11 απολύσεις στη FULGOR παρά τις δεσμεύσεις του νέου ιδιοκτήτη

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011


Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κ. Μαλανδρένης, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν αυτό είναι πολιτική της νέας εταιρείας, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι δεν θα παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή «με σταυρωμένα τα χέρια»
 
Στο φλέγον ζήτημα της ανεργίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης σε δηλώσεις του ανακοινώνοντας μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον εργατικό κόσμο της Κορινθίας. Στις απολύσεις που γίνονται καθημερινά στις επιχειρήσεις της περιοχής πρόσφατα προστέθηκαν 11 απολύσεις στην εταιρεία Fulgor παρά τις δεσμεύσεις για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας που είχε εγγυηθεί και στον ίδιο τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης εταιρείας για την αγορά της εταιρείας. Ο κ. Μαλανδρένης καταγγέλλοντας το γεγονός τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν αυτό είναι πολιτική της νέας εταιρείας που βρίσκεται στις υπογραφές για να αναλάβει την Fulgor, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου δεν θα παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή «με σταυρωμένα τα χέρια».  Κι ενώ το πρόβλημα της ανεργίας διογκώνεται στον Νομό Κορινθίας όπως μαρτυρά και η τελευταία αυτή εξέλιξη, ο κ. Μαλανδρένης τόνισε ότι ο εργατικός κόσμος περιμένει επιτέλους την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων τα οποία έχουν ήδη εξαγγελθεί όχι μόνο με την ελπίδα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπως επεσήμανε ο κ. Μαλανδρένης αλλά και με την προσδοκία να κινηθεί και η αγορά που βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
 
Ο λαός δεν αντέχει άλλο!
«Όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση πλήττουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και σύντομα θα αναγκαστεί να καταλάβει ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αναφερόμενος στα νέα μέτρα και τις περικοπές που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται και στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή. Ο κ. Μαλανδρένης επεσήμανε ότι η μείωση του αφορολογήτου σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά θα πρέπει να επανεξεταστεί και να καταργηθεί καθώς πλήττει ακόμα περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους των πολιτών.
READ MORE - 11 απολύσεις στη FULGOR παρά τις δεσμεύσεις του νέου ιδιοκτήτη

ΣΤΟ ΄ΦΟΥΡΝΟ΄ ΤΩΝ 40 ΒΑΘΜΩΝ από σήμερα η Κορινθία


«Σαραντάρια» θα χτυπά ο υδράργυρος μέχρι την Τρίτη – Έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής υπηρεσίας – Σε πλήρη ετοιμότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική στην Κορινθία για καύσωνα και πυρκαγιές
 
Στο «φούρνο» μπαίνει από σήμερα και για ένα τριήμερο (τουλάχιστον) η χώρα, με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο». Το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, οπότε και αναμένεται η θερμοκρασία να «σκαρφαλώσει» στα ηπειρωτικά ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τετάρτη. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την περιοχή της Πελοποννήσου προβλέπει:
Σάββατο 16/7/2011 Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-ανατολική Πελοπόννησος: 39-40 βαθμοί κελσίου.
Κυριακή 17/7/2011 και  Δευτέρα 18/7/2011
Ανατολική Στερεά-ανατολική Πελοπόννησος: 38-40 βαθμοί κελσίου.
Τρίτη 19/7/2011
Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-ανατολική Πελοπόννησος: 38-40 βαθμοί κελσίου.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
 
Σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ήδη από χθες η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας, όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενός της κ. Κ. Αλεξόπουλος. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ιδιαίτερα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (υπερήλικες, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας) και στα μικρά παιδιά. Ελαφρά ρούχα, άφθονο νερό και χυμοί, όχι άσκοπες μετακινήσεις και έκθεση στον ήλιο και ελαφρά γεύματα, είναι μερικά από τα βασικά που πρέπει να κάνει κανείς για να προστατευτεί αυτές τις μέρες. Ο κ. Αλεξόπουλος δήλωσε ότι η υπηρεσία θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει…
 
Επιφυλακή στην Πυροσβεστική
 
Βεβαίως όπως είναι λογικό σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα θα βρίσκονται αυτές τις μέρες και οι υπηρεσίες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλη την Κορινθία και την Πελοπόννησο. Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής Κορίνθου κ. Ι. Καρατζιάς, η υπηρεσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικά, ενώ οι περιπολίες ανά το νομό θα είναι συνεχείς και όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και τους εθελοντές σε όλες τις περιοχές του νομού κι αυτό είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για ένα καλό αποτέλεσμα σε περίπτωση συμβάντος. Παράλληλα η Πυροσβεστική κάνει έκκληση σε όλους τους απλούς πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και καλεί οποιονδήποτε αντιληφθεί το παραμικρό που έχει σχέση έστω και με υπόνοια καπνού ή φωτιάς να επικοινωνήσει με την υπηρεσία στο τηλ. 199, ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση από την αρχή και να προληφθεί το συμβάν…
READ MORE - ΣΤΟ ΄ΦΟΥΡΝΟ΄ ΤΩΝ 40 ΒΑΘΜΩΝ από σήμερα η Κορινθία

Τρεις εστίες φωτιάς χθες στα πρανή του δρόμου Εξαμιλίων – Ξυλοκέριζας

Έντονη κινητικότητα και αγωνία υπήρξε χθες το πρωί στην πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου από την εκδήλωση τριών πυρκαγιών που ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Κορίνθου – Εξαμιλίων – Ξυλοκέριζας από άγνωστη αιτία. (Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ανεγκέφαλο που ήθελε με τέτοιες θερμοκρασίες και επικινδυνότητα να διαπιστώσει την… ετοιμότητα της πυροσβεστικής!). Ετοιμότητα βεβαίως υπήρξε, καθώς και άμεση επέμβαση σε όλα τα σημεία και μέσα σε 1 περίπου ώρα όλες οι εστίες ήταν υπό έλεγχο. Κάηκαν περίπου 9 στρέμματα συνολικά με καλαμιές, αλλά έγιναν ζημιές και σε ελαιόδεντρα της περιοχής. Στο σημείο επενέβησαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής, ένα υδροφόρο του Δήμου Κορινθίων και 10 άνδρες παρουσία και του διοικητή της υπηρεσίας κ. Ι. Καρατζιά.
READ MORE - Τρεις εστίες φωτιάς χθες στα πρανή του δρόμου Εξαμιλίων – Ξυλοκέριζας

Θα γίνει η συνάντηση της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια;

Τη συνάντηση που ζήτησε επίσημα ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος, ζητούν ανεπίσημα και τα περισσότερα μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Π.Σ.
 
