Επίκαιρη όσο ποτέ η φράση του Ανδρέα ΄Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες΄

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ η φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου μέσα στο Ελληνικο Κοινοβούλιο απευθυνόμενος προς τον τότε Πρωθυπουργό: ΄Προτιμούμαι, η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες!!". Σήμερα βέβαια λόγω των  πολλών.... "προοδευτικών" που έχουμε στη χώρα, αυτή η φράση μπορεί να παρεξηγηθεί
READ MORE - Επίκαιρη όσο ποτέ η φράση του Ανδρέα ΄Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες΄

Συγκέντρωση των ΄Αγανακτισμένων΄ στο Ξυλόκαστρο

Με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, είναι ανάγκη οι πολίτες να αφυπνιστούμε και να σπάσουμε τη σιωπή μας. Δημιουργήσαμε την "Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" και καλούμε τους συμπολίτες μας σε ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου την Τετάρτη 1-6-2011 στις 7 το απόγευμα. Έχει έλθει η ώρα που πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, έχει έλθει η ώρα που πρέπει την υπόθεση της ζωής μας και το μέλλον μας να το πάρουμε εμείς, στα χέρια μας. Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης, οργανώνουμε ανοιχτή προσυγκέντρωση στο ανοιχτό θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης ", την Κυριακή 29-5-2011 στις 7 το απόγευμα.

Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
READ MORE - Συγκέντρωση των ΄Αγανακτισμένων΄ στο Ξυλόκαστρο

Συνέλευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Κιάτο την Κυριακή

Οι Σ.Ε. των Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού, στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη, καλούν μέλη και φίλους σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 29 Μαϊου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Δ. Σικυωνίων στο Κιάτο με θέμα: Ανάπτυξη και Αλλαγή Παραγωγικού Μοντέλου.
READ MORE - Συνέλευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Κιάτο την Κυριακή

Διαχώρησε τη θέση του ο Μπεγλίτης από τις δηλώσεις Δαμανάκη

Διαχώρησε ανοικτά και επίσημα τη θέση του ο αν. υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης από όσα δήλωσε η κα Μ. Δαμανάκη, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη. Να θυμίσουμε ότι η κα Δαμανάκη σε παρέμβασή της που κατακρίθηκε από πολλούς λόγω της παρούσας χρονικής συγκυρίας, ανέφερε ότι: "Ή θα κάνουμε όσα πρέπει σαν χώρα, ή θα βγούμε από το ευρώ και θα γυρίσουμε στη δραχμή!". Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε χθες στην ΝΕΤ, ότι πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι λέμε, τη στιγμή που η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την οικονομική της σωτηρία.
READ MORE - Διαχώρησε τη θέση του ο Μπεγλίτης από τις δηλώσεις Δαμανάκη

Να λειτουργήσει και πάλι το ALTER αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι

Χθες αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του Άλτερ, οι οποίοι αποφάσισαν να λειτουργήσει και πάλι το κανάλι, μετά από δέσμευση που πήραν από τον Γιώργο Κουρή. Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Κουρής, υποσχέθηκε ότι σε πρώτη φάση μπορεί να πληρώσει το ποσό των 2.400 ευρώ από τα χρωστούμενα, στον καθένα από τους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό, ενώ ξεχωριστό είναι το ποσό που υποσχέθηκε στους τεχνικούς του σταθμού.Μετά από συνέλευση που έκαναν οι δημοσιογράφοι έκαναν δεκτή την πρόταση του ιδιοκτήτη και πήραν την απόφαση να επαναλειτουργήσει ο σταθμός.Μένει να δούμε αν θα κάνουν δεκτή την πρόταση και οι τεχνικοί για να βγουν και πάλι εκπομπές και δελτία στον αέρα.Μακάρι, γιατί έχουν τραβήξει πολλά οι εργαζόμενοι και είναι κρίμα να μείνουν τόσοι άνθρωποι στον δρόμο.

πηγή:newstoday

READ MORE - Να λειτουργήσει και πάλι το ALTER αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ στα αμπέλια της Νεμέας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες της περιοχής

 
Επιδημιολογικές διαστάσεις τείνει να λάβει η ασθένεια του περονόσπορου που πλήττει τις αμπελοκαλλιέργειες της Νεμέας, όπως επιβεβαίωσε γεωπόνος που χθες βρέθηκε σε καλλιέργειες της περιοχής για να εξετάσει το πρόβλημα. Οι αγρότες της περιοχής έχουν πλέον φτάσει σε απόγνωση καθώς αφενός τα έξοδα για το συνεχές ράντισμα που χρειάζεται η καταπολέμηση του περονόσπορου είναι αρκετά υψηλά, και αφετέρου έχουν καταβάλει ήδη τα ποσά για την ασφάλιση της παραγωγής τους χωρίς να γνωρίζουν αν ο περονόσπορος περιλαμβάνεται στον κανονισμό των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Ο γεωπόνος που βρέθηκε στο σημείο εξήγησε σε δηλώσεις του πως η ζημιά που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη αγγίζει σε ορισμένες περιοχές της Νεμέας το 80% της συνολικής παραγωγής, ενώ παράλληλα τόνισε ότι παραδοσιακά στον κανονισμό του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις δεν περιλαμβάνεται ο περονόσπορος, ωστόσο επεσήμανε ότι ο κανονισμός για φέτος δεν έχει εκδοθεί. Οι αγρότες πάντως κάνοντας λόγο για εκβιασμό εκ μέρους του ΕΛΓΑ για την καταβολή των ασφαλίστρων χωρίς να γνωρίζουν τον κανονισμό και δηλώνουν απελπισμένοι καθώς η φετινή χρονιά αναμένεται πολύ δύσκολη για την παραγωγή τους.
 
READ MORE - ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ στα αμπέλια της Νεμέας

