Απόπειρα ομαδικού βιασμού από μετανάστες στην Πάτρα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

 
Μία νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα απόπειρας ομαδικού βιασμού από λαθρομετανάστες στο κέντρο της Πάτρας. Όπως κατήγγειλε η ίδια η κοπέλα, ομάδα μεταναστών της επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις προχθές τα ξημερώματα σε κεντρικό δρόμο της πόλης την ώρα που ανέβαινε σκάλες. Οι αλλοδαποί της επιτέθηκαν και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν τα ρούχα τη στιγμή που η ίδια άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Η επιμονή της να φωνάζει παρά την προσπάθεια να την κάνουν να σιωπήσει, τους έκανε να φύγουν προτού καταφέρουν να ολοκληρώσουν το άθλιο σχέδιο τους για ομαδικό βιασμό της κοπέλας.  Στο σημείο έφθασε λίγο μετά αρκετός κόσμος που είχε ακούσει τις κραυγές για βοήθεια και βρήκε τη άτυχη κοπέλα σοκαρισμένη και βουρκωμένη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν η άτυχη κοπέλα είχε πάθει αφωνία από το σοκ και το φόβο που είχε υποστεί… Η κατάσταση στην Πάτρα με τους μετανάστες είναι οριακή και μυρίζει μπαρούτι εδώ και αρκετό καιρό. Όπως τονίζουν κάτοικοι της πόλης, η εγκληματική απόπειρα βιασμού της κοπέλας είναι το σπίρτο που έλειπε για να επέλθει η έκρηξη.


READ MORE - Απόπειρα ομαδικού βιασμού από μετανάστες στην Πάτρα

Έκοψαν το ρεύμα σε 10 επιχειρήσεις της Κορινθίας γιατί δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό!

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Κορινθία, καθώς πλέον δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που αδυνατούν να πληρώσουν μέχρι και το λογαριασμό ρεύματος της ΔΕΗ. Ως συνέπεια της οικονομικής στενότητας δεν είναι λίγες οι μικρές επιχειρήσεις που μένουν χωρίς ρεύμα, ενώ όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης μόνο την περασμένη Πέμπτη η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ρεύματος σε δέκα επιχειρήσεις με άμεσο αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτές να μένουν εκτός εργασίας τουλάχιστον μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος! Πρόκειται σαφώς για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με ανεξέλεγκτες συνέπειες αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.  Ο ίδιος αναφέρθηκε στους δείκτες ανεργίας που στην Κορινθία ξεπερνούν το 20% ενώ όπως τόνισε το πιο ανησυχητικό είναι πως η αύξηση των ποσοστών των ανέργων στην περιοχή αυξάνεται καθημερινά καθώς δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μία νέα θέση εργασίας. Τέλος ο κ. Μαλανδρένης αναφέρθηκε στα προγράμματα απασχόλησης ανέργων που έχουν εξαγγελθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία όπως τόνισε παρουσιάζουν σημαντική καθυστέρηση.
READ MORE - Έκοψαν το ρεύμα σε 10 επιχειρήσεις της Κορινθίας γιατί δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό!

Να καταργηθεί το μέτρο για τα ασφάλιστρα ζητά η ΕΑΣ Νεμέας

Την παρατυπία, όπως ανέφερε, του ΕΛΓΑ να ζητά την καταβολή των ασφαλίστρων χωρίς πρώτα να έχει εκδώσει κανονισμό για την παρεχόμενη ασφάλιση της γεωργικής περιουσίας, κατέδειξε μέσα από δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας Γιώργος Γεωργούσης. Η ΕΑΣ Νεμέας μάλιστα με δεύτερη επιστολή της προς τον ΕΛΓΑ επιχειρεί να αναδείξει το πρόβλημα και ελπίζει όπως τόνισε ο κ. Γεωργούσης το μέτρο αυτό να καταργηθεί άμεσα, καθώς οι αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα και πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζουν αν και τι
ύψους αποζημιώσεις θα λάβουν σε περίπτωση ζημιάς.
READ MORE - Να καταργηθεί το μέτρο για τα ασφάλιστρα ζητά η ΕΑΣ Νεμέας

Αντιδρούν κάτοικοι και φορείς στο Ζευγολατιό στην τοποθέτηση δεματοποιητή

Την πλήρη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο της τοποθέτησης δεματοποιητή στην χωματερή του Δήμου Βέλου Βόχας, εξέφρασαν την Πέμπτη  κάτοικοι και φορείς που παραβρέθηκαν στην ανοικτή λαϊκή συνέλευση στον κινηματογράφο ΑΜΟΡΕ ΣΤΟ Ζευγολατιό για το ζήτημα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της περιοχής Αννίβα Παπακυριάκου. Ο ίδιος ο κ. Παπακυριάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην πρώτη αυτή λαϊκή συνέλευση. Ο Δήμαρχος Βέλου - Βόχας, χαρακτήρισε το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για το Δήμο και στα πλαίσια της αναζήτησης τρόπων για την επίλυση του πραγματοποιούνται οι ενημερωτικές αυτές εκδηλώσεις. Παρόν στην συνέλευση ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Μπούκλης ο οποίος και χαρακτήρισε την πρόταση για τοποθέτηση δεματοποιητή στην περιοχή «ασύμφορη οικονομικά». Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Πισιμίσης εξέφρασε την αντίθεση του στην πρόταση στηρίζοντας την άποψη του στο βασικό επιχείρημα ότι δεν πρόκειται  για  μια βιώσιμη λύση, έστω και προσωρινή. Ο ίδιος τόνισε ότι η αντίδραση του κόσμου είναι δικαιολογημένη καθώς επί χρόνια οι Δήμοι δεν είχαν κάνει κάτι για να επιλύσουν το ζήτημα. Αυτό υποστήριξε μέσα από την ομιλία του κατά την συνέλευση και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σικυωνίων κ. Ευάγγελος Χουσελάς, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι επί μία πενταετία οι Δήμοι έκαναν «μια τρύπα στο νερό», ενώ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει πλήρες οργανωμένο σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι κάτοικοι του Δήμου Βέλου - Βόχας και δη του Ζευγολατιού, φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν και μάλιστα έντονα όπως φάνηκε από την μαζική τους παρουσία στην εκδήλωση.
READ MORE - Αντιδρούν κάτοικοι και φορείς στο Ζευγολατιό στην τοποθέτηση δεματοποιητή

Σε αερολιμένα για εταιρείες χαμηλού κόστους μετατρέπεται το αεροδρόμιο Τρίπολης

Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το Ναύπλιο

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε αεροδρόμιο για πτήσεις χαμηλού κόστους και για εμπορευματικές μεταφορές, ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια σύσκεψης τοπικών φορέων της Αργολίδας χθες στο Ναύπλιο, στην οποία παρίσταται ο πρωθυπουργός επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι ο χειρισμός της όλης υπόθεσης με τον υπουργό Πολιτισμού έχει προχωρήσει πολύ, ενώ μίλησε και για μείωση του handle στα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας, σημείο στο οποίο παρενέβη ο κ. Γερουλάνος λέγοντας ότι η εν λόγω ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών. Σημειώνεται ότι, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Αργολίδας, η λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη είναι ομόφωνο αίτημα τεσσάρων νομών της Ανατολικής Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), καθώς θεωρούν ότι θα αποτελέσει σοβαρότατη υποδομή για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
READ MORE - Σε αερολιμένα για εταιρείες χαμηλού κόστους μετατρέπεται το αεροδρόμιο Τρίπολης

