Ομιλία απερχόμενου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011


«Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή να υποδέχομαι σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ως απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέλω να συγχαρώ το νέο Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, το νέο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση, το νέο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργίου και βεβαίως τον παλιό καλό φίλο και συνεργάτη εδώ κ. Κώστα Σπηλιόπουλο. Στη νέα πολιτική ηγεσία εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Όπως επίσης εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο κυβερνητικό σχήμα και βεβαίως στο νέο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του γραφείου μου, τους συνεργάτες μου, τους συνεργάτες στο ιδιαίτερο γραφείο και βεβαίως να ευχαριστήσω το Γενικό Διευθυντή Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Πρέσβη κ. Χρονόπουλο, το Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων τον κ. Γεωργιόπουλο, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τα οποία συνεργάστηκα αυτά τα 2 χρόνια εδώ στο Υπουργείο. Θέλω αγαπητοί συνάδελφοι σε τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα, πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή δύναμη. Την έχετε ανάγκη, την έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.     Εξάλλου, ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας είναι ένας προνομιακός χώρος για την ευρύτερη εθνική συναίνεση και συνεννόηση. Ο ελληνικός λαός στις δύσκολες αυτές περιόδους που βιώνει, πρέπει να γνωρίζει ότι έχουμε αξιόπιστες με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα Ένοπλες Δυνάμεις και οι πόροι του το υστέρημά του, πιάνουν τόπο. Πιστεύω ότι σε αυτά τα 2 χρόνια με τις δυνάμεις μου σε στενή συνεργασία και με τον παλιό φίλο και συνάδελφο τον κ. Βενιζέλο και στη συνέχεια με τον κ. Σπηλιόπουλο, δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Μια μεγάλη μάχη, σε συνθήκες δύσκολες και βεβαίως αναγκαστήκαμε να πάρουμε και επώδυνες αποφάσεις, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για το δημοσιονομικό εξορθολογισμό, των δαπανών λειτουργικών, διοικητικών, εξοπλιστικών.
Πολλοί αντέδρασαν. Δικαίως θα έλεγα γιατί είναι δύσκολο στις σημερινές συνθήκες να σου κόβουν το μισθό, να σου περιορίζουν τη σύνταξη. Δεν το κάναμε γιατί είχαμε κάποιο θα έλεγα «σαδισμό» απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συνταξιούχους αποστράτους. Ήταν οι ανάγκες τέτοιες και παραμένουν γιατί παραμένει πάντα η ανάγκη του εξορθολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργήσουμε Ένοπλες Δυνάμεις προσανατολισμένες και προσαρμοσμένες στις επιχειρησιακές ανάγκες του 21ου αιώνα, όχι για Ένοπλες Δυνάμεις του παρελθόντος. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης για την τιμή που μου έκαναν μέσα από την κριτική τους, πολλές φορές υπερβολική. Επειδή γνωρίζω από αυτά τους κατανοώ. Παραμένω πάντα με τις καλύτερες των εντυπώσεων ακόμη και σε περιόδους υπερβολής θα έλεγα από την πλευρά τους. Εγώ από την πλευρά μου τους ευχαριστώ. Αγαπητοί συνάδελφοι σας εύχομαι και πάλι καλή δύναμη, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, αντιλαμβάνομαι από τις εμπειρίες μου ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο σας. Όμως θα είμαι πάντα δίπλα σας να βοηθήσω με τη γνώση, με την εμπειρία, να βοηθήσω παλιούς καλούς φίλους και συναδέλφους. Και πάλι σας ευχαριστώ και θέλω να δώσω τον λόγο στο νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον παλιό συνάδελφο πρέπει να το πω αυτό του Διπλωματικού Σώματος και φίλο, τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Δημήτρη, καλώς ήρθες, αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε, καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

 
READ MORE - Ομιλία απερχόμενου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου

Η διοίκηση της FULGOR ανακοίνωσε κι άλλες απολύσεις!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κι άλλες απολύσεις ανακοίνωσε η διοίκηση της FULGOR σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ν. Νικολόπουλος. Η 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκευή, κύλησε με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι βροντοφώναξαν με τον τρόπο τους «ΟΧΙ άλλες απολύσεις» στην επιχείρηση. Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, το μέλος Κ. Κατεμής, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κέντρου στον αγώνα των εργαζομένων και ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση…

Ν. Νικολόπουλος: Φτάνουν πια οι απολύσεις!

