ΘΕΤΙΚΗ ΄ΒΟΜΒΑ΄ ΧΥΤΗΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σε μια θετική "Βόμβα" προχώρησε το Σάββατο και κατά την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ο αν. υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρωτεύουσα. Ο κ. Χυτήρης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, μιλώντας για την κρίση που υπάρχει πλέον σε όλη την Ευρώπη και "χτύπησε" περισσότερο την Ελλάδα επειδή ήταν οικονομικά πολύ αδύνατη. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, είπε ο κ. Χυτήρης, αναφέροντας για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ισχυροποιηθεί μέσα στο κόμμα του, δηλώνοντας ότι προτείνει "νεφελώδεις" πολιτικές που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστούν. Η "Βόμβα" ήρθε, όταν ο αν. υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στις κατώτερες τάξεις, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ" στις τάξεις αυτές που επλήγησαν λόγω του Μνημονίου και γενικά στους ασθενέστερους. "Ήταν άδικο αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορούσαμε σε αυτή τη φάση να κάνουμε αλλιώς", τόνισε ο κ. Χυτήρης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί, ότι μόλις υπάρξει ανάκαμψη και καλύτερη οικονομική ευκολία στη χώρα, κάποια κεκτημένα, (μισθοί, κ.τ.λ.) θα μπορέσουν να επαναπροσδιοριστούν σε πιο θετική βάση γι΄ αυτούς. Η αναφορά αυτή του κ. Χυτήρη ακούστηκε πολύ ευχάριστα στην αίθουσα και μάλλον ανακούφισε ιδιαίτερα τους 250 παρευρισκόμενους, στελέχη και μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
READ MORE - ΘΕΤΙΚΗ ΄ΒΟΜΒΑ΄ ΧΥΤΗΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ

Επεισόδια και μηνύσεις στο 4ο Λύκειο Κορίνθου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Επεισόδια από αγανακτισμένους γονείς έλαβαν χώρα την Παρασκευή το πρωί στο 4ο Λύκειο Κορίνθου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, από αγανακτισμένους γονείς και μαθητές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της Διεύθυνσης να μην αφήσει τελικά 2 μαθητές της Γ΄ Λυκείου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και να «κόψει»  λόγω απουσιών άλλους 10 περίπου μαθητές της Β΄ Λυκείου. Ο λόγος αντίδρασης έγκειται στο γεγονός, όπως είπαν γονείς, ότι υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού ναι μεν οι απουσίες έχουν γίνει, αλλά μαθητές με περισσότερες απουσίες από τα παιδιά τους, πέρασαν την τάξη και έδωσαν κανονικά εξετάσεις! Οι γονείς δικαιολογούν αυτή τη στάση της Διεύθυνσης του σχολείου, λέγοντας ότι ο Διευθυντής έχει «απωθημένα» με μαθητές που συμμετείχαν στην τελευταία κατάληψη στο σχολείο στις αρχές Μαρτίου…

Κατήγγειλαν άνιση μεταχείριση… 
Το πρωί στο σχολείο συγκεντρώθηκαν γονείς και μαθητές, ζητώντας εξηγήσεις από τη Διεύθυνση, καθώς και τα απουσιολόγια των μαθητών για να κάνουν επαλήθευση παρουσία δικηγόρων. Αυτό όμως δεν έγινε δεκτό από τη Διεύθυνση, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο και αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή επεισοδίων. Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη διαφορετική μεταχείριση όπως είπαν που έγινε εις βάρος των παιδιών τους και επεσήμαναν ότι θα κινηθούν δικαστικά για να δικαιωθούν. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες γονιών, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κατάληψης, με παρέμβαση του Διευθυντή κάποιοι μαθητές ειδοποιήθηκαν να πάνε στον εισαγγελέα για σύσταση. Ο δικηγόρος των γονιών ζήτησε να αφήσουν τους μαθητές να δώσουν εξετάσεις, αφού δεν υπήρχε όπως προβλέπεται, η σχετική επίσημη απόφαση του συμβουλίου των καθηγητών για την αποπομπή τους λόγω απουσιών, με τον ανάλογο αριθμό πρωτοκόλλου, κάτι όμως που δεν έγινε τελικά… Αναζητήσαμε τον Διευθυντή του σχολείου για να μας μεταφέρει τη δική του εκδοχή για τις αντιδράσεις γονιών και μαθητών, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να τον βρούμε. Αναμένουμε πάντως τις δικές του απαντήσεις στο θέμα και στις καταγγελίες που υπάρχουν…

Αναστολή της απόφασης το μεσημέρι…

Τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ανεστάλη η απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου και σήμερα όλοι οι μαθητές θα δώσουν κανονικά εξετάσεις και θα περιμένουν τη δικαστική απόφαση που αναμένεται σχετικά με το θέμα των απουσιών. Το γεγονός αυτό ηρέμησε κάπως τα πράγματα, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου, που ανακουφίστηκαν από την απόφαση…
READ MORE - Επεισόδια και μηνύσεις στο 4ο Λύκειο Κορίνθου

Κλείνει από την 1η Ιουλίου το παράρτημα του ΙΚΑ στη Νεμέα

Επιστολές που αφορούν το μέλλον της λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών στην Νεμέα έφερε στο φως της δημοσιότητας μέσα από δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής κ. Αριστοτέλης Καλλής. Ο κ. Καλλής κάνοντας λόγο για τελεσίγραφα που φτάνουν στα χέρια του με την μορφή επιστολών, δήλωσε ότι σύμφωνα με αυτές οδεύει προς αναστολή από 1η Ιουλίου το παράρτημα του ΙΚΑ στην Νεμέα, ενώ και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας αν δεν μεταφερθεί σε κτίριο που να ανήκει στο Δήμο. Παράλληλα όπως τόνισε ο ίδιος, στη γενική εικόνα αποδόμησης των υπηρεσιών της Νεμέας υπογραμμίζεται  η υποστελέχωση και υπολειτουργία της Γεωργικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Υγείας, αλλά και η προοπτική της κατάργησης του Ειρηνοδικείου και της Δ.Ο.Υ. Νεμέας αλλά και η συγχώνευση σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Τέλος ο κ. Καλλής εξέφρασε την απαξία που βιώνουν οι Νεμεάτες προς τους πολιτικούς που κυβερνούν ή κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια τον τόπο και ζήτησε άμεσες λύσεις έστω και τώρα για την περιοχή που δοκιμάζεται.
READ MORE - Κλείνει από την 1η Ιουλίου το παράρτημα του ΙΚΑ στη Νεμέα

Διαμαρτυρία του Δήμου Σικυωνίων για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Κλειστό παρέμεινε το Δημαρχείο του Δήμου Σικυωνίων την περασμένη Τρίτη και  Τετάρτη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων που επιχειρούνται από το Υπουργείο Παιδείας στην περιοχή. Μάλιστα μπλόκ από τον Δήμο Σικυωνίων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, παρέστη στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σικυωνίων κάνοντας λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους του Υπουργείου που στην δημοσίευση στο ΦΕΚ για τα προς συγχώνευση σχολεία διατείνεται ότι λήφθησαν υπόψη οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τόνισε ότι ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Η δημοτική αρχή προτίθεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της Κορινθίας καθώς και με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας καθώς όπως τόνισε ο κ. Σταματόπουλος παρατηρείται μία προσπάθεια αποδόμησης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στον Δήμο τον οποίον δεν μπορεί η δημοτική αρχή να επιτρέψει.
READ MORE - Διαμαρτυρία του Δήμου Σικυωνίων για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Ομιλία και συζήτηση για την κρίση στην Κόρινθο από τον Τηλ. Χυτήρη