Θ. Παπαθεοδώρου: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδων σχετικά με την κατάργηση σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Πρύτανης Θ. Παπαθεοδώρου αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενημερώθηκε κατά την υπ’ αριθ. 14/19.5.11 συνεδρίασή της από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή κ. Θεόδωρο
Παπαθεοδώρου, για δημοσίευμα της Εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» (8-05-2011) σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ανατροπή του χωροταξικού χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η Σύγκλητος έκρινε ομόφωνα ότι το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί ένα συνονθύλευμα αυθαίρετων και αντιεπιστημονικών κρίσεων, αναπαράγει ανυπόστατες φήμες και αίολους ισχυρισμούς, είναι ένα προϊόν άσκησης επί χάρτου στην οποία εξακολουθούν να επιδίδονται κάποιοι προερχόμενοι τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και από τον χώρο της πολιτικής, αποτυπώνοντας είτε τους ευσεβείς πόθους τους είτε τις εμμονές τους. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θεωρεί ότι το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανάξιο σχολιασμού επί της ουσίας του και εξυπηρετεί μόνο τους επιδέξιους διακινητές φόβου και ανασφάλειας με στόχο να επηρεαστούν φοιτητές, μαθητές και οι γονείς τους, ιδιαίτερα παραμονή των γενικών εξετάσεων. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τέτοια δημοσιεύματα, τα οποία άλλωστε έχουν διαψευσθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αλλά συνεχίζει δυναμικά και με σταθερότητα την αναπτυξιακή του πορεία εντάσσοντας για άλλη μια χρονιά στους κόλπους του πάνω από 1.000 φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνιστά μια πολύ σοβαρή επένδυση στη γνώση χωρίς να επηρεάζεται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα.
READ MORE - Θ. Παπαθεοδώρου: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία

Παράταση ως τις 15 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Την παράταση που δόθηκε για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων με φυσική παρουσία στις κατά τόπους εφορίες, ακολούθησε και η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. Έτσι όσοι υποχρεωτικά καταβάλλουν την φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet θα μπορούν πλέον να το πράττουν ως τις 15 Ιουνίου. Σε δηλώσεις του ο Φοροτεχνικός κ. Βλάσσης Μπισμπίκης τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις για τους πολίτες που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στις κατά τόπους εφορίες, και αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες σε ουρές. Παράλληλα ο κ. Μπισμπίκης συμβούλεψε τους πολίτες να απευθύνονται σε φοροτεχνικούς για την συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων με σκοπό την αποφυγή λαθών που μπορούν να τους κοστίσουν σε ταλαιπωρία.
READ MORE - Παράταση ως τις 15 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Π. Παύλου: Απουσίαζε επιδεικτικά από την ενημέρωση για τα οικονομικά ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης

Σε ανακοίνωσή της η ΄Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση΄ του πρ. Δημάρχου Π. Παύλου, αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Π. Παύλου  έχει δηλώσει επανειλημμένως  στο Δ. Σ.  ότι πρέπει να δίνεται τουλάχιστον 6 μηνών χρόνος ανοχής και προσαρμογής σε μια νέα Δημοτική αρχή για να κριθεί.  Διαφορετικά η αντιπολίτευση δεν μπορεί να πείσει για την σοβαρότητα των προθέσεων της, αλλά  και του πολιτικού λόγου της. Διαψεύδουμε λοιπόν κατηγορηματικά και καταγγέλλουμε ως ανέντιμη πολιτική πράξη την προσπάθεια του κ. Γκιώνη και των περί αυτού, να πείσουν, όχι μόνο για δήθεν μυστική συνεργασία του κ. Π. Παύλου με τον κ. Λογοθέτη, αλλά επιπλέον και για πολιτική καθοδήγηση του, στα πλαίσια απόπειρας αμφισβήτησης των ικανοτήτων, αλλά και προθέσεων του σημερινού Δημάρχου. Αυτό διαφέρει κατά πολύ από την στήριξη και την πολιτική συνεργασία που δηλώθηκε, για προσπάθεια αποτροπής διακοπής λειτουργίας της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ κατά την διάρκεια της πρόσφατης ενημέρωσης για τα οικονομικά του Δήμου, στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου, από την οποία επιδεικτικά απουσίαζε ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία Γ. Γκιώνης , -αλλά και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της Παρέμβασης- που ως φαίνεται επέλεξαν την φυγή, αντί να παρευρίσκονται εκεί και να απαντήσουν για τα χρέη που βούτηξαν την εταιρεία.  Σπεύδει τώρα ο κ. Γκιώνης να ασκήσει αντιπολίτευση.  Αν επιθυμεί πάντως, να διδαχθεί, πως μία πλειοψηφία εντός μόλις μιας 4ετίας μετατρέπεται σε μειοψηφία, ας σκύψει να δει και να μάθει από τα δικά του λάθη. Αμφιβάλλουμε όμως αν και αυτό, μπορεί να το πράξει».
READ MORE - Π. Παύλου: Απουσίαζε επιδεικτικά από την ενημέρωση για τα οικονομικά ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης

Στις 26 Ιουνίου η συνέχεια για τα οικονομικά στο Λουτράκι

Ενώ πολλοί περίμεναν ότι θα υπήρχε ένταση στο Δ.Σ. Λουτρακίου της περασμένης Πέμπτης μετά την ενημέρωση του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη η οποία προηγήθηκε και έγινε προ λίγων ημερών, τελικά ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπήρξε. Παίρνοντας το λόγο ο πρ. Δήμαρχος Γ. Γκιώνης ανέφερε ότι η συνεδρίαση του συμβουλίου για τα οικονομικά που έγινε πριν λίγες μέρες ήταν «παράνομη και καταχρηστική» τονίζοντας ότι όλα όσα έγιναν επί Δημαρχίας του από την πλευρά του ήταν απολύτως εντάξει. Η ουσία πάντως της υπόθεσης και το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται πια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τουριστικής Α.Ε. που θα γίνει στις 26 Ιουνίου, όπου μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας πολύ γνωστού δικηγόρου και πολιτικού, έχει αναλάβει να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία περί των οικονομικών. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν άφησε να δημιουργηθεί ένταση και κράτησε τη συνεδρίαση σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς τόνους. Το θέμα των εργαζομένων στον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων πήρε αναβολή, αφού χρειάζονται οι γνωματεύσεις των δικηγόρων…
READ MORE - Στις 26 Ιουνίου η συνέχεια για τα οικονομικά στο Λουτράκι

Ήταν εικονικά τα τιμολόγια που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ από το Δήμο Βέλου - Βόχας;

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΒ στο Βέλο, σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα με όσα λέγονται και ακούγονται τα τελευταία 24ωρα, αρκετές δημοτικές επιχειρήσεις ανά τη χώρα εφοδιάζονταν με εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκ. ευρώ από δήθεν τεχνικές, ή άλλου είδους εταιρείες. Αυτό το πληροφορήθηκε το ΣΔΟΕ και γι΄ αυτό ξεκίνησε σε αρκετούς Δήμους αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι τέτοια τιμολόγια, ύψους περίπου 1,4 εκ. ευρώ, βρήκαν και στη Δημοτική επιχείρηση του Βέλου! Και ότι τα τιμολόγια που κατέσχεσαν πριν λίγες μέρες για περαιτέρω έλεγχο όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει πριν από λίγες μέρες, αφορούσαν τέτοιες περιπτώσεις. Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Μήπως κάποιοι πρέπει να βγουν και να πουν κάτι; Να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν το «θολό» αυτό τοπίο; Γιατί μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά και αδίκως να ανησυχεί ο κόσμος και οι δημότες. Αλλά κάποιος πρέπει να βγει επίσημα και να μιλήσει…
READ MORE - Ήταν εικονικά τα τιμολόγια που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ από το Δήμο Βέλου - Βόχας;

Κ. Νικολάκου: Η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να λειτουργήσει με "καπρίτσια"

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας  εκτελείται κανονικά, τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης

«Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτελείται κανονικά». Αυτό τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας την Πέμπτη στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, για το θέμα που έχει ανακύψει με τον προϋπολογισμό της περιφέρειας και τη νομιμοποίησή του ή μη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «η αιρετή περιφέρεια μιλά ξεκάθαρα πολιτικά. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι προϋπολογισμός έχει εγκριθεί και αναρτηθεί στη «Διαύγεια». Αυτό που συμβαίνει είναι μια σύγχυση σε ό,τι έχει να κάνει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δεν αλλάξαμε ποτέ άποψη, η άποψη μας είναι μία και μοναδική από την αρχή». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να το ξαναδούν, γιατί δεν θα ήθελα να φανταστώ ότι γίνεται προσπάθεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να δημιουργήσει πρόβλημα στην αιρετή Περιφέρεια. Η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να λειτουργήσει με «καπρίτσια». Όλοι να συμβάλλουμε με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητά μας, ώστε να αποδείξουμε στους πολίτες ότι αξίζουμε την
εμπιστοσύνη τους».
READ MORE - Κ. Νικολάκου: Η πολιτική ζωή της χώρας δεν μπορεί να λειτουργήσει με "καπρίτσια"