«Δεν γύρισε «γρανάζι» στη FULGOR αυτές τις δύο μέρες. Λέμε όχι στις απολύσεις, όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, ναι στην επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή άλλων ατυχημάτων – το τελευταίο διάστημα είχαμε 2-3 ατυχήματα-. Βρισκόμαστε όλοι στον αγώνα και συνεχίζουμε. Φτάνει πια! Φτάνουν πια οι απολύσεις! Η εταιρεία απεναντίας ανακοίνωσε ότι θα κάνει κι άλλες απολύσεις στο επόμενο διάστημα. Το βαρέλι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάτο για μας κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι βαρ΄λυς ο πέλεκυς πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων, αφού αυτή τη στιγμή προχωρούν και σε νέες απολύσεις».

Κ. Κατεμής – Μέλος εργατικού Κέντρου Κορίνθου:
Το Εργατικό Κέντρο συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της FULGOR

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της FULGOR. Οι συνάδελφοι δεν ξέρουν «που πατάνε και που βρίσκονται» και το Εργατικό Κέντρο έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται και μάλιστα με έναν τόνο παραπάνω. Όταν έγινε η σύσκεψη με τη διοίκηση της FULGOR και εκπροσώπους της πανελλήνιας ομοσπονδίας Μετάλλου όταν επρόκειτο να γίνει η αγοραπωλησία, δεσμεύτηκαν όλοι ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αντ΄ αυτού είδαμε 60 απολύσεις. Ο όμιλος Στασινόπουλου είναι γνωστός στην Κορινθία, έφυγε με 6 νεκρούς και απολύσεις από τη Σωληνουργία και επιστρέφει με 60 απολύσεις και κάποιους τραυματίες στη FULGOR. Θα υπερασπιστούμε το σωματείο εργαζομένων, ο αγώνας συνεχίζεται και είναι πολύ θετικό ότι η απεργία είναι καθολική».

READ MORE - Η διοίκηση της FULGOR ανακοίνωσε κι άλλες απολύσεις!

Φάρσα για βόμβα στην εφορία Κορίνθου

Αναστάτωση υπήρξε σήμερα στις 13:15 το μεσημέρι στην Οικονομική Εφορία Κορίνθου όταν άγνωστος τηλεφώνησε για την ύπαρξη βόμβας στο κτίριο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Διεύθυνση της υπηρεσίας και δόθηκε αμέσως εντολή για την εκκένωση του χώρου. Υπάλληλοι και πελάτες με έκδηλη την ανησυχία στα πρόσωπά τους άρχισαν σιγά –σιγά να αποχωρούν από το κτίριο και να συγκεντρώνονται στην είσοδο επί της οδού Πατρών. Μέσα σε λίγα λεπτά στο κτίριο έφτασε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που με τη βοήθεια ειδικών άρχισε να ελέγχει όλους τους χώρους της Εφορίας, κάτι που διήρκησε αρκετή ώρα και βεβαίως η υπηρεσία δεν άνοιξε πλέον για το κοινό. Ίσως αυτή να ήταν και η επιθυμία του ανώνυμου που ειδοποίησε για τη βόμβα, αφού όπως αποδείχτηκε μετά τη σχετική ενδελεχή έρευνα, επρόκειτο –ευτυχώς- για μια καλοστημένη φάρσα.
READ MORE - Φάρσα για βόμβα στην εφορία Κορίνθου

Μολυσμένη ζώνη το Κιάτο λόγω του κόκκινου σκαθαριού

Εκδόθηκε απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία η περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Κιάτου ορίζεται σαν μολυσμένη ζώνη και η περιοχή που ορίζεται από τα όρια του Κιάτου και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων σαν ζώνη απομόνωσης, λόγω της προσβολής των φοινικοειδών από το κόκκινο σκαθάρι. Ο Δήμος Σικυωνίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας, συγκρότησε συνεργείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ακολούθησε τη διαδικασία καταστροφής και υγειονομικής ταφής των προσβεβλημένων δέντρων, τηρώντας αυστηρά τη φυτοϋγειονομική νομοθεσία (απόφαση 2007/365/ΕΚ) όπως ισχύει. Γίνεται γνωστό ότι στη μολυσμένη ζώνη οι κάτοχοι των προσβεβλημένων φυτών θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας (27410 72219 – 81045 Γ. Φλώρος, Γ. Παπαϊωάννου), κάθε περιστατικό προσβολής, να εφαρμόζουν τις εντολές των αρμόδιων φυτοϋγειονομικών ελεγκτών και να χειρίζονται τα προσβεβλημένα δέντρα με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφεύγεται η διασπορά των εντόμων και η εξάπλωση της προσβολής. Και στις δύο παραπάνω ζώνες απαγορεύεται η ελεύθερη διακίνηση φοινικοειδών από τις περιοχές αυτές προς άλλες, και η διακίνηση θα γίνεται ύστερα από έγκριση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία (έκδοση φυτοϋγειονομικού διαβατηρίου, διενέργεια επιθεωρήσεων, τοποθέτηση παγίδων κλπ.). Τονίζεται ότι όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα (καταστροφή των νεαρών φύλλων με χαρακτηριστικά φαγώματα και κάμψη των φύλλων που δίνει στο φυτό την όψη ανοιχτής ομπρέλας) η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη και επιφέρει την ολική ξήρανση του δέντρου.
READ MORE - Μολυσμένη ζώνη το Κιάτο λόγω του κόκκινου σκαθαριού

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της FULGOR

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής: «Η Γραμματεία Κορινθίας του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της  FULGOR. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ που με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει ανοίγουν παραπέρα την όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου. Η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του εργοστασίου, το κλείσιμο τμημάτων, οι απολύσεις, οι περικοπές δικαιωμάτων, η υπονόμευση υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας από τη μεριά της εργοδοσίας στόχο και σκοπό έχει να εξασφαλιστούν ακόμα περισσότερα κέρδη. Μόνο λίγοι μήνες χρειάστηκαν για να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο ο νέος ιδιοκτήτης του εργοστασίου (Όμιλος Στασινόπουλου). Οι δεσμεύσεις και οι προσδοκίες που έντεχνα καλλιεργούσαν όλο αυτό το διάστημα στα μάτια των εργαζομένων κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.  Σ΄ όλα τα εργοστάσια του ομίλου Στασινόπουλου η ιδέα και μόνο της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων και ο μαζικός αγώνας τους, αποτελεί το κόκκινο πανί για την εργοδοσία και τα τσιράκια της. Αυτό προσπαθεί να κάνει και  στο νέο της απόκτημα τη FULGOR. Τα γεγονότα στη Σωληνουργία είναι νωπά στη μνήμη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του νομού μας και όχι μόνο. Το Π.Α.ΜΕ  έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας να μην περιμένετε κανένα μεσσία, επενδυτή, βουλευτή ή πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να σας δώσει λύση. Είχε αναδείξει τις ευθύνες της Διοίκησης του σωματείου που καλλιεργούσε  την αναμονή για τον νέο ιδιοκτήτη καθυστερώντας την οργάνωση της πάλης.  Αν ο εργάτης κάνει βήμα πίσω, ανοίγει την όρεξη των καπιταλιστών για πιο βάρβαρη επίθεση. Γι' αυτό δεν πρέπει να κάνετε βήμα πίσω από τη γραμμή του αγώνα με κλιμάκωση και ταυτόχρονα να περάσετε στην αντεπίθεση. Πρέπει η έκφραση συμπαράστασης να γίνει χιονοστιβάδα. Να συμπαραταχθούν και άλλες δυνάμεις, σωματεία, φορείς,  ώστε να γίνει υπόθεση όλων των λαϊκών στρωμάτων τις Κορινθίας, γιατί όλοι χτυπιούνται σήμερα από την αντιλαϊκή πολιτική. «Έχω έξι ανήλικα παιδιά και αφού μπορώ εγώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι, μπορούμε όλοι μας»!  Αυτή είναι η φράση ενός μεταλλεργάτη στη Γενική Συνέλευση στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο που από 31 Οκτώβρη  κάνουν  συνεχόμενες  απεργίες. Δείχνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα απαιτώντας την ανάκληση των 34 απολύσεων και ενάντια σε κάθε αντεργατική αξίωση της εργοδοσίας. Χρειάζεται να σταλεί καθαρό μήνυμα και από τους εργαζόμενους της FULGOR ότι, δεν πρόκειται να υποκύψετε στους προκλητικούς εκβιασμούς τις εργοδοσίας, και δεν θα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και οι μαζικές απολύσεις. Καμία απόλυση – επαναπρόσληψη  όλων  των απολυμένων. Υπογραφή ικανοποιητικής  Σ.Σ.Ε  με αύξηση. Να μην θιγούν κεκτημένα δικαιώματα. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».                                                                            
READ MORE - Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της FULGOR

