Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι καθηγητές

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μιλάμε για ένα πολυνομοσχέδιο εξαθλίωσης και ντροπής για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας κ. Η. Λέκκας

Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι καθηγητές δια μέσου του προέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας κ. Η. Λέκκα, ο οποίος χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, «πολυνομοσχέδιο ντροπής και εξαθλίωσης για τους εκπαιδευτικούς». Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν μπροστά τους ακόμα μεγάλους αγώνες, διότι οι συνθήκες επιβάλλουν κάτι τέτοιο, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και τους μαθητές τους. Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας ανέφερε:«Μιλάμε για ένα πολυνομοσχέδιο εξαθλίωσης και ντροπής για τους εκπαιδευτικούς με μισθούς πείνας και στον αέρα να πλανάται η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις. Μέσα απ΄ αυτές τις συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών δεν τελειώνουν εδώ, θα υπάρξουν μεγάλοι αγώνες ακόμα. Η τελευταία παλλαϊκή συγκέντρωση ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ αποτελεί παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες οι οποίοι θα συνεχιστούν, αγώνες που επιβάλλουν να μην διακοπεί η διεκδίκηση ούτως ώστε να ανατραπεί το ζοφερό τοπίο που έχει δημιουργηθεί γιατί, εκείνο που νιώθουμε πολύ έντονα είναι η ευθύνη, όχι μόνο απέναντι σε μας αλλά στους μαθητές και τους γονείς».
READ MORE - Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι καθηγητές

Συνεχίζουν τις αποχές οι δικηγόροι της Κορίνθου

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Κορίνθου μετά την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και επικύρωσε και ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου. Οι δικηγόροι απείχαν ήδη χθες και προχθές (Τετάρτη και Πέμπτη), και θα απέχουν επίσης των καθηκόντων τους την ερχόμενη εβδομάδα, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου Π. Νικολόπουλος, «ο δικηγορικός σύλλογος συνεχίζει τις αποχές μετά από απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που επικυρώθηκε και από τον Δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Οι δικηγόροι αντιδρούμε στη μεταφορά της δικαστικής ύλης που σκέφτεται το υπουργείο να μεταφέρει στους συμβολαιογράφους χωρίς να έχουν δικαστική κρίση για τέτοια αρμοδιότητα».
READ MORE - Συνεχίζουν τις αποχές οι δικηγόροι της Κορίνθου

«Πράσινο φως» Μπεγλίτη στον Τατούλη για το αεροδρόμιο Τρίπολης

Ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής  Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ανταποκριθεί με τον πιο θετικό τρόπο στο αίτημα του  για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης από αποκλειστικά στρατιωτικής χρήσης σε παράλληλης εξυπηρέτησης εμπορικών πτήσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης απέστειλε επιστολή στον κ. Τατούλη με την οποία τον ενημερώνει ότι η αρμοδιότητα για την ίδρυση και λειτουργία αερολιμένων εξυπηρέτησης πολιτικών αεροσκαφών ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ως εκ τούτου, το αίτημα της Περιφέρειας για το αεροδρόμιο της Τρίπολης πρέπει να σταλεί στην ΥΠΑ και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες προς την Πολιτική Αεροπορία. 
READ MORE - «Πράσινο φως» Μπεγλίτη στον Τατούλη για το αεροδρόμιο Τρίπολης

Ομιλία του καθηγητή Αρχαιολογίας Στ. Μίλλερ στην Κόρινθο

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ σας προσκαλεί  στην ομιλία τού Ομότιμου Καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας τού Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϋ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΙΛΛΕΡ (StephenMiller) με θέμα:  «ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ  ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ  ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΑΙ  Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ  ΝΕΜΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, οδός Ερμού 2, Κόρινθος.  Πρόγραμμα: 
 Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού  Συλλόγου Κορίνθου κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος. Τον συγγραφέα και  το έργο του θα παρουσιάσουν η κ. Μαρία Πλουμίδου, πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Ελλάδα, συγγραφέας και  η κ. Ελένη Κεκροπούλου, εκδότρια του βιβλίου - συγγραφέας. Τους  ομιλητές θα παρουσιάσει  και θα συντονίσει τη συζήτηση ο κ. Άγγελος Καραφωτιάς, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού  Συλλόγου Κορίνθου.  
READ MORE - Ομιλία του καθηγητή Αρχαιολογίας Στ. Μίλλερ στην Κόρινθο

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Κόρινθο

Παρέδωσε στο Δήμο την προτομή του διανοούμενου επαναστάτη Φραντσίσκο Ντε Μιράντα

Τον πρέσβη της Βενεζεούλας υποδέχτηκε στις 11:00 το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Α. Πνευματικός. Ο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο παρέδωσε στο Δήμο την προτομή του διανοούμενου επαναστάτη Φραντσίσκο Ντε Μιράντα η οποία θα τοποθετηθεί μελλοντικά σε επιλεγμένο σημείο του Δήμου.  Ο Σεμπάστιαν Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, του οποίου η συμβολή στην ίδρυση  του ανεξάρτητου κράτους της Βενεζουέλας ήταν καθοριστική, αποτέλεσε εξέχουσα φυσιογνωμία του Λατινοαμερικάνικου απελεθυρωτικού κινήματος, «πρόδρομος»  του Σιμόν Μπολιβάρ και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των ιδεών του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης  στον Ισπανόφωνο κόσμο. Η ιστορική πόλη της Κορίνθου «φιλοξένησε» κατά το παρελθόν  τον Αρχιστράτηγο Σεμπάστιαν Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, όπως και ο ίδιος υπογραμμίζει στο ημερολόγιό του και είναι σίγουρο ότι εάν ζούσε τις ημέρες που ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση θα είχε ενεργό συμμετοχή. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό και μετέφεραν τα αμοιβαία αισθήματα που επικρατούν μεταξύ των δύο λαών…
READ MORE - Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Κόρινθο

Καθηγητές στην Κορινθία σκέφτονται να συνοδεύσουν τους μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια

Να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια κατά τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κάλεσε τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Παράλληλα αποφασίστηκε να συνταχθεί «κείμενο που θα επικαιροποιεί το περήφανο "όχι" του ελληνικού λαού και τη μεγαλειώδη αντίσταση στη σημερινή συγκυρία» προκειμένου να διαβαστεί στις σχολικές εορτές. Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τον κ. Α. Χαρμπίλα δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση των Διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων των καθηγητών, αλλά αυτό δεν δεσμεύει  κάποιους καθηγητές ή ομάδες καθηγητών να πράξουν σύμφωνα με τη γενική κατεύθυνση που έδωσε η ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρμπίλας ανέφερε: «Υπάρχει μόνο η γενική κατεύθυνση της ΟΛΜΕ, να φορούν μαύρα περιβραχιόνια οι καθηγητές –συνοδοί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ως διοικητικά συμβούλια σε τοπικό επίπεδο δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση. Αν μεμονωμένα κάποιοι συνάδελφοι αποφασίσουν να τηρήσουν την κατεύθυνση της ΟΛΜΕ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα». Πάντως χθες, ο πρόεδρος των δασκάλων Θ. Μαρδίκης εμφανίστηκε αντίθετος με τέτοιου είδους αντιδράσεις εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων ακραίων αντιδράσεων πολιτών σαν αυτές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες…
READ MORE - Καθηγητές στην Κορινθία σκέφτονται να συνοδεύσουν τους μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια

Εγκρίθηκε από το Π.Σ. το Τεχνικό Πρόγραμμα ιδίων πόρων της Π.Ε. Κορινθίας

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου και το Τεχνικό Πρόγραμμα των Ίδιων πόρων, αποτέλεσαν το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Ο Αντιπεριφερειάρχης του νομού, κ. Γ. Δέδες, στην εισήγησή του, τόνισε πως στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, έχει δρομολογηθεί από την αρχή του έτους μία πορεία περικοπής των μη παραγωγικών δαπανών και παράλληλα, έχουν περισταλεί οι σπατάλες των προηγούμενων ετών. Αποτέλεσμα αυτής της σκληρής προσπάθειας, με τη συμβολή όλων των Διοικητικών υπηρεσιών, είναι η εξοικονόμηση περίπου επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (750.000 €), τα οποία όπως ανέφερε ο κ. Δέδες, μεταφέρονται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας, στο Τεχνικό Πρόγραμμα με σκοπό τη χρηματοδότηση τεχνικών έργων και μελετών.  Έτσι, το συμπληρωματικό Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προϋπολογισμού 2.250.000 € και φετινές διαθέσιμες πιστώσεις 1.100.000 €, προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και συναφών εξόδων. Η εισήγηση του κ. Δέδε, υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και εγκρίθηκε η κατανομή των σχετικών πιστώσεων στις κατηγορίες των γεωργικών, εγγειοβελτιωτικών και συγκοινωνιακών έργων, στη συντήρηση της εθνικής και επαρχιακής οδοποιίας, αλλά και σε νέες μελέτες και νέα έργα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, υλοποιείται η δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη για τη μελέτη της Επαρχιακής Οδού Κιάτο – παραλίμνιος δρόμος Φράγματος Ασωπού – Νεμέα, συνολικού προϋπολογισμού εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000 €), με φετινή διαθέσιμη πίστωση για την άμεση δημοπράτηση της μελέτης εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 €). Αντικείμενο της μελέτης είναι η δημιουργία της οδικής σύνδεσης Νεμέας – Κιάτου, μέσω της περιοχής που κατακλύζεται από τη λίμνη που δημιουργείται από το Φράγμα του Ασωπού, οδική σύνδεση στρατηγικής σημασίας και πολλαπλής χρησιμότητας για το Νομό. Ο συγκεκριμένος δρόμος θα αποτελέσει βασικό άξονα εμπορικών διαδρομών και τουριστικής κίνησης, ενώ ταυτόχρονα θα συνδέσει την παραλιακή περιοχή των βόρειων ακτών του νομού με τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του κεντρικού και νότιου άκρου της Κορινθίας.
READ MORE - Εγκρίθηκε από το Π.Σ. το Τεχνικό Πρόγραμμα ιδίων πόρων της Π.Ε. Κορινθίας

Εκδήλωση από σχολεία της Κορίνθου για την 28η Οκτωβρίου

Σχολεία της Κορίνθου συγκεντρώθηκαν χθες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να πραγματοποιήσουν εκδήλωση εν όψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Καθηγητές και μαθητές μίλησαν για το νόημα της σημερινής μέρας και την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στον ξένο κατακτητή και το μεγάλο ΟΧΙ στην υποδούλωση του έθνους πριν από 71 χρόνια. Ήταν μια σημαδιακή μέρα όπως και η σημερινή, αφού οι προκλήσεις σήμερα είναι εξίσου μεγάλες θα έλεγε κανείς, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και κοινωνικής και πολιτικής, αφού η κατάρρευση της οικονομίας έχει συμπαρασύρει αρκετούς τομείς. Μικροί και μεγάλοι «πρωταγωνίστησαν» χθες με την εκδήλωση αυτή, στο να θυμηθούμε όλοι τον ηρωισμό των Ελλήνων της εποχής εκείνης που έδωσαν το παράδειγμα στους σημερινούς Έλληνες για αντίσταση και πατριωτισμό για τη σωτηρία της χώρας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούν να δεχτούν κάθε μορφής υποταγή…
READ MORE - Εκδήλωση από σχολεία της Κορίνθου για την 28η Οκτωβρίου

Είδε τον κλέφτη μέσα στο σπίτι της

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η άτυχη γυναίκα στις 10:15 το πρωί άκουσε την πόρτα να ανοίγει και αντί για συγγενικό της πρόσωπο είδε…έναν θρασύτατο κλέφτη κι έπαθε σοκ…

Τον…κλέφτη με τα μάτια της αντίκρισε σήμερα στις 10:15 το πρωί μια γυναίκα στην περιοχή των Ισθμίων. Ο θρασύτατος δράστης άνοιξε την πόρτα και μπήκε σαν…κύριος στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, ενώ η ίδια κλείστηκε σε ένα δωμάτιο και άφησε τον δράστη να αφαιρέσει ανενόχλητος την τσάντα της, το κινητό της αλλά και διάφορα χρυσαφικά. Η ίδια φανερά τρομοκρατημένη απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, ενώ όπως είπε, 30 χρόνια που μένει στο σπίτι αυτό, δεν τις έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο…

Κρύφτηκε στο δωμάτιο και ο κλέφτης «αλώνισε»…
Η ίδια ήταν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, όταν ξαφνικά άκουσε την πόρτα που ήταν μισάνοιχτη, αφού η ίδια έκανε δουλειές, να ανοίγει και κάποιος να μπαίνει μέσα. Το μόνο που σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ήταν, ότι πρόκειται για τον γιο της τον οποίο και φώναξε με το όνομά του. Απάντηση όμως δεν πήρε και πηγαίνοντας προς την είσοδο του σπιτιού είδε έκπληκτη έναν άγνωστο άνδρα να στέκεται χωρίς καμία επιφύλαξη και να την κοιτά. Σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη έτρεξε και πρόλαβε να κλειδωθεί  σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, ενώ ο δράστης ανενόχλητος και χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα, άρχισε να ψάχνει χώρους του σπιτιού. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και κάποιος υπάλληλος καθαριότητας που βρισκόταν κοντά την άκουσε και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο δράστης μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να αποσπάσει την τσάντα της, το κινητό της τηλέφωνο αλλά και χρυσαφικά που ήταν καλά κρυμμένα μέσα στο χώρο και έφυγε ανενόχλητος. Η γυναίκα, παρά το σοκ, πήγε λίγη ώρα αργότερα στα γραφεία της Ασφάλειας Κορίνθου και κατέθεσε για το συμβάν, ενώ είδε και φωτογραφίες σεσημασμένων μήπως και αναγνωρίσει σε κάποια απ΄ αυτές το πρόσωπο που την έκανε χθες να τρομοκρατηθεί τόσο πολύ. Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Κορίνθου…