Κ. Κόλλιας: Οι αγρότες μας ζητούν λύσεις στα αδιέξοδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στο Ζευγολατειό, με θέμα τις αποζημιώσεις του 2009 και τον ΕΛΓΑ. Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος αγροτών από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους για τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε η Κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο, ιδιαίτερα σε σχέση με την ασφάλιση της παραγωγής τους και τις αποζημιώσεις. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά οι αγρότες της Κορινθίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί τα θέματα που τους απασχολούν. Και αυτή τη φορά, η αγανάκτηση είναι έκδηλη στους παραγωγούς, οι οποίοι χωρίς να έχουν ακόμα αποζημιωθεί πλήρως για τις καταστροφές του 2009 καλούνται να προκαταβάλουν την τσουχτερή ασφαλιστική εισφορά στον ΕΛΓΑ. Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις του 2009, μετά και την παραδοχή εκ μέρους του Υπουργού ότι έγιναν λάθη στις διαδικασίες, η θέση μου είναι ξεκάθαρη: για όσους αγρότες υπάρχουν εκκρεμότητες, δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από 70% καθαρή αποζημίωση για απόδοση 2,5 τόνων ανά στρέμμα και 1.200 κιλών για τη Νεμέα. Σε ό,τι αφορά τον ΕΛΓΑ, επεσήμανα ότι δεν είναι άδικο μόνο το ύψος της εισφοράς αλλά, κυρίως ο τρόπος υπολογισμού. Και σε αυτό το θέμα έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια: παρακράτηση της εισφοράς από την επιστροφή του ΦΠΑ, βάσει τιμολογίων μόνο από τους αγρότες που είχαν παραγωγή και αναλογική με τα έσοδά τους. Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο μεθοδεύουν τρόπους για να υφαρπάξουν χρήματα από τους παραγωγούς μας. Στο μεταξύ όμως δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι η υπομονή των παραγωγών μας αρχίζει να εξαντλείται».
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Οι αγρότες μας ζητούν λύσεις στα αδιέξοδα

Για την Επιστολή – αίτημα του ΑΟΣ Νεμέας

Αναφορά Μανωλάκη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε αναφορά του προς τον υπουργό Κ. Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Κορινθίας Α. Μανωλάκης αναφέρει τα εξής:  «Κύριε Υπουργέ, Κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΑΟΣ Νεμέας κ. Θ. Τσιάνου στις 12 Μαΐου 2011 στο Υπουργείο σας παραδόθηκε κείμενο προτάσεων για τις Ζώνες ΠΟΠ.  Επειδή στη συγκεκριμένη επιστολή – αίτημα του ΑΟΣ Νεμέας γίνεται μια πολύ τεκμηριωμένη ανάλυση και κατατίθενται προτάσεις προκειμένου να διασφαλισθεί το συμφέρον των παραγωγών, παρακαλώ ενημερώστε με για τις σχετικές σας προθέσεις και την αναζήτηση των ενδεδειγμένων λύσεων».
READ MORE - Για την Επιστολή – αίτημα του ΑΟΣ Νεμέας

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΑΣ

Η άμεση κινητοποίηση όλων,  βουλευτών και τοπικών φορέων της Κορινθίας αναφορικά με την επιστροφή των δύο Κούρων στον τόπο που τους γέννησε, φαίνεται ότι  απέδωσε καρπούς. Το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από ένα χρόνο, από τότε που σώθηκαν οι δύο ανεκτίμητοι αρχαϊκοί Κούροι από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων, αποφασίζει να επιστρέψουν σύντομα στην Κορινθία. Αυτό επιβεβαίωσε την Πέμπτη και στη Βουλευτή Κ. Φαρμάκη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, γνωστοποιώντας ότι την προσεχή Τρίτη 24 Μαΐου το θέμα των δύο Κούρων συζητείται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Ο κ. Γερουλάνος επίσης επισήμανε ότι το θέμα εισάγεται στο Κ.Α.Σ. με θετική εισήγηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Ηγεσίας. Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ θετική εξέλιξη που φαίνεται ότι προήλθε από τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των τοπικών δυνάμεων, ώστε αυτά τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης να λάβουν την περίοπτη θέση που πρέπει να έχουν στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, το οποίο βεβαίως πρέπει να εκσυγχρονιστεί, όπως ανέφερε και ο αν. υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης…


Π. Μπεγλίτης: Η εξέλιξη μας κάνει όλους ευτυχείς και υπερήφανους

Ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Π. Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της επιστροφής των Κούρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Στη συνέχεια και πρόσφατων δηλώσεών μου, σχετικά με τις εξελίξεις της διαδικασίας για την επιστροφή των Κούρων, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο συνάδελφος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος μ' ενημέρωσε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), θα συνέλθει την προσεχή Τρίτη, 24.05.11, για να λάβει, όπως προβλέπεται, τη σχετική
απόφαση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια τυπική διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται μια πολύμηνη προσπάθεια, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, για την επιστροφή των Κούρων, στο φυσικό ιστορικό τους χώρο, που είναι το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.  Αυτή η θετική, τελικά, εξέλιξη μας κάνει όλους ευτυχείς, αλλά και υπερήφανους για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, της Κορινθίας.  Είναι προφανές ότι θα ενισχύσει την πολιτιστική μας φυσιογνωμία και πέραν των συνόρων της χώρας και θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή της
Κορινθίας σε ιστορικό-πολιτιστικό-τουριστικό πόλο με σημαντικές συνέπειες και για την οικονομική ανάπτυξη. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω και δημοσίως των Υπουργό Παύλο Γερουλάνο, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη, το Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το επιστημονικό προσωπικό της Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων και όλους όσους συνέβαλαν στην κοινή αυτή προσπάθεια, που, τώρα, δικαιώνεται. Υπό το φως αυτής της εξέλιξης, η ευθύνη μας πρέπει να στραφεί στον
εκσυγχρονισμό των  υποδομών του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου για την καλύτερη δυνατή φύλαξη και αξιοποίηση της μεγάλης μας πολιτιστικής κληρονομιάς.”
READ MORE - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΑΣ

Α. Σπηλιώτης: Η κυβέρνηση ψάχνει για συνενόχους και όχι για συναίνεση

Την προσπάθεια της Κυβέρνησης με την προτροπή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιτύχει την πολιτική συναίνεση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχολίασε μέσα από δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την Κορινθία κ. Αντώνης Σπηλιώτης. Ο κ. Σπηλιώτης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση ψάχνει για συνενόχους και όχι για συναίνεση, ενώ διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συναινέσει σε πολιτικές που δεν έχουν κανένα αποτελέσματα ή που μάλλον έχουν ολέθρια αποτελέσματα που τα βιώνουμε στην καθημερινότητας μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.
READ MORE - Α. Σπηλιώτης: Η κυβέρνηση ψάχνει για συνενόχους και όχι για συναίνεση

Δηλώσεις Κόρκα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη μάχη της Κρήτης

Η πρ. Βουλευτής Αθηνά Κόρκα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων και τη μάχη της Κρήτης δήλωσε σχετικά : Μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μέρα τιμής στην μνήμη όλων των θυμάτων της Γενοκτονίας. Μέρα τιμής των ανθρώπων της προσφυγιάς που με το νου τους στις αδούλωτες πατρίδες, ξεριζωμένοι, επούλωσαν τις πληγές τους. Με τη δική τους δημιουργικότητα και πολιτιστική τους ταυτότητα έφεραν οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη. Οι νεότερες γενιές σήμερα περιφρονούν την πολύτιμη ιστορική μνήμη. 70η επέτειος της μάχης της Κρήτης. Οφείλουμε να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές που αντιστάθηκαν στην Κρήτη, καθώς και σύσσωμο τον Κρητικό λαό. Έβαλαν μπροστά την ψυχή, το θάρρος και το πνεύμα θυσία κι ας υπήρχαν πολύ λιγότερα όπλα από την σιδερόφραχτη Γερμανία. Έγραψαν μία από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο αγώνας των Κρητών καθόρισε την τύχη του πολέμου. Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που ζει η χώρα μας σήμερα τα μηνύματα από την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και από την επέτειο της μάχης στην Κρήτη είναι διαχρονικά και σήμερα, παρά ποτέ, επίκαιρα.
READ MORE - Δηλώσεις Κόρκα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη μάχη της Κρήτης

Συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου στη Σχολή Γονέων Λουτρακίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 και ώρα 19:00, με τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θεοφάνη Μιχαλόπουλο, η τέταρτη κατά σειρά διάλεξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με θέμα: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ηλεκτρονικό Έγκλημα (νομικό πλαίσιο). Τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, Βιωματικές ασκήσεις – Εργαστήριο. Με ομιλητές: -τον Θεοφάνη Μιχαλόπουλο, Δικηγόρο, Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου. -την Αθηνά Γαϊτάνη, Κοινωνική Λειτουργό, Συνεργάτη Κέντρου Πρόληψης ¨ΔΙΟΛΚΟΣ¨. Την διάλεξη της σχολής συντόνισαν οι υπεύθυνοι της σχολής, κ.κ. Γεώργιος Παπαφίλης, Καθηγητής ΠΕ13 – Δικηγόρος, Υπεύθυνος Σύμβουλος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Κορίνθου και Στυλιανός Καραναστάσης MSc,  Καθηγητής ΠΕ20, Ειδικός Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΚΕΣΥΠ Κορίνθου. Στην διάλεξη παρέστη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «…Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου επιχειρεί να διευρύνει την κοινωνική του δράση και να ενδυναμώσει το κοινωνικό του πρόσωπο, για αυτό πραγματοποιεί ένα νέο, δυναμικό άνοιγμα προς την κοινωνία. Οι δικηγόροι, παρόλο που συχνά γίνονται δέκτες άδικων κατηγοριών και παρόλο που ορισμένοι για ίδιους σκοπούς αρέσκονται να τους κολλάνε διάφορες ¨ταμπέλες¨, πάντα είχαν κοινωνική δράση και πάντοτε βρίσκονταν στο πλευρό όσων αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι δικηγόροι είναι κομμάτι της κοινωνίας, οι δικηγόροι είναι και αυτοί γονείς, για αυτό στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες προσπάθειες, που αποσκοπούν στο καλό της τοπικής κοινωνίας, υλικά, με κάθε τρόπο οικονομικά και ηθικά».
READ MORE - Συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου στη Σχολή Γονέων Λουτρακίου

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Κορίνθου, διοργανώνει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα από 4:00 μμ έως 7:30 μμ, Εθελοντική Αιμοδοσία, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου (πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Εξαμιλίων), με σκοπό την ανανέωση της Τράπεζας Αίματος. Καλούμε, λοιπόν, όλους να αιμοδοτήσουν, ώστε να παραμείνει ζωντανή αυτή η δραστηριότητα του Συλλόγου, επιδεικνύοντας ανθρώπινη ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, αφού διαθέτοντας μόνο 10 λεπτά
από το χρόνο μας, προσφέρουμε ότι πολυτιμότερο υπάρχει, ΖΩΗ!!
READ MORE - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ανακοίνωση Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Σας κοινοποιούμε σχετική επιστολή του ιδρύματος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΩΦΑΛΑΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
«Οι Φίλοι των Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1973), διαθέτουμε στον ορεινό όγκο του Μπέλλες, σε υψόμετρο 600 μέτρα, κατασκηνωτικό χώρο 60 στρεμμάτων, με αιωνόβια πλατάνια και εκτεταμένη θέα προς τη λίμνη Κερκίνη. Κάθε χρόνο οργανώνουμε θερινή κατασκηνωτική περίοδο σε μόνιμα κτίσματα διαμονής για παιδιά βαρήκοα, κωφά, κωφάλαλα και ακούοντα αδέλφια τους. Η κατασκηνωτική περίοδος του 2011 εκτείνεται από την Δευτέρα 11 έως Σάββατο 23 Ιουλίου. Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια από 9 ετών μέχρι 15 ετών. Για κάθε παιδί χρειάζεται Δήλωση Συμμετοχής με υπογραφή γονέα και Ιατρική Βεβαίωση ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε κατασκήνωση. Για κάθε πληροφορία απευθύνεστε στα τηλέφωνα: Αρχηγού: 6972229696, ή Γραφείου: 2310533363, ή 6977626243 Οι Δηλώσεις και Βεβαιώσεις στέλνονται ταχυδρομικώς:
Φίλοι Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης
Σούτσου 3 Τ.Κ. 54630
ή στο Φαξ:2310533272

Καθορισμός τόπου συγκέντρωσης και μετάβασης των παιδιών στη Κατασκήνωση θα ανακοινωθεί μετά την παραλαβή Δηλώσεων και Βεβαιώσεων, το αργότερο μέχρι 30 Ιουνίου.»
 Την Δήλωση Συμμετοχής μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης www.xylokastro-evrostini.gov.gr

READ MORE - Ανακοίνωση Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δράση του Δήμου Κορινθίων

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» 

Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορινθίων  σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει την Παρασκευή στις 27 Μαΐου του 2011,  δράση  για την υλοποίηση του προγράμματος «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Στο Πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν μη Κυβερνητικές οργανώσεις, Σχολεία, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμη και μεμονωμένα άτομα, συμπολίτες μας, που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών. Έχοντας επίγνωση της κοινωνικής διάστασης  των θεμάτων της οικολογίας, φέτος  ο Δήμος μας έχει την χαρά να φιλοξενεί μαθητές δημοτικών σχολείων του Νομού Κορινθίας,  που θα αναλάβουν να καθαρίσουν, κατόπιν επιλογής, την γνωστή παραλία  Καλάμια. 

Μαζί μας επίσης, θα έχουμε εκπρόσωπο του Εθνικού  Κέντρου Θαλασσίων Μελετών, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για την προστασία των θαλασσών δίνοντας στον χαρακτήρα της σημαντικής αυτής προσπάθειας, διάσταση εκπαιδευτική αλλά και δημιουργική. Κατά την διάρκεια της «δράσης» θα προσφερθούν  στα παιδιά, αναψυκτικά και ενημερωτικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα  θα υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κινητή  μονάδα για την κάλυψη Πρώτων Βοηθειών.
READ MORE - Δράση του Δήμου Κορινθίων

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!

Τελικά, μετά από 20 περίπου ώρες, κάποιοι "το έπιασαν" το θέμα με την ομάδα της Κορίνθου!! Το κακό είναι, ότι εκτός από τον καφέ, πληρώνουν και το ξενοδοχείο!!!
READ MORE - ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!

ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ?

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ώρες αγωνίας για την αγαπημένη ΜΠΑΡΤΣΑ των Κορινθίων


Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει για την ομάδα της Κορίνθου, μετά τη χθεσινή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ότι η Μπάρτσα κινδυνεύει με υποβιβασμό στη Δ΄ Εθνική κατηγορία λόγω «δόλιας έκδοσης των δελτίων στις μεταγραφές των Τσουλάκου, Μαρίνου, Χουστουλάκη και Μπένου του περασμένου Ιανουαρίου όσον αφορά πάντα στην ασφαλιστική ενημερότητα. Η ΕΠΟ επέβαλε στην Κόρινθο πρόστιμο 50.000 ευρώ και παρέπεμψε το θέμα στα αρμόδια αθλητικά δικαστήρια της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή της στις 19/5/2011 έλαβε τις εξής αποφάσεις: -Με την υπ΄ αριθμ. 667/2011 ομόφωνη απόφασή της ανακαλεί τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ που εκδόθηκαν τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011, λόγω δόλιας έκδοσής τους, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Τα ανακαλούμενα δελτία είναι τα ακόλουθα:
1. Χουστουλάκης Αναστάσιος (αριθμός δελτίου: 1155146)
2. Μπένος Πολύκαρπος (αριθμός δελτίου: 1272416)
3. Μαρίνος Νικόλαος (αριθμός δελτίου: 1159453)
4. Τσουλάκος Σταύρος (αριθμός δελτίου: 1138607)
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Κόρινθος χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
Αποστέλλει το φάκελο της υπόθεσης στα αρμόδια όργανα».