Κανείς ακόμα δεν ξέρει και δεν είχε ενημερωθεί μέχρι χθες το απόγευμα για το αν θα γίνει τελικά ή όχι η συνάντηση των μελών της ΄Νέας Πελοποννήσου΄ που ζήτησε επίσημα ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Ν. Πετρόπουλος, αλλά και ζητούν ανεπίσημα τα περισσότερα μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου. Αφορμή η τελευταία εξέλιξη με την παραίτηση Μαλαπάνη και τα προβλήματα που προκύπτουν, αφού «το ποτήρι ξεχείλισε» ή άρχισε να «ξεχειλίζει» και κάποια θέματα πρέπει να συζητηθούν και να διευκρινιστούν, γιατί καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει ιδιαίτερα με τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες. Ο λόγος βέβαια ανήκει στον ίδιο τον Π. Τατούλη, ο οποίος και θα αποφασίσει και αν θα γίνει τελικά αυτή η σύσκεψη μεταξύ των στελεχών του συνδυασμού του και το πότε. Η Δευτέρα θα ήταν μια ευκαιρία λόγω του περιφερειακού συμβουλίου και επειδή όλοι οι σύμβουλοι θα βρίσκονται ούτως ή άλλως στην Τρίπολη. Άλλωστε μερικά θέματα που θεωρούνται άκρως σοβαρά, πρέπει να συζητηθούν το συντομότερο και να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη…
READ MORE - Θα γίνει η συνάντηση της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια;

Υπάλληλοι ΟΤΑ: Σταματημό δεν έχουν οι περικοπές στο νέο μισθολόγιο

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κύμα αποχωρήσεων και ως επακόλουθο σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό, αναμένει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κορινθίων κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, να επέλθει στον δημόσιο τομέα μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που προβλέπει νέες περικοπές. Ενισχυτικά στην πεποίθηση αυτή λειτουργεί και η μείωση επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπεται στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών. «Θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους με την γραφειοκρατία που τις χαρακτηρίζει ως τώρα, αν αυξηθούν οι ήδη σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό του Δημόσιου Τομέα», επεσήμανε ο κ. Ρουμελιώτης.
READ MORE - Υπάλληλοι ΟΤΑ: Σταματημό δεν έχουν οι περικοπές στο νέο μισθολόγιο

Δ. Λάσκας: Αντί να μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προχωρούν σε κατασχέσεις!

Με εκποίηση κι όχι με προσφορές θα μοιάζει η φετινή περίοδος των εκπτώσεων που ξεκίνησε επίσημα χθες, όπως δήλωσε ο Πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Δήμος Λάσκας. Ο κ. Λάσκας τόνισε ότι λόγω της τρομακτικά χαμηλής καταναλωτικής κίνησης του προηγούμενου διαστήματος οι εμπορικές επιχειρήσεις της Κορίνθου θα προχωρήσουν σε εκπτώσεις της τάξης του 50 – 70% προκειμένου να περισώσουν την βιωσιμότητα των καταστημάτων τους. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Παράλληλα ο κ. Λάσκας αναφέρθηκε στα μέτρα κατά των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ που εξήγγειλε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατασχέσεις για τους μεγαλοοφειλέτες αρχικά του ταμείου. «Δεν καταλαβαίνουν την διάσταση της κρίσης στην αγορά. Αντί να μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προχωρούν σε κατασχέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάσκας.
READ MORE - Δ. Λάσκας: Αντί να μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προχωρούν σε κατασχέσεις!

Με το ίδιο πρόσωπο η ψηφοφορία για τον ΄Συμπαραστάτη του Πολίτη΄

«Μία από τα ίδια» αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και βάσει όλων όσων έχουν προηγηθεί με τις προηγούμενες ψηφοφορίες για την εκλογή ΄Συμπαραστάτη του Πολίτη΄ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το θέμα επανέρχεται για πολλοστή φορά την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου σε τακτική συνεδρίαση του Π.Σ. στις 4:00 μετά το μεσημέρι.  Από την πλευρά της πλειοψηφίας και του Π. Τατούλη ο κ. Μπουλούκος αναμένεται να προταθεί και πάλι για τη θέση, κάτι όμως που έχει γίνει πολλάκις χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι πιστεύουν ότι ούτε κι αυτή τη φορά θα αλλάξει κάτι και δεν θα υπάρξει πάλι εκλογή. Και αναρωτιέται κανείς εύλογα, γιατί επανέρχεται το θέμα χωρίς αλλαγή υποψηφίου, αφού το αποτέλεσμα είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο. Εκτός αν έχει προηγηθεί συμφωνία με μέλη της μειοψηφίας και αλλάξουν οι συσχετισμοί, κάτι που θα διαπιστωθεί κατά τη συνεδρίαση και τη διαδικασία της ψηφοφορίας…
READ MORE - Με το ίδιο πρόσωπο η ψηφοφορία για τον ΄Συμπαραστάτη του Πολίτη΄

Επιμελητήριο Κορινθίας: Επιλέγουμε και αγοράζουμε Κορινθιακά προϊόντα

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Επιμελητήριο προς τα σούπερ μάρκετ της Κορινθίας για τη διάθεση Κορινθιακών προϊόντων
 
Προτροπή στους Κορίνθιους  να καταναλώνουν προϊόντα τοπικής  παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να κάνουν τα αγαθά που προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά απευθύνει το Επιμελητήριο Κορινθίας, ως αντίδοτο στην κρίση. Στόχος είναι  η αλλαγή των συνηθειών μας και η στήριξη της Ελληνικής αλλά και όσο και όπως μπορούμε της τοπική  οικονομίας. Η εμπέδωση Κορινθιακής  συνείδησης για προτίμηση στα προϊόντα της περιοχής μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνδυασμό με τη διάθεση των Κορινθιακών Προϊόντων – ισότιμα σε σχέση με άλλα προϊόντα – στα σούπερ μάρκετ της Κορινθίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ  αναλαμβάνεται πρωτοβουλία με την «ομπρέλα» της Επιμελητηρίου Κορινθίας και στο πλαίσιο της κίνησης καταναλώνουμε ότι παράγουμε .  Το επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί  εκπροσώπους των  Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου καθώς και των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Νομού μας  να επικοινωνήσουν μαζί του για συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το Επιμελητήριο Προσκαλεί επίσης όλες τις Επιχειρήσεις μέλη του να στείλουν το λογότυπο, λίστα και φωτογραφία  με τα προϊόντα που παράγουν προκειμένου να προβληθούν μέσα από την καμπάνια  προώθησης που θα οργανώσει το Επιμελητήριο Κορινθίας για τα Κορινθιακά προϊόντα. Προβολή στην ιστοσελίδα  του Επιμελητηρίου, Αφίσα με τα λογότυπα  των Κορινθιακών προϊόντων, ένθετο στο διμηνιαίο έντυπο του επιμελητηρίου και άλλες  προωθητικές κινήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους από τους Κορίνθιους Καταναλωτές. Για περισσότερες  πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Κορινθίας, κα Μαριάντζελα Πανούση 2741024464 εσωτ 920 Email : info@korinthiacc.gr, keta@korinthiacc.gr www.korinthiacc.gr
READ MORE - Επιμελητήριο Κορινθίας: Επιλέγουμε και αγοράζουμε Κορινθιακά προϊόντα

Τα νέα Δ.Σ. στους τομείς Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Περί ορισμού μελών Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ν.π.δ.δ. του Δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού. Ορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ                                         ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1) Λόης Νικόλαος (πλειοψ)                            Δέδες Γεώργιος (πλειοψ)
2) Δόσχορης Κων/νος (πλειοψ)                      Βαρελάς Παναγιώτης (πλειοψ)
3) Δέδες Δημήτρης (πλειοψ)               Ψυχογιός Ανάργυρος (πλειοψ)
4)Πρωτοπαππά Μαρία (μειοψ)                       Ράτης Σπυρίδων (μειοψ)
5) Κοσκινά Άννα (μειοψ)                               Σταμάτη Κυριακή (μειοψ)
6)Ρουμελιώτης Ιωάννης                                  Καλλίρης Νίκος (πολίτες)
7) Μίχας Χρήστος                                           Λαζαρίδης Ιωάννης (πολίτες)
8) Παντούδη Αικατερίνη                                 Τάσση Κων/να (πολίτες)
9) Καλλίρη Κων/να                                         Παππά–Λογοθέτη Γεωργία (πολίτ.)
10) Καταπόδη Τερψιχόρη                               Ψαραύτη Ασημίνα (πολίτες)
11) Λέκκα Ελισάβετ                                       Βλάχου Αγγελική (εκπρ. Εργαζ.)
Κατά πλειοψηφία εκλέγεται Πρόεδρος ο κ. Λόης Νικόλαος και Αντιπρόεδρος ο κ. Δόσχορης Κων/νος.

Περί ορισμού μελών Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ν.π.δ.δ. του Δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας.

Ορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ                                         ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1) Λούκας Λουκάς                                          Βαρελάς Παναγιώτης (πλειοψ.)
2) Κακούρος Ιωάννης                                     Γλυκοφρύδης Γεώργιος (πλειοψ.)
3) Ψυχογιός Ανάργυρος                                  Δέδες Δημήτρης (πλειοψ.)
4) Πέρρας Σωτήριος                                        Δάλλα Ελένη (μειοψηφ.)
5) Φίλης Παναγιώτης                                      Ράπτη-Θεοδωροπούλου Αναστασία (μειοψ)
6) Γεωργακοπούλου Ιωάννα                           Παπαδοπούλου Σοφία (πολίτες)
7) Αθανασιάδου Ελένη                                   Δέλγα Ελένη (πολίτες)
8) Χρυσούλας Δημήτρης                                Βαρελάς Παναγιώτης (πολίτες)
9) Κάχρου Μαρία                                            Γυφτοπούλου Αθηνά (πολίτες)
10) Πετρόπουλος Γεώργιος                             Γκάρτζιος Χρήστος (πολίτες)
11) Αντωνίου Νικόλαος                                  Βασιλειάδου Αρετή (εκπρ. Εργαζ.)
Κατά πλειοψηφία εκλέγεται Πρόεδρος ο κ. Λούκας Λουκάς και Αντιπρόεδρος ο κ. Κακούρος Ιωάννης.
READ MORE - Τα νέα Δ.Σ. στους τομείς Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας

Έριξαν από το ποδήλατο 76χρονο για να τον ληστέψουν!

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε την Πέμπτη χθες το απόγευμα, στην Κόρινθο, σε βάρος 76χρονου ημεδαπού από δύο άγνωστους δράστες.  Ειδικότερα, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον 76χρονο, ο οποίος επέβαινε σε ποδήλατο και αφού τον χτύπησαv, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Ο 76χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων  βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.  Μετά από Αστυνομική έρευνα των Αστυνομικών του Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι ένας εκ΄ των δύο δραστών είναι 23χρονος ημεδαπός ΡΟΜ, ο οποίος και αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
READ MORE - Έριξαν από το ποδήλατο 76χρονο για να τον ληστέψουν!

Αντί για περισσότερους θεματικούς, δεν δίνεται καλύτερα αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες;

Σύμφωνα με πληροφορίες επέρχονται αλλαγές σε περιφερειακό επίπεδο όσον αφορά στη λειτουργία και στο έργο της κάθε Περιφέρειας με την αύξηση του αριθμού των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών από 4 σε 7, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα  και αποδοτικότερα. Παράλογο θα έλεγε κανείς σε περιόδους κρίσης και τεράστιας οικονομικής δυσχέρειας. Παράλογο και για το λόγο ότι υπάρχουν έμπειροι και με μεγάλη διάθεση προσφοράς Αντιπεριφερειάρχες σε κάθε νομό οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν «σωτήριοι» πάνω στο θέμα αυτό. Αρκεί να γίνει κάτι πολύ απλό: Να τους δοθούν αρμοδιότητες για να μπορέσει να αρχίσει να δουλεύει η «μηχανή». Αρμοδιότητες ικανές να «ξεμπλοκάρουν» το όλο σύστημα που ισχύει μέχρι σήμερα και επιτέλους να αναλάβουν και κάποιοι άλλοι ευθύνες για να μπορέσουν κιόλας να δείξουν τις ικανότητές τους. Ειδικά στην Κορινθία, ο Γ. Δέδες, -κι αυτό το ομολογούν πολιτικοί εχθροί και φίλοι-, έχει μεγάλες ικανότητες αλλά και μεγάλη διάθεση προσφοράς για την Κορινθία και τους πολίτες της. Υπάρχει λοιπόν λύση και μάλιστα από τις καλύτερες που μπορούν να γίνουν. Αρκεί να υπάρξει η θέληση και να παραμεριστούν κάποια άλλα πράγματα που κωλύουν αυτό το ενδεχόμενο…
READ MORE - Αντί για περισσότερους θεματικούς, δεν δίνεται καλύτερα αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες;

Ν. Βατουσιάδης: Μας «καίει» όλους η αποκατάσταση των χωματερών

Ζήτημα που μας «καίει» όλους και που η υλοποίηση του επείγει, χαρακτήρισε την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Κορινθίων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Βατουσιάδης. Ο ίδιος με αφορμή την πρόσφατη φωτιά στην χωματερή των Αθικίων που ευτυχώς δεν έλαβε απειλητικές διαστάσεις, τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο για την αποκατάστασή τους με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος. Η προσπάθεια της αποκατάστασης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο προχωρά ικανοποιητικά προς το παρόν στην περίπτωση της χωματερής στην Δημοτική Ενότητα Άσσου -Λεχαίου. Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ύπαρξη αρκετών ανεξέλεγκτων χωματερών στα όρια του Δήμου όπου πολίτες ξεφορτώνονται μπάζα και σκουπίδια. Όπως επεσήμανε ο κ. Βατουσιάδης ο Δήμος Κορινθίων και ο τομέας Καθαριότητας και Πρασίνου, έχει κινητοποιηθεί στο ζήτημα αυτό προσπαθώντας να εντοπίσει όσες από τις χωματερές αυτές μπορεί και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό των χώρων αυτών καθώς και να επιβάλλει τα σχετικά πρόστιμα στους παραβάτες.
READ MORE - Ν. Βατουσιάδης: Μας «καίει» όλους η αποκατάσταση των χωματερών

Εντάχθηκε η βελτίωση των δρόμων Βέλο – Νεμέα και Περαχώρα - Βουλιαγμένη

Πρόκειται για το δεύτερο και τρίτο έργο οδοποιίας αντίστοιχα για την Κορινθία που ύστερα από εισήγηση του Γ.  Δέδε εντάσσεται, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  « Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013»
 
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, έκανε δεκτή και υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για την ένταξη του έργου  «Βελτίωση – Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλο – Στιμάγκα – Κούτσι - Νεμέα », προϋπολογισμού 6.100.000 ευρώ. Το έργο έχοντας πλήρη ωριμότητα και εκπονημένες τις απαιτούμενες μελέτες, αποτελεί το δεύτερο έργο οδοποιίας για την Κορινθία που ύστερα από εισήγηση του κ. Δέδε εντάσσεται, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013». Το τμήμα της Επαρχιακής Οδού που θα ανακατασκευαστεί αποτελεί την έξοδο προς τις βόρειες περιοχές του Νομού και προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Η αναβάθμιση της Επαρχιακής Οδού θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περιοχή, της οποίας οι δραστηριότητες αφορούν στην καλλιέργεια και την παραγωγή γεωργικών προϊόντων και οίνου. Ο κ. Δέδες υπογράμμισε πως το έργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού, αφού ο επαρχιακός αυτός δρόμος αποτελεί μία από τις παράπλευρες υποδομές, που ταυτόχρονα θα αναδείξουν και το ίδιο το φράγμα εκτός από το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στο νομό και σε τουριστικό αξιοθέατο που μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο πόλο ανάπτυξης της περιοχής.
 
Ένταξη του δρόμου Περαχώρα – Λίμνη Βουλιαγμένης
 
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έκανε δεκτή και υπερψήφισε και την εισήγηση του κ. Γ. Δέδε για την ένταξη του έργου  «Βελτίωση – ανακαίνιση επαρχιακής οδού Περαχώρας – λίμνης Βουλιαγμένης », προϋπολογισμού 2.344.000 ευρώ. Η ώριμη μελέτη του έργου, έχει εκπονηθεί από το Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, ενώ έχουν καταβληθεί και οι δαπάνες για τις αντίστοιχες απαλλοτριώσεις. Μετά από τις μελέτες και τις εισηγήσεις των αντίστοιχων Διευθύνσεων  τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, καθώς και τη συστηματική συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και του Δημάρχου Λουτρακίου -Αγ. Θεοδώρων, κ. Λογοθέτη, αποφασίστηκε από το Π.Σ.  η προώθηση των εργασιών για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
READ MORE - Εντάχθηκε η βελτίωση των δρόμων Βέλο – Νεμέα και Περαχώρα - Βουλιαγμένη

Επερώτηση Θ. Πετράκου: Θα ανακαλέσετε, κ. Περιφερειάρχη, την απόφασή σας για χορήγηση οριστικής άδειας εγκατάστασης χημικών στο Σουσάκι;

Κύριε Περιφερειάρχη, Από τις 3 Μαρτίου είχαμε καταθέσει ερώτηση, με την οποία ζητούσαμε να μη δώσετε άδεια εγκατάστασης χημικών στην εταιρεία Soussaki Logistics, στο Σουσάκι Κορινθίας. Στην απάντησή σας αρνηθήκατε, ως συνήθως, την πρότασή μας αυτή. Δεν ασχοληθήκατε με τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα που θέταμε και μας είπατε ότι τα χημικά που θα αποθηκευτούν είναι αθώα!!! Στις 22 Ιουνίου χορηγήσατε οριστική άδεια εγκατάστασης. Μεταξύ των χημικών που θα αποθηκεύονται είναι και στυρένιο, όπως καταγγέλλαμε στην επερώτησή μας, αλλά έχει καταγγείλει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Αγνοήσατε όχι μόνο τα εμπεριστατωμένα στοιχεία που σας παραθέταμε στην επερώτησή μας, αλλά και τις αποφάσεις του τέως δήμου Αγίων Θεοδώρων, του τέως Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας, αλλά και της Διεύθυνσης Βιομηχανίας του Νομού Κορινθίας. Όμως στις 11 Ιουλίου, 230 χλμ ανατολικά της Σόφιας, σημειώθηκε ένα τραγικό ατύχημα. Ένα βυτιοφόρο με 20 τόνους στυρένιο ανετράπη προκαλώντας ένα τοξικό νέφος, αναγκάζοντας τις βουλγάρικες αρχές να εκκενώσουν της ευρύτερη περιοχή από τους 2.000 περίπου κατοίκους της. Το στυρένιο, χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών, θεωρείται επικίνδυνο κυρίως σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ή το δέρμα. Τον περασμένο μήνα το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ συμπεριέλαβε το στυρένιο στον κατάλογο των καρκινογόνων ουσιών. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, οφείλετε να ανακαλέσετε άμεσα τη χορήγηση της οριστικής άδειας εγκατάστασης που δύσατε στην εταιρεία Soussaki Logistics στις 22 Ιουνίου. Διαφορετικά θα έχετε βαρύτατες ευθύνες, διότι πριν μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι δεν γνωρίζατε, αν και αυτό δεν είναι δικαιολογία, διότι οφείλατε να γνωρίζατε, αφού και η αρμόδια υπηρεσία και οι φορείς του Νομού Κορινθίας ήταν και είναι ριζικά αντίθετοι. Τώρα όμως δεν μπορείτε να πείτε ούτε αυτή τη δικαιολογία.  Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης. Σας ερωτούμε, θα πράξετε αυτό, έστω και τώρα;
READ MORE - Επερώτηση Θ. Πετράκου: Θα ανακαλέσετε, κ. Περιφερειάρχη, την απόφασή σας για χορήγηση οριστικής άδειας εγκατάστασης χημικών στο Σουσάκι;

Εξόρμηση για το περιβάλλον στο Κρυονέρι

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξαν οι φορείς του Κρυονερίου για να συντονιστούν περιβαλλοντικά και να δράσουν τοπικά για την προστασία του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με άλλες παρόμοιες δραστηριότητες στο Δήμο Σικυωνίων. Την 5η Ιουνίου 2011 εξόρμησαν μαζικά, για να καθαρίσουν την πλατεία του χωριού, καθώς και 3 περίπου χιλιόμετρα της επαρχιακής οδού, από την βόρεια είσοδο του Κρυονερίου μέχρι την συμβολή της με την επαρχιακή οδό Κιάτου -Στυμφαλίας. Κάθε λογής ανακυκλώσιμα υλικά, πεταμένα επί σειρά ετών ένθεν και ένθεν του δρόμου, περισυνέλεξαν οι Κρυονερίτες εθελοντές. Στη δράση που κράτησε 3 ώρες συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός από μεγάλες σακούλες απορριμμάτων οι οποίες μεταφέρθηκαν στους κάδους του Κρυονερίου. Η εξόρμηση ήταν προγραμματισμένη από το νεοσύστατο Συντονιστικό των Φορέων Κρυονερίου και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς κοινών προσπαθειών των φορέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Κρυονέρι. Συμμετείχαν το Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου, οι Σύλλογοι Γονέων του Γυμνασίου και του Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Κρυονερίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου, η Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “Φιλοξενία”, η Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, κάτοικοι, καθηγητές και μαθητές των σχολείων.
READ MORE - Εξόρμηση για το περιβάλλον στο Κρυονέρι

Το "έλα να δεις" έγινε στο Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Λίγο έλειψε η συνεδρίαση να «τιναχθεί στον αέρα», αφού κανείς δεν μπορούσε από ένα σημείο και μετά να την ελέγξει και να επιβάλει την τάξη
 
Μεγάλη ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά στο Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων την περασμένη Τετάρτη και λίγο έλειψε η συνεδρίαση να «τιναχθεί στον αέρα», αφού κανείς δεν μπορούσε από ένα σημείο και μετά να την ελέγξει και να επιβάλει την τάξη στη συζήτηση, κάτι που ευτυχώς έγινε, αλλά αρκετή ώρα αργότερα. Όλα άρχισαν όταν είχε πάρει το λόγο ο πρ. Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπ. Ράττης, μιλώντας για «συστράτευση» στο θέμα της εταιρείας χημικών στην περιοχή και ζητώντας την συμβολή όλων των περιοχών του Δήμου, Σχοίνου, Ισθμίων, κ.τ.λ., αφού όπως είπε, μπορεί σε λίγο η εταιρεία να ζητήσει επέκταση και στις περιοχές αυτές. Τότε, σύμβουλος της πλειοψηφίας τον διέκοψε και αναφερόμενος στον πρ. Δήμαρχο Γ. Γκιώνη -που συμφωνούσε με τον κ. Ράττη-, είπε ότι «μεσιτεύει οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή». Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γκιώνη και για λίγα λεπτά επικράτησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών. Ακολούθησε «επίθεση» δεύτερου δημοτικού συμβούλου στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν « να δώσει άδεια σε βιομηχανία, 300 μέτρα από το ηφαίστειο Σουσακίου». «Να είστε σύμμαχοι με τη Δημοτική αρχή και όχι «από πίσω» και να ρίχνετε λάσπη», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος σε δημοτικούς συμβούλους και φορείς των Αγίων Θεοδώρων και όχι μόνο….
READ MORE - Το "έλα να δεις" έγινε στο Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Ανεγκέφαλος με μηχανάκι έβαζε φωτιά στα πρανή της Ν.Ε.Ο.

Ένας ανεγκέφαλος που αναζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πυροσβεστικής και αστυνομίας τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, περνώντας από τη Ν.Ε.Ο. με μηχανάκι μεγάλου κυβισμού και σε μεγάλο μήκος της πετούσε στουπιά ποτισμένα με βενζίνη αφού προηγουμένως τους έβαζε φωτιά, στα πρανή του δρόμου. Άμεσα ενεργοποιήθηκε η πυροσβεστική Κιάτου που «έτρεχε και δεν έφτανε» για να σβήσει τις εστίες που εκδηλώθηκαν, τελικά με επιτυχία και χωρίς…παρατράγουδα. Ο δράστης αναζητείται, ενώ περαστικοί φαίνεται ότι έχουν δώσει στοιχεία της μηχανής του στις αρχές…
 
Πυρκαγιές σε Σοφικό και Ζευγολατιό…
 
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον επαρχιακό δρόμο προς Σοφικό Σολυγείας από άγνωστη αιτία σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά πρόλαβε και έκαψε 2 στρέμματα με ξερόχορτα και χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της υπηρεσίας και εθελοντικού οχήματος της περιοχής δεν επεκτάθηκε. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 6 άνδρες και η επιχείρηση διήρκησε περίπου 2 ώρες. Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 11:10 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Ζευγολατιού κοντά στον καταυλισμό και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, καίγοντας 4 στρέμματα με ξερόχορτα. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 3 οχήματα με 6 άνδρες.
READ MORE - Ανεγκέφαλος με μηχανάκι έβαζε φωτιά στα πρανή της Ν.Ε.Ο.

Συμβουλές για ασφαλές κολύμπι στη θάλασσα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

                  Από τον Λιμενάρχη Κορίνθου Π. Λαζόπουλο

Στα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για λουόμενους όλων των ηλικιών ώστε να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά πνιγμού αλλά και τραυματισμοί, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Λιμενάρχης Κορίνθου κ. Παναγιώτης Λαζόπουλος. Ο κ. Λαζόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα αυτά αν και απλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται από μεγάλη μερίδα των λουομένων. Μεταξύ των μέτρων αυτοπροστασίας που προτείνει ο Λιμενάρχης Κορίνθου είναι η αποφυγή της κολύμβησης τουλάχιστον για τρεις με τέσσερις ώρες μετά το φαγητό, οι λουόμενοι που δεν γνωρίζουν καλό κολύμπι να μην απομακρύνονται από τις ακτές, αλλά και η αποφυγή του συνδυασμού κατανάλωσης αλκοόλ και κολύμβησης. Επιπλέον ο κ. Λαζόπουλος διεμήνυσε ότι είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες τζετ σκι και ταχύπλοων σκαφών να σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας από τις ακτές, που ορίζονται με ειδικές σημαδούρες, ενώ στην περίπτωση που αυτές δεν υπάρχουν τότε οι αποστάσεις ασφαλείας είναι καθορισμένες στα 300 μέτρα από τον τελευταίο λουόμενο που διακρίνεται στην θάλασσα.
READ MORE - Συμβουλές για ασφαλές κολύμπι στη θάλασσα

Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Νεμέας με "μπηχτή" για Καλατζή

Σε απολογισμό πεπραγμένων που αφορούσαν το 2010 καθώς και τους πρώτους μήνες του 2011 προχώρησε προχθές, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεμέας η Δημοτική Αρχή της περιοχής. Σε δηλώσεις του για το ζήτημα ο Δήμαρχος Νεμέας Ευάγγελος Ανδριανάκος αναφέρθηκε στην απουσία του πρώην Δημάρχου Κώστα Καλατζή από την προχθεσινή συνεδρίαση, ενώ ο απολογισμός του 2010 όπως είπε, αφορούσε κατά κύριο λόγο τη θητεία του, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος διευκρίνισε στους δημότες τα σημεία της μέχρι τώρα πορείας του στην διοίκηση του Δήμου, αλλά και τον σχεδιασμό για την περαιτέρω πορεία και τις στοχεύσεις τις Δημοτικής Αρχής.
READ MORE - Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Νεμέας με "μπηχτή" για Καλατζή

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΝΕΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

«Ξέσπασε» ο πρόεδρος της ΕΑΣ κατά της Αγροτικής που δεν ενέκρινε δάνειο για την κατασκευή τυποποιητηρίου λαδιού στην περιοχή – Ο Γ. Γεωργούσης προειδοποίησε ότι αν απορριφθεί και η δεύτερη αίτηση, η Ένωση θα αποσύρει οποιαδήποτε συνεργασία με την τράπεζα
 
Κατά της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας κ. Γιώργος Γεωργούσης. Η ΕΑΣ Νεμέα είχε ζητήσει δάνειο από την Αγροτική για την κατασκευή του σημαντικού για την Ένωση τυποποιητήριου για ελαιόλαδο, δάνειο που δεν εγκρίθηκε «για λόγους αστείους» όπως τόνισε ο κ. Γεωργούσης, από την τράπεζα. Ο ίδιος χαρακτήρισε επιπολαιότητα την κίνηση αυτή εκ μέρους της διοίκησης του τοπικού καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Νεμέα, ενώ επεσήμανε ότι η αίτηση θα επαναληφθεί. Στην περίπτωση που δεν εγκριθεί και πάλι το δάνειο τότε η ΕΑΣ θα αποσύρει οποιαδήποτε συνεργασία της με την Αγροτική Τράπεζα, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργούσης. Να σημειωθεί ότι με τη συγκεκριμένη τράπεζα έχουν συναλλαγές (καταθέσεις, μετοχές, κ.τ.λ.) αρκετές χιλιάδες αγρότες από την περιοχή της Νεμέας και το θέμα που θέτει ο πρόεδρος της ΕΑΣ της περιοχής, θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό. Η απόφαση για τη δεύτερη αίτηση δανειοδότησης αναμένεται σε λίγες μέρες και τότε σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις, αν υπάρξει και δεύτερη αρνητική απάντηση. Επίσης πρέπει να πούμε, ότι η ΕΑΣ Νεμέας είναι από τις λίγες έως ελάχιστες κερδοφόρες Ενώσεις ανά τη χώρα…
 
Απογοήτευση για τις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο…
Παράλληλα ο κ. Γεωργούσης αναφέρθηκε και στην παράσταση αντιπροσωπείας της ΕΑΣ Νεμέας στην Βουλή, κατά την επερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλλια για θέματα σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για το 2009 και για την φετινή καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες από την ασθένεια του Περονόσπορου. Απογοητευτική χαρακτήρισε την εικόνα της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Γεωργούσης, διαμηνύοντας στους αγρότες να μην περιμένουν να λάβουν αποζημίωση για τις καταστροφές από την ασθένεια του περονόσπορου.
READ MORE - ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΝΕΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ο ΄Συμπαραστάτης του Πολίτη΄ για πολλοστή φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Μετά την...επεισοδιακή και άκρως...ταραγμένη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, όρισε και νέα συνεδρίαση.  Αυτή θα γίνει στις 18 Ιουλίου 2011, στις 4:00 μετά το μεσημέρι στην Τρίπολη και στο Πνευματικό Κέντρο. Προβλέπεται να εξετασθούν 11 θέματα ημερήσιας διάταξης. Η παράταξη Τατούλη επαναφέρει τη Δευτέρα, το θέμα της ανάδειξης του ''Συμπαραστάτη του Πολίτη'', θέμα που κατά το παρελθόν, όσες φορές και αν ήρθε στη συνεδρίαση, δεν υπήρξε ανάδειξη αφού οι λοιπές παρατάξεις επιθυμούσαν πρόσωπο ευρείας αποδοχής. Για να δούμε αυτή τη φορά, θα έχουμε κάτι πιο θετικό, ή μία από τα ίδια;Καλό θα είναι πάντως να αποφευχθεί ακόμα ένας διασυρμός!
READ MORE - Ο ΄Συμπαραστάτης του Πολίτη΄ για πολλοστή φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Υπέρογκα ποσά για το πρόβλημα της διάβρωσης στην Κορινθία που «δεν έπιασαν τόπο»!