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι στην Ξυλοκέριζα

Οργή και αγανάκτηση για την εγκληματικότητα

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην περιοχή της Ξυλοκέριζας, λένε οι κάτοικοι, με την εγκληματικότητα και τα καθημερινά σχεδόν περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στο χωριό τους, δείχνοντας αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα για τη μείωση του φαινομένου. Το ποτήρι σιγά –σιγά ξεχειλίζει ολοένα και περισσότερο και κανείς δεν ξέρει την αντίδραση κάποιοι κατοίκου, όταν σηκωθεί από κρεβάτι του και διαπιστώσει ότι κάποιος κακοποιός βρίσκεται μέσα στο σπίτι του και προσπαθεί να τον κλέψει. Τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαν σειρά άλλα τρία σπίτια της περιοχής να γίνουν στόχος κλοπής. Όλα συνέβησαν ομαδικά και σχεδιασμένα γύρω στις 3:30 μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα στο ένα από τα τρία σπίτια, οι θρασύτατοι κλέφτες πήραν ακόμα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη!! Ο απεγνωσμένος κάτοικος του χωριού, το βρήκε μετά από λίγες ώρες εγκαταλελειμμένο σε κάποιο ρέμα της περιοχής. Σύμφωνα με μαρτυρίες νεαρών που είδαν τους δράστες αλλά δεν πρόλαβαν να τους κυνηγήσουν, δεν ήταν αθίγγανοι, αλλά αλλοδαποί…
 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο τραυματισμός με όπλο του 18χρονου πριν λίγες μέρες μέσα στο ίδιο του το σπίτι από έναν εκ των τριών δραστών που είχαν μπει για να κλέψουν. Παρόλα αυτά όμως, τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, φαίνεται ότι οι κακοποιοί δεν πτοούνται εύκολα και συνεχίζουν τη δράση τους. Τα φαινόμενα κλοπών στην περιοχή είναι καθημερινά, λένε οι κάτοικοι, οι οποίοι μόλις ξυπνήσουν το πρωί, η πρώτη δουλειά που κάνουν είναι να ελέγξουν αν λείπει κάτι από το σπίτι τους ή πάνε στο καφενείο για να μάθουν νέα για τα υπόλοιπα σπίτια του χωριού και τη δράση των κακοποιών για το βράδυ που πέρασε. Εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο χωριό για να συζητηθεί το θέμα από όλες τις πλευρές του και να παρθούν αποφάσεις, τη στιγμή που πολλοί ζητούν εκτεταμένες περιπολίες όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από ομάδες κατοίκων αν χρειαστεί…
 
Β. Ρούκης: Οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να θεωρούν φυσιολογικό φαινόμενο τις ληστείες!
 
Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής κ. Βασίλης Ρούκης, ο οποίος έχει βρεθεί πρόσφατα στο ρόλο του θύματος, οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν απροστάτευτοι ενώ έχουν φτάσει δυστυχώς να θεωρούν φυσιολογικό φαινόμενο τις ληστείες!  Όπως επεσήμανε ο κ. Ρούκης, οι κάτοικοι έχουν ζητήσει αυτή την περίοδο να ενταθούν οι περιπολίες στην περιοχή καθώς φαίνεται πως η Ξυλοκέριζα έχει μπει στο στόχαστρο αδίστακτων κακοποιών, τη στιγμή που είναι  νωπό το περιστατικό ένοπλης ληστείας στην περιοχή που οδήγησε στον τραυματισμό του 18χρονου. Όπως επεσήμανε ο ίδιος οι κάτοικοι στις μεταξύ τους συζητήσεις σκέφτονται σοβαρά να στραφούν σε εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης για να προστατευτούν καθώς πλέον φοβούνται για τα χειρότερα.
 
 
READ MORE - ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι στην Ξυλοκέριζα

Ν. Καραββάς: Δεν πρόκειται να δεχτούμε το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ

Με την διαπίστωση πως δυστυχώς οι φόβοι και οι προβληματισμοί των ταχυδρομικών υπαλλήλων για το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων, δικαιώνονται, σχολίασε ο Πρόεδρος των Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Κορινθίας τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πώληση των ΕΛΤΑ και άλλων ΔΕΚΟ εξολοκλήρου σε ιδιώτες. Ο κ. Καραββάς τόνισε ότι θεωρεί λανθασμένη κίνηση την άκρατη ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων του Δημοσίου που στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί κερδοφόρες, την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να γίνει προσπάθεια για το «νοικοκύρεμα» τους και την επιστροφή τους σε μία υγιή κερδοφόρα πορεία κάτω από την ιδιοκτησία του Δημοσίου και την διεύθυνση ικανών Manager. Ο ίδιος τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ δεν πρέπει να γίνει μόνο με κριτήριο την κερδοφορία αλλά να εξεταστεί και το κοινωνικό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι εάν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις η Κυβέρνηση, τότε ο πολίτης θα είναι αυτός που θα επιβαρυνθεί. Τέλος ο κ. Καραββάς τόνισε ότι εκ μέρους των ταχυδρομικών υπαλλήλων θα δοθεί δυναμική απάντηση μέσα από κινητοποιήσεις, καθώς όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να δεχθούν το «ξεπούλημα» των ΕΛΤΑ καθώς διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον και την βελτίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
READ MORE - Ν. Καραββάς: Δεν πρόκειται να δεχτούμε το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ

Ανησυχία Τσιχριτζή για το μέλλον της ομάδας της Κορίνθου

Απεύχεται τη χειρότερη εξέλιξη αλλά ταυτόχρονα δεν αρνείται ότι ανησυχεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας κ. Μιχάλης Τσιχριτζής, αναφορικά με την τιμωρία της ΠΑΣ Κόρινθος μετά τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί, ωστόσο τόνισε ότι θεωρεί αδύνατο να αποφύγει η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Κορίνθου την τιμωρία. «Τον λόγο τώρα έχει η πειθαρχική επιτροπή και ελπίζω όλα να πάνε καλά γιατί δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιχριτζής. Ο ίδιος αναφέρθηκε παράλληλα και στην υπόθεση της σύλληψης του ποδοσφαιριστή ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορινθίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2 γραμμάρια κοκαΐνης, σχολιάζοντας πως αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι αρκετοί νέοι στρέφονται στα ναρκωτικά. Ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΕΠΣ Κορινθίας η τιμωρία του παίκτη σε ότι αφορά την παρουσία του στα γήπεδα, δήλωσε πως είναι ανάγκη η πολιτεία να ενδιαφερθεί περισσότερο για τον αθλητισμό προκειμένου να προωθεί τους νέους σε αυτόν και να τους απομακρύνει από τις όποιες «κακές συνήθειες» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
READ MORE - Ανησυχία Τσιχριτζή για το μέλλον της ομάδας της Κορίνθου

Πριν το Μνημόνιο είχαμε ξεκινήσει τον εξορθολογισμό των δαπανών στο υπουργείο Άμυνας

