ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για την πώληση της FULGOR

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μια νέα εποχή ξεκίνησε στην εταιρεία FULGOR η οποία αγοράστηκε από τον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ του κ. Στασινόπουλου – Έχουν δεσμευτεί οι αγοραστές για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, λέει το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου
 
Μια νέα εποχή ξεκίνησε από χθες το πρωί για την «πολύπαθη» εταιρεία FULGOR στην οποία εδώ και μερικά χρόνια υπήρξαν αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουμε απολύσεις και διαθεσιμότητες προσωπικού σε μεγάλο βαθμό και έντονες κινητοποιήσεις από την πλευρά των εργαζομένων που ήταν αβέβαιοι για το εργασιακό τους μέλλον. Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων μαζί με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Κορίνθου και την πλειοψηφία των εργαζομένων είχαν φτάσει μέχρι την οδό Πειραιώς και διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας πριν από μήνες, με σκοπό να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για μια επιχείρηση με σοβαρά εχέγγυα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως στην  παραγωγή καλωδίων με την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει.
 
Χθες το πρωί η μεταβίβαση…
Χθες στις 11:00 περίπου το πρωί, ξεκίνησαν οι τελευταίες συζητήσεις και τελευταία τα διαδικαστικά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν και υπέγραψαν τη μεταβίβαση της εταιρείας η οποία από τον Ιταλό ιδιοκτήτη προσχώρησε στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ του κ. Στασινόπουλου. Ήταν το τέλος μιας πολύ θετικής εξέλιξης, οι συζητήσεις της οποίας ξεκίνησαν εδώ και λίγους μήνες. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα από τον περασμένο Δεκέμβρη, ο όμιλος ήταν αυτός που πλήρωνε τους εργαζόμενους. Είχε υπάρξει ενδιαφέρον και από έναν Ιταλικό Όμιλο, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της εταιρείας.
 
Τι θα γίνει με το σύνολο των εργαζομένων;
Το ζήτημα που προκύπτει βεβαίως από δω και στο εξής, είναι τι θα γίνει με το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας. Οι μέχρι τώρα απολύσεις δεν έγιναν επιτακτικά, όπως λένε οι πληροφορίες, από την πλευρά της νέας ιδιοκτησίας της εταιρείας, αλλά ήταν οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων που βγήκαν λίγο νωρίτερα στη σύνταξη ή έγινε κάποιος αμοιβαίος διακανονισμός με όφελος και των δύο πλευρών για να μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Από και πέρα, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων; Οι πληροφορίες λένε, ότι απολύσεις μεν δεν θα υπάρξουν, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να γίνουν «εσωτερικές μετατάξεις» σε τμήματα του Ομίλου…
 
Κ. Μαλανδρένης: (φωτο)
΄Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί για τις θέσεις εργασίας΄
 
«Είναι μια θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και την ύπαρξη της εταιρείας στην περιοχή μας. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί και στο Εργατικό Κέντρο και στο αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο, ότι δεν θα κάνουν καμία απόλυση εργαζόμενου, ούτε θα υπάρξουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Μακάρι αυτά να τηρηθούν…».
READ MORE - ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για την πώληση της FULGOR

Στις 16 Αυγούστου έρχονται στην Κόρινθο οι Δίδυμοι Κούροι της Τενέας

Ύστερα από διαβουλεύσεις του Υπουργού και Βουλευτή Κορινθίας, Π. Μπεγλίτη με τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και τη γ.γ. Λ. Μενδώνη, η επιστροφή των Κούρων στη γενέθλια γη τους γίνεται πραγματικότητα
 
Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, με ιδιαίτερη  αξία για τον τόπο της Κορινθίας, θα λάβει χώρα εντός του Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου. Ύστερα από τις εντατικές διαβουλεύσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας, Πάνου Μπεγλίτη με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τη Γενική Γραμματέα κ. Λ. Μενδώνη, η επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στη γενέθλια γη τους, την Κορινθία, γίνεται πραγματικότητα. Τα δύο μοναδικής αξίας αγάλματα, που ευρέθησαν στην Τενέα, θα μεταφερθούν μόνιμα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας σε ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε γι' αυτά στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Πρόκειται σαφώς για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή της Κορίνθου και γενικότερα της Κορινθίας με μεγάλη αξία η οποία θα μπορέσει να φανεί και να «πιστωθεί» το αμέσως προσεχές διάστημα. Με την κίνηση αυτή, σφραγίζεται και τυπικά μια πολύμηνη προσπάθεια σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο για την επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στο φυσικό, ιστορικό τους χώρο. Γεγονός που θα ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κορινθίας και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, με σημαντικές συνέπειες και για την οικονομική της ανάπτυξη.
READ MORE - Στις 16 Αυγούστου έρχονται στην Κόρινθο οι Δίδυμοι Κούροι της Τενέας

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέλου - Βόχας

Τη θέση του κ. Ν. Τσάνου μέχρι το τέλος του έτους παίρνει ο κ. Βασίλειος Τρωγάδης
 
Παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέλου –Βόχας ο κ. Ν. Τσάνος. Στη θέση του ο Δήμαρχος όρισε ως αντικαταστάτη του, τον κ. Β. Τρωγάδη. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου: «Αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα ορισθέντα ως Αντιδήμαρχο κ. Τσάνο Νικόλαο του Αποστόλου και ορίζει Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέλου Βόχας στη θέση του αντικατασταθέντα, για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας, δηλαδή από  28-07-2011 μέχρι 31-12-2012, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Τρωγάδη Βασίλειο του Παναγιώτη και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: Α) Αρμοδιότητες Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. B)  Εποπτεία Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Βέλου. Γ)Υπεύθυνος Διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Δήμου. Δ)Λειτουργία Λαϊκών αγορών -  Εμποροπανηγύρεις  Ε)Θέματα Πρόνοιας, Παιδείας, Υγείας, Ομάδων πληθυσμού με ιδιαιτερότητες (Αθίγγανοι-μετανάστες κλπ) Δημοτικής Ενότητας Βέλου. Υπογραφή βεβαιώσεων και πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών, υπογραφή βεβαιώσεων Οικονομικής Υπηρεσίας  (ΤΑΠ ,Τετραγωνικών μέτρων ΔΕΗ) ,υπογραφή αδειών ταφής . θεώρηση του γνησίου της υπογραφής και ακριβούς φωτοαντιγράφου. Την συνεργασία με τους Προέδρους των συμβουλίων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. Τροποποιεί μερικώς, την 1/03-01-2011 Απόφαση και  βάσει του άρθρου 87 παρ. 3  του Ν. 3463/06, μεταβιβάζει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :
Στον Αντιδήμαρχο κ. Παλυβό Κωνσταντίνο του Νικολάου, την ευθύνη  Πολιτικής προστασίας  του Δήμου. Στον Αντιδήμαρχο  κ. Μπεκιάρη  Δημήτριο  του Αντωνίου  ανατίθενται τα καθήκοντα αναπλήρωσης Δημάρχου όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, και η υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται. Κατά τα λοιπά ισχύει η 1/2011 Απόφαση Δημάρχου».
READ MORE - Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέλου - Βόχας