Διέρρηξαν μηχάνημα ΑΤΜ από τράπεζα στο Δερβένι

Σε εξέλιξη Αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, άγνωστου αριθμού δραστών, οι οποίοι πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στο Δερβένι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα Τράπεζας, το οποίο έχει σταματήσει τις συναλλαγές με το κοινό και εκτελούνται μόνο ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής, με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίασαν το ανωτέρω μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Έκλεψαν 18 πόρτες αυτοκινήτων…
Συνελήφθησαν στην Κόρινθο την Πέμπτη το πρωί  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19, 21 και 23 ετών αντίστοιχα, για κλοπή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέλαβαν τους ανωτέρω να επιβαίνουν σε  Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ, φορτωμένο με μεταχειρισμένες πόρτες αυτοκινήτων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω ημεδαποί, την ίδια μέρα  το πρωί, στην Αρχαία Κόρινθο, αφού αφαίρεσαν από συνεργείο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, το ανωτέρω τρέιλερ, το τοποθέτησαν στο Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν και στη συνέχεια μετέβηκαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσαν 18 μεταχειρισμένες πόρτες αυτοκινήτων, τις οποίες και φόρτωσαν στο τρέιλερ. Τα αφαιρεθέντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες, καθώς επίσης και το Ι.Χ.E αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Διέρρηξαν μηχάνημα ΑΤΜ από τράπεζα στο Δερβένι

Τους «τσάκωσαν» αφού είχαν κλέψει 50 κούτες τσιγάρα

Συνελήφθησαν στην Κόρινθο, από Αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και ένας 28χρονος ημεδαπός, για Κλοπή. Ειδικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ανωτέρω δράστες, αφού μπήκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν 50 κούτες με τσιγάρα και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοποδήλατο και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το  Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Τους «τσάκωσαν» αφού είχαν κλέψει 50 κούτες τσιγάρα

Ο Δήμαρχος υπέγραψε τη χάρτα ισότητας των φύλων

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2011 στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος υπέγραψε την χάρτα της ισότητας εκπροσωπώντας τον Δήμο μας, που ήταν ένας μεταξύ των 146 Δήμων που συνυπέγραψαν. Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες είναι: Δημόσια εκδήλωση πολιτικής βούλησης. Σύνολο αρχών για τη λειτουργία των Δήμων ως εργοδότη και ως παρόχου υπηρεσιών στους πολίτες, άνδρες και γυναίκες. Στόχος είναι η υποστήριξη των πολιτικών των Δήμων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και η ανάπτυξη πολιτικών που αποσκοπούν στην ισότητα των φύλων. Η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των μελών στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί κίνηση – αφετηρία με την οποία εκφράζεται η πολιτική μας βούληση σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών ανδρών και γυναικών.
READ MORE - Ο Δήμαρχος υπέγραψε τη χάρτα ισότητας των φύλων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο Στ. Δήμας Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης;

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πληροφορίες αυτή την ώρα (19: 58) αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, ο Κορίνθιος πολιτικός και πρ. Επίτροπος στην Ε.Ε. Σταύρος Δήμας, να αναλάβει Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Νεότερα μετά την επίσημη ανακοίνωση των μελών της νέας κυβέρνησης. 
READ MORE - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ο Στ. Δήμας Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης;