Δήλωση Μπεγλίτη για τον ένα χρόνο από το μνημόνιο

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ένας χρόνος από την εφαρμογή του μνημονίου» στο ρ/σ ΄Αθήνα 9.84΄ ο αν. υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Θα ήθελα κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσω, ότι με αυτή τη δανειακή σύμβαση και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, της κρίσης δανεισμού και του κινδύνου που ήταν υπαρκτός να φτάσουμε σε κατάσταση στάσης πληρωμών και χρεοκοπίας, δεν επηρεάστηκε ή δε συνδέθηκε άμεσα ή έμμεσα η λειτουργία και η καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και γενικότερα των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας.  Ενδεχομένως αυτό να σας φανεί παραδοξολογικό, αλλά είχαμε ξεκινήσει από τη στιγμή που αναλάβαμε την εξουσία, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ως κυβέρνηση  και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, μια γενναία προσπάθεια στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τον εξορθολογισμό των δαπανών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια, μετά τη μεταπολίτευση, για λόγους πράγματι που αναγνωρίζει κανείς ως υπαρκτούς, λόγω δηλαδή των προβλημάτων εθνικής ασφάλειας της χώρας από εξωτερική απειλή και εξαιτίας της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθούσε η Τουρκία, η χώρα ήταν αναγκασμένη να έχει υψηλά ποσοστά του ΑΕΠ στο χώρο της εθνικής άμυνας. Είναι όμως εξίσου γεγονός, που δε μπορεί ν’ αμφισβητηθεί εύκολα, ότι υπερδαπανήσαμε πολύτιμους εθνικούς πόρους σ’ ένα χώρο που πραγματικά αποτελούσε ταμπού για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο, χωρίς καμία αξιολόγηση αποτελεσματικότητας των δαπανών που προκαλούσαμε στο χώρο του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας. Εκεί που δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι στη σπατάλη, θα έλεγα στην υπερδαπάνη για αμυντικούς εξοπλισμούς χωρίς αυτοί οι εξοπλισμοί να εντάσσονται σ’ έναν εθνικό σχεδιασμό με βάση τις επιχειρησιακές και αμυντικές ανάγκες της χώρας. Εκεί υπήρξε και απώλεια πόρων που ήταν πολύτιμοι, αλλά βεβαίως μια επιβάρυνση του εθνικού προϋπολογισμού από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρώντας ότι έχει τις υψηλότερες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ, ή ακόμα επειδή υπάρχει μια υψηλού βαθμού δυσπιστία σ’ αυτό το χώρο, λόγω έλλειψης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σήμερα αυτό δεν υπάρχει. Υπάρχει μια μεγάλη θεσμική τομή σε σχέση με το παρελθόν, με τη θεσμική συγκρότηση της αρμόδιας ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων όπου ενημερώνουμε για κάθε κίνησή  μας, για κάθε παραγγελία αμυντικών εξοπλισμών.
Από το Δεκέμβριο του 2009 είχαμε επιφέρει  τις πρώτες σημαντικές περικοπές, τόσο στο σκέλος των εξοπλισμών όσο και στο σκέλος των λειτουργικών δαπανών,  και συνεχίσαμε, φτάνοντας μάλιστα για τον προϋπολογισμό του 2011 όπως γνωρίζετε, σ’ ένα ποσοστό του ΑΕΠ που είναι λίγο κάτω από το 2%, χωρίς να επηρεαστούν στο ελάχιστο οι επιχειρησιακές ανάγκες και βεβαίως το αξιόμαχο και η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Διαμορφώσαμε - και θα περάσουμε από τη Βουλή και  από το ΚΥΣΕΑ - το νέο μακροπρόθεσμο 15ετές πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών, ύψους περίπου 14 δις ευρώ για μια 15ετία σε ποσοστό 70% περίπου λιγότερο από το μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα 2006-2015».
READ MORE - Πριν το Μνημόνιο είχαμε ξεκινήσει τον εξορθολογισμό των δαπανών στο υπουργείο Άμυνας

Προσαγωγές αλλοδαπών ROM στο Α.Τ. Κορίνθου

Από την ομάδα ΔΙΑΣ

Σε εκτενείς ελέγχους και προσαγωγές προχώρησαν χθες άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κόρινθο, που αφορούσαν αλλοδαπούς ROM από τη Βουλγαρία. Οι πληροφορίες έφτασαν στην αστυνομία χθες το πρωί και λίγο έξω από την πόλη της Κορίνθου, μετά το στρατόπεδο προς τα Εξαμίλια, στήθηκε επιχείρηση ελέγχων. Αρκετοί απ΄ αυτούς προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου για εξακρίβωση στοιχείων και για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους ή μη, σε αξιόποινες πράξεις το τελευταίο διάστημα.
READ MORE - Προσαγωγές αλλοδαπών ROM στο Α.Τ. Κορίνθου

Θ. Τσούτσης: Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Δυναμικά ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για πώληση του 10% των μετοχών που διαθέτει το δημόσιο σε ιδιώτες. «Ο ΟΤΕ έχει παρουσία 62 χρόνων στην Ελλάδα, και σήμερα έρχεται μία κυβέρνηση που κάποτε έλεγε ούτε μία μετοχή σε ιδιώτες και μας λέει ούτε μία μετοχή στο δημόσιο» δήλωσε, εκφράζοντας την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του οργανισμού ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Υπαλλήλων ΟΤΕ για την Κορινθία κ. Θεόδωρος Τσούτσης. Ο κ. Τσούτσης χαρακτηρίζοντας τραγικά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δήλωσε πως η κυβέρνηση προσπαθώντας να απομακρύνει μία κερδοφόρα επιχείρηση από τους πολίτες δρα εγκληματικά εις βάρος τους, ενώ παράλληλα άφησε υπόνοιες για σιωπή εκ μέρους της ΓΣΕΕ αλλά και του εθνικού συμβουλίου τηλεπικοινωνιών. Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ πρόκειται να αντιδράσουν αρχικά με  48ωρη απεργία η ημερομηνία της οποίας δεν έχει αποφασιστεί ακόμη καθώς και με κινητοποιήσεις σε σταθμούς της ΔΕΗ καθώς θεωρούν ασύμβατη με την ιστορία και την πορεία του Οργανισμού την εξολοκλήρου ουσιαστικά εκχώρηση του στα χέρια ιδιωτών.
READ MORE - Θ. Τσούτσης: Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. Λουτρακίου - Περαχώρας

Συνεδριάζει την Τρίτη 31 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα το Δ.Σ. Λουτρακίου – Περαχώρας για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: Λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ.) Μεταφορά προσωπικού της υπό λύση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ.) Συγχώνευση υφιστάμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού, σε νέο Δημοτικό Ν.Π.Δ.Δ. Συγχώνευση υφιστάμενων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, σε νέο Δημοτικό Ν.Π.Δ.Δ. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ν.π.δ.δ. του Δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού.  Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ν.π.δ.δ. του Δήμου, τομέων αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας. Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών (ΕΚΥ) της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ. Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Δήμου. Τροποποίηση & συμπλήρωση του Κανονισμού λειτουργίας παραχωρούμενων για απλή χρήση χώρων αιγιαλού & παραλίας & καθορισμού αυτών, στη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου - Περαχώρας. Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λ. Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας (Τμήμα β’ και Δ’ )”.
READ MORE - Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. Λουτρακίου - Περαχώρας

Μόνο κατόπιν άδειας η καύση ξερόκλαδων από αγρότες


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας η καύση ξερόκλαδων από αγρότες έχει απαγορευτεί από την 1η Μαΐου λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επειδή κάποιοι επικοινωνούν με συνεργάτες της  ηλεκτρονικής εφημερίδας KORINTHIA NEWS.BLOGSPOT.COM και καταγγέλλουν ότι βλέπουν αγρότες ή ιδιοκτήτες ακινήτων να καίνε ξερόκλαδα και μετά την απαγόρευση αυτή, σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της Π.Υ. Κορίνθου κ. Καρατζιά, μας διαβεβαίωσε ότι η καύσεις αυτές γίνονται κατόπιν άδειας που εκδίδεται από την υπηρεσία και με την υποχρέωση του αιτούντα να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος. Σε ακραίες περιπτώσεις όπου ίσως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, συνδράμει και η ίδια η υπηρεσία με «ετοιμοπόλεμα» οχήματα στο σημείο καύσης…
 