Εκτεταμένες διακοπές νερού χθες στην Κόρινθο

Σύμφωνα με τον Δήμο, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη του κεντρικού αγωγού από τη Στυμφαλία στην περιοχή του Σολομού
 
Εκτεταμένες διακοπές νερού έλαβαν χώρα χθες το πρωί σε αρκετές περιοχές της Κορίνθου, προκαλώντας πρόβλημα εν μέσου υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων. Σύμφωνα με τον Δήμο, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη του κεντρικού αγωγού από τη Στυμφαλία στην περιοχή του Σολομού. Συγκεκριμένα ο Δήμος Κορινθίων σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου ενημερώνει τους συμπολίτες, ότι η εκτεταμένη διακοπή νερού που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 29-7-2011, στην Κόρινθο, οφείλεται σε ζημιά που υπέστη ο Κεντρικός Αγωγός Ύδρευσης της πόλης της μας από τη Στυμφαλία, σε παλαιό τμήμα του, που είχε κατασκευαστεί προ 20ετίας στην περιοχή Σολομού. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ, εργάζονται ακατάπαυστα από τις 5.00 π.μ. για την αποκατάσταση της παραπάνω ζημιάς. Η ομαλή υδροδότηση της Κορίνθου, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής και θα αποκατασταθεί πλήρως σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών για την δοκιμασία στην οποία τους υποβάλλουμε εξαιτίας απρόβλεπτων δυσλειτουργιών του αγωγού και όχι προγραμματισμένων εργασιών του».
READ MORE - Εκτεταμένες διακοπές νερού χθες στην Κόρινθο

Ν. Λόης: Διαψεύστηκαν οι παραιτήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Την εμφάνιση της έκανε πριν λίγες ημέρες σε ιστολόγια της Κορινθίας ανάρτηση που έκανε λόγο για παραίτηση των Δημοτικών Συμβούλων κ. Δημήτρη Πέτρου και Παναγιώτη Βαρελά από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας στον Δήμο Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων. Σε δηλώσεις του για το ζήτημα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λόης τόνισε ότι σε συνέχεια και πάλι στο διαδίκτυο, οι ίδιοι οι σύμβουλοι διέψευσαν την είδηση αυτή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει όπως τόνισε εκ μέρους της δημοτικής αρχής επίσημη ενημέρωση για τις εν λόγω φήμες. Ο κ. Λόης αναφέρθηκε παράλληλα στο φλέγον για τον Δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, ζήτημα της εγκατάστασης αποθήκης χημικών στο Σουσάκι, επισημαίνοντας ότι ελλείψει πολεοδομικών σχεδίων που να καθορίζουν ως βιομηχανική περιοχή τους Αγίους Θεοδώρους δεν μπορεί να γίνει ουδεμία εγκατάσταση αλλά ούτε και επέκταση βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή, ζητώντας να λάβει αυτή την παράμετρο υπόψη της και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
READ MORE - Ν. Λόης: Διαψεύστηκαν οι παραιτήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων

Ναι στον διάλογο αλλά χωρίς δεσμεύσεις, η απάντηση Ραγκούση στους ταξιτζήδες

«Οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται ως έχουν», δήλωσε χθες εξερχόμενος της συνάντησης του με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής Θ. Λυμπερόπουλος, επισημαίνοντας πως παρά το ότι έγινε φανερή η πρόθεση του Υπουργού για διάλογο, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση και δέσμευση εκ μέρους του προς τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί. Την πρόθεση τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση παρά το γεγονός ότι δυσκολεύονται σημαντικά να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους λόγω της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων τους, εξέφρασαν κατά την τελευταία τους συμβολική κατάληψη της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου, τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί Κορινθίας.
READ MORE - Ναι στον διάλογο αλλά χωρίς δεσμεύσεις, η απάντηση Ραγκούση στους ταξιτζήδες

Γ. Γεωργούσης: Ζημιά πάνω από 50% στην καλλιέργεια μαύρου σταφυλιού στη Νεμέα

Τον Ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Λάζαρο Κοέν υποδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Γιώργος Γεωργούσης, ο κ. Κοέν, ενημερώθηκε για τις ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και για το αναπτυξιακό πλάνο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη με την έναρξη της κατασκευής τυποποιητήριου ελαιολάδου στην Νεμέα. Παράλληλα ο κ. Γεωργούσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη φετινή παραγωγή στην περιοχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ζημιά έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της Κορινθιακής Σταφίδας αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καλλιέργεια του μαύρου αμπελιού όπου η ζημιά ξεπερνά το 50% των καλλιεργειών. Η φετινή παραγωγή υπολογίζεται να είναι μικρή, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργούσης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η έγκαιρη παρέμβαση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού για την διαμόρφωση όσο το δυνατόν καλύτερης τιμής για την παραγωγή των Νεμεατών αμπελλουργών
READ MORE - Γ. Γεωργούσης: Ζημιά πάνω από 50% στην καλλιέργεια μαύρου σταφυλιού στη Νεμέα

Αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για τα σκουπίδια παρουσία του Π. Τατούλη

Τις απόψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο σύνολο τους υιοθέτησε η Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Ιουλίου υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως κ. Θ. Πάγκαλου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και των υπουργών κ.κ. Πάρη Κουκουλόπουλου Υφ. Εσωτερικών, Θανάση Μωραίτη, Υφυπουργό του ΥΠΕΚΑ, Μανώλη Όθωνα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ΓΓ του ΥΠΕΚΑ. Στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε το σχέδιο της Περιφέρειας και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβούλιου, καθώς και τα αποφασιστικά βήματα που έχουν γίνει τόσο για την προσωρινή λειτουργία των δεματοποιητών και την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όσο και για την προετοιμασία του Διεθνούς διαγωνισμού που θα επιλύσει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που επιτεύχθηκε από την ημέρα που μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Αιρετή Περιφέρεια. Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους και την άμεση δημοπράτηση του έργου. Επίσης τόνισε ότι, για την επίτευξη των στόχων απαιτείται η δημιουργία ενός ισχυρού ΦοΔΣΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την επιτελική συμμετοχή της Περιφέρειας. Η διυπουργική επιτροπή υιοθέτησε στο σύνολό τους τις απόψεις του κ. Περιφερειάρχη και δεσμεύτηκε για την αμέριστη συμπαράστασή της ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επιτύχει στο σχέδιο της, προκειμένου αυτό να αποτελέσει πρότυπο για όλη τη χώρα.
READ MORE - Αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για τα σκουπίδια παρουσία του Π. Τατούλη

Επίσκεψη Μπεγλίτη τη Δευτέρα στην 355 Μοίρα Ελευσίνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα,  1 Αυγούστου 2011 και ώρα 10:00 την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα, από όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και   CL-415. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσει παρουσίαση της αποστολής της Μοίρας, θα επισκεφθεί τους χώρους συντήρησης των αεροσκαφών και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα πληρώματα και τους τεχνικούς.