READ MORE - Είδε τον κλέφτη μέσα στο σπίτι της

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ λένε οι πολίτες

Απογοήτευση αλλά και οργή για τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει μισθωτούς και συνταξιούχους ένα βήμα πριν την απόλυτη φτώχεια όπως χαρακτηριστικά λένε, βρίσκονται οι απλοί άνθρωποι του μόχθου

Απογοήτευση αλλά και οργή για τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει μισθωτούς και συνταξιούχους ένα βήμα πριν την απόλυτη φτώχεια όπως χαρακτηριστικά λένε, βρίσκονται οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και των μικρών αποδοχών που τόσα χρόνια δεν έχουν φταίξει σε τίποτα και σήμερα καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» διαχρονικών λαθών, παραλείψεων και λάθος πολιτικών. Οι ίδιοι εμφανίζονται θυμωμένοι, αφού παρά την ηλικία τους και όσα έχουν υπομείνει μέχρι σήμερα, τα νέα μέτρα έρχονται να «ξεχειλίσουν το ποτήρι» της οργής…
READ MORE - ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ λένε οι πολίτες

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κορίνθου αντιδρώντας στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τα οποία πλήττονται τα εργασιακά τους δικαιώματα. Η γραμματέας του Σωματείου κ. Μαρία Κούκου δήλωσε ότι είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης απέναντι σε όσα αποφασίζουν για τους Έλληνες και τους εργαζόμενους άλλοι χωρίς αυτούς. Έθεσε ακόμη και έναν προβληματισμό που αφορούσε την στάση των Κορινθίων απέναντι στα προβλήματα που παρότι τους αφορούν στέκονται  αμέτοχοι στον καναπέ. «Ο κατήφορος δεν σταματάει και είναι χρέος μας να αντισταθούμε γιατί δεν θα τελειώσει εδώ όλο αυτό» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά. Υπάρχουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που ζουν με μισθούς πείνας αυτή τη στιγμή, αφού μπορεί να πάρουν 15νθήμερο ακόμα και 200 ευρώ μόλις, αλλά ακόμα κι αυτό φαίνεται αβέβαιο αν θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με τις εξελίξεις που υπάρχουν καθημερινά.
READ MORE - Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Σοβαρό πρόβλημα με το δάκο της ελιάς

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει για τους ελαιοπαραγωγούς της Κορινθίας με το δάκο, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κ. Παπαβασιλείου. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα έχει προκύψει φέτος, είτε λόγω άκαιρης, είτε λόγω ελλιπούς αντιμετώπισής του. Το πρόβλημα υφίσταται σε Κρυονέρι, Ελληνοχώρι, Στιμάγκα, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού με αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα καρπού να πέφτει στο έδαφος. Εκπρόσωποι των αγροτών μάλιστα είχαν συνάντηση πριν λίγες μέρες με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Γεωργίας για να συζητήσουν εκτενέστερα το πρόβλημα που τους απασχολεί έντονα. «Πρέπει επιτέλους να κοιταζόμαστε στα μάτια. Και αφού δίνουν πια οι αγρότες και μάλιστα προκαταβολικά εισφορές στον ΕΛΓΑ, όταν δικαιούνται να παίρνουν και τις ανάλογες αποζημιώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαβασιλείου.
READ MORE - Σοβαρό πρόβλημα με το δάκο της ελιάς

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το οδικό έργο «Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο. από κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Δερβενάκια-Μυκήνες στους Νομούς Αργολίδος & Κορινθίας». Το έργο περιλαμβάνει ñτην κατασκευή νέας οδού μήκους 7 χλμ. ñτην κατασκευή παράλληλων τοπικών οδών για την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου
ñτην κατασκευή κάτω διάβασης για την αποκατάσταση και προσαρμογή του τοπικού οδικού δικτύου ñτην τροποποίηση του υπάρχοντος ισόπεδου κόμβου της Παλαιάς Εθνικής Οδού με τη Νέα Επαρχιακή Οδό Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων ñτην κατασκευή ισόπεδου κόμβου στο βόρειο άκρο του έργου που αποκαθιστά τη σύνδεση της Παλαιάς Εθνικής Οδού με τη Νέα Επαρχιακή Οδό ñ τη βελτίωση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Μυκηνών της Νέας Επαρχιακής Οδού Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων. Το έργο ολοκληρώνει τη Νέα Επαρχιακή Οδό Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων. Η λειτουργική σημασία της συνολικής οδού είναι μεγάλη, καθώς διασφαλίζει την πρόσβαση στους κυριότερους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αργολίδας και εν συνεχεία στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους.
READ MORE - Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Παρέμβαση Μπεγλίτη για τη μείωση της τιμής ζώνης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων στους Αγίους Θεοδώρους

Σε συνέχεια συνάντησης του με την Ομοσπονδία των Οικιστικών Συλλόγων Αγίων Θεοδώρων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης απέστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με συγκεκριμένες προτάσεις, ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των οικιστικών συλλόγων για τη μείωση της τιμής ζώνης όσον αφορά στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων οικημάτων με βάση το νόμο 4014/2011. Ο κ. Μπεγλίτης πραγματοποίησε συνάντηση για το  ζήτημα αυτό με αντιπροσωπεία κατοίκων και τοπικών φορέων στο γραφείο του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη Δευτέρα 24/10. Στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, όπως και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, οι τιμές ζώνης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων σύμφωνα με το νόμο 4014/2011 δεν έχουν υπολογιστεί με βάση την αντικειμενική τους αξία, με αποτέλεσμα τούτο να δημιουργεί ανυπέρβλητο πρόβλημα σε πολλούς πολίτες, οι οποίοι καλούνται έτσι να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την τακτοποίηση των οικημάτων τους. Για το λόγο αυτό, ο κ. Μπεγλίτης προχώρησε άμεσα στην αποστολή σχετικής επιστολής προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Σ’ αυτήν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας εκθέτει πλήρως τα πραγματικά περιστατικά, υποστηρίζοντας το αίτημα των κατοίκων και τοπικών φορέων των Αγίων Θεοδώρων και προτείνει την αναθεώρηση της νομοθεσίας στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης εφαρμογής του εν λόγω κομβικής σημασίας νόμου.
READ MORE - Παρέμβαση Μπεγλίτη για τη μείωση της τιμής ζώνης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων στους Αγίους Θεοδώρους

Θα κάνουν πορεία μετά την παρέλαση

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας σε έκτακτη συνεδρίαση χθες, αποφάσισε να καλέσει τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας, αλλά και όλους τους γονείς, Σε Ειρηνική Πορεία Διαμαρτυρίας την 28η Οκτωβρίου, πίσω από την παρέλαση των παιδιών μας κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ, στο Κιάτο, διεκδικώντας το σταμάτημα της υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Το χρωστάμε πρώτα απ’ όλα στα ίδια μας τα παιδιά, αλλά και στους εαυτούς μας. Αγαπητοί φίλοι είναι μία ευκαιρία να δείξουμε κι εμείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, την αντίθεσή μας στην συνεχόμενη κατρακύλα του Δημόσιου Σχολείου. Ελάτε όλοι!  Να τιμήσουμε αυτούς που είπαν το πρώτο «ΌΧΙ» και έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας, και να διαδηλώσουμε το δικό μας «ΟΧΙ» στην διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η διεκδίκηση είναι ανάγκη, δεν είναι ντροπή!
READ MORE - Θα κάνουν πορεία μετά την παρέλαση