READ MORE - Μόνο κατόπιν άδειας η καύση ξερόκλαδων από αγρότες

Καθαρισμός της παραλίας Καλάμια στην Κόρινθο

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» 

Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορινθίων  σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει την Παρασκευή στις 27 Μαΐου του 2011,  δράση  για την υλοποίηση του προγράμματος «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Στο Πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν μη Κυβερνητικές οργανώσεις, Σχολεία, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμη και μεμονωμένα άτομα, συμπολίτες μας, που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών.  Έχοντας επίγνωση της κοινωνικής διάστασης  των θεμάτων της οικολογίας, φέτος  ο Δήμος μας έχει την χαρά να φιλοξενεί μαθητές δημοτικών σχολείων του Νομού Κορινθίας,  που θα αναλάβουν να καθαρίσουν, κατόπιν επιλογής, την γνωστή παραλία  Καλάμια.  Μαζί μας επίσης, θα έχουμε εκπρόσωπο του Εθνικού  Κέντρου Θαλασσίων Μελετών, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για την προστασία των θαλασσών δίνοντας στον χαρακτήρα της σημαντικής αυτής προσπάθειας, διάσταση εκπαιδευτική αλλά και δημιουργική. Κατά την διάρκεια της «δράσης» θα προσφερθούν  στα παιδιά, αναψυκτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα  θα υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κινητή  μονάδα για την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών.
READ MORE - Καθαρισμός της παραλίας Καλάμια στην Κόρινθο

Διάλεξη του Καθηγητή Dave Hill

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Διάλεξη του Καθηγητή Dave Hill Middlesex University, Λονδίνο, Visiting Professor of Critical Education Policy and Equality Studies, University of Limerick, Ιρλανδία, Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντή Σύνταξης και Ιδρυτικού Συντάκτη του περιοδικού «Journal for Critical Education Policy Studies» με θέμα : «Glocal NeoLiberalism (and Education) in/ under Capitalism: Economic/ Political/ Social Contexts of  Critical Education and Resistance». Στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, 2 Iουνίου 2011, ώρα 14.30-16.30. Η διάλεξη απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές-τριες και τους υποψήφιους διδάκτορες όλων των κατευθύνσεων και είναι ανοιχτή για το κοινό, ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς.
 
READ MORE - Διάλεξη του Καθηγητή Dave Hill

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Κύριε Πρόεδρε, Η μη ένταξη της ανωτέρω επερώτησής μου, η οποία έχει κατατεθεί από 26/2/2011!!!, με την οποία ζητώ να απαντήσει ο κ. Περιφερειάρχης γιατί ασκεί με συγκεντρωτικότατο τρόπο διοίκηση, με συνέπεια να δυσκολεύεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και η λειτουργία των υπηρεσιών και γιατί δεν εκχωρεί το δικαίωμα υπογραφής στους Διευθυντές των υπηρεσιών και στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και η δουλειά των υπαλλήλων, αποτελεί ακραία προκλητική ενέργεια. Είναι δείγμα φασιστικής λογικής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Περιφερειάρχης να μην τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος ορίζει σαφώς ότι οι επερωτήσεις συζητώνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην πρώτη ή δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι άκρως προκλητικό αυτό που γίνεται, να έχουν μεσολαβήσει 5 τακτικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου από τις 26/2/2011 και να μην εντάσσεται η επερώτησή μου στην ημερήσια διάταξη. Και αυτή η συμπεριφορά γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν στο προηγούμενο συμβούλιο της 16ης Μαΐου είχε αποφασιστεί ότι θα συζητηθεί. Κύριε Πρόεδρε, αν ο κ. Περιφερειάρχης δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτησή μου και γι’ αυτό αρνείται να συζητηθεί, είχατε υποχρέωση εσείς να εφαρμόσετε τον κανονισμό. Αφού λοιπόν δεν εφαρμόζετε τον κανονισμό, δεν έχει κανένα νόημα πλέον να ζητάμε απαντήσεις. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι και για μας, για την επικοινωνία με τον κόσμο και την ανάδειξη των προβλημάτων. Τέλος, αφού απαξιείτε εσείς να απαντήσετε στην επερώτησή μου, απαξιώ και εγώ να ακούσω τις απαντήσεις του κ. Περιφερειάρχη στις άλλες μου επερωτήσεις. Ζητώ λοιπόν να βγουν όλες οι επερωτήσεις μου από την ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης.
READ MORE - 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Π. Μπεγλίτης σε λίγα λεπτά στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ

Σε λίγα λεπτά θα μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη ο Κορίνθιος αν. υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης.
READ MORE - Ο Π. Μπεγλίτης σε λίγα λεπτά στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κινεζικής πόλης Γιουλίν στο Δημαρχείο Κορίνθου


Μέσα στα πλαίσια της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου της Κορίνθου και του αντίστοιχου της πόλης Γιουλίν, την Πέμπτη το πρωί  στις δέκα η ώρα, αντιπροσωπεία του Δήμου από την παραπάνω πόλη της Κίνας, επισκέφθηκε το Δημοτικό κατάστημα της Κορίνθου , όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό. Σκοπός της πενταμερής επίσκεψής τους στην Ελλάδα και την πόλη μας, είναι  να διερευνήσουν και να ενημερωθούν, πάνω σε θέματα που αφορούν  τομείς όπως,  η οικολογική καλλιέργεια και τεχνολογία στην αποταμίευση νερού για την καλλιέργεια της, καθώς και στον εκμοντερνισμό της αγροτικής παραγωγής και κατ΄ επέκταση  στην προώθηση των προϊόντων στην βιομηχανία. Επιπλέον, εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην ανταλλαγή προχωρημένων πρακτικών και εμπειριών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στους δημόσιους τομείς υγείας. Επίσης, οι Κινέζοι Δημοτικοί Αντιπρόσωποι διερεύνησαν σχέδια και αντάλλαξαν  απόψεις όχι μόνο αγροτικής ανάπτυξης αλλά επικεντρώθηκαν επιπλέον και σε τομείς  ευρύτερου οικονομικού ενδιαφέροντος για τον Δήμο μας. Ο Δήμαρχος αφού τους καλωσόρισε στη πόλη μας, τους ενημέρωσε για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Κορίνθου και για τα σχέδια ανάπτυξης που αφορούν  τη πόλη μας αλλά και το δήμο ευρύτερα. Τους τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει για την περιοχή μας η μετατροπή του λιμανιού της Κορίνθου σε μια μαρίνα  υποδοχής σκαφών αναψυχής, δυναμικότητας 650 περίπου θέσεων, τους ενημέρωσε για τα προγράμματα επενδύσεων  που θα στηρίξουν  το όλο εγχείρημα που αφορά τόσο το λιμάνι αλλά και τις γύρω από αυτό εγκαταστάσεις. Έγινε κατανοητό ότι  το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κορίνθου που είναι  η εγγύτητά της με την Αθήνα και το σταυροδρόμι και η αφετηρία  προς πασίγνωστους αρχαιολογικούς προορισμούς(Μυκήνες, Επίδαυρος, Άργος, Δελφοί, Ελευσίνα, Αρχαία Σικυώνα κ.λ.π.) μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο  για την οικονομική ανάπτυξη   του Καλλικρατικού Δήμου μας.