READ MORE - Επίσκεψη Μπεγλίτη τη Δευτέρα στην 355 Μοίρα Ελευσίνας

Κ. Κόλλιας: Ο δυναμικός αμπελοοινικός τομέας απειλείται από την Κυβερνητική αδιαφορία

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του αμπελοοινικού τομέα κρούει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, με αφορμή τα άλυτα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και τα οποία φέτος επιτείνονται από την επιδημία περονόσπορου. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε: «Οι πρόσφατες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις της ΚΕΟΣΟΕ καταδεικνύουν το κλίμα ανησυχίας και αγανάκτησης που επικρατεί στον αμπελοοινικό κλάδο σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα προβλήματα που αναδεικνύονται είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα, ώστε θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον αυτού του ιδιαίτερα δυναμικού κλάδου, όχι μόνο της αγροτικής, αλλά συνολικά της εθνικής οικονομίας. Η φετινή επιδημία περονόσπορου είναι οπωσδήποτε ένα σοβαρότατος επιβαρυντικός παράγοντας. Οι παραγωγοί της Κορινθίας βεβαίως γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις. Στους αμπελώνες του Νομού μας η φετινή παραγωγή αναμένεται δραστικά μειωμένη. Η απώλεια στα εισοδήματα των αμπελουργών μας δεν μπορεί να αναπληρωθεί, μπορεί όμως σε ένα βαθμό να αντισταθμιστεί μέσω αποζημιώσεων. Η Κυβέρνηση αναλώνεται σε νομοθετικές πρωτοβουλίες είτε άχρηστες, όπως το Μητρώο Εμπόρων, είτε επικίνδυνες, όπως ο νόμος για τον ΕΛΓΑ και το νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς. Αντί να διαλύει τον αγροτικό τομέα, ας κοιτάξει πώς θα λύσει τα προβλήματα: πώς θα ενισχύσει το εισόδημα των παραγωγών, πώς θα βελτιώσει την παραγωγή, πώς θα ενθαρρύνει τις εξαγωγές, πώς θα εξυγιάνει την αγορά, πώς θα αυξήσει τη ρευστότητα. Διαφορετικά, με την εξαχρείωση του αμπελοοινικού τομέα, η ελληνική οικονομία θα απωλέσει μία αναντικατάστατη πηγή πλούτου.»
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Ο δυναμικός αμπελοοινικός τομέας απειλείται από την Κυβερνητική αδιαφορία

Θα υπερασπίζομαι την αλήθεια αδιαφορώντας για οποιοδήποτε κόστος

Απάντηση Β. Κελλάρη στον Ε. Σπινθάκη

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Β. Κελλάρης σημειώνει τα εξής: «Κύριε Σπινθάκη, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι όντας φίλος και συναγωνιστής στους αγώνες επί χρόνια, θα αμφισβητούσες την εντιμότητά μου. Δήλωσες στα Μ.Μ.Ε. ότι «Λόγω της διαδρομής του και των αγώνων του, δεν θέλω να πιστέψω αυτά που ακούγονται και επίσημα αλλά και υπόγεια περί διαπλοκής». Ένας σωστός άνδρας και μάλιστα φίλος (?) αυτόματα έπρεπε να διαψεύσει τους συκοφάντες και όφειλες να με ενημερώσεις να λάβω τα μέτρα που και η νομοθεσία αλά και η αξιοπρέπεια μου επιβάλλουν. Επειδή έχετε επαναλάβει παρόμοιες δηλώσεις εις βάρος μου και οι «πισώπλατες μαχαιριές» συνεχίζονται, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε δρομολογήσει άλλες καταστάσεις στην Κορινθία για τους Οικολόγους Πράσινους. Περίμενα ότι παρόμοιους χαρακτηρισμούς θα έπρεπε να τους καταδικάσεις εν τη γενέσει τους. Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας έχει επιλέξει μια πολιτική και κάνει τη δουλειά του προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα επ΄ ωφελεία του. «Χτυπάνε» το Σουσάκι που θα κατασκευαστούν, -αν κατασκευαστούν-, 6 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 6.000 κ.μ. χημικών, ενώ για την επέκταση της Motor Oil με 9 δεξαμενές των 150.000 κ.μ. η καθεμία, το κάνανε «γαργάρα!». Μήπως αυτές οι δεξαμενές θα περιέχουν αγίασμα? Η απάντηση δεν του αρμόδιου επιτρόπου στην Ευρωβουλή που κατέφυγαν με τον Ευρωβουλευτή κ. Χουντή, ήταν στην πραγματικότητα μια «σφαλιάρα». Όλα αυτά αγαπητέ κ. Σπινθάκη, δεν τα σκέφτηκες; Μήπως μπορείς να δώσεις εσύ μια απάντηση, γιατί δεν μιλάνε για τη Motor Oil την οποία εγώ έχω καταγγείλει πολλές φορές; Αυτά και άλλα πολλά στα λίγα χρόνια που ασχολήθηκα με την Πολιτική Οικολογία με προβλημάτισαν σοβαρά. Εγώ, δεν θα προδώσω τις αρχές μου στα 72 μου χρόνια και θα υπερασπίζομαι την αλήθεια αδιαφορώντας για οποιοδήποτε κόστος. Έτσι με έμαθαν οι γονείς μου. Τα 52 χρόνια της παρουσίας μου στους ενεργούς πολίτες, όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια, αλλά και σε δεκάδες χώρες του πλανήτη, σε όλους τους πολέμους, από τη Βοσνία στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο, στη Σομαλία, στην Αιθιοπία, στην Ερυθραία, στο Καμερούν και πάλι στο Ιράκ, με έχουν καταξιώσει στην κοινωνία ως πολίτη του κόσμου και με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο. Τα πολιτικά σας αξιώματα, σας τα χαρίζω!».
READ MORE - Θα υπερασπίζομαι την αλήθεια αδιαφορώντας για οποιοδήποτε κόστος


READ MORE -

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΙΚΥΩΝΑ

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις, που είχε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας, Π. Μπεγλίτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών της Κορινθίας και συγκεκριμένα των κατοίκων περιοχών των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυώνος, ως προς τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, εξασφαλίζει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις, που είχε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Ροζενών και Δερβενίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου-Αρχαίας Σικυώνος, καθώς και η αναστολή της σχεδιαζόμενης κατάργησης του Γυμνασίου Καλλιάνων στο Δήμο Σικυώνος.
Ο Κορίνθιος Υπουργός μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την πραγματική εικόνα, τις συνθήκες, τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτά προέκυψαν και αναλύθηκαν μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς και τελικώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εν λόγω αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος (2011-2012), αλλά δύνανται να ανανεωθούν μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων στις σχολικές υποδομές των περιοχών. Για τις αποφάσεις αυτές, ο κ. Μπεγλίτης ενημέρωσε ήδη τους δημάρχους και τα οικεία δημοτικά συμβούλια. Ειδικά δε για την περίπτωση του Γυμνασίου Καλλιάνων, τονίζει ότι θα συνεχιστούν και από τον ίδιο οι προσπάθειες για τη διατήρησή του στην περιοχή της Στυμφαλίας, σε στενή σύνδεση με το νέο εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.
 