Σύμφωνα με πληροφορίες, αν τα αρμόδια όργανα εκδικάσουν την υπόθεση σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΚΑΠ, προβλέπεται αφαίρεση 7 βαθμών από την Κόρινθο, ενώ παραμένει το πρόστιμο των 50.000 ευρώ για δυσφήμιση του αθλήματος. Αν εκδικαστεί σύμφωνα με το άρθρο 26, (κάτι που δεν έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί), τότε η ομάδα αν κριθεί ένοχη, υποβιβάζεται αυτόματα στην Δ΄ Εθνική.

Στην Αθήνα και στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος Σ. Μαυρονάσος και ο νομικός σύμβουλος της Κορίνθου, με σκοπό τη λεπτομερή ενημέρωση επί του θέματος και για να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το πρόβλημα που έχει προκύψει. Πάντως, ο πρόεδρος της ομάδας, σε δηλώσεις του φάνηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης για την Μπάρτσα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού της ομάδας. Παράλληλα ο πρόεδρος μαζί με τον νομικό σύμβουλο, υπέβαλαν έφεση για το πρόστιμο των 50.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ομάδα του Νοτίου ομίλου της Γ΄ Εθνικής με το ίδιο πρόβλημα, είναι ο Ολυμπιακός Χερσονήσου.

σ.σ. (Εμείς τι να πούμε? Ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ" στους αρμόδιους για το χάλι που έφεραν την ομάδα της Κορίνθου!!!) ΝΤΡΟΠΗ !!!!!
READ MORE - ΘΕΜΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ?

Συνελήφθη το άτομο με το καλάσνικοφ στις συμπλοκές οπαδών στην Κόρινθο

Στα χέρια της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο άντρας που χρησιμοποίησε καλάσνικοφ στις συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Κόρινθο. Η σύλληψη έγινε στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.  Αναλυτικά: «Συνελήφθησαν στις 19-05-2011 πρωινές ώρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων Κιλκίς δύο ημεδαποί: α) 28 ετών γιατί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και β) 26 ετών γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εισήλθαν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στην ελληνική επικράτεια από τη F.Y.R.O.M. με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως διωκόμενοι. Συγκεκριμένα, ο α) συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε το από 09/05/2011 ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από την Εισαγγελία Κορίνθου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή και ο β) συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση από το 2004 για κλοπές από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση καθώς και το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από την ελληνική επικράτεια. Ο α) δράστης ενεπλάκη την 07-05-2011 στην Κόρινθο, σε επεισόδιο μεταξύ φιλάθλων αντιπάλων ομάδων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ημεδαποί, ενώ από το χώρο του συμβάντος είχαν περισυλλεγεί και δώδεκα (12) κάλυκες των 7,62 mm. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς».
READ MORE - Συνελήφθη το άτομο με το καλάσνικοφ στις συμπλοκές οπαδών στην Κόρινθο

Αγωνία για τους εργαζόμενους στη Διώρυγα

Ο κύβος πλέον ερρίφθη σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βάλει «λουκέτο» ή να τις συγχωνεύσει με άλλους οργανισμούς. Στόχος είναι η μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα τα επόμενα χρόνια, μέσω της μείωσης των συμβασιούχων, της εφαρμογής προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου και της απόλυσης, ως ύστατο μέτρο, όσων δεν μπορούν να μεταταγούν από τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που θα καταργηθούν. Ως προς το θέμα της μονιμότητας, κυβερνητικοί παράγοντες επικαλούνται συνταγματική διάταξη που επιτρέπει μια τέτοια κυβερνητική ρύθμιση είχε δηλώσει: «Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος». Μεταξύ των οργανισμών και των εταιρειών που συγχωνεύονται είναι και η απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών Α.Ε. (ΔΕΚΑ Α.Ε.). Βασικό όμως ζητούμενο  αν συμβεί τελικά αυτό είναι, η εξασφάλιση των εργαζομένων της σημερινής εταιρείας γιατί η Κορινθία δεν αντέχει πλέον ούτε έναν ακόμα άνεργο. Η κατάσταση με τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στο νομό μας, δεν μπορεί να συνεχιστεί κι αυτό έχει εκφραστεί ήδη από πολλούς φορείς. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία της Διώρυγας έχουν εκφράσει ήδη την αγωνία τους, αφού οι σκέψεις για συγχώνευση υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που ζητούν επιτακτικά και αναμένεται να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» από δω και πέρα, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση, αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις και έντονες αντιδράσεις…
READ MORE - Αγωνία για τους εργαζόμενους στη Διώρυγα

Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Οι δηλώσεις Γκιώνη φανερώνουν μόνο πανικό

Πανικό δηλώνουν οι δηλώσεις και η απάντηση του κ. Γ. Γκιώνη μετά τα όσα αναφέρθηκαν στην τελευταία ενημέρωση στην αίθουσα του Δ.Σ. Λουτρακίου, δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γκιώνης έκανε λόγο για «κακοστημένο πανηγύρι» των κ.κ. Λογοθέτη και Παύλου στο οποίο ο ίδιος δεν παίρνει μέρος, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Παύλου ως «πολιτικό προϊστάμενο» του νυν Δημάρχου. Απαντώντας ο κ. Λογοθέτης ανέφερε: «Αφού λέει, όσα λέει, γιατί δεν ήταν εκεί να τα καταγγείλει; Δεν ήταν μια απλή εκδήλωση αυτό που έγινε, ήταν συνεδρίαση του Δ.Σ. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε φιέστες, ούτε σε πανηγύρια. Όσο για τα περί «πολιτικού προϊσταμένου», τι να πω; Μόνο πανικό δηλώνουν και τίποτα άλλο».
READ MORE - Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Οι δηλώσεις Γκιώνη φανερώνουν μόνο πανικό

Σύντομα σε λειτουργία η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου

Ανακοίνωση του υποδιοικητή της 6ης Υ.Π. Ι. Λαουδιά

Τις ανάγκες όλης της Πελοποννήσου καλύπτει το ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης, το οποίο, σύμφωνα με τον  ο υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου Γιάννη Λαουδιά θα σφραγιστεί το 2012. Σύμφωνα με τον κ. Λαουδιά σε όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν ψυχιατρικές κλινικές, οι οποίες θα υποδέχονται τα επείγοντα περιστατικά της κάθε περιοχής. Επεσήμανε ότι πολύ γρήγορα θα λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική στην Κόρινθο, που χτίζεται στο νοσοκομείο Άργους, ενώ ήδη είναι έτοιμες οι μελέτες για την ψυχιατρική κλινική στα νοσοκομεία Τρίπολης και Σπάρτης. Σε αυτές τις κλινικές οι ασθενείς θα παραμένουν κατά μέγιστο χρόνο νοσηλείας 22 ημέρες και μετά θα επιστρέφουν στα σπίτια τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ασυλικούς ασθενείς που υπάρχουν ήδη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Τρίπολης, ανέφερε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών των ανθρώπων και θα γίνει προσπάθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες να επανενταχθούν στην οικογένειά τους. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα μεταφερθούν σε άσυλο ή σε δομές του προγράμματος «Ψυχαργώ» που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ενισχυθούν. Σε ότι αφορά τους εργαζομένους του Ψυχιατρικού νοσοκομείου ο κ. Λαουδιάς είπε ότι θα μεταταχθούν μέσω ΑΣΕΠ σε άλλες υπηρεσίες υγείας ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα διαλύσουμε οικογένειες» και κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του αφού ο χώρος της υγείας χρειάζεται προσωπικό. Στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθεί μια δομή για ασθενείς της νόσου Αλτσχάϊμερ, η οποία θα βρίσκεται έξω από νοσοκομειακή μονάδα, όμως δεν έχει
ακόμα αποφασιστεί σε ποια πόλη θα φιλοξενηθεί.
READ MORE - Σύντομα σε λειτουργία η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Κορίνθου

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις και για τους μαθητές των τεχνικών Λυκείων

Ξεκίνησαν χθες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας οι πανελλήνιες εξετάσεις και για τα Λύκεια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Νικόλαος Παπαφίλης, δήλωσε πως η πρώτη ημέρα των εξετάσεων κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάζονται εκ νέου την Τρίτη στα μαθηματικά και σε επόμενες ημερομηνίες στα μαθήματα των ειδικοτήτων τους. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου αναφέροντας ότι η Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης έχει κάνει πρόταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανέγερση νέου κτίριο για την φιλοξενία των μαθητών. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Διεύθυνσης Τεχνικής Εκπαίδευσης Κορινθίας είναι να συνεχιστεί η λειτουργία του 1ου ΕΠΑΛ κι όχι αυτό να συγχωνευτεί με κάποιο άλλο τεχνικό λύκειο της περιοχής.
READ MORE - Ξεκίνησαν οι εξετάσεις και για τους μαθητές των τεχνικών Λυκείων