Στην Κόρινθο θα βρεθεί το Σάββατο ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας με θέμα την πολιτική συγκυρία. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 7 το απόγευμα. Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νίκος Πετρόπουλος, τόνισε ότι ο κ. Χυτήρης μέσα από την ομιλία του θα επιχειρήσει να ενημερώσει τους Κορίνθιους πολίτες για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα αλλά και για τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης. «Έχει δημιουργηθεί ανασφάλεια στους πολίτες και το ΠΑΣΟΚ οφείλει μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους πολίτες για το τι γίνεται από εδώ και στο εξής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος για τον σκοπό της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στα πλαίσια ενημερωτικών δράσεων του ΠΑΣΟΚ με την συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών τις προσεχείς ημέρες Πανελλαδικά.
READ MORE - Ομιλία και συζήτηση για την κρίση στην Κόρινθο από τον Τηλ. Χυτήρη

Τρίτεκνοι Κορινθίας: Μοίρασαν φυλλάδια διαμαρτυρίας στα διόδια του Ισθμού

Φυλλάδια διαμαρτυρίας μοίραζαν χθες το πρωί εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων με τρία παιδιά Κορινθίας, που αντιδρούν σε νομοσχέδια που στο προσεχές διάστημα έρχονται προς συζήτηση στην Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Παναγόπουλος, οι τρίτεκνοι Κορινθίας αντιδρούν σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών ειδικών κοινωνικών ομάδων, για τις οποίες το κράτος πρόκειται να εισάγει εισοδηματικά κριτήρια, την κατάργηση των μεταθέσεων τρίτεκνων εκπαιδευτικών σε επιθυμητή περιφέρεια, αλλά και την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων των τριτέκνων με την εισαγωγή και εδώ εισοδηματικών κριτηρίων. Ο κ. Παναγόπουλος αναφέροντας ότι η διανομή των φυλλαδίων διαμαρτυρίας έγινε μετ’ εμποδίων για τον σύλλογο, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα, κάλεσε τους Κορίνθιους πολίτες και όσους διαφωνούν με τις δράσεις του Συλλόγου να παραστούν και να εκφραστούν ελεύθερα στην ανοικτή Γενική του Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και ώρα 11 το πρωί.
READ MORE - Τρίτεκνοι Κορινθίας: Μοίρασαν φυλλάδια διαμαρτυρίας στα διόδια του Ισθμού

Για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης 7ης συνεδρίασης του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας, ο πρόεδρος του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Μπάκος –όπως είχε εισηγηθεί από την 2η συνεδρίαση τον Ιανουάριο, πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου να πραγματοποιηθεί -για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου- στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην Περαχώρα, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το συμβούλιο. Σύμφωνα με τις προθέσεις του προέδρου, ένα από τα θέματα προς συζήτηση θα είναι η πρόταση για αναγνώριση της Περαχώρας ως “Iστορική Πρωτεύουσα του Δήμου”, ενώ προβλέπεται να συζητηθούν θέματα που θα αφορούν την περιοχή. Όπως και οι υπόλοιπες συνεδριάσεις του συμβουλίου, θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, ενώ θα δοθεί χρόνος 1 ώρας σε φορείς και δημότες για προτάσεις, ιδέες και θέματα που τους αφορούν. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον χρόνο και τα θέματα, θα δοθούν σύντομα με δελτία τύπου και ανακοινώσεις.
READ MORE - Για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Χ. Χασικίδης: Σημαντική πρώτη νίκη για τους κατοίκους του Αγίου Βασιλείου

Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το θέμα της ίδρυσης Λατομείου στην περιοχή τρίκορφο στο χωριό Άγιος Βασίλειος Κορινθίας, λόγω της άμεσης κινητοποίησης των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορινθίων που βρέθηκαν στον χώρο της συνεδρίασης του ΚΑΣ προκειμένου να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη. Για το ζήτημα αυτό έκανε δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Χασικίδης, ο οποίος και τόνισε ότι την Τρίτη «Κερδήθηκε μία σημαντική πρώτη μάχη αλλά όχι ο πόλεμος», ενώ ανέφερε ότι τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, φάνηκαν έκπληκτα από τα στοιχεία που τους παρουσίασαν κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Τενέας αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου. Τέλος ο κ. Χασικίδης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μετά την σημαντική αυτή κινητοποίηση το ΚΑΣ θα λάβει υπόψη του όσα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση της Τρίτης και θα αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος κατοίκων και Δήμου Κορινθίων.
READ MORE - Χ. Χασικίδης: Σημαντική πρώτη νίκη για τους κατοίκους του Αγίου Βασιλείου

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι, 2ος όροφος) την 18η Μαΐου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. θα συνεδριάσει η επιτροπή ποιότητας ζωής. Τα θέματα που θα συζητηθούν και περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι: 1.Εισήγηση επί της παράτασης ή μη του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Δήμου μας. 2. Εισήγηση επί της τροποποίησης & συμπλήρωσης του Κανονισμού λειτουργίας παραχωρούμενων για απλή χρήση χώρων αιγιαλού & παραλίας & καθορισμού αυτών, στη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου - Περαχώρας. 3. Εισήγηση επί του Κανονισμού λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Κοιμητηρίου Λουτρακίου στη θέση “’Ασπρα Χώματα”. 4. Εισήγηση επί της αναστολής ή μη χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ορισμένες χρήσεις.
READ MORE - Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Επίσκεψη και συνέντευξη Παπαθεμελή στην Κόρινθο

Στο Δημαρχείο της Κορίνθου βρέθηκε την Τετάρτη στα πλαίσια επίσκεψης του στην Κορινθία ο Πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Παπαθεμελής ανέλυσε αρχικά την δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα οι επιπτώσεις της οποίας όπως τόνισε ο ίδιος έχουν πλέον καταστεί βίωμα των πολιτών και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων εξ αυτών. Όπως επεσήμανε ο ίδιος η οικονομική συνταγή του Δ.Ν.Τ. είναι ίδια και απαράλλακτη σε κάθε χώρα που επισκέπτεται με αποτέλεσμα και στην Ελλάδα να εφαρμόζει ακραία και εξοντωτική λιτότητα που ξεζουμίζει όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «και την τελευταία ρανίδα αίματος των φτωχών ανθρώπων». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της κοινωνικής κατάθλιψης που παρατηρείται στην ελληνική πραγματικότητα και που συνεπάγεται την σιωπή των πολιτών απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Ιδιαίτερη μνεία έκανε κατά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Παπαθεμελής στο μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέροντας ότι η χώρα δέχεται τεράστιες μάζες μουσουλμάνων μεταναστών που διοχετεύονται σε αυτήν μέσω της Τουρκίας, την ίδια στιγμή που δεν αντέχει περισσότερους μετανάστες στην περιορισμένη της έκταση. Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Τουρκία διοχετεύει στην Ελλάδα μουσουλμανικό πληθυσμό με σκοπό να καταστήσει στον Ελλαδικό χώρο μία στρατηγική μειονότητα τα επόμενα χρόνια.
READ MORE - Επίσκεψη και συνέντευξη Παπαθεμελή στην Κόρινθο