60 απολύσεις στη FULGOR - 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο προχώρησαν οι εργαζόμενοι  της FULGOR μετά από σχετική απόφαση του σωματείου τους για τις 60 απολύσεις που έχουν γίνει στην εταιρεία το τελευταίο διάστημα και παρά τις δεσμεύσεις που υπήρχαν από τη διοίκηση για το αντίθετο πριν από αρκετό καιρό. Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν, εκτός της επαναπρόσληψης των απολυμένων, να υπογραφεί και η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Νικολόπουλος, τόνισε ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει σήμερα, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους. Συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Υπήρξαν συνεχιζόμενες απολύσεις από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση, ενώ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις, δεν θα θιγούν οι μισθοί, κ.τ.λ. Από τους 285 εργαζόμενους έχουν μείνει πλέον 227. Η εταιρεία δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της και ο κόσμος έχει θορυβηθεί και είμαστε ανάστατοι. Ζητάμε την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων. Υπήρχαν ατυχήματα στην εργασία μας το τελευταίο διάστημα λόγω φόρτου εργασίας και κούρασης, αφού οι υπάρχοντες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο και με άγχος για να μπορέσει να βγει η δουλειά».

΄Δεν θα σταματήσουμε αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα΄

«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσουμε σήμερα. Δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και παραπέρα. Η αξιοπρέπεια στην εργασία είναι το σημείο αναφοράς για κάθε εργαζόμενο. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι εδώ υπάρχει ένα σωματείο που τόσα χρόνια έχει διεκδικήσει και έχει κάποια κεκτημένα κι αυτό πρέπει να το καταλάβει και να το σεβαστεί η διοίκηση».

READ MORE - 60 απολύσεις στη FULGOR - 48ωρη απεργία από τους εργαζόμενους

Απερρίφθη ο ιδιώτης για τα σκουπίδια Βέλου –Βόχας λόγω μεγάλου κόστους

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τα σκουπίδια και την αποκομιδή τους στο Δήμο Βέλου – Βόχας. Οριστική λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί και ο Δήμος δια μέσου Δημάρχου και Αντιδημάρχου καθαριότητας, προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να μην υπάρχει αυτό το χάλι που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα και δεν το επιθυμούν, ούτε οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά ούτε και η Δημοτική αρχή. Χθες αναμενόταν να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Δήμος κατά του ΧΥΤΑ Κιάτου που πήρε απόφαση να μη δεχτεί πλέον σκουπίδια από τον γειτονικό Δήμο. Η υπόθεση πήρε αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα όπου και θα έχουμε τα νεότερα. Να σημειώσουμε ότι έγινε μια προσπάθεια από τη Δημοτική αρχή για προσωρινή λύση μέσω ιδιώτη για τα σκουπίδια, η οποία όμως αποδείχτηκε ασύμφορη, αφού το κόστος για τη μεταφορά τους στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο για το Δήμο. Προς το παρόν και για τις επόμενες δύο μέρες, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Κιάτου αναμένοντας όλοι την απόφαση της Δευτέρας…
READ MORE - Απερρίφθη ο ιδιώτης για τα σκουπίδια Βέλου –Βόχας λόγω μεγάλου κόστους