Γ. Λάμπας: Να μην πέσει στην παγίδα της συναίνεσης ο λαός

Το κλίμα της συναίνεσης στο μνημόνιο που επιδιώκει να επιτύχει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, σχολίασε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Κορινθίας κ. Γιώργος Λάμπας. Ο κ. Λάμπας τόνισε ότι μέσα από αυτές τις προθέσεις επιβεβαιώνεται η άποψη του ΚΚΕ πως το μνημόνιο έχει αποτελέσει την πρόφαση για την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, ενώ επισήμανε ότι η έντονη προσπάθεια γίνεται για να καμφθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια. «Η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων πάντα υπήρχε καθώς η αντιπαράθεση τους δεν ήταν ποτέ ουσιώδης» δήλωσε ο κ. Λάμπας διευκρινίζοντας ότι εν μέσω της διογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας η ανάγκη του κυβερνώντος κόμματος για πολιτική συναίνεση στις αποφάσεις της γίνεται εντονότερη με στόχο να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. «Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της συναίνεσης αλλά να συμπαρασταθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και να περάσει στον αγώνα. Αυτή είναι η πρόταση μας», τόνισε ο κ. Λάμπας διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την έξοδο από την κρίση αλλά μόνο ο δρόμος του Λαϊκού Αγώνα.
READ MORE - Γ. Λάμπας: Να μην πέσει στην παγίδα της συναίνεσης ο λαός

Η ασφάλεια των πολιτών δεν χωρά περικοπές

Ενημερωτική εκδήλωση από συνδικαλιστές αστυνομικούς

Σημαντικά ζητήματα για την διαμόρφωση του ασφαλιστικού τοπίου στα σώματα ασφαλείας μετά και την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου αναλύθηκαν την περασμένη Τετάρτη από έγκριτους ομιλητές κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ασφαλιστικού ταμείου των αστυνομικών υπαλλήλων Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας , ο νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αστυνομικών κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας καθώς και ο
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος Φωτόπουλος. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουβάλας επεσήμανε ότι υπάρχει συνευθύνη των συνδικαλιστών, των εργαζομένων και των διοικήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την μαζική έξοδο των αστυνομικών υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια και η οποία όπως τόνισε πρέπει να αποτραπεί από εδώ και στο εξής καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα επικουρικά ταμεία των αστυνομικών θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Ο κ. Φωτόπουλος
χαρακτηρίζοντας άκρως ενδιαφέρουσα την εκδήλωση επεσήμανε ότι η ασφάλεια των πολιτών δεν χωρά περικοπές, ενώ κάλεσε τους αστυνομικούς υπάλληλους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση και να αντιμετωπίζουν τους πολίτες με αγάπη και σεβασμό προκειμένου και οι πολίτες να αναγνωρίσουν τα δίκαια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους του ανέμενε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Απόστολος Σπυράκος ως προς την ενημερωτική εκδήλωση την οποία ωστόσο χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και απαραίτητη καθώς το ασφαλιστικό αποτελεί σημαντική πηγή αγωνίας για τους υπάλληλους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Σπυράκος ευχαρίστησε τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ενώ επεσήμανε ότι η Ένωση θα συνεχίσει την ενημέρωση των υπαλλήλων μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των σωμάτων ασφαλείας.
READ MORE - Η ασφάλεια των πολιτών δεν χωρά περικοπές

Χ. Κομαΐτης: Λύθηκε το πρόβλημα στο 4ο Λύκειο Κορίνθου

Άψογη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χαρακτήρισε την μέχρι στιγμής διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων στα 13 εξεταστικά κέντρα της Κορινθίας ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κ. Χριστόφας Κομαΐτης. Ο κ. Κομαϊτής διευκρίνισε ότι το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους μαθητές της τρίτης τάξης του 4ου Λυκείου Κορίνθου που αρχικά είχαν αποκλειστεί από την διεξαγωγή των εξετάσεων λόγω υπέρβασης του ορίου των απουσιών, έχει επιλυθεί, ενώ τόνισε ότι όλοι οι μαθητές όπως και οι επιτηρητές προσέρχονται κανονικά στα εξεταστικά κέντρα. Τέλος ο κ. Κομαΐτης συνέστησε για μία ακόμη φορά ψυχραιμία σε μαθητές και γονείς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές που εξετάζονται για τα υπόλοιπα μαθήματα.
READ MORE - Χ. Κομαΐτης: Λύθηκε το πρόβλημα στο 4ο Λύκειο Κορίνθου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του 85χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 85χρονού, που βρέθηκε νεκρός προχθές το πρωί δεμένος στο ύψος των ώμων και φιμωμένος στην οικία όπου διέμενε στο Ξυλόκαστρο. Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χρήστος Μουρελάτος, τα ευρήματα από το σπίτι του ηλικιωμένου έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων για την περαιτέρω αναζήτηση και την ταυτοποίηση των άγνωστων μέχρι τώρα δραστών. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το πιθανότερο αίτιο του εγκλήματος είναι όπως συχνά το τελευταίο διάστημα η ληστεία καθώς το σπίτι του άτυχου 85χρονού που κατέληξε από ασφυξία, ήταν ανάστατο.
READ MORE - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του 85χρονου

Πληρώνουμε για κτήριο στην Κορινθία πάνω από 3.000 το μήνα για να είναι γραφείο στελέχους της αυτοδιοίκησης

Α. Μανωλάκης προς τον υφυπουργό Εσωτερικών

Ο βουλευτής Κορινθίας κ. Άγγελος Μανωλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση, αναφέρθηκε στα πολλά θετικά βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας πιο ποιοτικής δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα ο κ. Μανωλάκης τόνισε την σημασία του ελέγχου και της αξιολόγησης στο δημόσιο, προκειμένου να εφαρμοστούν σωστά οι νέες αυτές πρόνοιες του νομοσχεδίου αλλά και το νέο ωράριο των 40 ωρών. Με αφορμή μάλιστα διατάξεις του Νομοσχεδίου που αφορούν την καλύτερη εφαρμογή του «Καλλικράτη» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να παρέμβει ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της κατανομής αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου αλλά και το υπέρογκο ύψος των ενοικίων που πληρώνονται για δημόσια κτήρια.  Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά : « Θεωρώ απαράδεκτο το ότι δεν έχουν αποκεντρωθεί εξουσίες στον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Για μένα αυτοδιοίκηση σημαίνει αποκέντρωση από τον περιφερειάρχη στον αντιπεριφερειάρχη και όχι μόνο. Μέχρι τον τελευταίο πολίτη πρέπει να φτάσει η δύναμη και η εξουσία, όχι να κρατιέται πολύ ψηλά. Αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στο Νομό μου.  Κυρία Υφυπουργέ έχουμε ένα κτήριο στο Νομό μου για το οποίο πληρώνουμε πάνω από τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα για να είναι γραφείο ενός στελέχους της αυτοδιοίκησης. Μα, σε εποχή κρίσης μπορούμε να μιλάμε για τέτοια πράγματα; Τα θέματα αυτά πρέπει να τα δείτε».
READ MORE - Πληρώνουμε για κτήριο στην Κορινθία πάνω από 3.000 το μήνα για να είναι γραφείο στελέχους της αυτοδιοίκησης