Ξεκινά η Σχολή Γονέων Δ. Κορινθίας

Το να είσαι γονέας, στην εποχή μας, δεν είναι πια αυτοσχεδιασμός. Δεν μπορούμε πλέον να προφασιζόμαστε άγνοια ή να περιφρονούμε τις πρόσφατες κατακτήσεις των ανθρωπιστικών επιστημών - συγκεκριμένα στην ψυχολογία του παιδιού και στην κοινωνική ψυχολογία - όπως αγνοούμε τις ατομικές επιστήμες ή τις κατακτήσεις της αστροναυτικής. Η Σχολή Γονέων ξεκινά τις δραστηριότητές της με σειρά ομιλιών σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Το πρόγραμμα για τους επόμενους δύο μήνες έχει ως εξής :
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  :Παραβατικές συμπεριφορές παιδιών και όρια. Ομιλήτρια : Πέππα Αθανασία, Κοινωνική λειτουργός
7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Προβλήματα στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια στην εφηβεία. Ομιλήτρια : Κομιανού Γιολάντα, Ψυχολόγος
Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, στη δεύτερη ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Παραβατικές συμπεριφορές παιδιών και όρια». Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική.
READ MORE - Ξεκινά η Σχολή Γονέων Δ. Κορινθίας

Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στην Π.Ε. Κορινθίας

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τις δύο έγκριτες δημοσιογράφους του Ελληνορωσικού οίκου CONTACT, κκ. Μιρόνοβα Άννα και Νεμίροβιτς Όλγα, καθώς και εκπροσώπους του οίκου, που επισκέφτηκαν το νομό μας με σκοπό την πραγματοποίηση τουριστικού ρεπορτάζ για την προβολή της Κορινθίας στη δυναμικά αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως η Κορινθία αποτελεί πόλο έλξης ξένων τουριστών, χάρη στη γεωγραφική της θέση, την πολιτιστική της κληρονομιά και τα πολλά εναλλακτικά είδη τουρισμού που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί ο θρησκευτικός τουρισμός  βασισμένος στα μονοπάτια του Αποστόλου Παύλου, ο διατροφικός τουρισμός που συνδέεται κυρίως με τα τοπικά μας προϊόντα και ο επιστημονικός τουρισμός που επικεντρώνεται στα μοναδικά παγκοσμίως χαρακτηριστικά του Κορινθιακού Κόλπου και τα σεισμογενή ρήγματα της περιοχής μας. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως υπάρχει ένα έντονο ρεύμα κίνησης Ρώσων επισκεπτών προς την Κορινθία, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις τουριστικές υπηρεσίες, αλλά και για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που απασχολεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνδέεται με το Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης που ο Περιφερειάρχης, κ. Π. Τατούλης, έχει  εξαγγείλει και θέσει σε εφαρμογή. Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με μεγάλα έργα στην περιοχή μας και συνέδεσε την κατασκευή του φράγματος του Ασωπού με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Κορινθίας. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης, έδωσε ο κ. Δέδες στην πύλη της Πελοποννήσου, τη Διώρυγα της Κορίνθου και τη δυνατότητα να αποτελέσει κέντρο κίνησης τουριστών προς τα υπόλοιπα τουριστικά αξιοθέατα του νομού και της Περιφέρειας, αλλά και στην πρόθεση κατασκευής ενός πολυθεματικού πάρκου στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου που θα παρέχει τουριστικές, πολιτιστικές και εμπορικές υπηρεσίες. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, ο κ. Δέδες ευχαρίστησε τις δημοσιογράφους για την επίσκεψή τους και τους προσέφερε ορισμένα από τα τοπικά μας προϊόντα και αναμνηστικά λευκώματα για την προβολή του νομού.
READ MORE - Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στην Π.Ε. Κορινθίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΣ Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων

Τη Δευτέρα 31η Οκτωβρίου 2011 και ώρα 5:00 μ. μ. συνεδριάζει το ΔΣ Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου. Υποβολή αίτησης – φακέλου για τη λήψη Διαχειριστικής Επάρκειας του νέου διευρυμένου Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων από την Ειδική Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εφαρμογή από το νέο διευρυμένο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων των διαδικασιών του Εγχειριδίου Διαδικασιών Διαχειριστικής Επάρκειας για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών. Ανάθεση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων σε αρμόδια όργανα του νέου διευρυμένου Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών, σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Διαδικασιών Διαχειριστικής Επάρκειας.  Λήψη Απόφασης για καταβολή ή μη από τον Δήμο οφειλών προς το Ι.Κ.Α. της λυθείσας και υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου – Περαχώρας (Δ.Ε.Κ.Ε.Λ.Π.). Αναμόρφωση ή μη προϋπολογισμού. Λήψη ή μη Απόφασης για την αξιοποίηση της χρήσης του κολυμβητηρίου Λουτρακίου. Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Έγκριση – παραλαβή μελέτης “Ακτομηχανική μελέτη της παραλίας του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Θεοδώρων”.

READ MORE - Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΣ Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων

Συνελήφθη 27χρονος για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ, στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 27 ετών, για παράβαση του νόμου Περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από έλεγχο σε όχημα ιδιοκτησίας του 27χρονου, βρήκαν στην κατοχή του ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε κάνναβη, ενώ στην οικία του κατείχε δύο συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης 26 γραμμαρίων και ακόμη ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Συνελήφθη 27χρονος για κατοχή ναρκωτικών

36χρονος Ιρακινός οπλοφορούσε στο Κιάτο

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου,  ένας  36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, για παράβαση του νόμου περί Όπλων. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρήκαν στην κατοχή του 36χρονου και κατέσχεσαν,  ένα πιστόλι διαμετρήματος 7.65 cal, με γεμιστήρα, η οποία περιείχε επτά φυσίγγια, καθώς και ένα φυσίγγιο στην θαλάμη αυτού. Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατοι σύμφωνα με πληροφορίες από το περιστατικό και ήταν ιδιαίτερα σημαντικό γι΄ αυτούς, το γεγονός, ότι η αστυνομία της περιοχής είχε τα κατάλληλα αντανακλαστικά και μετά από σχετική έρευνα βρήκε και κατέσχεσε το όπλο…
READ MORE - 36χρονος Ιρακινός οπλοφορούσε στο Κιάτο

Σύλληψη δύο Βούλγαρων για κλοπή στο Χιλιομόδι

Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, από Αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 53χρονος και μία 30χρονη, αμφότεροι αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, για Κλοπή. Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, προχθές το πρωί, στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, αφαίρεσαν μεταλλικές ράβδους από οικόπεδο ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, καθώς επίσης σωλήνες και ηλεκτρολογικό υλικό αγροτικών μηχανημάτων, από αγρόκτημα ιδιοκτησίας 57χρονης ημεδαπής, τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα, τα οποία θα αποδοθούν στους παθόντες, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.E αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το  Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Σύλληψη δύο Βούλγαρων για κλοπή στο Χιλιομόδι