READ MORE - ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΙΚΥΩΝΑ

Κ. Μαλανδρένης: Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις και απολύονται εργαζόμενοι

«Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις και απολύεται κόσμος στην Κορινθία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης περιγράφοντας την καθημερινή άνοδο των δεικτών ανεργίας στον νομό. Όπως δήλωσε ο κ. Μαλανδρένης, αρκετοί είναι πλέον οι άνεργοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ζητώντας από την Δημόσια Επιχείρηση να δείχνει όσο το δυνατόν περισσότερη επιείκεια στους διακανονισμούς. Ο κ. Μαλανδρένης τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή της Κορινθίας. Την στιγμή αυτή όπως δήλωσε είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Κοινωφέλεια» για την κάλυψη θέσεων εργασίας στον Δήμο Κορινθίων ενώ το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου αναμένει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και για προσλήψεις μέσα από το ίδιο πρόγραμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να δοθεί μία ανάσα στον νομό που υποφέρει από την ανεργία.
READ MORE - Κ. Μαλανδρένης: Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις και απολύονται εργαζόμενοι

Ο Περιφερειάρχης ήταν υποχρεωμένος να επιβάλλει τα πρόστιμα αλλιώς θα διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Απάντηση Πνευματικού

Δύο τσουχτερά πρόστιμα, όπως αναφέραμε και χθες,  ύψους 103.000 ευρώ επέβαλε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης στον Δήμο Κορινθίων  για τις ανεξέλεγκτες χωματερές των Αθικίων και του Άσσου, με δύο διαφορετικές αποφάσεις, εγείροντας ερωτήματα για το εάν οι καλές σχέσεις μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Κορινθίων Α. Πνευματικού έχουν διαταραχθεί. Άριστες, χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Κορινθίων απαντώντας για το ζήτημα, ενώ μάλιστα διεμήνυσε ότι «άριστες θα παραμείνουν όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι να φέρουν εμπόδια σε αυτές». Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος «έγινε προσπάθεια να δοθούν διάφορες ερμηνείες ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν εκ του νόμου υποχρεωμένος να επιβάλλει ο ίδιος τα πρόστιμα αυτά εφόσον μεμονωμένα δεν ξεπερνούν  τα 60.000 ευρώ, αλλιώς θα διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος». Ο Δήμος Κορινθίων ωστόσο θα προσφύγει έναντι των αποφάσεων ζητώντας την κατάργηση τους ή την μείωση των προστίμων αφού αφορούν παραβάσεις δύο πρώην καποδιστριακών δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων τους, τη στιγμή μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Πνευματικός που δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για τα σκουπίδια. Με αφορμή τα υψηλά πρόστιμα που επεβλήθησαν στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να τηρούνται όσο είναι δυνατόν μέτρα ασφαλείας στις χωματερές που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος για μία συνολική έστω και προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
READ MORE - Ο Περιφερειάρχης ήταν υποχρεωμένος να επιβάλλει τα πρόστιμα αλλιώς θα διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με κυριότερα θέματα στην ημερήσια διάταξη τα εξής:  Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού (β’ τρίμηνο 2011).
Λήψη Απόφασης για συμμετοχή ή μη του Δήμου μας στο ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ “Καταναλώνουμε ότι παράγουμε”. Εξέταση αιτήματος Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΜΙΝΑΚΙ” για υδροδότηση του οικισμού του στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Θεοδώρων.  Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, την 9η Αυγούστου 2011, στα
παρακάτω θέματα: α)Έγκριση εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  β)Έγκριση εκθέσεως διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2010 - 31/12/2010. γ) Έγκριση ισολογισμού και ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/1/2010-31/12/2010. δ) Έγκριση προκαταβολών στον Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων από το μέρισμά του. ε) Απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου και Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από ευθύνες διαχείρισης για την εταιρική χρήση 1/1/2010 - 31/12/2010. στ) Ορισμός ελεγκτικής εταιρείας για την εταιρική χρήση 1/1/2011-31/12/2011. ζ) Έγκριση των έργων - δαπανών και του σωρευμένου κόστους αυτών έως 31/12/2010 τα οποία εκτελούνται από την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ για λογαριασμό του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων. η) Έγκριση των περατωθέντων έργων και της μεταφοράς αυτών στα αποτελέσματα της διαχειριστικής χρήσης 01/01/2010 - 31/12/2010. θ) Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Π.Ε.Ε.) της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ για το έτος 2011.
READ MORE - Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Μουσική συναυλία στην Αρχαία Σικυώνα

Ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ» είναι η μετεξέλιξη της Διαδικτυακής Ομάδας «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ». Στόχος του Συλλόγου μας είναι η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας που μένει έρημο και εγκαταλειμμένο εδώ και 11 χρόνια μετά από την απαγόρευση χρήσης που επιβλήθηκε αδικαιολόγητα το 2000. Για τον λόγο αυτό, μετά από την πολύ επιτυχημένη Ημερίδα για την Αρχαία Σικυώνα που πραγματοποιήσαμε πέρυσι στο Ευγενίδειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φέτος το καλοκαίρι προχωρήσαμε στην διοργάνωση Συναυλίας  στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, με τους Οδυσσέα Τσάκαλο και Νίκο Ζιώγαλα. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή στάθηκε πολύπλευρα η νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων με οικονομική ενίσχυση και προσφορά των υποδομών της Συναυλίας. Η Συναυλία  θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 3  Αυγούστου 2011, στον ανοικτό χώρο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, στις 9.00 το βράδυ. Την εκδήλωση θα ανοίξει το συγκρότημα «Μέθεξη» από το Κιάτο. Σας περιμένουμε όλους για μία μαγική βραδιά σε ένα μαγικό χώρο.
READ MORE - Μουσική συναυλία στην Αρχαία Σικυώνα

Εικονες ντροπης στο κεντρο της Κορινθου!!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Οι φωτογραφιες που σας παραθετω ειναι τραβηγμενες (σημερα 27/7/2011) σε ενα απο τα κεντρικοτερα σημεια της κορινθου, πεζοδρομος Πυλαρινου, εξω απο την εκκλησιαστικη βιβλιοθηκη.