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών στην Κόρινθο

Σε απόλυτο ήρεμο κλίμα και χωρίς προβλήματα έγιναν οι φοιτητικές στη Κόρινθο ,στο  Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Κορίνθου και στο τμήμα Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου.Στο τμήμα   Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής  το ποσοστό που συγκέντρωσε η ΔΠΑ έφθασε στο 66,38 % ενώ στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων το ποσοστό κυμάνθηκε στο  51,79 %.Τα τελικά αποτελέσματα από το τμήμα πολιτικής επιστήμης έχουν ως εξής:Ψήφισαν 119 άτομα.
ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Κορίνθου : 77    Ποσοστό : 66,38 %   Έδρες : 5
ΠΑΣΠ : 30   Ποσοστό : 25,86 %   Έδρες : 2
ΕΑΑΚ : 5   Ποσοστό : 4,31 %
ΦΑΠ : 4  Ποσοστό 3,45 %
Λευκά : 1, Άκυρα : 2
Στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου τα τελικά  αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ψήφισαν 64 άτομα. ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Κορίνθου : 29   Ποσοστό : 51,79 %  Έδρες : 4, ΠΑΣΠ : 25   Έδρες : 3, ΠΚΣ : 2, ΛΕΥΚΑ : 1 ΑΚΥΡΑ : 7
READ MORE - Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών στην Κόρινθο

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

H 19η Μαΐου ορίστηκε ως ημέρα εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού, από την ελληνική Βουλή το 1994. Η μαύρη σελίδα της ιστορίας γράφτηκε την περίοδο 1914-1923 με την εξόντωση 350.000 περίπου Ποντίων από το Τουρκικό καθεστώς με το πρόσχημα της κάθαρσης. Οι Έλληνες του Πόντου, ζωντανός λαός, με πλούσια ιστορία, ανεπτυγμένο το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα και μεγάλη προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό, χάραξαν τη δική τους πορεία κάτω από αλλεπάλληλα χτυπήματα εξαθλίωσης, κακουχιών και διωγμών, μέχρι την πράξη της συλλογικής σφαγής και της εξόντωσής τους. Ο ξεριζωμός δεν έκαμψε το φρόνημα του Ποντιακού ελληνισμού που συνέβαλλε αποφασιστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας και αντιστάθηκε σθεναρά στις όποιες κακουχίες. Οι Πόντιοι στην Ελλάδα, προσέφεραν έργο με τις ικανότητες, την υπομονή και την εργατικότητά τους και μετέβαλλαν  τις δημογραφικές ισορροπίες του μέχρι τότε ελληνικού κράτους. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα αυτογνωσίας και αυτοσυνείδησης για ολόκληρο τον ελληνισμό. Διατηρεί τη μνήμη ζωντανή των απανταχού Ελλήνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται για την αναγνώριση και την απόδοση ευθυνών παρά το γεγονός άρνησης της ύπαρξης Γενοκτονίας από την Τουρκική πλευρά. Στη νέα σημερινή Εθνική προσπάθεια, η μνήμη είναι ικανή να αφυπνίζει την εθνική συλλογική μας ταυτότητα και να διαχέει στη παγκόσμια ελληνική κοινότητα μηνύματα ενότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ειρήνης και αλληλεγγύης.
READ MORE - ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Οι ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων

Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου  με  αρκετά και σοβαρά θέματα τόσο στην ημερήσια διάταξη , όσο και εκτός ημερήσιας διάταξης, μερικές από τις  αποφάσεις που ελήφθησαν από το σώμα είναι οι εξής: • Ομόφωνα αποφασίστηκε η άσκηση όλων των προβλεπόμενων ενδίκων μέσων (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ) κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις συγχωνεύσεις  των δημοτικών σχολείων  που  επιχειρεί η Κυβέρνηση (Αγγελοκάστρου,  Στεφανίου, Αγιονορίου, Σπαθοβουνίου). • Ομόφωνα  αποφασίστηκε η  αρνητική στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Κορινθίων  στην επιχειρούμενη προσπάθεια  χορήγησης άδειας λειτουργίας λατομείου   δίπλα στο Αδριάνειο υδραγωγείο   στον οικισμό Αγίου Βασιλείου  της δημοτικής ενότητας Τενέας. Παράλληλα  επισημάνθηκε ότι η αντίδραση του Δήμου  και των κατοίκων θα είναι  δυναμική  στην περίπτωση που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αγνοήσει την  απόφαση του Δήμου , των φορέων και των κατοίκων. • Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία  της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου για το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αγνόησε την Κορινθιακή κοινωνία κατά τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) με τον μη διορισμό κανενός μέλους από την  ευρύτερη Κορινθία. • Ομόφωνα  αποφασίστηκε η  διανομή των προνοιακών επιδομάτων  διμήνου Μαρτίου –Απριλίου συνολικού ποσού €  1.626.209 € στις πάσχουσες ομάδες  των κατοίκων της Κορινθίας. Ο Δήμος Κορινθίων είναι από τους πρώτους δήμους στην Χώρα που καταβάλλει έγκαιρα τα  αναλογούντα επιδόματα, καταπραΰνοντας τα οικονομικά προβλήματα  που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (τυφλοί, κωφάλαλοι, ΑΜΕΑ, παραπληγικοί, τετραπληγικοί, κλπ). • Ομόφωνα έγινε αποδοχή της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ  για το έργο «Κατασκευή πλατείας Αγίας Άννας» και το έργο εντός των προσεχών ημερών   συνεχίζει να εκτελείται από τον ανάδοχο που ήδη έχει αναδειχθεί από τον διαγωνισμό. • Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του ΚΑΠΗ Λεχαίου για ονομασία  του συγκεκριμένου Κέντρου  Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  σε ΚΑΠΗ «Τυχερής Παπαϊωάννου» . Με την απόφαση αυτή τιμάται  ιδιαίτερα η δωρήτρια  που  δώρισε το κτίριο  στο Δήμο  για τη στέγαση του ΚΑΠΗ, έκτασης 200 τ.μ. κάθε όροφος. Ο Δήμος Κορινθίων θα  προβεί σε ειδική τιμητική εκδήλωση  στο άμεσο  επόμενο διάστημα .
READ MORE - Οι ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. Κορινθίων

Ο ρόλος της έρευνας στην εκπαίδευση

Έγινε η ημερίδα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με τίτλο: «Ο ρόλος της έρευνας στην εκπαίδευση: Η ανάδειξη της επιστημονικής έρευνας των εκπαιδευτικών του νομού Κορινθίας». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα τμήματα Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας. Την ημερίδα προλόγισαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Την επιστημονική ευθύνη και το συντονισμό της Ημερίδας είχε η Δρ. Βασιλική Μπρίνια, Διδάσκουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν έρευνες που εκπονήθηκαν από εκπαιδευτικούς της Κορινθίας αναφορικά με ζητήματα εκπαιδευτικής διοίκησης και αφορούσαν τα σχολεία μας.  Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Γεωργίου Μπαγάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.Την Ημερίδα παρακολούθησαν Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές, Υποδιευθυντές, καθηγητές, δάσκαλοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, στην ημερίδα παρέστη και η Βουλευτής κ. Χ. Φαρμάκη.  Τα πρακτικά της Ημερίδας θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Ημερίδα και στους διοργανωτές. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού δηλώνει την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα ζητήματα της εκπαιδευτικής διοίκησης και το ενδιαφέρον τους για την έρευνα στην εκπαίδευση. Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Δρ. Βασιλική Μπρίνια, μετά την απήχηση και την επιτυχία που είχε η ημερίδα στον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού, θα διοργανώσει και την επόμενη χρονιά ανάλογη ημερίδα με σκοπό την συνέχιση της προσπάθειας για την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας.
READ MORE - Ο ρόλος της έρευνας στην εκπαίδευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Καλούνται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου τωνΑπανταχού Μεσινιωτών Ο «Αγ. Κωνσταντίνος»το Σάββατο  11 Ιουνίου 2011και  ώρα 11: 00  Π.Μ στο παλιό Δημοτικό σχολείο  ( μετά την λήξη τις θείας λειτουργίας και του μνημοσύνου)στην Ετήσια Γενική  Συνέλευση  με θέματα:
1.    Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού συμβουλίου.
2.    Απολογισμός ταμειακής διαχείρισης του απερχόμενου Δ.Σ από τον ταμεία του συλλόγου.
3.    Ανακοινώσεις προτάσεις και διαλογική κουβέντα για το μέλλον του Συλλόγου μας.
4.    Εκλογή νέου  Πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εξελεγκτικής επιτροπής για την επόμενη τριετία.Δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση  και στις εκλογές έχουν  μόνο  τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συμπατριώτες , μέλη του συλλόγου, να πάρουν μέρος στις εκλογές, γιατί έχουν καθοριστική σημασία για την παραπέρα ανάπτυξη και πορεία του Συλλόγου αλλά και του Χωριού μας...
READ MORE - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ 29 ΜΑΙΟΥ 2011

ΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πάρτε νερό και κολατσιό και ελάτε να θαυμάσουμε τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στο καταφύγιό μας στη Ζήρεια. Θα συμμετέχουν και 15 αθλητές από την Κόρινθο. Αναχώρηση: 07:30 πμ με λεωφορείο από τα περιβολάκια. Κόστος συμμετοχής: € 10. Πληροφορίες: Χριστόφορο Καραγεώργο, τηλ. 6948002379, και στα γραφεία του συλλόγου, τηλ. 27410 29970. Δηλώσεις συμμετοχής: Μέχρι την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011
READ MORE - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ 29 ΜΑΙΟΥ 2011

Καταγγελίες Λογοθέτη στην ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σκληρή κόντρα φαίνεται να ξεσπά μεταξύ του πρώην και του νυν Δημάρχου Λουτρακίου Κ. Λογοθέτη και Γ. Γκιώνη, μετά την ενημέρωση που έκανε ο πρώτος την Τρίτη το απόγευμα στην αίθουσα του Δ.Σ. στο Λουτράκι για την οικονομική πορεία του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. Ο κ. Λογοθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τα 453 εκ. ευρώ του Καζίνο, τα 59 που είναι το μέρισμα, δεν τα έπαιρναν οι συνέταιροι του Δήμου και έμεναν στο ταμείο της Κοινοπραξίας. Απ΄ αυτά εκταμιεύτηκαν από την εταιρεία (από την πλευρά του Δήμου) 7 εκ. ευρώ, ενώ πήρε και δάνειο άλλα 10 εκ. ευρώ από το οποίο εκταμίευσε 5 εκ. το 2010, ενώ υπήρξε πληροφορία ότι έγινε εκταμίευση άλλων 2 εκ. για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι τα παραπάνω χρήματα οφείλονται από τον Δήμο στην Κοινοπραξία.  Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λουτρακίου αναφέρονται τα εξής: «Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχετικά με την οικονομική πορεία του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε, με την αναλυτική παρουσίαση όλων των οικονομικών στοιχείων από το Δήμαρχο, Κ. Λογοθέτη. Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη σημασία της διαδικασίας υπογράμμισε: «Ανοίγω μια διαδικασία και παράλληλα κλείνει οριστικά ένας κύκλος με πολύ συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά για το Δήμο μας. Η Δημοτική αρχή, η οποία περιχαρακωμένη και με κλειστά βιβλία, ορίζει τις τύχες του τόπου μας και των δημοτών μας, αποτελεί παρελθόν. Η Δημοτική αρχή που αυτοσχεδιάζει χωρίς να αποδίδει το λογαριασμό, αποτελεί παρελθόν. Η Δημοτική Αρχή που ερήμην κάθε δημοκρατικής, συμμετοχικής διαδικασίας παραβιάζει αρχές και λειτουργίες αποτελεί παρελθόν. Η Δημοτική Αρχή της εύκολης λύσης, του εύκολου ξοδέματος από τα ταμεία του Δήμου, αποτελεί παρελθόν. Ξεκαθαρίζω με απόλυτη συνείδηση απέναντι στους πολίτες μας, αλλά και σε όλους εσάς τους αιρετούς του νέου διευρυμένου Δήμου, η κίτρινη ζώνη της τιμωρίας, η γκρίζα ζώνη του άλλοθι, δεν υπήρξαν ποτέ και δε θα γίνουν ποτέ ούτε πολιτικές μας επιλογές, ούτε πολιτικά προσχήματα και πολιτικά επιχειρήματα.΄΄ Αυτό που κάνουμε σήμερα για το παρελθόν, είναι η βάση ελέγχου και ενδελεχούς απολογισμού, έως του τελευταίου ευρώ, που θεσμοθετούμε για την παρούσα δημοτική αρχή, για μας τους ίδιους. Καλές οι μεγάλες κουβέντες και οι καλές προθέσεις, αλλά εμείς δε μένουμε σε αυτά. Θεσμοθετούμε τον έλεγχο και την απόδοση λογαριασμού. Ως δημοτική αρχή με το βλέμμα στο μέλλον, γνωρίζουμε ότι με τα υλικά του σήμερα θα οικοδομήσουμε ένα υγιές αύριο. Σε πολιτικό επίπεδο αυτή υπήρξε η δέσμευσή μας. Και όπως προανέφερα αυτή η δέσμευση έγινε λαϊκή εντολή. Και αυτή τη λαϊκή εντολή δεν την κοιτάμε αμήχανοι και άπραγοι.  Τη μετουσιώνουμε σε πράξη.  Αυτά είναι τα πολιτικά μας εργαλεία, αυτά είναι τα στέρεα υλικά : η αλήθεια, η δημοκρατία, η εμπιστοσύνη, ο έλεγχος, η γνώση.΄΄ Τέλος ο Κώστας Λογοθέτης διατύπωσε το σχέδιο ώστε ο Δήμος να απεμπλακεί από αυτή τη δυσχερή θέση, ενώ τόνισε ΄΄ Πίσω από τα αναφερόμενα νούμερα υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές, συγκεκριμένες πρακτικές. Αυτό το άνοιγμα των λογαριασμών, σε τελική ανάλυση είναι μια καταγραφή και αυτών των πολιτικών, των συμπεριφορών και των πρακτικών που μας οδήγησαν έως εδώ. Το πολυτιμότερο απόσταγμα για μας, από όλη αυτή τη διαδικασία είναι ακριβώς να εντοπισθούν οι κυρίαρχες αιτίες , ώστε να μην επαναληφθούν. Στην κατεύθυνση αυτή καλώ να συμβάλουν όλες οι δυνάμεις του τόπου. Οι περιστάσεις είναι δύσκολες, η ωριμότητα, η ευθύνη και η συνεργασία είναι τα απαραίτητα στοιχεία αυτής της  συγκυρίας».

Απάντηση Γ. Γκιώνη:

Κακοστημένο πανηγύρι Παύλου - Λογοθέτη

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών δεν συμμετέχει ούτε σε φιέστες ούτε σε κακοστημένα πανηγυράκια, όπως αυτό που ήθελαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και ο πολιτικός του προϊστάμενος. Και δεν τα νομιμοποιεί με την παρουσία της. Η κοινή εμφάνιση Λογοθέτη – Παύλου, όπου ο ένας «συμπλήρωνε» και «δικαίωνε», τον άλλο επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι άλλος είναι δήμαρχος και άλλος δημαρχεύει. Είναι κακό για το κύρος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου να εποπτεύεται από πρώην Δήμαρχο. Για το κακοστημένο σώου Λογοθέτη - Παύλου μας «υπόσχονταν» πολλά (αποκαλύψεις, στοιχεία για «πάρτι», καταγγελίες κ.λπ.), αλλά δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο. Άνθρακες ο θησαυρός. Ακούσαμε γενικότητες και δεν είδαμε αποδείξεις. Για την Τουριστική Λουτρακίου, όπως και για όλες τις επιχειρήσεις, αυτό που μετρά είναι η συνολική πορεία και ανάπτυξή της. Και αυτή είναι θετική επειδή, μεταξύ άλλων, απέκτησε τεράστια περιουσιακά στοιχεία και, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα μεγάλο έσοδο που προέρχεται από το SPA που κατασκεύασε η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γκιώνη. Ελπίζουμε ότι ο κ. Δήμαρχος μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι η Τουριστική Λουτρακίου και ο Δήμος να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από το καζίνο. Ο κ. Γ. Γκιώνης με έργα διασφάλισε την υποδομή για την οικονομική ανεξαρτησία του Δήμου, αλλά και την τουριστική προοπτική της πόλης.  Η φιέστα που συνοργάνωσαν Λογοθέτης – Παύλου απέτυχε. Ταυτόχρονα ξεσκεπάστηκε η αδιαφανής συνεργασία τους εδώ και πολλούς μήνες. Η πόλη μας αξίζει μία Δημοτική Αρχή χωρίς δουλείες, που θα εργάζεται με διαφάνεια για την πρόοδο και την κοινωνική προκοπή. Ο τόπος μας χρειάζεται σχέδιο, όραμα, συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων και συντεταγμένη πορεία για να εξασφαλιστεί το μέλλον του Δήμου μας.


READ MORE - Καταγγελίες Λογοθέτη στην ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου