερε: «Η Δημοτική αρχή έφερε στο Δ.Σ. το επιχειρησιακό σχέδιο της Α΄ φάσης, κάτι που μας εξέπληξε αρνητικά, αφού δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το θέμα, κάτι για το οποίο αντιδράσαμε σαν μειοψηφία και μάλιστα δυναμικά. Όσον αφορά το σχέδιο, πρόκειται για ένα «νεφελώδες» πρόγραμμα με ανεδαφικούς και ανεφάρμοστους στόχους. Θα έπρεπε να ήταν ένα καθαρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ εμού και του προέδρου του Δ.Σ. τον οποίο κατηγόρησα ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του ως προς την ενημέρωση όλων των παρατάξεων του Δ.Σ.».
READ MORE - Χ. Βυτινιώτης: Δεν ενημερωθήκαμε για το επιχειρησιακό σχέδιο που ήρθε στο Δ.Σ.

Security στο Δήμο Βέλου – Βόχας κατά της εγκληματικότητας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ήδη η ιδιωτική εταιρεία έχει ξεκινήσει νυχτερινές περιπολίες, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με δύο δικά της αυτοκίνητα και με εκπαιδευμένους φύλακες

Σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) στράφηκε  ο Δήμος Βέλου Βόχας προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να νιώθουν ανασφαλείς ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Ήδη ιδιωτική εταιρεία έχει προβεί στην καταγραφή των δημοτικών και δημόσιων κτιρίων, σχολείων, καταστημάτων,  πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λ.π., σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου,  και έχει ξεκινήσει νυχτερινές περιπολίες, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με δύο (2) δικά της αυτοκίνητα και με εκπαιδευμένους φύλακες της εταιρείας. Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο αφενός μεν συμπληρώνεται και το έργο της αστυνομίας καθώς παρά τη μεγάλη θέλησή της οι συνθήκες σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές δεν βοηθούν και αφετέρου με την μείωση περιστατικών κλοπών, εγκληματικότητας και άλλων ενεργειών που πλήττουν την περιοχή του Δήμου,  θα ενδυναμωθεί και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων.

READ MORE - Security στο Δήμο Βέλου – Βόχας κατά της εγκληματικότητας

ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΠΛΟ ακόμα και για 100 ευρώ!

Το έχει αναφέρει σε δηλώσεις του και ο αστυνομικός Διευθυντής Χ. Μουρελάτος, αλλά και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Α. Σπυράκος και το μέλος της Ένωσης Αξιωματικών Πελοποννήσου Χ. Τετράδης, ότι οι ελλείψεις στην αστυνομική δύναμη είναι πολλές! Οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό της αστυνομίας έχουν απασχολήσει και μάλιστα αρκετά και τους αστυνομικούς της Κορινθίας αλλά όχι μόνο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και σχεδόν καθημερινά, η αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες περιπτώσεις. Δεν είναι μόνο οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι και οι ελλείψεις στον εξοπλισμό των αστυνομικών. Μάλιστα όπως έχουν αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι ευτύχημα που δεν έχουν υπάρξει θύματα εξαιτίας αυτών των δύο βασικών ελλείψεων!  «Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, από πλευράς αστυνομικών. Με τα μέσα που διαθέτουμε δεν έχουμε την ασφάλεια που χρειάζεται», αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Αυτές οι δηλώσεις τα λένε όλα…  Αρκετοί αστυνομικοί σταθμοί στην Κορινθία έκλεισαν πριν από καιρό μετά από συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου. Σκοπός αυτής της πράξης, είπαν ότι είναι η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων αστυνομικών τμημάτων. Και πράγματι, κάποιοι αστυνομικοί ήρθαν από τους πρώην σταθμούς στα τμήματα. Το ερώτημα όμως είναι, πόσοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τα αστυνομικά τμήματα, σε σχέση με αυτούς που έχουν αποχωρήσει σωρηδόν με σύνταξη τους τελευταίους μήνες; Θα ενισχυθούν περαιτέρω και πότε, τα τμήματα, τη στιγμή που η εγκληματικότητα «παίρνει την ανηφόρα» και οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο ανασφαλείς;

Αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας
Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, αλλά και τα γεγονότα που ακούμε πλέον σε καθημερινή βάση, έχει αυξηθεί πολύ τους τελευταίους μήνες η λεγόμενη «βαριά» εγκληματικότητα (με βία και όπλα) και μάλιστα για να αποσπάσουν ακόμα και 100 ευρώ! Στη ληστεία που έγινε το Σάββατο στο σούπερ μάρκετ στο Λουτράκι, οι δράστες που απείλησαν με όπλα και φαίνονταν αδίστακτοι, πήραν μόλις 180 ευρώ! Προχθές το πρωί στο Πετρί, τρία άτομα χτύπησαν 62χρονο για να πάρουν 200 ευρώ. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ένα τραγικό περιστατικό, αν για παράδειγμα κάποιος αντιδράσει αυθόρμητα σε μια ληστεία, ο δράστης πανικοβληθεί και χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Συνέντευξη του Χ. Οικονομόπουλου: Αναδιατάσσονται τα πλάνα της αστυνομίας

Συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε χθες το πρωί ο αστυνομικός Διευθυντής Κορίνθου Χ. Οικονομόπουλος σχετικά με το μείζον θέμα που απασχόλησε την Κορινθία με την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας των 700 κιλών χασίς που εντοπίστηκαν σε φορτηγό μετά από ατύχημα. Ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε ότι συνελήφθη ο 48χρονος Κορίνθιος ιδιοκτήτης του οχήματος που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ότι την περαιτέρω έρευνα διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. Ο ίδιος δήλωσε ότι η γειτνίαση με την Αλβανία και άλλες χώρες δημιουργεί ένα περαιτέρω πρόβλημα που το κάνει εντονότερο λόγω της άμεσης επικοινωνίας που υπάρχει. Αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή μας, όπως στο Ζευγολατιό όπου υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και μάλιστα με τραυματισμό, καθώς και κλοπές που έγιναν στη Νεμέα. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και όχι μόνο στην Κορινθία, γιατί όσο υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και κρίση, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναδιατάσσονται οι δυνάμεις και τα πλάνα της αστυνομίας με κύριο στόχο τη συνεχιζόμενη προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα η οποία είναι ορατή.

Χ. Τετράδης: Φεύγουν αστυνομικοί χωρίς να αναπληρώνονται

Το μέλος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Πελοποννήσου Χ. Τετράδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και μάλιστα για μικρά ποσά. Γίνονται πλέον ληστείες για 100 και 150 ευρώ! Ταυτόχρονα, -κι αυτό είναι το ανησυχητικό-, οι δυνάμεις της αστυνομίας μειώνονται συνεχώς, είτε λόγω μεταθέσεων, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρώνονται τουλάχιστον στον βαθμό που επιβάλλεται».
READ MORE - ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΠΛΟ ακόμα και για 100 ευρώ!

Αγοράζουν φάρμακα με τεφτέρι!

Η κρίση δεν έχει φραγμούς ούτε όσον αφορά στον τομέα της υγείας των πολιτών, αφού πολλοί είναι αυτοί που εδώ και αρκετό καιρό, αγοράζουν ακόμα και τα φάρμακά τους με το γνωστό «τεφτέρι» και τα πληρώνουν με καθυστέρηση. Το φαινόμενο επιβεβαίωσε και το μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας φαρμακοποιών Ελλάδας Π. Σιαπκαράς, υπογραμμίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν αφήνουν ποτέ κανέναν άνθρωπο χωρίς τα φάρμακά του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν αφήνουμε κανέναν χωρίς φάρμακα, παρότι συνεχίζεται η ταλαιπωρία μας από τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά στις οφειλές τους προς εμάς. Ακόμα δεν έχει εξοφληθεί ούτε το 2010! Πάρα πολλοί είναι αυτοί, που λόγω οικονομικού προβλήματος, έρχονται και παίρνουν φάρμακα με «τεφτέρι», βερεσέ! Και μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό. Και από την άλλη, το κράτος, θέλει να μειώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων στο 15%, κάτι που οδηγεί στον αφανισμό πολλών εξ΄ αυτών».
READ MORE - Αγοράζουν φάρμακα με τεφτέρι!

Ν. Πετρόπουλος: Δύσκολο το έργο της νέας κυβέρνησης – Στα ύψη η ανεργία

«Η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας έχει να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο υπό τον Λουκά Παπαδήμο μέχρι να γίνουν εκλογές. Μέσα στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει περικλείεται η εξασφάλιση της 6ης δόσης, η δανεική σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου για την οποία δεν γνωρίζουμε τους όρους της», ανέφερε ο γ.γ. της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πετρόπουλος. Σημείωσε ότι ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων, χωρίς ακόμα να ξέρουμε τι θα φέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όλα αυτά επιβαρύνουν τους Έλληνες. Υπάρχει μια ελπίδα και εύχομαι να πετύχει το έργο της κυβέρνησης, χωρίς όμως να μπουν «τρικλοποδιές» από κανένα κόμμα, ιδιαίτερα απ΄ αυτά που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.  Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στο ποσοστό της ανεργίας τονίζοντας ότι είναι πολύ μεγάλο και σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ οι άνεργοι αναμένεται να φτάσουν το 1.200.000!! Επομένως, αν δεν υπάρξουν μέτρα για την ανάπτυξη, η ανεργία συνεχώς θα αυξάνεται αντί να μειώνεται. Στην Κορινθία υπάρχουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας και παρότι έχουν περάσει 6 μήνες από την ανακοίνωσή του. το πρόγραμμα δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά συγκρατεί την ανεργία και χωρίς άμεσα μέτρα ανάπτυξης δεν θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας στο νομό.
READ MORE - Ν. Πετρόπουλος: Δύσκολο το έργο της νέας κυβέρνησης – Στα ύψη η ανεργία

Α. Κόρκας: Η νέα κυβέρνηση να στηρίξει την αγορά

Με θετικό μάτι βλέπουν οι έμποροι την κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Αθ. Κόρκας. Αυτό που ζητούν οι έμποροι είναι, να προσπαθήσει η κυβέρνηση να βγάλει τον κλάδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες υποφέρουν το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα πάγια έξοδά τους. Σημείωσε ακόμα, πως εν όψει των εορτών περιμένουν να γίνουν κινήσεις ώστε να μπορέσουν να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι. Έχουν φτάσει σε σημείο να μη μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, τόσο στο Επιμελητήριο, όσο και στον Εμπορικό σύλλογο, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.  Αναφορικά με τα λουκέτα που ολοένα αυξάνονται μέρα με τη μέρα στην αγορά της Κορίνθου, δήλωσε ότι γι΄ αυτό ευθύνεται η οικονομική κατάσταση και οι τράπεζες που έχουν κλείσει τη στρόφιγγα. Έτσι, τίθεται επιτακτικά η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων ώστε να πάρει ανάσα η αγορά και να έρθει η ανάπτυξη…
READ MORE - Α. Κόρκας: Η νέα κυβέρνηση να στηρίξει την αγορά

Να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του Πανεπιστημίου Κορίνθου

Στη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κορίνθου στο χώρο του 6ου Σ.Π. αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Σωτ. Ρούσσος. Ο κ. Ρούσσος δήλωσε ότι παρότι υπήρξε αλλαγή στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, πιστεύει ότι η πολιτική δεν θα αλλάξει και οι αποφάσεις που είχαν παρθεί για την αλλαγή χρήσης του 6ου Σ.Π. θα συνεχίσουν να υφίστανται κι έτσι θα επιλυθεί το πρόβλημα στέγασης του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για ένα θέμα που σχεδόν είχε «κλείσει» όταν βρισκόταν στο υπουργείο Άμυνας ο Κορίνθιος υπουργός Π. Μπεγλίτης και όλοι οι φορέις της πόλης, Δήμος, Πανεπιστήμιο, κ.τ.λ. είχαν «επαναπαυθεί» σε αυτό το ενδεχόμενο που βεβαίως ήταν πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί και να λειτουργήσει μάλιστα πολύ πιο σύντομα από κάθε άλλη λύση. Μακάρι και ο νέος υπουργός Δ. Αβραμόπουλος να συνεχίσει τον ίδιο σχεδιασμό, ανταποκρινόμενος στο αίτημα όλης της πόλης και του νομού για την κτιριακή υποδομή του ιδρύματος. Ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών με 100 επιπλέον άτομα κι αν πραγματικά επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης, τότε όλα θα είναι πολύ καλύτερα για το Πανεπιστήμιο της πόλης και ειδικότερα γι τη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών στην Κόρινθο.
READ MORE - Να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του Πανεπιστημίου Κορίνθου

Αδικαιολόγητες καταθέσεις εκ. ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου

Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δε δικαιολογούνταν με βάση τα εισοδήματα που δήλωναν στην Εφορεία, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για λογαριασμούς πολιτών που ξεκινούν από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και φτάνουν το 1, τα 2,5, τα 3 και τα 3,5 εκ. ευρώ ο πιο μεγάλος!  Σε πολλές από τις 250 συνολικά περιπτώσεις στην Περιφέρεια, οι δηλώσεις εισοδήματος των φορολογούμενων αυτών, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος του περιφερειακού ΣΔΟΕ Νίκος Κολετζάκης, ήταν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, της τάξης των 20.000, 30.000 και 40.000. Η ενημέρωση που ζήτησε το ΣΔΟΕ κι έλαβε από τις τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Κολετζάκη, ήταν «για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες και, ευρύτερα, πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τρόπος ζωής τους δε δικαιολογείτο με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν υψηλά ποσά που δε δικαιολογούνται» και πληροφόρησε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να καταλογιστούν οι παραβάσεις». Παρατήρησε ότι «δεν είχαν κόψει αποδείξεις για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Είχαν αποκρύψει από πού βρήκαν τα χρήματα αυτά». Διευκρίνισε ότι «βρήκαμε ποιος έβαλε τα 10.000, τα 20.000 ευρώ και παραπάνω ποσά που υπήρχαν στους λογαριασμούς και αναζητήσαμε τις αποδείξεις για τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν. Και αυτές δεν υπήρχαν. Πέρα από το φόρο εισοδήματος που χάθηκε, προσδιορίζουμε και το ΦΠΑ - σε περιπτώσεις που επιβάλλεται, που δεν έχει καθοριστεί και που πρέπει να αποδοθεί». Τέλος, σημείωσε ότι «έρχονται και συμβιβάζονται, αποδέχονται με τις ευνοϊκές διατάξεις τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν» κι επανέλαβε πως η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.
READ MORE - Αδικαιολόγητες καταθέσεις εκ. ευρώ ανακάλυψε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου

Χτύπησαν 62χρονο για να τον ληστέψουν

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο Πετρί του Δήμου Νεμέας, μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και διάφορα κοσμήματα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα. Κάποιος θόρυβος ξύπνησε τον 62χρονο που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μόνος στο σπίτι και αφού του αντιλήφθηκε ακολούθησε πανικός. Οι δράστες τον χτύπησαν και τον ακινητοποίησαν, του πήραν περίπου 200 ευρώ, τα κινητά και χρυσαφικά τα οποία ανήκαν σε συγγενή του θύματος. Ο ίδιος ιδιαίτερα σοκαρισμένος από το περιστατικό δεν μπόρεσε να καταλάβει αν πρόκειται για Έλληνες ή αλλοδαπούς. Η Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας.
READ MORE - Χτύπησαν 62χρονο για να τον ληστέψουν

ΕΛΕΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι του ψευτορεπορτάζ όταν αντιγράφουν θέματα, από εμάς (που μας αφορά), να αναγράφουν την πηγή που «κλέβουν» το θέμα.