Συνάντηση Π. Καλλίρη με τον Δήμαρχο Κορινθίων


Τον Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό συνάντησε το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα της Κορίνθου ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πελοπίδας Καλλίρης. Για την συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καλλίρη, έκανε δηλώσεις ο Δήμαρχος Κορινθίων, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος του για τα τεκταινόμενα στον Δήμο αλλά και την πρόθεση του να βοηθά μέσα από την θεσμική του ιδιότητα σε όποια προβλήματα προκύπτουν στην περιοχή. Από πλευράς του ο κ. Καλλίρης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην ουσιαστική προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση του μέλλοντος των Κορινθίων. Ο ίδιος τόνισε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Κορινθίων, ενώ τόνισε ότι ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές διαφορές ή αποκλίσεις ο ίδιος προτίθεται να συμβάλλει από κοινού με τον Δήμο Κορινθίων για το καλό του τόπου.
READ MORE - Συνάντηση Π. Καλλίρη με τον Δήμαρχο Κορινθίων

Κόντρα ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. για το ΄Ζάππειο ΙΙ΄




Το συνολικό σχέδιό του για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με ένα δημιουργικό σοκ, όπως είπε, παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς την Πέμπτη στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να στηρίξει εκείνος το  ρεαλιστικό σχέδιο της ΝΔ, κι όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στο λάθος που διαπράττει η κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και μεταξύ των κυριότερων μέτρων που εισηγήθηκε είναι: μείωση φορολογικών συντελεστών, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, εξόφληση οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες, επαναφορά του ύψους των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους, σχεδιασμένες αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακά κριτήρια. Το σχέδιο 7 σημείων είναι το εξής: Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή κόκκινη γραμμή για να μην επαληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Γενικότερη μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος. Νομιμοποίηση (όχι τακτοποίηση) αυθαιρέτων κτισμάτων και παράλληλα αεροφωτογράφηση ολόκληρης της Ελλάδας, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο επανάληψης του φαινομένου. Εξόφληση των οφειλών του κράτους προς ιδιώτες, ακόμη και με τη μέθοδο του συμψηφισμού. Παροχή ρευστότητας στην αγορά από τις τράπεζες. Απορροφητικότητα ΕΣΠΑ και δημόσιες επενδύσεις. «Χειροπιαστές αποδείξεις για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο», εκτιμά ο Βουλευτής της Ν.Δ.  Κώστας Κόλλιας, ότι έδωσε μέσα από την παρουσίαση του Ζαππείου ΙΙ ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Όπως τόνισε ο κ. Κόλλιας οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλύει με χρονολογημένο και κοστολογημένο τρόπο το Ζάππειο ΙΙ, εγγυώνται τη μείωση του ελλείμματος κατά 2%. «Ο κ. Σαμαράς μίλησε για όλα, για μείωση φορολογίας, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για το πόθεν έσχες, την σπατάλη δημόσιου χρήματος κ.α.», δήλωσε ο κ. Κόλλιας καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει από σήμερα κιόλας της προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Από πλευράς του ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Κορινθία κ. Νίκος Πετρόπουλος, σχολίασε το Ζάππειο ΙΙ μεταφέροντας την αντίδραση του Κυβερνώντος κόμματος. «Ο κ. Σαμαράς έταξε λαγούς με πετραχήλια, αλλά δεν απάντησε, γιατί την 6ετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν εφαρμόστηκαν όσα προχθές πρότεινε», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε ότι απαντήσεις στο Ζάππειο ΙΙ θα δοθούν από όλα τα κυβερνητικά στελέχη στις ομιλίες που θα πραγματοποιούν τις επόμενες δύο μέρες σε όλη την χώρα.
READ MORE - Κόντρα ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. για το ΄Ζάππειο ΙΙ΄

Μήνυμα του Αν. Υπουργού Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας Π. Μπεγλίτη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

«Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλήνιων εξετάσεων θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στον αγώνα τους. Θέλω επίσης να ευχηθώ και στις οικογένειες των παιδιών αυτών, που δίνουν και αυτοί τη δική τους μάχη της συμπαράστασης και της υποστήριξης. Κάθε στόχος για να επιτευχθεί χρειάζεται όραμα, δράση, άμιλλα και δημιουργικότητα. Η Ελλάδα μας έχει ως πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές και αυριανούς φοιτητές, οι οποίοι μοχθείτε για την κατάκτηση της γνώσης για ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο, παραγωγικό και ισότιμο. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην προσπάθεια σας.»
READ MORE - Μήνυμα του Αν. Υπουργού Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας Π. Μπεγλίτη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ανοικτή συζήτηση «Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη ανοιχτή συζήτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και των Αντιπεριφερειαρχών κας Τζανετέα, κας Νικολάκου, κου Παπαφωτίου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κου Πουλοκέφαλου με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επενδυτών να υλοποιήσουν εγκεκριμένα σχέδια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις επενδύσεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις αξιολόγησε ως βασικά εργαλεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της χώρας. Η συνάντηση αυτή είχε σκοπό να αναδείξει τη χρησιμότητα της λογικής αυτής και συνάμα να εξετάσει το ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης συνέχισε καλώντας τους θεσμικούς φορείς, με αρμοδιότητα πάνω στα ζητήματα της ενέργειας, να εργαστούν για τη λύση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις, και όχι μόνο, όπως τη διανομή της ενέργειας. Αναφερόμενος και σε άλλα προβλήματα ο Περιφερειάρχης  δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη τήρησης όλων των νόμων και των ντιρεκτίβων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αειφορίας. Ο Περιφερειάρχης, τέλος, ανέφερε ότι το βασικό στοίχημα της Περιφέρειας είναι να αλλάξει το σκηνικό στην Πελοπόννησο και επενδύσεις έτοιμες να
υλοποιηθούν, με σεβασμό πάντοτε στις ευαισθησίες όλων των πολιτών, ακόμα και ακραίες. Με τον τρόπο αυτό και τις πρωτοβουλίες που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα καταστεί πιλότος για τη δρομολόγηση των εξελίξεων στο θέμα της ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.   
READ MORE - Ανοικτή συζήτηση «Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γ. ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΗΣ 11ης ΜΑΪΟΥ 2011…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες υποδέχτηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, στο κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, κ. Μαλανδρένη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, κ. Καραβά και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων, που συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σταματόπουλο, με αφορμή την Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κοινοποίησαν στον Αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου, ο κ. Μαλανδρένης εστιάστηκε στη δραματική διάσταση που έχει λάβει η ανεργία και τόνισε πως δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δε μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Ο κ. Καραβάς συμμερίστηκε την άποψη αυτή και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να δοθεί μια ανάσα βοήθειας μέσω επιχειρησιακών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κ. Σταματόπουλος τόνισε πως προσβλέπει σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης που το κύτταρο της θα βρίσκεται στην τοπική ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έφτασαν στα όρια της αντοχής τους και δεν υπάρχει χώρος για άλλα μέτρα περικοπής και δεύτερον ότι η ανεργία πρέπει να καταπολεμηθεί με στοχευμένες δράσεις ώστε να διακινηθούν κεφάλαια στην αγορά και την πραγματική οικονομία και να δημιουργηθεί νέα επιχειρηματικότητα και νέα τοπική ανάπτυξη. Για την αντιμετώπιση του διπλού προβλήματος της μείωσης των εισοδημάτων και της ανεργίας, τόνισε πως η αιρετή Περιφέρεια είναι μαζί με τους εργαζόμενους όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Προασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία και στις αξιοπρεπείς συμβάσεις απασχόλησης, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας που θα δημιουργήσει 4.500 θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο, στηριγμένο σε σχέδιο σύμπραξης των ενδιαφερόμενων φορέων για προσλήψεις σε τομείς άμεσης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό, ζήτησε τη συνεργασία των Εργατικών Κέντρων, του Επιμελητηρίου, των Δήμων και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, έτσι ώστε σε από κοινού δράση με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και κάτω από την καταγραφή των μεγαλύτερων κοινωνικών αναγκών, να δημιουργηθούν στην περιοχή μας όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης των συνδικαλιστών, των εργαζομένων, της Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και των επιμελητηρίων ώστε να περιφρουρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα νέα προγράμματα του Υπ. Απασχόλησης και στο Νομό μας.
READ MORE - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γ. ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Επιτυχία σημείωσε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Π. Τατούλη στην Κόρινθο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό. Αυτή η σημαντική επίσκεψη εργασίας, επικυρώνει το ειδικό βάρος της Κορίνθου στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Παρότι είναι γνωστή η συνεργασία και η φιλία του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Κορινθίων, ο κ. Τατούλης στη συνάντηση του με τον Α.  Πνευματικό,  βρήκε επιπλέον κοινούς στόχους, αποδεικνύοντας με την παρουσία του το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Κόρινθο, που εκτός των άλλων, αποτελεί και μια  σημαντική «πύλη» ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος  δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος διότι ο Περιφερειάρχης βλέπει ότι η Κόρινθος μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την υλοποίηση του οράματος της  ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Συζητήθηκαν θέματα μεγάλης προτεραιότητας για την πόλη μας, και έγινε αντιληπτό ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες μέσα από τις οποίες θα οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια σε γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης, όχι μόνο για την Κόρινθο και την Κορινθία αλλά και για όλη την Περιφέρεια. Στη συνάντηση αυτή μπήκαν οι βάσεις για να επιλυθούν το επόμενο διάστημα,  τα ζητήματα τα οποία έχουν ήδη μελετηθεί από τον κ. Τατούλη. Έργα σημαντικά που είναι ικανά να αναβαθμίσουν την Κόρινθο, όπως είναι το παραλιακό μέτωπο και το λιμάνι της πόλης μας, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν  από πόρους  του ΕΣΠΑ  και από ιδιωτικά κεφάλαια του προγράμματος JESSICA. Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι, έγινε μια κουβέντα με σαφή περιεχόμενο  πάνω σε ζητήματα τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα αρχίσουν σιγά-σιγά να υλοποιούνται στο εγγύς μέλλον,  παρότι αυτά αφορούν πολύ μεγάλα έργα. Η Κόρινθος και η Κορινθία αρχίζει να μπαίνει στο κέντρο του ενδιαφέροντος των ιθυνόντων της Περιφέρειας, ως ο Δήμος που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής γιατί τα
συγκριτικά  πλεονεκτήματα της Κορίνθου,  είναι σε θέση να δρομολογήσουν αποτελεσματικά την υλοποίηση των πλάνων που έχουν σχεδιαστεί για την Πελοπόννησο.
READ MORE - ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ !

Του υπ. Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Χρηματικές αποζημιώσεις του έτους 2009, για τους κωπηλάτες εργαζόμενους  αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας : Βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα, μετά από ενάμιση χρόνο ! Η διαδικασία προσδιορισμού τους αποδεικνύεται λάθος μέγα από πάσης απόψεως. Εξαναγκάζονται έτσι οι αμπελουργοί να περιμένουν ακόμα και επανεξέταση του θέματος ή και νέες ακόμα ενστάσεις σε χρόνο πρόσθετο και απροσδιόριστο. Υποχρεώνονται οι συμπολίτες μας αμπελοκαλλιεργητές να προσφύγουν οργανωμένα-με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας-στα
αρμόδια Δικαστήρια. Κατευθύνονται στη δικαιοσύνη να βρουν το δίκιο τους. Τα λεφτά τους! Θα δικαιωθούν άραγε ; Το ευχόμαστε ολόψυχα. Δυνατός ο θεός να στηρίξει τον αδύναμο. Τα ταμεία του κράτους πάντως είναι άδεια.  Το εθνικό σκάφος έχει βρει ξέρα. Και το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει. Βουλιάζει, συμπαρασύροντας και σύσσωμη τη χώρα. Επιβάλλοντας να διασχίσουμε καινούργιες θάλασσες με καινούργια σκαριά.
READ MORE - ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ !

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 2ο Agro Quality Festival

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στο «2ο Agro Quality Festival  - Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 13 – 15 Μαΐου 2011, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, και στο οποίο θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε ενώσεις βιοκαλλιεργητών καθώς και σε μεμονωμένους αγρότες ή μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.
READ MORE - Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 2ο Agro Quality Festival

“ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ”

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 14 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου 2011 ώρα 9.30μ.μ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (τέρμα Κολιάτσου)


Η εξερεύνηση  μιας γυναίκας  από την γέννηση της, την σχολική ηλικία , το φλερτ,  την γνωριμία , το σεξ, τον έρωτα, το γάμο, το παιδί και τον χωρισμό μέσα από φανταστικές ιστορίες και μερικές πραγματικές. Η διαδρομή περιλαμβάνει και τα αντίστοιχα αντρικά  χνάρια που  την  συνόδευσαν. Διάρκεια παράστασης :1 ώρα  & 10 ΄περίπου. Η Θεατρική ομάδα του Αθέατου Θεάτρου δραστηριοποιείται  εδώ και 20 περίπου χρόνια, στην Κόρινθο, δημιουργώντας πειραματικές   παραστάσεις όπως: “Η Μόμο”, “Αποσπάσματα Ερωτικού Λόγου”, “Όνειρο θερινής νυκτός”, “Ο Γάμος”, “Μάκβεθ”. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
READ MORE - “ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ”

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

Επιμορφωτική διάλεξη στο Κ.Α.Π.Η. του Δ. Βέλου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική διάλεξη στο Κ.Α.Π.Η. του Δ. Βέλου από τον Ερυθρό Σταυρό με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ-ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ».  Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κος Ψυχογιός Ευάγγελος, Καρδιολόγος, συνεργατης του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Με το τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι συμμετέχοντες πολίτες να θέσουν στον εισηγητή σχετικά ερωτήματα και τυχόν απορίες τους. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό έντυπο υλικό του Ιδρύματος.  Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο Κ.Α.Π.Η. Δ. Βέλου, στην οδό Αγ. Μαρίνης 81 στο Βέλο, στην κ. Αναστασία Παλαιολόγου (Κοιν. Λειτουργός) τηλ. 2742035310, καθημερινά 8.30 έως 12.30.
READ MORE - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