READ MORE - Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κινεζικής πόλης Γιουλίν στο Δημαρχείο Κορίνθου

Πακιστανοί κρατούσαν ομήρους ομοεθνείς τους και ζητούσαν λύτρα!

Στις 16:20 η ώρα της 25-05-2011 στο Βραχάτι Κορινθίας, συνελήφθη ένας άνδρας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 22 ετών, ο οποίος μαζί με τρείς μη συλληφθέντες συνεργούς του, ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή με δύο ομοεθνείς τους ηλικίας 23 ετών οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους μετέφεραν σε καλύβα  στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου στη συνέχεια τους κρατούσαν ομήρους. Με την απειλή όπλου τους εξανάγκασαν να τηλεφωνήσουν στους οικείους τους στο Πακιστάν για να καταβάλλουν συγκεκριμένο χρηματικό αντίτιμο για κάθε έναν από αυτούς προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους. Στις 05:00 ώρα της 25-5-2011, ενώ οι δράστες ήταν απόντες, οι όμηροι κατόρθωσαν να απελευθερωθούν και τράπηκαν σε φυγή. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και προσαχθέντες στο Τμήμα κατήγγειλαν τα ανωτέρω. Σε έρευνα που έγινε στην εν λόγω καλύβα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 δίκαννο και 19 γραμμάρια κάνναβη. Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες που διαφεύγουν της σύλληψης. Συνελήφθη και ένας ημεδαπός άνδρας ιδιοκτήτης της καλύβας και του δίκαννου, για πλημμελή φύλαξη του όπλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Για τους παθόντες, οι οποίοι στερούνται παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων θα εφαρμοστεί η διαδικασία της απέλασης.
READ MORE - Πακιστανοί κρατούσαν ομήρους ομοεθνείς τους και ζητούσαν λύτρα!

Με αρκετά νέα ο Τατούλης στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο ίδιος μετέβη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε χθες το πρωί όπου και οι δύο άνδρες συζήτησαν τα σημεία του κοινού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Κορινθίας και την ανάδειξη του ρόλου της ως πύλη για όλη την Περιφέρεια. Σε δηλώσεις του μετά την συζήτηση του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Δέδες τόνισε ότι οι επισκέψεις αυτές αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας για την Κορινθία αλλά και την μετάβαση στην περίοδο της δράσης με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο ίδιος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η συγκυρία είναι δύσκολη για τη χώρα η Πελοπόννησος και η Κορινθία μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο κ. Τατούλης από πλευράς του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κορινθία προκειμένου να αναδειχθεί στον σημαντικό της ρόλο ως πύλη για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπός των συχνών του επισκέψεων είναι από κοινού με τον κ. Δέδε να μπορέσουν να επισπευθούν απαραίτητες διαδικασίες για την επίτευξη του κοινού στόχου της ανάπτυξης της Κορινθίας.
 
Για τον Ασωπό…
Ιδιαίτερης σημασίας όμως, ήταν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και το επίσης μεγάλο θέμα της κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού. Σχετικά με τον Ασωπό ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έλαβε τηλεφωνικά τη διαβεβαίωση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή όλων των πολιτών, οι περιουσίες των οποίων έχουν απαλλοτριωθεί στα πλαίσια του έργου του φράγματος στον Ασωπό, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό. Ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζοντας θετικό βήμα την τελευταία αυτή εξέλιξη, τόνισε ότι με την επίλυση του συγκεκριμένου διαδικαστικού προβλήματος, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή της Κορινθίας.
 
Για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων…
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε παράλληλα και στο σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο ήταν και το κεντρικό θέμα της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Κορινθίων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη, ο περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως πρότυπος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και πρόκειται να χρησιμεύσει ως μοντέλο για τους αντίστοιχους σχεδιασμούς των υπολοίπων περιφερειών της χώρας. Όπως δήλωσε ο ίδιος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αλληλέγγυα ως προς τις δράσεις του Δήμου Κορινθίων αναφορικά με τον εξοπλισμό του σε τεχνολογίες κομποστοποίησης που θα εγκατασταθούν σε χώρο εντός των ορίων του νέου Δήμου Κορινθίων, όπως λίγο νωρίτερα είχε πει και ο Δήμαρχος, ενώ παράλληλα συνεχίζει την διαβούλευση μέσω της οποίας βρίσκει τρόπους να ξεπερνά τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
READ MORE - Με αρκετά νέα ο Τατούλης στην Κόρινθο