Ο Τατούλης επέστησε προσοχή στον καθαρισμό των φρεατίων

Καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνίας χαρακτήρισε το επίπεδο της πολιτικής προστασίας ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της χειμερινής περιόδου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου, αλλά και τη μεταφορά της κεκτημένης εμπειρίας.  Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. O Περιφερειάρχης ζήτησε τη βελτίωση ακόμη περισσότερο του επιπέδου συντονισμού, των τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικών υποδομών, την άμεση ενημέρωση από τις υπηρεσίες προς την κεντρική διεύθυνση, την ενέργεια μικρών δράσεων για άμεσα αποτελέσματα και την άμεση επαφή του κεντρικού συντονιστή με την αστυνομία και την πυροσβεστική. Στο επίπεδο του εξοπλισμού ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ στην αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε παράλειψη τη μη ύπαρξη αντίστοιχου κωδικού για την πυροσβεστική, για την οποία θα γίνει πρόβλεψη κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ. Για το ζήτημα των σεισμών ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ενίσχυση των υποδομών στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται εντονότερα το φαινόμενο, σε συνεργασία μάλιστα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μεταφορά σχετικής δομής στην Περιφέρεια.   Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να έρθουν σε συνεννοήσεις με τους Δημάρχους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού, ενώ επέστησε την προσοχή στον καθαρισμό των φρεατίων απορροής υδάτων. Για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων ζήτησε ο κ. Τατούλης τη διατήρηση των οδικών αξόνων ορεινών και μη ανοιχτών και προσβάσιμων, «για να δείξουμε στους τουρίστες πόσο όμορφο είναι το χιόνι και πόσο όμορφα είναι τα τοπία μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.  Ζήτησε επίσης από την αστυνομία την αυστηρή εφαρμογή των αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και να ενημερώσει τους παραβάτες για τις προβλεπόμενες κυρώσεις.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υπηρεσιών για την πολιτική προστασία, ενώ, σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο κ. Τατούλης, η αστυνομία και η πυροσβεστική θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα σχέδιο άσκησης πολιτικής προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χιονοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις.  Ο κ. Τατούλης έδωσε εντολή στους Αντιπεριφερειάρχες να συνεργαστούν με τους Δήμους για ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό στο επίπεδο του κόστους για την ενσωμάτωση της οδηγίας για συμμετοχή των ιδιωτών στους πίνακες αντιμετώπισης των φαινομένων.
READ MORE - Ο Τατούλης επέστησε προσοχή στον καθαρισμό των φρεατίων

Στην Κόρινθο ήρθε σήμερα μέλος της ΠΟΕ –ΟΤΑ

Στην Κόρινθο βρέθηκε το πρωί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Δ. Τράκας για να ενημερώσει τους εργαζόμενους του Δήμου για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις κινητοποιήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα. Ο κ. Τράκας αναφέρθηκε εκτενώς στις ελλείψεις προσωπικού κυρίως στον τομέα της καθαριότητας που έχει ως σκοπό, όπως δήλωσε, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψουν οι εργαζόμενοι.  Συγκεκριμένα ο κ. Τράκας ανέφερε: «Ήρθαμε στην Κόρινθο για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαμε προ ημερών, να τους πούμε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, ότι πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και ότι η Ομοσπονδία που συνεδρίασε την Τετάρτη, έχει αποφασίσει να «οργώσει» όλη την Ελλάδα για ενημέρωση των εργαζομένων. Πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση μαζί με την Τ.Α. Είναι πρόβλημα το 1/10 στους Δήμους και στην καθαριότητα και έχουν σκοπό να την ιδιωτικοποιήσουν. Όπου υπάρξει τέτοιο φαινόμενο, να ξέρουν ότι θα υπάρξει παράλληλα και μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους εργαζόμενους».
READ MORE - Στην Κόρινθο ήρθε σήμερα μέλος της ΠΟΕ –ΟΤΑ