Στο Βέλο συναυλία-Αφιέρωμα στους ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο

O Δήμος Βέλου Βόχας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα παρουσιάσει Συναυλία-Αφιέρωμα στους ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο, την Κυριακή 15 Μαϊου 2011 και ώρα 20.00 στο Ζευγολατιό (πρώην κινηματογράφο ΄΄ΑΜΟΡΕ΄΄). Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας.
•    Τη μουσική έχει επιμεληθεί το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.
•    Το φιλολογικό μέρος της εκδήλωσης και τα βίντεο έχουν φροντίσει για το σύνδεσμο φιλολόγων η κ. Μαριλένα Ρουμπέκα και ο κ. Ντίνος Παρασκευόπουλος.
•    Ιδέα, σκηνοθεσία, επιλογή τραγουδιών: Χριστόφας Κωμαϊτης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
READ MORE - Στο Βέλο συναυλία-Αφιέρωμα στους ποιητές μας Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο

Έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΕΛΓΑ στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σε ξεσηκωμό οδηγήθηκαν τελικά οι αγρότες της Κορινθίας με το θέμα των ασφαλίστρων του ΕΛ.ΓΑ. Χθες το πρωί βρέθηκαν στον χώρο της περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας όπου και έκαψαν στον προαύλιο χώρο τα σημειώματα του ΕΛΓΑ που απαιτεί υπέρογκα όπως καταγγέλλουν ποσά για την ασφάλιση της παραγωγής τους. Όπως δήλωσε από τον χώρο όπου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόχας κ. Γιάννης Παπαλέκκας, τα χρήματα είναι πολλά και ζητούνται άδικα. Η λύση που έχει προταθεί εκ μέρους των αγροτών είναι η παρακράτηση φόρων ανάλογα με τον όγκο της παραγωγής τους για την πληρωμή των ασφαλίστρων, πρόταση που ελπίζουν να εισακουστεί από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ίδιοι οι αγρότες εξέφρασαν σε δηλώσεις τους την απόγνωση στην οποία οδηγούνται, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αντιπροσωπεία αγροτών παρέδωσαν ψήφισμα στον Γ. Δέδε…
Αντιπροσωπεία των αγροτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κώστα Παπαβασιλείου βρέθηκε στην συνέχεια στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργου Δέδε προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών της Κορινθίας. Σε δηλώσεις τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πολύωρη συνάντηση που με αφορμή τα συγκεκριμένα προβλήματα των αγροτών με τον ΕΛΓΑ, οδηγήθηκε στην χάραξη κοινών δράσεων μεταξύ των αγροτών και της περιφερειακής ενότητας με στόχο τη δημιουργία μίας νέας οικονομικής πολιτικής για τους αγρότες που θα πλαισιώνεται από σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής όπως για παράδειγμα το πολυπόθητο φράγμα του Ασωπού.










           






















 
READ MORE - Έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΕΛΓΑ στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης το Σάββατο στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο θα βρεθεί το Σάββατο το απόγευμα ο αν. υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με θέμα την πολιτική συγκυρία. Η επίσκεψη του ιστορικού στελέχους του κόμματος έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και τη χώρα και σίγουρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα αναφερθεί εκτενώς στην κρίση και στις προσπάθειες που γίνονται για να βγούμε απ΄ αυτή όσο γίνεται πιο αλώβητοι και ενώ η Ελληνική κοινωνία βιώνει ήδη δύσκολες ώρες. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας αναφέρονται τα εξής: «Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνουμε με θέμα την πολιτική συγκυρία.   Το θέμα θα αναπτύξει   ο Αναπληρωτής  Υπουργός  Πολιτισμού και Τουρισμού  κ. Τηλέμαχος  Χυτήρης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου  2011, στις 7:00μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Κορίνθου».
READ MORE - Ο Τηλέμαχος Χυτήρης το Σάββατο στην Κόρινθο

Ως Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία μπορούν να λειτουργούν, όσων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες

Μετά από ερώτηση την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος Μανωλάκης στο  Υπουργείο Εσωτερικών ο Υφυπουργός  κ. Γ. Ντόλιος   αναφέρει ότι :  «…με προεδρικά διατάγματα που εκδίδονται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κα μετά από γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν να μεταφέρονται σε Δήμους αρμοδιότητες υφιστάμενων, κατά την δημοσίευση του παρόντος, Λιμενικών Ταμείων. Με όμοια προεδρικά διατάγματα μπορούν να καταργούνται υφιστάμενα Λιμενικά Ταμεία. Συνεπώς, ως Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία λειτουργούν εκείνα τα νομικά πρόσωπα, για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έκδοσης τόσο του π.δ/τος μεταφοράς αρμοδιοτήτων  όσο και του αντίστοιχου π.δ/τος κατάργησης του Κρατικού Λιμενικού Ταμείου».   
READ MORE - Ως Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία μπορούν να λειτουργούν, όσων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες

Κρίσιμες ώρες για τον διαδηλωτή που τραυματίστηκε στα επεισόδια

 


Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην οδο Πανεπιστημίου
 
 
Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη λήξη της κεντρικής απεργιακής πορείας στο Σύνταγμα. Ένας 31χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Μετά το χειρουργείο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή σε πολύ σοβαρή κατάσταση.  Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και με τα εως τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στην εντατική δύο έως τρεις ημέρες. 
Τι διέγνωσαν οι γιατροί
Το ιατρικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ αναφέρει αναλυτικά: «Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσκομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περί ώρα 14. 45 συνεπεία, αναφερόμενου ξυλοδαρμού.  Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικό τραύμα στο κρανίο κυρίως δεξιά, και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακά έκπτωση του επιπέδου συνείδησης και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής Πρώτων Βοηθειών, παρουσίασε κώμα με συνοδή ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.  Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκέφαλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου, εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκέφαλου. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπιέση του εγκέφαλου και ανάσχεση της αιμορραγίας . Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό φαρμακευτική αγωγή και μηχανικό αερισμό . Παρά τη σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη». Σύμφωνα με την τοπική ΕΙΝΑΠ, το συνδικαλιστικό φορέα των ιατρών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα».

Τα επεισόδια στην Αθήνα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος δέχθηκε το πλήγμα στο κεφάλι στην αρχή της Πανεπιστημίου, μπροστά σε γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για μεταφορά τραυματιών από την Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες 12 άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, το οποίο εφημέρευε χθες Τετάρτη. Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σώμα της πορείας πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Στη συνέχεια οι συγκρούσεις εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο, με τους διαδηλωτές να σπάνουν κομμάτια μαρμάρου από καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και μέχρι το ύψος της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη. Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στα Εξάρχεια, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έγιναν συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τις οδούς Τζωρτζ και Στουρνάρη, όπου ομάδα διαδηλωτών είχε οχυρωθεί νωρίτερα μέσα στο Πολυτεχνείο. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 12 συλλήψεις και 18 προσαγωγές. Περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία της Τετάρτης, σύμφωνα με  πηγή της αστυνομίας.
----------------------
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του τραυματία το korinthianews.blogspot.com θεωρεί επιβεβλημένη την ενημέρωση των αναγνωστών του για το συγκεκριμένο θέμα.
READ MORE - Κρίσιμες ώρες για τον διαδηλωτή που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Η Κορινθία ψήφισε Δέδε και όχι Τατούλη...