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν δύο «τσοπάνηδες». Ο Ευκολολαμόγιος και ο Ευκολοπιστέψας. Ο Ευκολοπιστέψας που ήταν για χρόνια στον ίδιο μεγαλοβοσκό, στις αρχές δούλεψε πολλές – πολλές ώρες μέχρι να μάθει τη δουλειά και να πάρει τελικά το κολάι. Ο Ευκολολαμόγιος ήταν τεμπέλης και «εργαζόταν» σε άλλον μεγαλοβοσκό γύρω στις 4 ώρες την ημέρα. Κάποια στιγμή και οι δύο τσοπάνηδες που ήξεραν πια τη δουλειά, εργάστηκαν μαζί σαν καλοί «συνάδελφοι» στον μεγαλοβοσκό του πρώτου «τσοπάνη». Ο Ευκολοπιστέψας είχε συνηθίσει την πολύ δουλειά και το εντατικό ωράριο, ενώ ο Ευκολολαμόγιος «τα βρήκε σκούρα» στην αρχή. Τελικά όμως, συνήθισε κι αυτός, -όχι βέβαια στις ίδιες ταχύτητες με τον πρώτο-. Κάποια στιγμή, ο  Ευκολολαμόγιος βάζει την ιδέα στον Ευκολοπιστέψα να φτιάξουν έναν δικό τους στάβλο, όχι με 1000 πρόβατα όπως είχε το αφεντικό τους, αλλά με λίγα στην αρχή για να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα. Ο Ευκολοπιστέψας συμφώνησε κι έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να κάνει το στάβλο όμορφο και αποδοτικό. Όταν όλα ήταν έτοιμα με προσωπική δουλειά κατά 80% του Ευκολοπιστέψα ήρθε το θέμα της μοιρασιάς. Τότε με άνεση και περισσή ειλικρίνεια ο Ευκολολαμόγιος του είπε: Μα τι είναι αυτά που λες τώρα; Μεταξύ μας θα κάνουμε χαρτιά; Είμαστε συνέταιροι και πάνω απ΄ όλα φίλοι! Η δήθεν ειλικρίνειά του και η δήθεν εμπιστοσύνη που ενέπνεε, έγινε πιστευτή από τον Ευκολοπιστέψα κι έτσι δεν έγινε επίσημη μοιρασιά, αλλά συμφωνία δια λόγου, ότι, όσα ζώα ή γάλα πωλούσαν, τα έσοδα θα τα μοιράζονταν ακριβώς στη μέση. Κι έτσι πέρασαν κάποιοι μήνες κι όλα κυλούσαν ομαλά. Στο μυαλό όμως του Ευκολολαμόγιου –που μπορεί να ήταν κουτός, αλλά ήταν πονηρός-, είχε μπει ήδη η ιδέα, πώς να απομακρύνει τον Ευκολοπιστέψα από το μαντρί ώστε να έχει όλα τα έσοδα δικά του. Και όταν ερωτεύτηκε κιόλας σφόδρα, αυτή η ιδέα έγινε εμμονή στο κουτοπόνηρο μυαλό του. Έψαχνε λοιπόν από κάποιο σημείο και μετά , να βρει μια δικαιολογία για να «βγάλει από τη μέση» τον Ευκολοπιστέψα. Και η ευκαιρία ήρθε: Μια μέρα που ο Ευκολοπιστέψας ήταν άρρωστος βαριά και δεν μπόρεσε να πάει να ταΐσει τα ζώα, ο Ευκολολαμόγιος πήγε γρήγορα –γρήγορα, άλλαξε τις κλειδαριές στο μαντρί και φώναξε έναν συμβολαιογράφο και πήρε αποκλειστικά στο όνομά του τη στάνη! Μάταια ο Ευκολοπιστέψας προσπαθούσε την άλλη μέρα να μπει μέσα με τα κλειδιά του… Και όταν τον ρώτησε τι έχει συμβεί, πήρε την απλή απάντηση ότι «δεν τάισες τα ζώα και νόμιζα ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις άλλο!!!! Κι έτσι, οι δύο συνέταιροι χώρισαν. Ο ένας έμεινε στη μικρή του στάνη που ήταν έτοιμη πια και ο άλλος στη μεγάλη στάνη του αφεντικού του. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα….
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Πάντα κάθε Ευκολολαμόγιος, ψάχνει να βρει κάποιον Ευκολοπιστέψα!
ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ Ευκολοπιστέψας να μην εμπιστευτεί Ευκολολαμόγιο! Ακόμα κι αν έχει βλέμμα Αγίου! Ας κοιτάξει να μάθει καλύτερα το ποιόν του πριν προχωρήσει.

READ MORE - ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…

Π. Μπεγλίτης: Κανείς δεν θα βγει αλώβητος από αυτή την κρίση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε στον Σκάι ο Κορίνθιος αν. υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης, σχετικά με τον ίδιο και τους συναδέλφους του σχετικά με τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε, κάνοντας λόγο για ευθύνη και «τσαλάκωμα» και για έναν «πόλεμο» όπου θα υπάρχουν τραυματισμοί και απώλειες. Συγκεκριμένα ο κ. Μπεγλίτης στο χαρακτηριστικό απόσπασμα τόνισε: «Είμαι υπουργός, είμαι στέλεχος και πρέπει να αναλαμβάνω την ευθύνη μου. Δεν είμαι εκεί που με έβαλε ο πρωθυπουργός για να "την κάνω με μικρά πηδηματάκια", μη αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος. Θα τσαλακωθούμε όλοι. Δεν υπάρχει χώρος για κανέναν να βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση. Ασφαλώς τα λέω αυτά και για τους συναδέλφους μου. Γίνεται ένας "πόλεμος" και θα υπάρξουν τραυματισμοί και απώλειες. Δεν είμαστε στις χαλαρές συνθήκες του παρελθόντος. Είναι "πόλεμος" για να σώσουμε τη χώρα».

 
READ MORE - Π. Μπεγλίτης: Κανείς δεν θα βγει αλώβητος από αυτή την κρίση

8 Γαλάζιες σημαίες φέτος στην Κορινθία

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011.  Με 387 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Κορινθία φέτος έλαβε  γαλάζια σημαία σε 8 παραλίες της, 3 σε Λουτράκι και Ξυλόκαστρο και από μία σε Κόρινθο και Βέλο και οι οποίες είναι οι εξής:
ΚΟΡΙΝΘΙΑ [8]
Δήμος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων
Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι/Μπούτσι
Δήμος Κορινθίων
Καλάμια
Δήμος Βέλου - Βόχας
Κοκκώνι
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ξυλόκαστρο/Πευκιάς
Ξυλόκαστρο/Αριστοναυτών
Καμάρι
 
READ MORE - 8 Γαλάζιες σημαίες φέτος στην Κορινθία

Από το κακό στο χειρότερο πάει η χώρα, λένε οι πολίτες

Νέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και περικοπές σειράς επιδομάτων (πλην του οικογενειακού και του χρονοεπιδόματος) αποφάσισε στην τελευταία μαραθώνια συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νέα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχεια της βοήθειας από τους δανειστές μας, την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε πως μια ενδεχόμενη μη εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, θα επιφέρει αυτόματα και στάση πληρωμών στο δημόσιο. Οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας που ήδη έχουν βιώσει τις περικοπές της Κυβέρνησης από τα απανωτά οικονομικά μέτρα στην τσέπη και την καθημερινότητα τους, ερωτήθηκαν για το θέμα και έδωσαν τις πρώτες εντυπώσεις τους. Φαίνεται πως η αισιοδοξία έχει εγκαταλείψει πλέον τους συνταξιούχους που βλέπουν όπως δηλώνουν την χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση να μην έχουν τελειωμό. Κάποιες φωνές υποστήριξαν πως η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας των Ελλήνων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν τα «στραβά μάτια» μπροστά στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από τους πολιτικούς, ακολουθώντας προσωπικά και πελατειακά συμφέροντα.
READ MORE - Από το κακό στο χειρότερο πάει η χώρα, λένε οι πολίτες

Ν. Πετρόπουλος: 
Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί την κομματική του ταυτότητα

Την πολιτική και αυτοδιοικητική επικαιρότητα κλήθηκε να σχολιάσει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Μαζί» που μεταδίδεται από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΧΙΟΝ. Ο κ. Πετρόπουλος συζήτησε τα θέματα της επικαιρότητας με την δημοσιογράφο Λίλη Μουζάκη ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με το κλίμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις φημολογούμενες τριβές μεταξύ περιφερειακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ και του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αποτελεί κοινό στόχο για τα στελέχη της Νέας Πελοποννήσου η επιτυχία του ανεξάρτητου αυτού εγχειρήματος ωστόσο τόνισε ότι εκτός περιφερειακού συμβουλίου ο καθένας έχει την κομματική του ταυτότητα την οποία δεν μπορεί να στερηθεί για κανέναν λόγο.
READ MORE -