Κ. Κόλλιας: Το Νοσοκομείο Κορίνθου χρειάζεται άμεσα προσωπικό

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί»,

τόνισε ο βουλευτής Κορινθίας

Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στη Βουλή, με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου απειλείται άμεσα με λουκέτο, ενώ και άλλα τμήματα υπολειτουργούν. Σχετικά με την παρέμβασή του, ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Διάβασα ένα πολύ ανησυχητικό δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και, ιδιαίτερα, στην παιδιατρική κλινική. Το έγγραφο των τεσσάρων ειδικευομένων ιατρών στο παιδιατρικό τμήμα, με το οποίο επί λέξει εκπέμπουν «σήμα κινδύνου», με υποχρέωσε να καταθέσω σχετική αναφορά στη Βουλή, προκειμένου να τεθεί το πρόβλημα απ’ ευθείας υπόψη του αρμοδίου Υπουργού κ. Λοβέρδου.  Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με υποχρεώνει να αναλάβω πρωτοβουλία, ώστε να ενημερώσω και να ζητήσω την παρέμβαση του Υπουργείου. Εδώ και ένα χρόνο έχω αναδείξει τις ελλείψεις σε νοσοκομειακό υλικό, εξοπλισμό, όπως βεβαίως και σε ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές. Προ ολίγων ημερών διάβαζα άλλο άρθρο, όπου εκφράζονταν φόβοι για τρία ακόμα ιατρικά τμήματα.  Γονείς και παιδάκια από τους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου. Τους ασθενείς καλούνται να εξυπηρετήσουν δύο παιδίατροι και πέντε ειδικευόμενοι, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν νομίμως τις εφημερίες. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου κατορθώνει να λειτουργεί χάρη στον επαγγελματισμό, την ευαισθησία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. Είναι όμως αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ειδικευόμενοι δεν δύνανται να παράσχουν αυτές τις υπηρεσίες, όχι μόνο διότι δεν το επιτρέπει ο νόμος, αλλά και διότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία – πράγμα το οποίο άλλωστε επισημαίνουν και οι ειδικευόμενες ιατροί στο έγγραφό τους. Ελπίζω ο Υπουργός Υγείας να ενεργήσει πριν ο εισαγγελέας κλείσει την Παιδιατρική Κλινική. Διότι αυτός είναι τώρα ο κίνδυνος: από τη στιγμή που, όσο δεν υπάρχει παιδίατρος, οι εφημερίες θα γίνονται κατά τρόπο μη σύννομο, ο εισαγγελέας θα είναι υποχρεωμένος να παρέμβει. Και φυσικά ο σκοπός δεν είναι να δείξει η δικαιοσύνη ανοχή στην ανομία. Ο σκοπός είναι να στελεχωθεί κατάλληλα το παιδιατρικό τμήμα, όπως και κάθε άλλο τμήμα, ώστε αυτό το νοσοκομείο που εξυπηρετεί 150.000 ανθρώπους να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Αυτό είναι θέμα που οφείλει να λύσει το Υπουργείο και σε αυτό δεσμεύομαι να επιμείνω μέχρι να δοθεί μία ικανοποιητική απάντηση».

READ MORE - Κ. Κόλλιας: Το Νοσοκομείο Κορίνθου χρειάζεται άμεσα προσωπικό

Παρουσίασε τον συνδυασμό του για το Επιμελητήριο ο Βλ. Μπισμπίκης

Την παρουσίαση του συνδυασμού του ”ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα στο Επιμελητήριο Κορίνθου ο γνωστός Κορίνθιος επιχειρηματίας Βλάσσης Μπισμπίκης. Πάρα πολλά άτομα από τους υποψηφίους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση αυτή και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στις εκλογές θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γιατί ο εμπορικός κόσμος έχει τεράστια προβλήματα που ζητούν εναγωνίως λύσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι θα αναδειχθούμε νικητές στην εκλογική αναμέτρηση του επιμελητηρίου Κορινθίας και ως επικεφαλής ενός ενωτικού, ανεξάρτητου, προοδευτικού συνδυασμού , θα παλέψουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του Νομού μας και να συμβάλλουμε στην ευτυχία των πολιτών «. Ο Βλάσσης Μπισμπίκης μίλησε για συμμετοχή στο συνδυασμό του νέων άφθαρτων και με κύρος προσώπων  που εξασφαλίζουν την ενότητα και την συναίνεση.

Τα ονόματα του συνδυασμού ΄Κορινθιακή Ανάπτυξη΄

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ .(ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

1

ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2

ΜΕΞΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ

3

ΜΑΡΡΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

4

ΤΣΕΣΜΕΝΤΖΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

5

ΜΠΟΖΙΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

6

ΛΑΜΠΡΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ

7

ΝΟΥΛΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

8

ΤΣΩΤΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

9

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

10

ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

11

ΣΙΑΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

12

ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

1

ΦΑΡΜΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

1

ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ

2

ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3

ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4

ΚΩΛΛΕΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

6

ΣΚΟΥΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

7

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

8

ΜΑΡΙΝΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

9

ΔΟΣΧΟΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

10

ΛΙΒΑΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

11

ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ

12

ΣΙΔΕΡΗΣ

ΦΩΤΙΟΣ

13

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

14

ΦΙΑΜΕΓΚΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

1

ΕΓΓΛΕΖΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

2

ΒΡΙΓΚΑΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ

3

ΓΕΝΟΥΖΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

4

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ

5

ΖΩΓΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

7

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8

ΚΑΜΠΙΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9

ΚΟΥΡΑΤΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

10

ΛΟΗΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ

11

ΜΑΡΙΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

12

ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

13

ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

READ MORE - Παρουσίασε τον συνδυασμό του για το Επιμελητήριο ο Βλ. Μπισμπίκης