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κύριε Π. Τατούλη, με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, είμαι αναγκασμένος ως πολίτης της Κορινθίας και της Πελοποννήσου να μεταφέρω σε σας και στον συνδυασμό σας, όσα ακούγονται και λέγονται τον τελευταίο καιρό στις γειτονιές και στα καφενεία όλης της Κορινθίας, δηλαδή στη βάση και στον απλό λαό που ψήφισε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σας, είναι βαθύτατα πικραμένοι απ΄ όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες. Και είναι βαθύτατα πικραμένοι και απογοητευμένοι, γιατί βλέπουν να επικρατεί μια περίεργη κατάσταση που δυστυχώς κάνει κακό -και δεν ξέρω πόσο θα κάνει ακόμα-, στο νομό μας και στην ίδια την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν αφήνουν περιθώρια για «κοκορομαχίες» επικράτησης και επίδειξη δύναμης των μεν και των δε. Οφείλω να σας πω, ακόμα κι αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, -ή δεν θέλετε-, ότι η Κορινθία ψήφισε τον Γ. Δέδε στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο και όχι τον Π. Τατούλη. Μπορεί να ακούγεται «κάπως», αλλά έτσι είναι τα πράγματα και μάλιστα κατά 80% περίπου! Και ξαφνικά βλέπουν να «παραμερίζετε» τον Αντιπεριφερειάρχη με τον τρόπο σας και να μην του δίνετε αρμοδιότητες, να «του κόβετε δηλαδή τα φτερά». Ενός πολιτικού άνδρα, για τον οποίο, σχεδόν το σύνολο της Κορινθίας, άσχετα από ποιο πολιτικό κόμμα προέρχονται, έχουν μόνο καλά λόγια να πουν, γιατί έχει λόγο, διάθεση για δουλειά και έργο και μπορεί να κοιτάει στα μάτια, τους συμπολίτες του γιατί ποτέ δεν τους κορόιδεψε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό που γίνεται, πιστέψτε με… Εσείς είστε όντως, ο άρχων της Περιφέρειας. Αφήστε όμως και τους αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες να κάνουν τη δουλειά τους. Και να είστε σίγουρος, ότι δεν θα χάσετε απ΄ αυτό, αλλά θα βγείτε στο τέλος πολιτικά και ηθικά κερδισμένος. Και ας σταματήσει πια αυτή η κόντρα με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί σε πολλούς μοιάζει υποκριτική και ετεροχρονισμένη. Γιατί δεν μπορεί να δεχτήκατε προ μηνών, μια τόσο μεγάλη πολιτική «αβάντα» από ένα κόμμα εξουσίας και με μεγάλη επιρροή στους πολίτες και ξαφνικά να αναφέρεστε με απαξίωση στους εκπροσώπους που το ίδιο έχει ορίσει. Δεν μπορεί τώρα να λέτε σε υπουργούς και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «να σας αφήσουν ήσυχους να κάνετε τη δουλειά σας», ενώ προεκλογικά ανέβαιναν σωρηδόν στο μπαλκόνι μαζί σας και σας στήριζαν. Αφού δεν τους διώξατε τότε από το βαγόνι, πως τους διώχνετε τώρα από το τρένο;

Γ. Ρουμελιώτης
READ MORE - Η Κορινθία ψήφισε Δέδε και όχι Τατούλη...

Σκέφτονται την πρόσληψη σεκιούριτι για την εγκληματικότητα στη Νεμέα

Αυξημένη εγκληματικότητα αντιμετωπίζει ο Δήμος Νεμέας, όπου πρόσφατα δημιουργήθηκε σημαντικό πρόβλημα με την κλοπή μεγάλης ποσότητας καλωδίων ρεύματος καθώς και οργάνων από γεώτρηση του δήμου αλλά και του μετασχηματιστή ρεύματος της γεώτρησης. Το τελευταίο αυτό γεγονός όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Νεμέας Ευάγγελος Ανδριανάκος έρχεται να συμπληρώσει την μεγάλη εικόνα της σημαντικής αύξησης της εγκληματικότητας στην περιοχή. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αστυνομική δύναμη του Αστυνομικού τμήματος της Νεμέας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της δεν επαρκεί και η Δημοτική Αρχή εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε συζητήσεις μάλιστα βρίσκεται ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης προκειμένου να συμπληρωθεί το έργο της αστυνομίας στην περιφρούρηση της Νεμέας από τους εγκληματίες που σε καθημερινή πλέον βάση λεηλατούν τις περιουσίες των κατοίκων.
READ MORE - Σκέφτονται την πρόσληψη σεκιούριτι για την εγκληματικότητα στη Νεμέα

Αντιδράσεις στον Άγιο Βασίλειο για την ίδρυση λατομείου εντός αρχαιολογικού χώρου

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, στον πρώην Δήμο Τενέας, για το υπό ίδρυση λατομείο που πρόκειται να γίνει στην περιοχή από γνωστή ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία. Οι κάτοικοι αντιδρούν, διότι λίγα μόλις μέτρα από το σημείο υπάρχει ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος (προϊστορικός οικισμός), ο γνωστός σε όλους ιστορικός χώρος των Δερβενακίων – Αγίου Σώστη και το βυζαντινό μνημείο της Ζωοδόχου Πηγής. Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα, σύσσωμοι οι κάτοικοι αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ χθες έδωσαν δυναμικό παρόν και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα…

Π. Παρασκευάς: ΄Οι κάτοικοι σύσσωμοι  εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους΄

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Π. Παρασκευάς, τόνισε: «Σε απόσταση αναπνοής από την τοποθεσία Ζυγουριές, ο οποίος είναι από τους σπουδαιότερους σωζόμενους ακόμη προϊστορικούς οικισμούς των Βαλκανίων και επίσημα κηρυγμένος ως αρχαιολογικός χώρος και ακόμη δίπλα από τον γνωστό ιστορικό χώρο των Δερβενακίων - Αγίου Σώστη ( τοποθεσία επίσημα κηρυγμένη ως ιστορικός χώρος και ως χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους) και ακόμη σε ελάχιστη απόσταση από το επίσης κηρυγμένο βυζαντινό μνημείο της
Ζωοδόχου Πηγής, εκεί ακριβώς προβλέπεται να ιδρυθεί λατομείο ιδιωτικής εταιρίας κατασκευής αυτοκινητόδρομου. Το εν λόγω λατομείο απέχει μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το εκεί σωζόμενο Αδριάνειο υδραγωγείο. Να πούμε ακόμη ότι το ιδιωτικό αυτό λατομείο είναι πλησίον κατοικημένης περιοχής και άμεσα συνορεύει με καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου Αγίου Βασιλείου Κορινθίας. Στις  09-05-2011 οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου σύσσωμοι σε γενική συνέλευση εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην ίδρυση του λατομείου αυτού. Επίσης συντονίζουν τις διαμαρτυρίες τους για άμεσες δυναμικές εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες τόσο μέσα από τα θεσμικά όργανα, όσο και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Χθες  10-05-2011 πραγματοποιήθηκε δυναμική παρουσία στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό».
READ MORE - Αντιδράσεις στον Άγιο Βασίλειο για την ίδρυση λατομείου εντός αρχαιολογικού χώρου