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΑΤΗ με «μαϊμού» τιμολόγια αγροτών

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Με τα ίδια στοιχεία εμπόρων για εικονικά ή πλαστά τιμολόγια, υπάρχουν περιπτώσεις και στην Κορινθία, ανέφερε ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Τρίπολης Ν. Κολετζάκης

Έρευνες για εξάρθρωση κυκλώματος με πλαστά αγροτικά τιμολόγια έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες το ΣΔΟΕ. Λόγω της έρευνας έχει «παγώσει» η επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες με τιμολόγια από 3.000 ευρώ και πάνω, καθώς γίνεται έλεγχος σ’ όλες τις ΔΟΥ της Περιφέρειας, και ιδιαίτερα σε ύποπτα τιμολόγια. Ο επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ που έχει έδρα την Τρίπολη, Νίκος Κολετζάκης, σε δηλώσεις του μίλησε για «φάμπρικα», για κυκλώματα που πουλάνε τιμολόγια κι έχουν έδρα εκτός από την Ηλεία, την Αθήνα, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλία και τη Θήβα. Αυτοί έχουν ορισμένους επιτήδειους (από Κορυδαλλό, Μοσχάτο κ.λπ.) που βρίσκουν αγρότες πελάτες. Η «φάμπρικα» φέρνει καλά χρήματα, αφού σε τιμολόγια από 500.000 μέχρι 1 εκ. ευρώ η επιστροφή του ΦΠΑ (11%) είναι μεγάλο ποσό. Ο Ν. Κολετζάκης είπε πως είναι ανύπαρκτοι οι εκδότες -ή κάποιοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος- αλλά… συστηματικά πουλάνε τιμολόγια. Μετά το θόρυβο που ξέσπασε μάλιστα, παραγωγοί έχουν προσέλθει στις ΔΟΥ κι έχουν δώσει πίσω ποσά από την επιστροφή, τα οποία δε δικαιούνταν. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που εξέδωσαν ύποπτα τιμολόγια στη Μεσσηνία έχουν εκδώσει και στην Κορινθία. Για την ύποπτη υπόθεση στα Φιλιατρά ενημέρωσε ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τους εμπλεκόμενους δήλωση φορολογίας οικονομικού έτους 2011, Ε9 από το 2005 και μεταγενέστερα, ενιαία δήλωση καλλιέργειας – εκμετάλλευσης, αντίγραφα μισθωτήριων συμβολαίων για νοικιασμένα κτήματα και άλλα φορολογικά στοιχεία (αγορές σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων) που να δικαιολογούν την παραγόμενη ποσότητα, αυτή που αναγράφεται στο τιμολόγιο.

Ν. Κολετζάκης: Υπάρχουν περιπτώσεις και στην Κορινθία

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή του ΣΔΟΕ Τρίπολης κ. Ν. Κολετζάκη, ανέφερε: «Γίνεται έρευνα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου για κάποιους που χρησιμοποίησαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια. Αυτά για παράδειγμα, δείχνουν ότι αγοράστηκαν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων από εμπόρους, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλο ποσό από επιστροφή Φ.Π.Α. Με τα ίδια στοιχεία μεγαλεμπόρων, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και στην Κορινθία. Αυτή τη στιγμή και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, εξετάζονται περιπτώσεις, -σε πρώτη φάση- επιστροφής Φ.Π.Α. από 10.000 ευρώ και πάνω. Επί παραδείγματι, δεν μπορεί ένας αγρότης να κατέχει και να καλλιεργεί 2-3 στρέμματα και να φαίνεται ότι πούλησε σε έμπορο σταφύλι 400.000 ευρώ! Και προς Θεού, μην νομίσει κανείς, ότι κυνηγάμε αδιαλείπτως τους πάντες και τα πάντα. Αν δικαιούνται την επιστροφή, βεβαίως και θα την πάρουν, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όχι όμως, όσοι επιχείρησαν να πάρουν επιστροφή με τέτοιους τρόπους. Πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε επίσημα αποτελέσματα…».
READ MORE - ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΑΤΗ με «μαϊμού» τιμολόγια αγροτών

Πάγος έπληξε τα κηπευτικά στα ορεινά

Μεγάλη ζημιά υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών στα ημιορεινά και στα ορεινά του νομού μετά το χιόνι και τον πάγο που έπεσε την περασμένη Πέμπτη και που ήρθε αρκετά νωρίτερα από ότι θα έπρεπε. Οι περισσότεροι παραγωγοί τομάτας, αλλά και άλλων κηπευτικών που ήταν έτοιμοι να μαζέψουν το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς τους ώστε να την πουλήσουν και να δουν λίγο ζεστό χρήμα στην τσέπη τους, είδαν ξαφνικά τον κόπο τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγες ώρες. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κ. Παπαβασιλείου ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημιάς που ανέρχεται σχεδόν στο 100% της παραγωγής των αγροτών!

Κ. Παπαβασιλείου: Ο ΕΛΓΑ πρέπει να μάθει και να αποζημιώνει

Σε δηλώσεις για τη μεγάλη αυτή καταστροφή  ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε: «Η ζημιά από τον πάγο που έπεσε πρόσφατα στα ημιορεινά και τα ορεινά της Δ. Κορινθίας είναι πολύ μεγάλη. Έγινε ήδη αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ενώ εγώ προσωπικά είχα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Οργανισμού. Ενημερώσαμε τους αγρότες – παραγωγούς να καταθέσουν τις αιτήσεις ζημιάς για να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή της και να δοθούν το συντομότερο οι αποζημιώσεις. Υπάρχει καταστροφή 100%! Στις περιοχές Κλημέντι, Καίσαρι, Βελίνα, Κρυονέρι, Κεφαλάρι, Καλλιάνους και όλη σχεδόν την ορεινή Κορινθία. Ο ΕΛΓΑ, αφού εισπράττει, πρέπει να μάθει και να αποζημιώνει»…
READ MORE - Πάγος έπληξε τα κηπευτικά στα ορεινά

Κόβονται εκδρομές και γιορτές για να καλυφθούν οι ώρες των καταλήψεων

Σκληραίνει, προληπτικά, τη στάση του το υπουργείο Παιδείας απέναντι στους μαθητές που προχωρούν σε καταλήψεις. Η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών χωρίς να αποκλείσει την περικοπή εκδρομών και την οργάνωση μαθημάτων τα Σάββατα και τις αργίες. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Χριστόφα Κομαΐτη, ανέφερε ότι θα υπάρξει άμεση αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία που απαιτείται λόγω καταλήψεων. Σύμφωνα με τον κ. Κομαΐτη, αυτό θα γίνει με κατάργηση περιπάτων και εκδρομών, ενώ και τις ημέρες των εορτών, θα γίνεται 2 ώρες γιορτή και 5 ώρες μάθημα. Ο ίδιος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα ακόμα και Σάββατο, σε σχολεία όμως που υπάρχει μεγάλος αριθμός χαμένων ωρών λόγω μεγάλης διάρκειας των καταλήψεων που δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί με άλλο τρόπο αφού αυτό πρέπει να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου…
READ MORE - Κόβονται εκδρομές και γιορτές για να καλυφθούν οι ώρες των καταλήψεων