Την ημέρα που οι Κατανιώτες άρχισαν να μαθαίνουν τα νέα του ... Γυθείου ...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

(Ανάρτηση από true-channel.blogspot.com)


Σήμερα θα επιχειρηματολογήσουμε σε στυλ «Κορινθίξ». Πάμε :
Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 ο Βασίλης Μπαλάφας, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας έγραφε, και ο Σαμαράς άκουγε :
Ξέρουμε όλοι και όλες ότι τα κεντρικά μέσα είναι τουλάχιστον εχθρικά προς τη ΝΔ.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ παρέμβασης στα περιφερειακά ΜΜΕ. Ξέρουμε τις ιδιομορφίες τους, ξέρουμε τις ανάγκες τους. Μπορούμε μαζί με το διαδίκτυο να εκμεταλλευτούμε έναν μοναδικό δίαυλο μετάδοσης του πολιτικού μας λόγου, αφήνοντας μόνους τους καλογυαλισμένους πομπούς της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Αφήνοντάς τους μόνους με τους πελάτες τους.
Ο Μπαλάφας δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να διαφημίσει την πολιτική δουλειά που κάνει ως αφανής είτε τεχνικός είτε συντάκτης και αρθρογράφος στο Diogenis press και πολλά άλλα ηλεκτρονικά μέσα και έντυπα από την εποχή που το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση και ενώ η Νομαρχία είχε εξαιρετικές σχέσεις με τα ΜΜΕ όπως ακούγεται στη δημοσιογραφική πιάτσα. Το λογότυπο και το πολιτικό προπαγανδιστικό υλικό της ΟΝΝΕΔ παίζει παντού. Τα τοπικά ΜΜΕ έχουν ανάγκες … πρωτίστως τεχνικές και οικονομικές. Το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα είναι ότι δεν βρέθηκε ένας απόφοιτος ΤΕΙ με πάθος και πολιτικές φιλοδοξίες που να γνωρίζει από HTML και blogspot. Ξάφνου προκύπτει Καλλικράτης και εμφανίζονται περιφερειακά και πελοποννησιακά ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Γιατί άραγε ? Λέτε να άρχισαν οι κάτοικοι της Στούπας να έχουν αγωνία να μάθουν για τα οικονομικά του δήμου Λουτρακίου ή μήπως ξυπνάνε το πρωί οι Κατανιώτες και σπεύδουν να μάθουν τα νέα του Γυθείου ? Και να ήθελαν δηλαδή, πώς να τα μάθουν όταν «τα στελέχη» των ΜΜΕ πατάνε το πόδι τους στα δημοτικά συμβούλια μία φορά στην τετραετία ? Που να βρεθούνε τα χρήματα να πληρωθούν οι δημοσιογράφοι ? Σε συνέχεια (και εφαρμογή ?) όμως των πολιτικών θέσεων του Βασίλη Μπαλάφα, στο moriasnews θα δείτε αρθρογράφο τον νυν πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και διάφορους άυλους και ανώνυμους χαρακτήρες που θα προσδιορίζουν την κεντρική πολιτική γραμμή του portal το οποίο ελπίζει να παράγει δελεαστικό προιόν για την πολιτική πελατεία της περιφέρειας (πάντα ελλείψει Νομαρχίας).
Είναι προφανές ότι ζούμε την περίοδο που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν στο διαδίκτυο όρους χειραγωγημένης ενημέρωσης με όρους έντυπης κατευθυνόμενης «δημοσιογραφίας» που παράγει πολιτικό ή δημοσιογραφικό μεροκάματο. Κάποιοι νοσταλγούν την εποχή της πλούσιας Νομαρχίας και αναμένουν κάτι αντίστοιχο από την Περιφέρεια. Έτσι ακούγεται …
Ουδείς εκ των πρωταγωνιστών κρύβεται. Οι ανάγκες της πολιτικής είναι πολλές : κάποιοι πρέπει να γράψουν, να κάνουν damage control, κλπ. Όλα αυτά είναι γνωστά στους λίγους όχι όμως στους πολλούς που πρέπει να διαβάζουν ακόμα κι αν το προιόν πρέπει να γίνεται δελαστικό έστω και με ολίγο δράμα, τσόντα, «αποκλειστικότητες» της πλάκας και όλα αυτά που ανεβάζουν την επισκεψιμότητα. Ο πολιτικός πληρώνει αυτό που γράφει ο counter ...
Υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε όλα αυτά ? Όχι βέβαια, διότι τα συμφέροντα είναι πολλά και αντικρουόμενα. Τα μαγαζιά πολλά και η αλήθεια γράφεται. Έχετε άλλωστε διαπιστώσει πως κάθε φορά που γράφει κάτι ο Diogenis press, η sfedona.gr θα γράφει το αντίθετο και vice versa. Κάποιοι είτε δεν γνωρίζουν από διαδίκτυο είτε νομίζουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν το διαδίκτυο. Κάποιοι άλλοι θα πεινάσουν διότι άκουσαν τους προηγούμενους.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά ? Διότι το δούλεμα είναι χοντρό και επειδή η ανόθευτη και αντικειμενική ενημέρωση αποτελεί λεκτική καρικατούρα. Ευτυχώς έχουν μείνει κάποιοι ήρωες που κάνουν ρεπορτάζ αλλά … πεινάνε … Κάποιοι έχουν άποψη και τη γράφουν. Κάποιοι τρίτοι γράφουν κρατώντας ισορροπίες για το μεροκάματο. Όσο για το video με τα καλόπαιδα της ΔΑΠ, αυτό μην περιμένετε να το δείτε στο Diogenis press και τα συναφή ηλεκτρονικά μέσα. Αδιάφορο διότι θα το δείτε έτσι κι αλλιώς … Το γεγονός όμως ότι δεν θα παίξει σε μερικά επιλεγμένα ΜΜΕ αποτελεί υπηρεσία είτε πολιτική είτε δημοσιογραφική. Έτσι το πουλάνε κάποιοι. Κάποιοι το λένε και «αγώνα».
Καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια χειραγώγησης της περιφερειακής κοινής γνώμης, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντιδράει η περιφέρεια. Το, αδικαιολόγητα, υπερβολικό πλήθος ΜΜΕ και εντύπων που παρήγαγε η πολιτική δεν μπορεί να επιβιώσει σε περίοδο βαθιάς ύφεσης. Κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους από την πολιτική ή την ενημέρωση. Η περιφέρεια φαίνεται να έχει δείξει τι είδους ενημέρωση επιθυμεί από τη στιγμή που έβγαλε τις συνεδριάσεις στο διαδίκτυο. Απομένει η κεντρική εξουσία. Αυτή δεν έχει δείξει σημάδια αλλαγής και συνεχίζει να συντηρεί τη δημοσιογραφία της τσόντας … με ολίγη ενημέρωση κατά παραγγελία.
Ποιο είναι το πρόβλημα ? Κανένα απολύτως διότι το πρώτο όνομα που είχε το internet ήταν chaosnet. Αυτό το χάος βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αν η θεωρία του Βασίλη Μπαλάφα ήταν σωστή, η ΝΔ θα ήταν ακόμα κυβέρνηση. Απλά η ΝΔ ως κόμμα έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν το Βασίλη Μπαλάφα και την αντίστοιχη πολιτική δουλειά. Αν η επιρροή των «8000» (εδώ γελάνε) ημερήσιων επισκεπτών στο sfedona.gr ήταν μεγάλη, ο Μπάμπης Κασίμης θα ήταν δήμαρχος.
Συμπέρασμα : Υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις, φιλίες, πάθη, εμπάθειες, προσωπικές φιλοδοξίες, αγώνας για τα χρήματα, πολιτική κλπ. Η ενημέρωση που λαμβάνετε είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω. Όπως σωστά έγραψε ο Μπαλάφας, υπάρχουν ανάγκες … Για παράδειγμα, όταν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός δεν πρέπει να γνωρίζει ποιος έκανε αναρτήσεις στο morias ? To virtualisation ήταν, είναι και θα είναι η σκάλα της απαξιωμένης πολιτικής σκηνής. Για κάποιους άλλους δείχνει ως απεγνωσμένη έξοδος για το μεροκάματο. Σεβαστό αλλά κάποια στιγμή το δούλεμα γίνεται πολύ, μα πολύ χοντρό …
Οι ασύδοτοι … με το δικαίωμα του «πελάτη» των ΜΜΕ και των πολιτικών και με σεβασμό σε όσους (πόσους ?) λειτουργούν διαφορετικά.
ΥΓ : Ούτε τη πρόσφατη δημόσια δήλωση Λούμπα θα δείτε στα ΜΜΕ του Μοριά. Υπήρχε πληθώρα ύλης εξαιτίας της επίκαιρης λεύκανσης των πισινών και υπήρχαν προτεραιότητες ...
READ MORE - Την ημέρα που οι Κατανιώτες άρχισαν να μαθαίνουν τα νέα του ... Γυθείου ...