Ανθρωπινα περιτωματα  πανω κ κατω απο παγκακια, μπροστα σε μαγαζια και το χειροτερο στο ΚΕΝΤΡΟ της Πολης μας. Το προβλημα ειναι συχνο κ επαναλλαμβανομενο κ εμεις οι κατοικοι της περιοχης το γνωριζουμε καλα...... Οπως καλα το γνωριζει και η υπηρεσια καθαριοτητας του δημου μας, απο τα αλλεπαλληλα τηλεφωνηματα που εχουμε κανει και φαξ που εχουμε στειλει (υπ οψιν κ. Σουκουλη), ματαια ομως.... Εχουμε παρακαλεσει το δημο ακομα κ να απομακρυνει το συγκεκριμενο παγκακι, μιας και το προβλημα ειναι αλυτο ακομα κ μετα απο πολυ καθαριοτητα που εχουμε κανει εμεις οι ιδιοι, αφου επαναλαμβανεται συνεχως. Νομιζω πως ειναι περριτο να σας αναφερω ποσο πολυσυχναστο ειναι το σημειο που αναφερουμε, ποσα παιδια περνανε καθημερινα απο το συγγεκριμενο σημειο. Μιλαμε για τεραστια ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, οσο κ αν ο δημος μας δεν μπορει να το καταλαβει........
Υ.Γ. Σας παρακαλω να το δημοσιευσετε, εισαστε η τελευταια μας ελπιδα να λυθει το προβλημα
Ευχαριστω πολυ
(τα στοιχεια μου, στην διαθεση σας)
Μ.Π
READ MORE - Εικονες ντροπης στο κεντρο της Κορινθου!!

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Υπέρ της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των αγροτικών συνεταιρισμών που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τάχθηκε η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.

Στην τοποθέτησή της η κα Φαρμάκη επεσήμανε:
«Η Αγροτική Οικονομία είναι ένας από τους τρείς πυλώνες, που μαζί με τον Τουρισμό και την Ναυτιλία συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αναστήλωση της ελληνικής οικονομίας και ειδικά στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής της χώρας. Ειδικότερα το αγροτικό ζήτημα είναι για εμένα εθνικό ζήτημα και η αντιμετώπισή του θα κρίνει το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας τα επόμενα δέκα χρόνια, τουλάχιστον. Είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε ισχυρές και ευέλικτες δομές προκειμένου να εκμεταλλευτούμε  την αναθεωρημένη ΚΑΠ αλλά και την αγροτική δυναμική της χώρας.

Από την άλλη πλευρά η συνεταιριστική ιδέα, παρότι έχει υποστεί κακοποίηση παραμένει ισχυρή και διαχρονική αξία εκφράζοντας την συλλογική δράση και την αλληλεγγύη των παραγωγών. Βέβαια ένας αγροτικός συνεταιρισμός έχει και οικονομική λειτουργία, που όμως πρέπει να έχει άμεση σχέση με τους κανόνες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Το συνεταιριστικό κίνημα σήμερα πρέπει πραγματικά να εμπνέει και να κινητοποιεί τους παραγωγούς έτσι όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η ανασύνταξη του θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ ακόμα και για αυτή κάθε αυτή την επιβίωση του αγροτικού χώρου. Χρειαζόμαστε αντί για συνεταιριστικά φαντάσματα-σφραγίδες συνεταιριστικά επιχειρηματικά σχήματα.

            Χρειαζόμαστε συνεταιρισμούς που να συνδέονται όχι μόνο με την αγροτική παραγωγή, αλλά και με την μεταποίηση των προϊόντων και την τοποθέτησή τους στο σημείο πώλησης. Συνεταιρισμούς που να συνδέονται με την αγορά και να μπορούν να παραγκωνίσουν τους μεσάζοντες στηρίζοντας πραγματικά και βελτιώνοντας το εισόδημα των παραγωγών. Συνεταιρισμούς που να αναδεικνύουν το αγροτικό προϊόν και να επηρεάζουν όχι μόνο την τοπική αγορά, αλλά γιατί όχι και την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια.  

                 Τελειώνοντας, κύριε Υπουργέ, ο νέος νόμος πρέπει να απαλλάξει τον αγροτικό χώρο από τους συνεταιρισμούς ‘’φαντάσματα’’, αλλά παράλληλα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταδικάσει υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες σήμερα αποτελούν πρότυπα. Πρέπει με συγκεκριμένα κριτήρια να οδηγήσουμε σε εκκαθάριση τους συνεταιρισμούς σφραγίδες, αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε το σωστό τρόπο λειτουργίας και την περαιτέρω ενίσχυση εκείνων που αποτελούν σήμερα στήριγμα για τους παραγωγούς και την περιφέρεια.

Στο νομό Κορινθίας υπάρχουν τέτοιου είδους υγιή σχήματα, όπως για παράδειγμα η Κοινοπραξία Ενώσεων για την Κορινθιακή Σταφίδα, [ΚΟΣΥΣ ], η οποία έχει πετύχει αύξηση της τιμής από 0,45 λεπτά στο 1,2 ευρώ και διακινεί το 90% του προϊόντος.  Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την περαιτέρω δραστηριότητα των κοινοπραξιών αυτών, δίνοντας κίνητρα και αξιοποιώντας την θετική τους εμπειρία.

                 Η διαβεβαίωσή σας, κύριε Υπουργέ, ότι είσαστε πρόθυμος να κάνετε μία ουσιαστική διαβούλευση για την σωστή διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αγροτικών συνεταιρισμών είναι θετική και για το λόγο αυτό στηρίζω την όποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».
READ MORE - ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

΄Πρωτιά΄ της Κορινθίας στην εγκληματικότητα

Αύξηση της μικρο-εγκληματικότητας με ληστείες σπιτιών και αυτοκινήτων και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε υψηλό ποσοστό παρουσιάζει η Πελοπόννησος, όπως ανέφερε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας, ταξίαρχος Ηλίας Γεργακόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην περιφέρεια παρουσιάζει η Κορινθία και ακολουθεί η Μεσσηνία, με τη Λακωνία και την Αργολίδα να κινούνται στα ίδια επίπεδα, ενώ η Αρκαδία «θεωρείται ο πιο ήσυχος νομός». Παράλληλα, ο ταξίαρχος ζήτησε συνεργασία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στην Κορινθία, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρουσιάζεται αύξηση της εγκληματικότητας με κλοπές και διαρρήξεις. Τελευταία, είπε, έγιναν αρκετές συλλήψεις δραστών, που ενέχοντο σε ληστείες, εν ώρα ύπνου. Προβλήματα, πρόσθεσε, παρατηρούνται στους δρόμους, λόγω της κομβικής θέσης του νομού και της γειτνίασής του με την Αθήνα. Στην περιοχή παρατηρείται «εισαγόμενη» εγκληματικότητα, ενώ εσχάτως ανακύπτει πρόβλημα στο λιμάνι, αφού λόγω θαλάσσιας σύνδεσης με την Ιταλία συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες, κυρίως Αφγανοί.
 Η εγκληματικότητα λοιπόν στην Κορινθία καλά κρατεί, ενώ σύμφωνα με τους πολίτες, η ανασφάλειά τους μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, αφού οι δράστες αποδεικνύονται αδίστακτοι και χωρίς έλεος απέναντι σε φιλήσυχους πολίτες και ολόκληρες οικογένειες που δεν διστάζουν να μπαίνουν στα σπίτια τους ακόμα κι όταν αυτοί βρίσκονται μέσα και κοιμούνται με σκοπό να τους κλέψουν! Η αστυνομία, -με όση δύναμη διαθέτει και με τις μεγάλες ελλείψεις να αποτελούν τροχοπέδη όσον αφορά στην προστασία των πολιτών-, παρεμβαίνει και κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερη μπορεί. Τι γίνεται όμως, όταν αυτή βρίσκεται μακριά, όπως συμβαίνει σε απομονωμένες περιοχές του νομού που δεν βλέπουν αστυνομικό ούτε με κιάλια;
 
Μπήκαν σε σπίτι ιερέα την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν!
 