Τα όπλα της «γιάφκας» μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Συνέντευξη έδωσε σήμερα ο αστυνομικός Διευθυντής Χ. Μουρελάτος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στη 1:00 το μεσημέρι ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χ. Μουρελάτος. Ο κ. Μουρελάτος αναφέρθηκε στις δράσεις και στις εκτεταμένες συλλήψεις που είχε το τελευταίο διάστημα η αστυνομία στην Κορινθία, η οποία πράγματι θα λέγαμε έκανε «καλή δουλειά», εξιχνίασε αρκετές υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, αλλά και δύο υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. Και όλα αυτά, όπως τόνισε και ο αστυνομικός Διευθυντής «με το φιλότιμο των αστυνομικών».  Είναι αλήθεια ότι οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα είναι απογοητευμένοι λόγω των περικοπών στους μισθούς τους, αλλά και των ελλείψεων που τους αναγκάζουν να απασχολούνται αρκετές ώρες αμισθί. Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών και της Ασφάλειας Κορίνθου για τη «γιάφκα» που εντοπίστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και παρακολουθήσεις αρκετών ημερών. Τα όπλα μεταφέρθηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Μουρελάτος, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να διαπιστωθεί αν και σε πόσες περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων έχουν χρησιμοποιηθεί…
READ MORE - Τα όπλα της «γιάφκας» μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Υπό κατάληψη το 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Πρόκειται για το μοναδικό σχολείο στο νομό, σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που τελεί υπό κατάληψη

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου μετά τη σχετική απόφαση που έλαβαν οι μαθητές του σχολείου. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη πριν λίγες μέρες η οποία έληξε πρόσφατα. Αλλά χθες, οι μαθητές πήγαν στο σχολείο και απέκλεισαν την είσοδο στους καθηγητές, προχωρώντας σε μία εκ νέου κατάληψη του σχολείου τους. Πρόκειται, σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας, για το μοναδικό σχολείο του νομού που τελεί υπό κατάληψη αυτή τη στιγμή, αφού όλα τα υπόλοιπα σχολεία έχουν σταματήσει τις καταλήψεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δευτεροβάθμια δεν έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών για τη νέα κατάληψη του σχολείου, τη στιγμή που, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού τα βιβλία έχουν παραδοθεί στο σχολείο στο σύνολό τους, ενώ υπάρχει πληρότητα και σε καθηγητές…
READ MORE - Υπό κατάληψη το 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Συνελήφθη 34χρονος για κλοπή στο Λουτράκι

Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ στο Λουτράκι από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου Κορινθίας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για Κλοπή. Ειδικότερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας, άγνωστος δράστης, αφού μπήκε σε σπίτι, ιδιοκτησίας 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ιταλίας, αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή και κοσμήματα, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή. Μετά από Αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 34χρονος, ο οποίος  συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

READ MORE - Συνελήφθη 34χρονος για κλοπή στο Λουτράκι

Ν. Πετρόπουλος: Έχει καθυστερήσει το πρόγραμμα για τους ανέργους

«Οι άνεργοι της Κορινθίας βρίσκονται σε απόγνωση αφού το ποσοστό τους αυξάνεται καθημερινά κι αυτό συμβαίνει γιατί στην Κορινθία δεν έχει γίνει καμία κίνηση ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Το μόνο που υπάρχει είναι απολύσεις και σχεδόν καθόλου προσλήψεις», τόνισε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας κ. Ν. Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «καθυστέρησε πάρα πολύ το πρόγραμμα που αφορά την Κοινωφελή εργασία που είχε εξαγγείλει η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι έχει καθυστερήσει για ακόμα μια φορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ίσως ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Η ανεργία αγγίζει το 20%, ενώ σε ορισμένες ηλικίες ακόμα κα το 40%. Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέφερε ότι «είναι αναγκαιότητα πλέον να υπάρξουν κοινές στρατηγικές θέσεις και κινήσει από όλους τους φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δοθεί λύση στο θέμα της ανεργίας, γιατί ο κόσμος και η νεολαία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο». Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «είναι ανάγκη τα κόμματα να ομονοήσουν και να συνεννοηθούν γιατί οι στιγμές και οι συγκυρίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες».
READ MORE - Ν. Πετρόπουλος: Έχει καθυστερήσει το πρόγραμμα για τους ανέργους

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα και όσο αφορά την περιοχή μας ,την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις: Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου) ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
READ MORE - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ελάχιστες οι ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές στην Κορινθία

Ελάχιστες είναι οι ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές στα σχολεία του νομού, σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας. Τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στην αρχή κιόλας του νέου σχολικού έτους όσον αφορά στη διάθεση των σχολικών βιβλίων έχουν ήδη αντιμετωπιστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ενώ απομένουν ελάχιστα βιβλία που αναμένεται να παραδοθούν κι αυτά τις επόμενες μέρες. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα των ελλείψεων που υπήρχαν σε καθηγητές σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, αφού οι ελλείψεις ελαχιστοποιήθηκαν και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλούν αναπληρωτές καθηγητές στα συγκεκριμένα σχολεία. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας η λειτουργία των σχολείων του νομού είναι εύρυθμη σε ποσοστό που υπερβαίνει αρκετά το 90%...
READ MORE - Ελάχιστες οι ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές στην Κορινθία

Κ. Λογοθέτης: Δεν ισχύει τίποτα για τη χωματερή Λουτρακίου

Μετά τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με την έρευνα τυχόν απόθεσης τοξικών αποβλήτων στις χωματερές Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, υπήρξαν πληροφορίες χθες που έλεγαν ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσει οριστικά και να «σφραγιστεί» η χωματερή του Λουτρακίου. Κάτι τέτοιο διέψευσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος της περιοχής Κ. Λογοθέτης ο οποίος φάνηκε ενοχλημένος από όσα διαρρέονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις χωματερές του Δήμου οι οποίες όπως υπογράμμισε και σε δηλώσεις του πριν λίγες μέρες, φυλάσσονται και δεν τίθεται κανένα θέμα απόθεσης τοξικών αποβλήτων σε αυτές. Μάλιστα ο Δήμαρχος προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα «πετώντας το γάντι» στην γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα Καραβασίλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας έρθει να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται»….
READ MORE - Κ. Λογοθέτης: Δεν ισχύει τίποτα για τη χωματερή Λουτρακίου