Σκληρή απάντηση Λούμπα στην Κίνηση Πολιτών και στον Χ. Κασίμη

Είναι σεβαστή η απόφαση της Συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών, να μην κάνει δεκτό το αίτημα στήριξης της υποψηφιότητος μου για την θέση του Συμπαραστάτη  του Δημότη, αλλά μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, καμία πολιτική απόφαση δεν είναι υπεράνω κριτικής ή  οποιασδήποτε πολιτικής ανάλυσης. Θα διαφωνήσω με την απόφαση τους, για τους παρακάτω λόγους:
Η προσυνεννοημένη διαπαραταξιακή συναίνεση για την επιλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη του  Δημότη και της Επιχείρησης, που επικαλείται η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από τον νόμο. Απεναντίας, το πνεύμα του νόμου, είναι εντελώς αντίθετο με αυτήν την λογική, καθότι  επιτρέπει να κατατεθούν υποψηφιότητες έως και την  τελευταία στιγμή, δηλαδή ακριβώς πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ενισχύοντας έτσι, την λογική της αυθόρμητης συναίνεσης τη στιγμή της  διαδικασίας  της ψηφοφορίας, θέλοντας έτσι, να αποφύγει υποψηφιότητες προσχεδιασμένες,  προσυνεννοημένες συναινέσεις, πιθανόν προϊόντα συναλλακτικών διαδικασιών ή ανταλλαγμάτων.
Εξάλλου, σε μια μικρή πόλη ζούμε και όλοι γνωρίζουμε τα πρόσωπα των υποψηφίων. Γιατί λοιπόν, η Κίνηση Πολιτών εμμένει να στηρίζει μια διαδικασία που δεν την προβλέπει ο νόμος και που το πνεύμα του νόμου δεν είναι αυτό;
Μήπως η θέση αυτή είναι ένα άλλοθι για να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη,  τη στιγμή κατά την οποία η Κίνηση Πολιτών ως ελάσσων μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει την δυνατότητα να εκλέξει δικό της υποψήφιο;
Εάν δεν είναι έτσι, γιατί λοιπόν η Κίνηση Πολιτών κατά την ψηφοφορία της 23-3-2011, ψήφισε για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη, στηρίζοντας  τον καθ’ όλα αξιόλογο δικό της υποψήφιο, παρόλο που δεν είχε επιτευχθεί προσυνεννοημένη διαπαραταξιακή συναίνεση και δεν απείχε της διαδικασίας ως όφειλε να πράξει σύμφωνα με την λογική της πολιτικής της θέσης. Και σε τι υπολείπονται οι άλλες υποψηφιότητες της δικής τους υποψηφιότητος; Μήπως η Κίνηση Πολιτών λειτουργεί με την λογική της «παρεούλας», ότι δηλαδή, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι μας;  Μήπως η πολιτική της θέση στο θέμα αυτό, είναι προσχηματική, για να απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, η οποία δεν προέρχεται από τις τάξεις της; Επειδή η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, έχουν ήδη διεκδικήσει  τον δήμο Κορινθίων και θέλουν πάλι να τον διεκδικήσουν, καλό θα ήταν:
Να μην λειτουργούν με το πνεύμα της «παρεούλας»
Να μην περιχαρακώνονται πολιτικά και κοινωνικά, ένεκα φοβικών συνδρόμων ή έμμονων ιδεών.
Να μην λειτουργούν με την λογική «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντι μας».
Να μην είναι αρνητές των πάντων.
Να κάνουν άνοιγμα στην κοινωνία σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως ιδεολογιών χωρίς αποκλεισμούς και ελιτίστικες διακρίσεις.
Με την πολιτική συμπεριφορά τους, να μην αποκλείουν έντιμους, αξιοπρεπείς, ανιδιοτελείς αγωνιστές του κοινού συμφέροντος, από κάποιο θεσμικό ρόλο, σε μια εποχή που οι διεφθαρμένοι, οι ιδιοτελείς και οι πονηροί βασιλεύουν. Να μην στερούν από τους δημότες και τις επιχειρήσεις του δήμου Κορινθίων, να έχουν κάποιον Συμπαραστάτη, υπερασπιστή των συμφερόντων τους, όταν αυτοί αδικούνται και κακοδιοικούνται.
Αν η Κίνηση Πολιτών και ο κ. Μπάμπης Κασίμης, δεν πιστεύουν στο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, να το πουν ξεκάθαρα και όχι να κρύβονται πίσω από ευτελείς αιτιολογίες, τις οποίες οι ίδιοι δεν τηρούν. Να μην κάνουν πολιτικά παιχνίδια παίζοντας με τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς, εάν δεν τους πιστεύουν. Να μην θεωρούν δεδομένο οι φίλοι της Κίνησης Πολιτών ότι μπορούν να κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα, ενώ αυτοί να μένουν υπεράνω κριτικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ


READ MORE - Σκληρή απάντηση Λούμπα στην Κίνηση Πολιτών και στον Χ. Κασίμη