Ένας 51χρονος ιερέας από την περιοχή των Ισθμίων κατήγγειλε στην αστυνομία, ότι γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι του την ώρα που αυτός και η οικογένειά του κοιμόντουσαν. Οι δράστες, χωρίς να υπολογίσουν διόλου την παρουσία τους, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, 400 ευρώ μετρητά, 4 άμφια, αλλά και…το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, αφού πρώτα άρπαξαν τα κλειδιά από κάποιο σημείο του σπιτιού! Δεν φαντάζεται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί, αν κατά το διάστημα της κλοπής, ξυπνούσε κάποιο μέλος της οικογένειας, ενώ ο 51χρονος ιερέας δήλωσε ιδιαίτερα τρομοκρατημένος για το συμβάν.
 
 
Αφαίρεσαν κοσμήματα και μετρητά από 74χρονο…
 
Ένας 74χρονος από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στις 24 του μηνός και κατά το χρονικό διάστημα από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα που ο ίδιος απουσίαζε, άγνωστοι εισέβαλαν στην εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους και του αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ, αλλά και 5.500 ευρώ σε μετρητά.
READ MORE - ΄Πρωτιά΄ της Κορινθίας στην εγκληματικότητα

Διαμαρτυρία κατοίκων στα Εξαμίλια για τον αγωγό φυσικού αερίου

Επιτροπή κατοίκων έχει δημιουργηθεί στα Εξαμίλια με σκοπό την διενέργεια δράσεων για τον επανασχεδιασμό της χάραξης του αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τους Άγιους Θεόδωρους και θα καταλήγει στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, καθώς θεωρούν ότι πλήττονται σημαντικά από την έλευση του αγωγού μέσα από ζώνη οικισμού της περιοχής τους. Χθες οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων για το ζήτημα με θετικά αποτελέσματα όπως έκρινε το μέλος της επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μελέτης σε δηλώσεις του.  Ο αγωγός φυσικού αερίου με την υπάρχουσα χάραξη περνά μέσα από ζώνη οικιστικής ανάπτυξης για την περιοχή των Εξαμιλίων, πλήττοντας τόσο την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής όσο και τις περιουσίες των κατοίκων, υποστηρίζει η Επιτροπή. Στην συνάντηση τους με τον Δήμαρχο Α. Πνευματικό, άκουσαν την πρόταση του για μεταφορά του αγωγού παράλληλα με τον Εθνικό δρόμο Κορίνθου Τριπόλεως με την οποία και συμφωνούν, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα. Όπως τόνισε ο κ. Μελέτης επόμενο βήμα των κατοίκων είναι να συναντηθούν με την εταιρεία που πρόκειται να κατασκευάσει τον αγωγό ενώ αν η εταιρεία παραμείνει αμετακίνητη στον σχεδιασμό τους θα ακολουθήσουν την νομική οδό.
READ MORE - Διαμαρτυρία κατοίκων στα Εξαμίλια για τον αγωγό φυσικού αερίου

Σήμερα η επίσκεψη Ισραηλινής Αντιπροσωπείας στο Επιμελητήριο

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, το Επιμελητήριο  διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση σήμερα στις 7.00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου
 
 Στο πλαίσιο των επαφών και ενεργειών του Επιμελητηρίου Κορινθίας για χάραξη  στρατηγικής ανάπτυξης πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας και σε Κορινθιακές επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή  του κ. Elazar Cohen, Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011. Με την ευκαιρία της επίσκεψης, το Επιμελητήριο Κορινθίας  διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση την  Πέμπτη 7.00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, ( Ερμού 2 Κόρινθος) με θέμα: «Αναδιάρθρωση αγροτικής παραγωγής». Σε μια εποχή που οι παραδοσιακές καλλιέργειες δεν έχουν να προσφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον αγροτικό πληθυσμό δημιουργείται η ανάγκη για στροφή σε πιο δυναμικές καλλιέργειες. Στόχος της εκδήλωσης είναι να λάβουν γνώση όσοι εμπλέκονται με την αγροτική παραγωγή στο Νομό μας και κυρίως οι Κορίνθιοι αγρότες για μια νέα δυναμική και κερδοφόρα παραγωγή που ανταποκρίνεται στις επιτακτικές ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ.: 
  • κ. Elazar Cohen, ο οποίος θα αναφερθεί στην Αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και  στις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
  • Κ  Σωτήρης Γιαννακόπουλος,  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας , Πρόεδρο εταιρείας «Κοιλάδα του Ενιπέα», θα αναφερθεί  στις καλλιέργειες Ροδιάς
  • Σύμβουλος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα αναφερθεί στις Ενισχύσεις  επενδύσεων για αναδιάρθρωση αγροτικής παραγωγής
Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν, φορείς, συνεταιρισμοί, ενώσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και παραγωγοί.Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο
Τηλ: 2741024464 Μαριάτζελα Πανούση - www.korinthiacc.gr
READ MORE - Σήμερα η επίσκεψη Ισραηλινής Αντιπροσωπείας στο Επιμελητήριο

Έχασε τη μάχη ο 18χρονος που είχε τραυματιστεί στην Κόρινθο

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα ο 18χρονος από την Κόρινθο που είχε τραυματιστεί σοβαρότερα στο ατύχημα που έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Ιουλίου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα εντός της πόλης. Συγκεκριμένα, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νεαροί, όλοι 18 ετών, για άγνωστο λόγο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε σταθμευμένο λεωφορείο. Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν να τραυματιστούν όλοι οι νεαροί και ένας εξ΄ αυτών αρκετά σοβαρά. Ο τελευταίος, δυστυχώς δεν άντεξε και σύμφωνα με την αστυνομία κατέληξε τα ξημερώματα. Είναι μια τραγωδία για την περιοχή, αλλά κυρίως για τους δικούς του ανθρώπους και παράλληλα άδικο να χάνεται ένα νέο παιδί τόσο άδικα και τόσο πρόωρα. Η Κorinthia News στέλνει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του με την ευχή να μην χαθεί άλλος νέος άνθρωπος με τέτοιο τρόπο… 
READ MORE - Έχασε τη μάχη ο 18χρονος που είχε τραυματιστεί στην Κόρινθο