Καταγγελία Μπούκλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή του νέου Καλικρατικού Δήμου Βέλου-Βόχας συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο έπειτα από αίτηση ιδιωτών για την προστασία των κατοικιών τους. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε ήταν αρνητική για την ΜΠΕ. Ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης καλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κάνει έναν απολογισμό όλων των μελετών που χρηματοδοτήθηκαν για τη διάβρωση του Κορινθιακού, να δημοσιοποιηθεί και να φανεί το αποτέλεσμα των έργων. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Καλλικρατικός Δήμος δεν είχε ενημερωθεί για την ΜΠΕ αλλά τόνισε ότι έχουν δοθεί υπέρογκα χρήματα για μελέτες και έργα που δεν "έπιασαν τόπο". Πρότεινε τη δημιουργία ενός επιστημονικού "Παρατηρητηρίου για τον Κορινθιακό" αλλά και την εκμετάλλευση τεχνογνωσίας Πανεπιστημίων της Μεσογείου για περιοχές με ανάλογα προβλήματα (όπως η Κύπρος) μέσα από προγράμματα LIFE. O κ. Μπούκλης σημειώνει επίσης ότι θα φέρει το θέμα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού αλλά και των αναποτελεσματικών παρεμβάσεων με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων - Πράσινων στην Ε.Ε.
Τι εννοείται ακριβώς κύριε Μπούκλη; Ποιοι διαχειρίστηκαν αυτά τα χρήματα; Και που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Ξέρετε κάτι παραπάνω;  
READ MORE - Υπέρογκα ποσά για το πρόβλημα της διάβρωσης στην Κορινθία που «δεν έπιασαν τόπο»!

750 Χριστιανοί με επικεφαλής τον Μητροπολίτη προσκύνησαν τη Μεγαλόχαρη στην Τήνο

Επέστρεψαν από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ιερό νησί της Τήνου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος με τους 750 και πλέον Κληρικούς και πιστούς της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας, που επί διήμερο βρέθηκαν στο νησί της Μεγαλόχαρης. Η Ιερή αυτή αποδημία, ως συνέχεια προσκυνήματος Κορινθίων Κληρικών και Λαϊκών, πραγματοποιείται για πέμπτη κατά σειρά χρονιά υπό την αιγίδα του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. Πρόκειται περί μιας ευκαιρίας πρώτιστα αγιαστικής, αλλά και επικοινωνιακής, αφού φέρνει κοντά τον Ποιμένα με μεγάλο μέρος του ποιμνίου του. Έτσι κι᾿ εφέτος με την χάρη της Παναγίας μας αξιώθηκε ένα εντυπωσιακά μεγάλο μέρος των πιστών της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας να φτάσει στο Ιερό νησί, να τύχει της θερμής υποδοχής της εκεί Τοπικής Εκκλησίας από τον Αρχ/κό Επίτροπο Τήνου Αιδεσ. κ. Γεώργιο Φανερό, να δεχτεί τις ευλογίες του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου β΄, να προσκυνήσει την θαυματουργή Εικόνα της Μεγαλόχαρης και κυρίως να εσπερίσει και λειτουργηθεί στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, αγιαζόμενο από τα σεπτά Αρχιερατικά χέρια του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, που προέστη σ᾿ αυτές τις ακολουθίες, ενώ συμπροσευχόμενος παρευρίσκετο και ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, ο οποίος και προσφώνησε τον επί κεφαλής τού Παγκορινθιακού Προσκυνήματος Σεβ. Μητροπολίτη μας, ευχόμενος κατάλληλα στους πιστούς της Κορινθίας. Όλοι οι προσκυνητές αφού έζησαν ιερές στιγμές, ανανεωμένοι από την χάρη και την ευλογία της θαυματουργού Αγίας Εικόνας της Ευαγγελιστρίας και την Αγία Κάρα της Οσίας Μοναχής Πελαγίας, που φυλάσσεται στην αρχαία Μονή του Κεχροβουνίου, επέστρεψαν στα σπίτια τους για να μεταφέρουν και στους οικείους τους τον αγιασμό, την χάρη, την ευλογία.
READ MORE - 750 Χριστιανοί με επικεφαλής τον Μητροπολίτη προσκύνησαν τη Μεγαλόχαρη στην Τήνο

Ικανοποίηση Δέδε για την περαιτέρω έγκριση πίστωσης 2,5 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στον Ασωπό

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, για τη νέα απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, σύμφωνα με την οποία, εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης επιπλέον ποσού περίπου 2.500.000 ευρώ, για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις και επιτάξεις του έργου της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού. Το ποσό αυτό θα διατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στους δικαιούχους των επιτάξεων και απαλλοτριώσεων, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τη διάθεση του ποσού θα συμπληρωθούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (4.000.000 ), που καταβάλλονται στους δικαιούχους. Η απόφαση αυτή, συμβάλλει στην περαιτέρω επιτάχυνση των εργασιών εκτέλεσης του έργου, που έχουν ήδη ξεκινήσει και ταυτόχρονα ενισχύει αποφασιστικά τους καλλιεργητές της περιοχής και την τοπική οικονομία, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. 
READ MORE - Ικανοποίηση Δέδε για την περαιτέρω έγκριση πίστωσης 2,5 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στον Ασωπό

ΠΤΩΣΗ 64% ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!

Νέα πρωτοφανή μείωση στον αριθμό αδειών, στην επιφάνεια και τον όγκο της οικοδομικής δραστηριότητας, παρουσιάζουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας, για τον Μάρτιο του 2011, στην Πελοπόννησο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, στην περιφέρεια, παρουσιάστηκε μείωση κατά 64,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 59,6% στην επιφάνεια και κατά 34,3%! στον όγκο!
READ MORE - ΠΤΩΣΗ 64% ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!