Του κερατά!! Αλλάξτε και έναν τόνο στο κείμενο βρε παιδιά! (μπορεί να έχουμε κάνει και κάποιο λάθος)!!
READ MORE - ΕΛΕΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Βασιλείου

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


Τα μικρά παιδιά αναγκάζονται να βγαίνουν από το σχολείο και να διανύουν μια απόσταση 200 μέτρων για να πάνε στις παλιές τουαλέτες αφού οι καινούργιες δεν έχουν φτιαχτεί!!

Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Αγίου Βασιλείου στην Τενέα, αφού εδώ και 3 χρόνια ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν και να ολοκληρωθούν, επειδή του οφείλονται χρήματα για να παραδώσει το έργο. Όμως, το έργο έχει μείνει μισοτελειωμένο, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, κάτι που πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τους υπεύθυνους φορείς. Τα μικρά παιδιά αναγκάζονται να βγαίνουν από το σχολείο και να διανύουν μια απόσταση 200 περίπου μέτρων για να πάνε στις παλιές τουαλέτες αφού οι καινούργιες δεν έχουν φτιαχτεί!! Και μιλάμε για τουαλέτες δεκαετίας 1960, με ρωγμές στους τοίχους, παμπάλαια καζανάκια και τρύπες στους τοίχους! Εκτός αυτού, ένα μέρος του αύλειου χώρου του σχολείου είναι γεμάτο μπάζα και περιφραγμένο με λαμαρίνες (!), κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο για μαθητές Δημοτικού αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάποιο ατύχημα και να υπάρξει τραυματισμός. Όπως είναι φυσικό, οι γονείς έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και να καταγγείλουν το γεγονός, επισκεπτόμενοι ακόμα και τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Ήδη έχουν εκφράσει τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους στον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε, ενώ ενημέρωσαν και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Κορινθίας. Ο κ. Δέδες τους ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν τα χρήματα που οφείλονται στον εργολάβο ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο…


READ MORE - Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Βασιλείου

Καλούν σε απολογία ταξιτζήδες της Κορίνθου

Η τροχαία Εθνικών οδών έστειλε ειδοποιητήρια και κλήσεις στους περισσότερους ταξιτζήδες της Κορίνθου, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο των κινητοποιήσεών τους πριν από αρκετό καιρό. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού τους, αφού δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, ούτε απέκλεισαν δρόμους. Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος Θ. Μπάκουλης τόνισε: «Άρχισαν ήδη να έρχονται ειδοποιήσεις σε συναδέλφους οι οποίες μας καλούν σε απολογία επειδή ασκήσαμε το δικαίωμά μας στην απεργία. Εμείς δεν κλείσαμε δρόμους, δεν κάναμε κάτι παράνομο, αλλά παρκάραμε δεξιά του δρόμου και διαδηλώσαμε για τα αιτήματά μας. από κει και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Είναι πάντως πρωτοφανές να κυνηγούν με τέτοιο τρόπο μια κινητοποίηση. Έχουν φτάσει ήδη 60 ειδοποιητήρια από τα 90 ταξί που έχει η Κόρινθος. Η διαδικασία από δω και πέρα είναι καθαρά νομική, θα καταθέσουμε την απολογία μας, θα πούμε ότι ασκήσαμε το δικαίωμά μας στην απεργία και από κει και πέρα ας κρίνει η Δικαιοσύνη. Πρώτη φορά πάντως, βλέπουμε τόσο μαζική κίνηση κατά συναδέλφων μας». Ο κ. Ι. Κορδώσης ανέφερε με τη σειρά του: «Σε όλη την περιφέρεια ήρθαν ειδοποιήσεις από την τροχαία εθνικών οδών. Εμείς ποτέ δεν δημιουργήσαμε πρόβλημα και πιστεύω ότι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή για να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους. Σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν πάει τότε στον Ισθμό έχουν σταλεί προσωπικές κλήσεις.».
READ MORE - Καλούν σε απολογία ταξιτζήδες της Κορίνθου