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΑΣΙΝΗ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΣΙΝΗΣ, ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24  του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 700.000,00 €. Στα πλαίσια του παρόντος έργου και σύμφωνα με την μελέτη θα γίνουν επεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο συνολικής έκτασης 35.000 τ.μ.
READ MORE - Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Κορινθίων με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή πρότασης στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013. 2. Υποβολή πρότασης στα πλαίσια της Πρόσκλησης 4.7. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». 3. Επικαιροποίηση υψομετρικής μελέτης σχεδίου πόλης Αγίας Άννας –Συνοικισμού. 4. Λήψη οριστικής απόφασης Ανάθεσης μελέτης Κατασκευής μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Αδειμάντου. 5. Διαγραφή οφειλών τέως Δήμου Σαρωνικού προς τρίτους (προμηθευτές) παρελθόντων ετών λόγω παραγραφής. 6. Αίτηση Θεοδώρου Κακανάκου για απαλλαγή από τέλη νεκροταφείου δημοτικής κοινότητας Γαλατακίου λόγω δωρεάς ακινήτου στο νεκροταφείο. 7.  Αίτημα Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου ΑΠΟΛΛΩΝ για οικονομική ενίσχυση. 8. Αίτημα Εργαστηρίου Ψαλτικής για κάλυψη εξόδων μετάβασης Χορωδίας στην Αθήνα. 9.  Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Δημοτικού Προϋπολογισμού. 10. Διάθεση πιστώσεων. 11.  Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων. 12.  Έγκριση πρακτικών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.
READ MORE - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

Κ. Δημητρόπουλος: ΄Βουτιά΄ 70% στην οικοδομή

Τραγικές απώλειες παρουσιάζει η αγοραπωλησία ακινήτων το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης που δεν έχει αφήσει ένα σαφές τοπίο (φορολογικό, κ.τ.λ. ) για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με αφορμή το «κούρεμα» που αποφασίζεται σήμερα για το χρέος της Ελλάδας και αναμένεται να ξεπεράσει το 50%, ο μεσίτης Κ. Δημητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό θα σημάνει την κρατικοποίηση όλων σχεδόν των τραπεζών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλη πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα της τάξης του 70%, αλλά και στην αγοραπωλησία ακινήτων αφού ο κόσμος θεωρεί ρίσκο αυτή την εποχή να επενδύσει σε μια τέτοια αγορά με άγνωστο και αβέβαιο το επαγγελματικό του μέλλον, ενώ και οι τράπεζες έχουν κλείσει σχεδόν τελείως τη στρόφιγγα ακόμα και για στεγαστικά δάνεια.
READ MORE - Κ. Δημητρόπουλος: ΄Βουτιά΄ 70% στην οικοδομή

Ξύλα αντί για πετρέλαιο προτιμούν οι πολίτες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στα ξύλα…το έχουν ρίξει οι πολίτες όπως φαίνεται και απ΄ όσα λένε οι έμποροι καυσόξυλων οι οποίοι φαίνονται αρκετά ικανοποιημένοι αφού η κρίση…φέρνει περισσότερη δουλειά για τους ίδιους από κάθε άλλη φορά. Σχετικά με το θέμα ο έμπορος Ι. Κακριδής ανέφερε: «Παρά τη μεγάλη ζήτηση κρατάμε τις ίδιες τιμές με πέρσι, δηλαδή 160 ευρώ ανά τόνο. Προσπαθούμε λόγω της κρίσης να κρατήσουμε χαμηλές τις τιμές. Μεγάλο μέρος των πολιτών προτιμά το ξύλο κι εδώ έχουμε δημιουργήσει ένα σούπερ μάρκετ με διάφορα είδη. Πολλοί έχουν φτιάξει φέτος τζάκια στο σπίτι τους, ενώ η κατανάλωση και η αγορά ξύλου έχει αυξηθεί πάρα πολύ».
READ MORE - Ξύλα αντί για πετρέλαιο προτιμούν οι πολίτες

Το προεδρείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κορινθία

Την Τρίτη 18 Οκτώβριου 2011, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν εννεαμελές Δ.Σ. της Τ.Ο. της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Δήμου Κορινθίας. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν: 1. Η εκλογή προεδρείου Δ.Σ. και η ανάθεση τομέων ευθύνης. 2. Ο σχεδιασμός κοινωνικοπολιτικής δράσης της Τ.Ο. στον Δήμο αλλά και ευρύτερα στο Νομό. Μετά από μια φιλελεύθερη, διαδραστική και πάνω από όλα δημοκρατική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ, το εννεαμελές Δ.Σ κατέληξε στα εξής:
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τ.Ο. του Δήμου Κορινθίας εκλέχτηκε ο κ. Πιτσάκης Παναγιώτης.
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε  ο κ. Κατσαρός Ιωάννης.
Γραμματέας οργανωτικού- Υπεύθυνος μητρώου μελών εκλέχτηκε ο κ. Παρασκευάς Μιχαήλ.
Υπεύθυνος οικονομικών ορίζεται ο κ. Μάρκου Μαρίνος.
Υπεύθυνος Νεολαίας ορίζεται ο κ. Πετρόπουλος Γεώργιος, με αναπληρωτή των κ. Γεώργαρη Θεόδωρο.
Υπεύθυνη τομέα γυναικών ορίζεται η κ. Τουμπάνου Μαρία.
Υπεύθυνος  αγροτικού τομέα ορίζεται ο κ. Δημογέροντας Δημήτριος.
Υπεύθυνος τομέα αυτοδιοίκησης ορίζεται ο κ. Λαμπράκης Δημήτριος.
Τέλος εκπρόσωπος τύπου, υπεύθυνος ΜΜΕ και δημοσίων σχέσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Δήμο Κορινθίας αλλά και ευρύτερα στο Νομό αναλαμβάνει ο κ. Πετρόπουλος Γεώργιος.
Η Τ.Ο. δεν θα περιοριστεί σε ένα απλό και τυπικό πολιτικό συντονιστικό ρόλο στο Δήμο Κορινθίας αλλά και γενικότερα στο Νομό. Θα έχει μια δυναμική κοινωνική παρουσία και δράση, με πρωταρχικό σκοπό την ουσιαστική  επαφή των μελών της οργάνωσης με τους πολίτες της Κορινθίας.
READ MORE - Το προεδρείο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κορινθία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κορίνθου και αυτή την εβδομάδα μετά τη σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Συγκεκριμένα οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν διακοπή εργασίας από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 11:30 από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους το μέλος του συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Κορινθίας κα Γιώτα Καλατζή ανέφερε: «Αποφασίσαμε διακοπή εργασιών από τις 9:00 -11:30 από χθες μέχρι και την Πέμπτη. Μετά τις συνελεύσεις και τις οδηγίες της Ομοσπονδίας μας θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας. Ο κόσμος που τυχόν ταλαιπωρείται έχει δίκιο, αλλά οι περισσότεροι μας κατανοούν και στην κατάληψη που κάναμε μας είπαν οι περισσότεροι «Καλά κάνατε». Γιατί όλος ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και ο ένας εργατικός φορέας κατανοεί τον άλλον. Οι περικοπές είναι πολύ μεγάλες για όλους μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε  «ευτυχώς που έχουμε δουλειά». Δεν μπορούμε όμως να δουλεύουμε όπως δουλεύαμε μέχρι σήμερα… Δουλεύαμε απογεύματα, ακόμα και Σαββατοκύριακα με εξαντλητικό ωράριο. Αυτό όμως πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί με τόσο μεγάλες περικοπές στις αποδοχές μας»…
READ MORE - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου στα πλαίσια της ενημέρωσης των εργαζομένων του νομού μας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 20011 και ώρα 6.30 μμ, στην αίθουσα του Εργ. Κεντ. Κιάτου με θέμα: Μνημόνιο  - Συνταξιοδοτικά και Εργασιακά δικαιώματα. Ομιλητής: Αλέξης Π. Μητρόπουλος , καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Πρόεδρος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ (Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους). Τον κ. Μητρόπουλο θα πλαισιώνουν συνεργάτες, οι οποίοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων. Τεμπονέρας Διονύσιος: Εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα. Μητρόπουλος Δημήτρης: Νομικός, εκπρόσωπος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν οι ερωτήσεις του κοινού.
READ MORE - Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου

ΓΙΑΦΚΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΕΛΟ

Μια   Μια πολύ σοβαρή υπόθεση φαίνεται ότι εξιχνίασε η Ασφάλεια Κορίνθου μετά από έρευνες και παρακολούθηση αρκετών εβδομάδων. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες της αστυνομίας, οι άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη πιθανότατα σπείρας για την οποία ερευνάται η συμμετοχή σε αρκετές αξιόποινες πράξεις και μάλιστα αρκετά σοβαρές, όπως κλοπές, ληστείες, ακόμα και εκβιασμούς. Η επιχείρηση ξεκίνησε  νωρίς το πρωί στην περιοχή του Βέλου και διήρκησε μέχρι αργά το μεσημέρι. Συνελήφθη ένας 57χρονος Έλληνας, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε μια ολόκληρη γιάφκα! Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίστηκε και στο σπίτι άλλων δύο ατόμων, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι προσήχθησαν να δώσουν καταθέσεις και να εξεταστούν, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται αν βρέθηκε κάτι στην κατοχή τους…

         Ολόκληρο οπλοστάσιο!
         Από τους άνδρες της Ασφάλειας στο σπίτι του 57χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα 27 φυσιγγίων, δύο περίστροφα 38 και 4 mm, πέντε στιλέτα, ένα ξύλινο ρόπαλο, είκοσι φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δώδεκα κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων (κυρίως 357 και 038), είκοσι περίπου ναρκωτικά δισκία και 58 βεγγαλικά.

         Καλά οργανωμένη επιχείρηση…

         Η επιχείρηση φάνηκε ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένη και η οργάνωση τηρήθηκε ευλαβικά μέχρι την τελευταία στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση. Σίγουρα ήταν μια επιχείρηση δύσκολη και επικίνδυνη, αφού η Ασφάλεια είχε να κάνει με άτομα που κατείχαν όπλα και κανείς δεν μπορούσε να ήταν σίγουρος για κάθε ενδεχόμενο. Γύρω στις 6:00  το πρωί έκαναν «ντου» στο σπίτι του 57χρονου και αφού τον αιφνιδίασαν, τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως τυχόν συμμετοχή της σπείρας με αξιόποινες πράξεις, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται…


        Αύριο η πλήρης ενημέρωση από τον Αστυνομικό Διευθυντή
        Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «Την 13:00 ώρα αυριο 25-10-2011 στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, Ερμού 51 θα γίνει παρουσίαση υπόθεσης παράνομης κατοχής όπλων - ναρκωτικών και άλλων θεμάτων επικαιρότητας από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, Ταξίαρχο ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ Χρήστο».
READ MORE - ΓΙΑΦΚΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΒΕΛΟ

Δωρεάν Κουπόνια Απόρων» για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011


Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες , στα πλαίσια της κοινωνικής  πολιτικής, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  σε συνεργασία με ΕΣΑΣ,  όλα τα πολυκαταστήματα (supermarket)του Δήμου μας , αποφάσισε να σας προτείνει την ίδρυση  του προγράμματος  «Δωρεάν Κουπόνια Απόρων» για να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους άπορους και άνεργους του τόπου μας οι οποίοι καθημερινά πολλαπλασιάζονται και δεν έχουν ούτε καν τα βασικά αγαθά επιβίωσης.
Με αυτό τον τρόπο οι άπορες οικογένειες θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα προϊόντα που εσείς θα αποφασίσετε να τους προσφέρετε. Συγκεκριμένα θα επιλεχθούν οικογένειες με χαμηλό ή χωρίς κανένα εισόδημα που αντιμετωπίζουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία, ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες ή με πρόβλημα υγείας και πολύτεκνες οικογένειες. Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε όλα τα πολυκαταστήματα (supermarket) του δήμου να μας ενημερώσουν αν επιθυμούν να συμμετέχουν με την ευγενή προσφορά τους στο πρόγραμμα αυτό. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
READ MORE - Δωρεάν Κουπόνια Απόρων» για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Μάχη με πολλά προβλήματα δίνει ο Αν. Παπακυριάκος


Ένας νέος Δήμαρχος σε έναν επίσης νεοσύστατο Δήμο όπως ο Δήμος Βέλου – Βόχας, ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος, δίνει μια μεγάλη μάχη από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου στην νέα Καλλικρατική εποχή. Ο ίδιος ήξερε ότι θα αναλάμβανε μια «καυτή πατάτα», δεν ξέρουμε όμως αν γνώριζε στην πραγματικότητα πόσο «καυτή» θα ήταν, αφού αρκετά προβλήματα βγήκαν στη φόρα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τα προβλήματα αυτά βέβαια δεν τα δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τα «κληρονόμησε» από τους προκατόχους του κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι συμπολίτες του γι΄ αυτό και δείχνουν ανοχή όσον αφορά στην επίλυσή τους. Ο ίδιος από την άλλη, δεν κοιτά ιδιαίτερα πίσω, στο παρελθόν, αλλά τον ενδιαφέρει να βλέπει μπροστά, -το μέλλον-, και παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα δεν είναι δικό του «δημιούργημα», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει το παν για να καταφέρει να τα λύσει. Οι πληροφορίες λένε ότι εργάζεται ασταμάτητα, παρότι αρκετές φορές βρίσκει «πόρτες κλειστές» στις αρμόδιες υπηρεσίες και μετάθεση ευθυνών (το γνωστό μπαλάκι που λέμε) για να καταφέρει να κάνει καλύτερη την ποιότητα ζωής των Δημοτών. Η δεινή οικονομική κατάσταση, το πρόβλημα των σκουπιδιών, η  μηδενική σχεδόν δυνατότητα προσλήψεων, αλλά και αρκετά άλλα τοπικά προβλήματα (αθίγγανοι, εγκληματικότητα, κ.τ.λ.) δυσκολεύουν το έργο του και του «δένουν τα χέρια». Αλλά προσπαθεί κι έχει βάλει στοίχημα να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται, ξέροντας ότι οι συμπολίτες του, -είτε τον ψήφισαν, είτε όχι-, είναι στο πλευρό του. Άλλωστε έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να αλλάξει το αρνητικό κλίμα στον τόπο του…
READ MORE - Μάχη με πολλά προβλήματα δίνει ο Αν. Παπακυριάκος