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Δύο τσουχτερά πρόστιμα επέβαλε χθες η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δήμο Κορινθίων. Το ένα πρόστιμο ύψους 55.000 €, ως διοικητική κύρωση, το επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, για τη χωματερή στα Αθίκια Κορινθίας. Το πρόστιμο, όπως αναφέρεται στην απόφαση, επεβλήθη εξαιτίας της  ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων, της απουσίας  προστατευτικής περίφραξης του χώρου και της   μη αποκατάστασης του, επιχωμάτωσης και μη αποκατάστασης υδατορέματος, αλλά και λόγω εστιών φωτιάς, κινδύνου επέκτασης πυρκαγιάς και  κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Συνέπεια των ελλείψεων αυτών, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, είναι η πρόκληση σοβαρής ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος και κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Επίσης με δεύτερη απόφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο ύψους 48.000 €, ως διοικητική κύρωση, επίσης στον Δήμο Κορινθίων, για άλλη ανεξέλεγκτη χωματερή που έχει στην περιοχή Άσσου, για τους ίδιους σχεδόν λόγους. Και οι δύο αποφάσεις διαβιβάζονται στην Δ.Ο.Υ. Κορίνθου για την είσπραξη του προστίμου, ενώ πλήρης φάκελος με την κάθε υπόθεση χωριστά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Κορίνθου. Να σημειωθεί ότι ο δήμος Κορινθίων έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια εντός 45 ημερών
 
READ MORE - ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου με Πρόεδρο τον κ. Κανάκη, Αντιπρόεδρο τον κ. Μπεχράκη, Γενική Γραμματέα την κα Γυφτέα, Οικονομικό Επόπτη τον κ. Τσέλεπο, Έφορο τον κ. Μαρλαφέκα και μέλη τους κ.κ. Κωστόπουλο, Σπηλιωτακάρα, Τσιμπίδη και Γκούμα. Η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου καλωσορίζοντας τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής τους ευχαρίστησε για την ουσιαστική στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη των προϊόντων της και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Όπως ανάφερε η κα Νικολάκου, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, πριν λίγες μέρες ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου με στόχο να καταστεί ανταγωνιστικός και δυνατός ώστε να μπει μπροστάρης και στη δημιουργία του Συνδέσμου Νοτίου Ελλάδος. Ρόλος της Περιφέρειας στην προσπάθεια αυτή είναι να αποτελέσει σημαντικό αρωγό σε οτιδήποτε δύναται να συνδράμει. Η ευθύνη, η επιλογή και ο ορισμός των μελών αφορούν αποκλειστικά και μόνο το Σύνδεσμο, το οποίο θα ορίσει και τις διαδικασίες συγκρότησης σε οριστικό σώμα. Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που προήλθε από την ίδρυση του Συνδέσμου εξέφρασαν τις απόψεις και παρατηρήσεις τους επί του καταστατικού και συμφώνησαν όλοι στην ισχύ του brand name «Πελοπόννησος». Διαθέτοντας εμπειρία και όρεξη για την ουσιαστική πρόοδο του Συνδέσμου Εξαγωγέων εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να κινηθούν ταχύτατα προκειμένου να οριστικοποιηθεί το καταστατικό και να εκλεγεί σύντομα και οριστικά το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εκλογές. Ο προσωρινός Πρόεδρος, τέλος, κ. Κανάκης Ηλίας δήλωσε απερίφραστα την πρόθεσή του να ξεκινήσει άμεσα και δυναμικά την οργάνωση του εγχειρήματος με σκοπό την συγκροτημένη και επιτυχημένη πορεία του.        
READ MORE - Συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου

Ε. Σπινθάκης: Λάθος η εκτίμηση του Β. Κελλάρη για το Σουσάκι

Κορεσμένη βιομηχανικά χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και ως εκ τούτου συντάσσονται στο πλευρό των κατοίκων στο θέμα της εγκατάστασης αποθήκης χημικών στο Σουσάκι. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του το στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων στην Κορινθία κ. Ευάγγελος Σπινθάκης διαχωρίζοντας την θέση της παράταξης από εκείνη που έχει εκφράσει υπέρ της εγκατάστασης ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εκλογές κ. Βασίλης Κελλάρης. «Λάθος εκτίμηση» χαρακτήρισε ο ίδιος τις απόψεις που εξέφρασε υπέρ της εταιρείας ο κ. Κελλάρης «μιλώντας ως Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ και όχι εκπροσωπώντας τους Οικολόγους Πράσινους» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. «Λόγω της διαδρομής του και των αγώνων του, δεν θέλω να πιστέψω αυτά που ακούγονται και επίσημα αλλά και υπόγεια περί διαπλοκής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπινθάκης.
READ MORE - Ε. Σπινθάκης: Λάθος η εκτίμηση του Β. Κελλάρη για το Σουσάκι

11 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Χαλκί

Όλο το βράδυ της Τρίτης έκαιγε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την ίδια μέρα στις 5:00 το απόγευμα στο Χαλκί Κορινθίας και η οποία τέθηκε τελικά υπό έλεγχο μετά από αρκετές ώρες και συγκεκριμένα χθες στις 8:30 το πρωί. Η  φωτιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε αρκετά σύντομα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με επίγεια αλλά και εναέρια μέσα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης βοήθησαν, εθελοντές, οχήματα του Δήμου, αλλά και κάτοικοι. Κοντά στις εστίες και σε μικρή απόσταση βρίσκονταν σπίτια τα οποία ευτυχώς δεν κινδύνευσαν.
Η πυρκαγιά τελικά έκαψε 8 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελιές και 3 στρέμματα δασικής έκτασης, αφού παρά τις προσπάθειες κατάφερε να περάσει στο παρακείμενο δάσος. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 15 οχήματα με 35 άνδρες, μία ομάδα πεζοπόρων 12 ατόμων, ένα εθελοντικό όχημα του Δήμου και 3 αεροσκάφη καναντέρ 415 και 2 πετζετέλ. Παρόν στην επιχείρηση, εκτός του διοικητή της Π.Υ. Κορίνθου ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος Χρήστος Ψυχογιός. Την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Κορίνθου.
READ MORE - 11 στρέμματα έκαψε η φωτιά στο Χαλκί

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟY 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Θεάτρου που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Πόλης μας (Δαμασκηνού &Κολοκοτρώνη) από τις 31 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου. Την Πέμπτη  28 του μηνός, θα γίνουν διάφορα hapennigs  στο κέντρο της Κορίνθου που θα έχουν σαν θέμα το θέατρο και τις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό Θέατρο, από του δέκα διαγωνιζόμενους θιάσους από την Ελλάδα και την Κύπρο. Την  Κυριακή στις 31 του μηνός ,εκτός διαγωνισμού, το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου θα  παρουσιάσει την παράσταση «ο Μορμόλης» που παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία από τα παιδιά κατά την διάρκεια της χρονιάς. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κορινθίων, τόνισαν τη σπουδαιότητα και τη σημασία που διαδραματίζει για την πόλη η παρουσίαση τόσων πολλών θιάσων που προάγουν τον πολιτισμό και την τέχνη στο Δήμο μας.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος  είπε: Να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήρθατε εδώ  για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα γίνει στην πόλη της Κορίνθου από τις 31 έως τις 10 Αυγούστου και είναι το 9ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.  Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», όπου θα συμμετάσχουν για άλλη μια φορά κορυφαίοι θίασοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και θα είναι κοντά μας για να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Εύχομαι καλή επιτυχία  στο Φεστιβάλ που για ένατη φορά «δίνει το παρόν» στην Πόλη μας και καταξιώνει πολιτιστικά τον Δήμο μας.
READ MORE - ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟY 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Γ. Κουκουλίδης: Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο

Αισιόδοξος για το μέλλον του Νοσοκομείου Κορίνθου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Ιδρύματος κ. Γιώργος Κουκουλίδης, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό καθώς όπως τόνισε δεν έχουν ακόμα λυθεί όλα τα διαδικαστικά θέματα για τις προσλήψεις επικουρικών γιατρών καθώς και επιμελητών. Τα προβλήματα αυτά έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες πρόσληψης γιατρών, αλλά το υπάρχον ιατρικό προσωπικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντεπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις του νοσοκομείου, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που λόγω του καλοκαιριού ο πληθυσμός του νομού έχει αυξηθεί σημαντικά. «Ελλείψεις υπάρχουν αλλά αγωνιζόμαστε και τις αντιμετωπίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλίδης. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο της Κορίνθου δεν πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από τις περικοπές που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος καθώς όπως τόνισε οι πληθυσμιακές ανάγκες που οφείλει να καλύπτει το ίδρυμα μεγαλώνουν, γεγονός που συνεπάγεται κατά τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και την ενίσχυση του.
READ MORE - Γ. Κουκουλίδης: Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο

Γ. Μαρίνης: Έκλεισαν καταστήματα στο Λουτράκι γιατί δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα!

Μειωμένη οικονομική δυνατότητα έχουν οι επισκέπτες της πόλης του Λουτρακίου φέτος, με αποτέλεσμα στην αγορά της πόλης η καταναλωτική κίνηση να είναι μειωμένη έως και 50% ακόμα και στην περίοδο των εκπτώσεων όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου κ. Γιώργος Μαρίνης.
Ο κ. Μαρίνης προέβλεψε πως οι έμποροι της πόλης θα αντιμετωπίσουν «δράματα» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς ήδη εν μέσω της τουριστικής σεζόν που ανέκαθεν κινούσε την αγορά του Λουτρακίου, είναι αρκετοί οι έμποροι που δεν έχουν τα απαιτούμενα έσοδα ώστε να καταβάλλουν το ποσό του ΦΠΑ ή τις ασφαλιστικές τους εισφορές ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κλείσει τα καταστήματα τους γιατί δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα! Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε παράλληλα στις προτάσεις που κατέθεσαν οι έμποροι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ότι αφορά την μετακίνηση του ΚΤΕΛ, εκτός του κέντρου της πόλης, αλλά και για το κυκλοφοριακό ώστε να δημιουργηθούν καταλληλότερες συνθήκες για την πρόσβαση των καταναλωτών στην αγορά.
READ MORE - Γ. Μαρίνης: Έκλεισαν καταστήματα στο Λουτράκι γιατί δεν είχαν να πληρώσουν το ρεύμα!

Παροχή δωρεάν νοσηλείας από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Με απόφαση του υπουργού Π. Μπεγλίτη

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Μπεγλίτη ρυθμίζεται η παροχή δωρεάν νοσηλείας, από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που διαθέτουν πτέρυγες νοσηλείας τρίτων, στα άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα των: -Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, - Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστικού Σώματος των Ένοπλων Δυνάμεων, -Υπηρετούντων και συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, -Του υπηρετούντος, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, προσωπικού και των συνταξιούχων της ίδιας κατηγορίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το δικαίωμα νοσηλείας διατηρείται για τα άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα και σε περίπτωση θανάτου ή αφάνειας των γονέων.
READ MORE - Παροχή δωρεάν νοσηλείας από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Άφαντος παραμένει ο 52χρονος από την Ευρωστίνη

Άφαντος παραμένει από τις 19 Ιουλίου ο 52χρονος τραπεζικός υπάλληλος Ν.Α. από την περιοχή της Λυγιάς Ευρωστίνης, για τον οποίο δηλώθηκε εξαφάνιση από τον αδερφό του την περασμένη Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου. Ο 52χρονος να θυμίσουμε ότι είναι γεννημένος στις 24/11/59 στην Αθήνα, κάτοικος Λυγιάς, έχει ύψος 1,70, είναι εύσωμος, με γκρίζα μαλλιά και καστανά μάτια. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κάποια οικονομικά προβλήματα τα οποία τον είχαν «ρίξει» ψυχολογικά. Η εξαφάνισή του έγινε την Τρίτη 19 Ιουλίου γύρω στις 6:30 το πρωί και όπως είναι φυσικό ο αδερφός του ανησύχησε και μετά από 3 μέρες και αφού δεν απαντούσε στο κινητό του, αποφάσισε να καταγγείλει την εξαφάνιση στην αστυνομία. Δεν ξέρουμε αν μέχρι σήμερα έχει επικοινωνήσει με τον αδερφό του για να ενημερώσει τουλάχιστον ότι είναι καλά, πάντως οι αστυνομικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί και τον αναζητούν κυρίως στην περιοχή της Αθήνας…
 
Βρέθηκε το αυτοκίνητό του στον προαστιακό 
 
Από το Α. Τ.  Ξυλοκάστρου αναφέρθηκε ότι : «Το όχημα του 52χρονου τραπεζικού υπαλλήλου εντοπίστηκε στον σταθμό του προαστιακού στο Κιάτο. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς πήρε το τρένο και έφυγε προς Αθήνα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του από την υπηρεσία μας συνεχίζονται…».
READ MORE - Άφαντος παραμένει ο 52χρονος από την Ευρωστίνη

Ακόμα αναζητείται ο 40χρονος για τη στυγερή δολοφονία στο Λουτράκι

Δεν έχει δώσει σημεία ζωής παρά την έλευση του αυτοφώρου ο 40χρονος φίλος της 37χρονης που μαχαιρώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί από συγγενείς και των δύο, σε εξοχική κατοικία στο Άνω Χαρβάτι Λουτρακίου. Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία σε όλα τα πιθανά σημεία και μέρη που θα μπορούσε να βρίσκεται, εν τούτοις ο 40χρονος παραμένει άφαντος. Η σκληρή και στυγερή δολοφονία έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, αλλά και στο Πανελλήνιο, αφού έγινε θέμα και σε μεγάλες εφημερίδες της Αθήνας. Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας κατάφερε πάνω από 30 μαχαιριές (!) στο θύμα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα, κάτι που δείχνει το μένος με το οποίο κινήθηκε. Το τραγικότερο όλων είναι, ότι την 37χρονη αντίκρισε νεκρή στην εξοχική κατοικία του φίλου της, η ίδια της η μητέρα όταν ανησύχησε και πήγε να την επισκεφτεί, παρουσία και του πατέρα του 40χρονου…
READ MORE - Ακόμα αναζητείται ο 40χρονος για τη στυγερή δολοφονία στο Λουτράκι