20χρονος με σουγιά προσπάθησε να κλέψει σπίτι

Συνελήφθη, στις 13-7-11 το μεσημέρι στον Κάβο Ίσθμιας Κορίνθου, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας άνδρας ημεδαπός ΡΟΜΑ ηλικίας 20 ετών, για απόπειρα κλοπής και οπλοκατοχή. Ειδικότερα, ο 20χρονος έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη ισόγειας κατοικίας, την ώρα που είχε ανέβει στο μπαλκόνι με σκοπό την διάρρηξη, και συνελήφθη από Αστυνομικούς που επενέβησαν άμεσα. Στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς. Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
 
Συνελήφθη 43χρονος για κλοπή κατά συναυτουργία
 
Συνελήφθη, την περασμένη Τετάρτη το πρωί στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, ο 43χρονος μαζί με άλλο ένα  άτομο αγνώστων στοιχείων, το οποίο διαφεύγει την σύλληψη, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, από κατάστημα στην Κόρινθο. Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
READ MORE - 20χρονος με σουγιά προσπάθησε να κλέψει σπίτι

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτή την εποχή το δυναμικό της τεχνικής υπηρεσίας και των έργων του Δήμου εκτελεί τις παρακάτω δράσεις:
§   Χορτοκοπή των πρανών και των αγροτικών δρόμων με 2 χορτοκοπτικά μηχανήματα
§   Βελτίωση και επισκευή αγροτικών δρόμων
§   Βελτίωση και επισκευή δασικών δρόμων
§   Καθαρισμό χειμάρρων (π.χ. Δερβένι)
§   Κοπή κλαδιών διακοινοτικών δρόμων για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων
§   Περίφραξη τουαλετών στα γήπεδα του τένις στο Σύθα
§   Τροφοδοσία ακτών με χαλίκι
 
READ MORE - Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Glamorous γάμος στο Λουτράκι με κουμπάρα την Ελεονώρα Μελέτη

Σε μια ρομαντική τελετή που θα θυμίζει αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά  του γάμου ο γνωστός hair stylist και make-up artist των διασήμων Πάνος Καλλίτσης με την εκλεκτή της  καρδιάς του Έλενα Χριστοπούλου. Κουμπάρα του θα είναι η Ελεονώρα Μελέτη. Ο γάμος τους θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουλίου, το απόγευμα, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα κοντά στο Λουτράκι, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι στο κτήμα που βρίσκεται η εξοχική κατοικία του ζευγαριού. Το TLIFE επικοινώνησε με τον γαμπρό που μας αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου του. Ο Πάνος και η Έλενα είναι μαζί τα τελευταία 3,5 χρόνια και αποφάσισαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με ένα απλό γάμο μαζί με συγγενείς και καλούς τους φίλους. “Ουσιαστικά θα επιβεβαιώσουμε με ένα πάρτυ τη σχέση μας.”, είπε ο Πάνος Καλλίτσης στο TLIFE και πρόσθεσε: “Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά νιώθω πολύ όμορφα. Θα είναι μια ωραία γιορτή”. Κουμπάρες του ζευγαριού θα είναι οι δυο φίλες τους Ελεονώρα και Βάγια. Η κουμπαριά, μάλιστα με την Ελεονώρα Μελέτη, έρχεται να σφραγίσει την εδώ και πολλά χρόνια συνεργασία και φιλία τους. Ο Πάνος Καλλίτσης είναι ο άνθρωπος που επιμελείται την εμφάνιση της Ελεονώρας και η γνωστή παρουσιάστρια τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια.
READ MORE - Glamorous γάμος στο Λουτράκι με κουμπάρα την Ελεονώρα Μελέτη

Εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο την Κυριακή

Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού

Σας προσκαλούμε, την Κυριακή 17 Ιουλίου, 2011 και ώρα 19:30 στο θέατρο του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρ. Δαμιανού οδός Αγίου Σπυρίδωνος στο Σχίνο για να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση μνήμης με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς και τραγούδια. Η εκδήλωση οργανώνεται από την επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή του χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής τον Πρύτανη καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και τον καθηγητή κ. Ανδρέα Βοσκό επ’ ευκαιρίας της επετείου της εισβολής των Τούρκων στη Μεγαλόνησό μας τον Ιούλιο του 1974. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
READ MORE - Εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο την Κυριακή

Στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου οι παραστάσεις του 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2011»

Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων, διοργανώνουν από κοινού και εφέτος  το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου  «Κόρινθος 2011» από την 1η έως και την 10η Αυγούστου. Το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος», (Κολοκοτρώνη & Δαμασκηνού) θα έχει επιπλέον την δυνατότητα να αφιερώσει τιμητικές βραδιές σε θεατρικούς συγγραφείς.
1-      Δευτέρα : Θεατρική Ομάδα Δήμου Ίλιου Αττικής «Μήδεια» του Μπόστ
2-      Τρίτη : Θεατρικό Εργαστήρι Δίστομου «Θεατροφρένεια», «Τα Μάτια   Τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου.
3-      Τετάρτη : Θεατρική  Εταιρεία  «Υπέρβαση» Μεγάρων,  «Εχθροί Εξ Αίματος» του Αρκάς.
4-      Πέμπτη : Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Παιονίας Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης, «Ο Κατά Φαντασία Ασθενής» του Μολιέρου.
5-      Παρασκευή : Θεατρικό Εργαστήρι «Εν δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, «Πρόσωπα που καίγονται του Βασίλη Κατσικονούρη.
6-      Σάββατο: Πολιτιστικός Σύλλογος «Αδωνης» Ιδαλίου Κύπρου, «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Κολτόνι.
7-      Κυριακή:Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Εύοσμου Θεσσαλονίκης, «Τα δένδρα Πεθαίνουν Όρθια» του Αλεσσάντρο  Κασσόνα.
8-      Δευτέρα : Θεατρικό Εργαστήρι «Ρένδια Λέξις» Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη,  «Η Παράσταση συνεχίζεται» του Ρικ Αμποτ.
9-      Τρίτη : Σύλλογος Μικρασιατών Ιεράπετρας, «Η Δύση της Ανατολής» του Παρασκευά  Σιργιάνογλου.
10-  Τετάρτη : Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», «Λυσιστράτη»  του Αριστοφάνη.
READ MORE - Στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου οι παραστάσεις του 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2011»