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τατούλη στην Π.Ε. Κορινθίας

Την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας επισκέφτηκε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του αν. υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη το περασμένο Σάββατο. Πληροφορίες έλεγαν από νωρίς χθες το πρωί ότι ο ίδιος έκανε ελέγχους και ότι «πέρασε από κόσκινο» αρκετές υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας, αλλά κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που ακολούθησαν, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο.  Και οι δύο άνδρες στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το σχεδιασμό έργων στην Κορινθία και συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να υπάρξουν για να απορροφηθούν όσο γίνεται περισσότερα κονδύλια για έργα ανάπτυξης και προόδου σε όλη την Πελοπόννησο….

΄Κράτησε χαμηλούς τόνους΄...
Έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης που είχε σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης  μέσα από δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κορινθίων. Ο κ. Τατούλης κλήθηκε να διευκρινίσει την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο περί απρέπειας υπουργών σε ότι αφορά παρεμβάσεις τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν προσωπική αναφορά στην πρόσφατη παρέμβαση του κ. Μπεγλίτη αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην
Περιφέρεια, αλλά γενική διαπίστωση με πολιτικούς όρους. «Είναι από τις καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόοδο του τόπου η υπευθυνότητα από όλους μας. Δεν μπορεί να είναι ένα αδιάκοπο κουτσομπολιό η πολιτική ζωή του τόπου μας. Οφείλουμε όλοι να αποδώσουμε τα μέγιστα στον θεσμικό ρόλο που μας έχουν αναθέσει», δήλωσε σχετικά ο κ. Τατούλης.

΄Η Περιφέρεια θέλει ένα «γερό» Πανεπιστήμιο΄…
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους Πελοποννήσιους πολίτες κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην φημολογούμενη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο ίδιος τόνισε ότι για τον στόχο του υψηλού βαθμού αυτοδιαχείρισης που επιθυμεί να επιτύχει για την Πελοπόννησο η Περιφέρεια, το γερό πανεπιστήμιο είναι ένα βασικό εργαλείο. Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δεδομένη η πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διατηρήσει ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός να αποφασίζει ερήμην των Πελοποννήσιων Πολιτών για τέτοια σημαντικά ζητήματα.
READ MORE - Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τατούλη στην Π.Ε. Κορινθίας

Αντιπρόεδρος της Εξεταστικής για την υπόθεση των υποβρυχίων ο Α. Μανωλάκης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση κατασκευής και επισκευής υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, στην πρώτη συνεδρίαση της χθες Τρίτη 10.05.2011. Στην προεδρία της επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης. Η Επιτροπή αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας σε σύντομο χρονικό διάστημα, έως τις αρχές Ιουνίου, το έργο εντοπισμού ευθυνών του πρώην Υπουργού Άμυνάς κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Παράλληλα αποφασίστηκε ο προγραμματισμός της Επιτροπής και η κατάρτιση καταλόγου μαρτύρων, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει η κατάθεσή τους. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της κρίσιμης πολιτικής συγκυρίας ο κ. Μανωλάκης ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να συμβάλει σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής στην ουσιαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
READ MORE - Αντιπρόεδρος της Εξεταστικής για την υπόθεση των υποβρυχίων ο Α. Μανωλάκης

Στη μάχη των Πανελλαδικών μπαίνουν 1421 Κορίνθιοι μαθητές

-Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων – 13 εξεταστικά τμήματα στην Κορινθία

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ανοίγει αύριο Πέμπτη η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 το πρωί. Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας). Όλα είναι έτοιμα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των μαθητών, σε ότι αφορά τα 13 εξεταστικά κέντρα της Κορινθίας επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Χριστόφας Κομαΐτης. Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ήδη οριστεί οι επιτηρητές των εξετάσεων στους οποίους και έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες. Ο ίδιος συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα στους 1421 υποψήφιους στην περιοχή της Κορινθίας καθώς και στους γονείς τους για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, ενώ ευχήθηκε μέσα από τις δηλώσεις του καλή επιτυχία και εκπλήρωση των οραμάτων για τους μαθητές που την Πέμπτη πρόκειται να ξεκινήσουν να εξετάζονται με πρώτο το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιου δοξολογία για τους μαθητές που θα μετάσχουν στις Πανελλαδικές, ενώ η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.
READ MORE - Στη μάχη των Πανελλαδικών μπαίνουν 1421 Κορίνθιοι μαθητές

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία καλούν τα συνδικάτα

-Δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Κόρινθο στις 10:00 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο στην οδό Κολοκοτρώνη και του ΠΑΜΕ στην  πλατεία Περιβολάκια…

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας  απευθύνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και σε τοπικό επίπεδο, το εργατικό Κέντρο Κορίνθου και το ΠΑΜΕ. «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι άνεργοι με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση» αναφέρει η Συνομοσπονδία. «Απεργούμε εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για τις άδικες και σκληρές πολιτικές που εκτοξεύουν την Ανεργία, διευρύνουν την ψευτο-απασχόληση καταπατούν τις ΣΕΕ και τα εργασιακά δικαιώματα, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο πλούτο, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την έξοδο από την κρίση και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας» τονίζει η ΓΣΕΕ. Οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν και την κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Επίσης, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, το προσωπικό των ΟΤΑ και οι δημοσιογράφοι. Δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Κόρινθο στις 10:00 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο στην οδό Κολοκοτρώνη και του ΠΑΜΕ στην  πλατεία
Περιβολάκια…

Κ. Μαλανδρένης: Πρέπει να δώσουμε βροντερό παρόν

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Μαλανδρένης, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι πληγέντες από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δοκιμαζόμενοι πολίτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, θα δώσουν «βροντερό παρόν» στη σημερινή απεργία, για να διαδηλώσουν μαζικά ενάντια στην αντιεργατική πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στην χώρα. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με αφορμή το κάλεσμα του στην απεργία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν στην σημερινή εποχή οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Κορινθίας, τονίζοντας ότι είναι πολλές αυτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης με φυσικό επακόλουθο και την αύξηση της ανεργίας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση για την χρηματοδότηση των μικρών κυρίως επιχειρήσεων καθώς χωρίς αυτές η τοπική οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να επιβιώσει.
READ MORE - Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία καλούν τα συνδικάτα

Πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Πορεία Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μέλη του Κοινωνικού Forum Κορινθίας ξεκινώντας από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο και καταλήγοντας στο Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης. Τα μέλη του Κοινωνικού Forum, διαμαρτύρονται για το υπαρκτό πρόβλημα της αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων στο ταμείο που επιδέχεται σοβαρών κυρώσεων εκ μέρους της πολιτείας. Όπως τόνισαν τα μέλη σε δηλώσεις τους η πρωτοβουλία τους είναι πολιτική και όχι κομματική και επιθυμούν να εκφράσουν το
τέλμα στο οποίο βρίσκεται το 50% περίπου των αυτοασφαλιζόμενων επαγγελματιών που αδυνατεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ κινδυνεύοντας να χάσει την περιουσία του με τις δικαστικές διώξεις που ακολουθούν την αδυναμία πληρωμής. Όπως ανέφεραν μέλη του Κοινωνικού Forum Κορινθίας, η κατάθλιψη και η απάθεια απέναντι στα τεκταινόμενα στον Ελλαδικό χώρο από τους ίδιους τους πολίτες είναι κάτι που τρομάζει και ο σημαντικότερος λόγος της πραγματοποίησης της διαμαρτυρίας είναι η ίδια η κινητοποίηση αντίθετα στα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές του μνημονίου. Τα μέλη του Κοινωνικού Forum κατέθεσαν και σχετικό ψήφισμα στον ΟΑΕΕ αλλά και στην εισαγγελία Κορίνθου, ενώ προτίθενται να κινηθούν και νομικά για το ζήτημα κατά παντός υπευθύνου φέρνοντας το ζήτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
READ MORE - Πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Δεν θα συναντηθούν οι δικηγόροι με την τρόικα

Με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν οι δικηγόροι της χώρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας των 63ων δικηγορικών συλλόγων την Δευτέρα, να μην παρεβρεθούν σε συνάντηση με εκπροσώπους της Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία είχαν προσκληθεί από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο κύριος λόγος που τους οδήγησε στην απόφαση τους αυτή είναι πως οι εκπρόσωποι της Τρόικα δεν αποτελούν θεσμικά όργανα του δημοκρατικού συστήματος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα δεν είχαν δώσει και καμία ενημέρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν. Οι δικηγόροι ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο κ. Νικολόπουλος δεν αρνούνται τον διάλογο, όταν αυτός γίνεται με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και όχι όπως τόνισε με εκπροσώπους τραπεζών.
READ MORE - Δεν θα συναντηθούν οι δικηγόροι με την τρόικα

Χ. Μουρελάτος: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση επίθεσης με καλάσνικοφ από οπαδούς

Η πρωτοφανής υπόθεση των οπαδών με τα καλάσνικοφ που εκτός από την Κορινθία συγκλόνισε και ολόκληρο το Πανελλήνιο θεωρείται εξιχνιασθείσα ως προς τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτήν, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη και των δύο ακόμα συμμετεχόντων στην αιματηρή επίθεση με τα καλάσνικοφ από οπαδούς του Ολυμπιακού προς οπαδούς του Παναθηναϊκού τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αυτό υποστήριξε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χ. Μουρελάτος, ο οποίος και τόνισε ότι η κινητοποίηση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας ήταν άμεση από την πρώτη στιγμή. Παρά τις έρευνες το όπλο ή τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν ανεβρεθεί ακόμα, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Μουρελάτος ο 22χρονος που συνελήφθη θα οδηγηθεί σήμερα στον Ανακριτή. Ο κ. Μουρελάτος αναφέρθηκε παράλληλα και σε επιτυχίες που σημείωσε τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.  Ο ίδιος ευχαρίστησε δημόσια την Ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και την ΟΠΚΕ για την σημαντική συμβολή τους στην μείωση των κλοπών και των διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Κορινθίας.
READ MORE - Χ. Μουρελάτος: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση επίθεσης με καλάσνικοφ από οπαδούς

Αρτοποιοί: Ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την απελευθέρωση του επαγγέλματος

Ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς θα μπορεί να πωλείται σε έναν μήνα το ψωμί από οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής πώλησης, στα πλαίσια του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Οι αρτοποιοί μέσω της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία τους καθώς, αν δεν εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που να θέτει προϋποθέσεις για την πώληση του ψωμιού τότε ελλοχεύουν κίνδυνοι υγείας αλλά και αφανισμού του «φούρνου της γειτονιάς». Ο Αρτοποιός κ. Νίκος Μαργέτης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη μία εξέλιξη που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να προμηθεύονται ψωμί χωρίς να γνωρίζουν που παράγεται. Ο κ. Μαργέτης τόνισε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος του αρτοποιού έχει ουσιαστικά καταργηθεί εδώ και χρόνια καθώς ο καταναλωτής μπορεί ήδη να προμηθευτεί ψωμί από τα σούπερ ή μίνι μάρκετ και όχι από τα παραδοσιακά αρτοποιία. Ο ίδιος τόνισε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προβληματίζονται όταν παρατηρούν τιμές άρτου πολύ χαμηλότερες από την μέση τιμή του ψωμιού στα αρτοποιία καθώς όπως επεσήμανε η διαφορά αυτή θα έχει και αντίστοιχο αντίκτυπο στην ποιότητα του προϊόντος.
READ MORE - Αρτοποιοί: Ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την απελευθέρωση του επαγγέλματος

Συνεδριάζουν στο Ξυλόκαστρο

Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 8:00 το βράδυ το Δ.Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  στην αίθουσα του Πνευματικού Ενοριακού Κέντρου Δερβενίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: Έκδοση ψηφίσματος για τη διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δερβενίου. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη πράξη «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου». Λήψη απόφασης περί σύμφωνης γνώμης του ΔΣ για ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ευρωστίνης. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2011. Λύση σύμβασης  του έργου Υποστήριξη της  προσυμβατικής διαδικασίας των συμπράξεων ΟΤΑ με ιδιώτες για το έργο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης  υδατικών  πόρων-δικτύου αποχέτευσης-επεξεργασίας λυμάτων. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη τακτική γενική συνέλευση του Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Ν. Κορινθίας. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου που θα μετέχουν  στις γενικές συνελεύσεις της ΖΗΡΕΙΑΣ ΑΕ. Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΔΗ ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
READ MORE - Συνεδριάζουν στο Ξυλόκαστρο

Συζήτησαν για την άψογη οργάνωση του ράλλυ Ακρόπολις

Την Παρασκευή 6- 5 -2011 έγινε συνάντηση μεταξύ της επιτροπής συντονισμού  για το ράλλυ Ακρόπολις του δήμου  που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Δέδε Γεώργιο, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μπάκο Γεώργιο, το μέλος Θωμαΐδη Πέτρο και  τους υπευθύνους  για την οργάνωση και την διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ Ακρόπολις,  Παύλο Αθανασούλα (οργανωτή), Ανίτα Πασαλή (αλυτάρχη)  και Χατζημιχάλη Αντώνη (Υπεύθυνος διαδρομής). Στην συζήτηση έλαβε επίσης μέρος ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητος Μουζάκης Αθανάσιος. Στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση, αναπτύχθηκαν λεπτομερώς όλα τα θέματα που αφορούν στην άψογη οργάνωση του ράλλυ στην πόλη μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 19 Ιουνίου. Δείτε όλο το πρόγραμμα στο   http://www.acropolisrally.gr. Στην συνέχεια, μίλησε ο Δήμαρχος στο τηλεοπτικό συνεργείο της οργάνωσης, ο οποίος τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο μας να φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ράλλυ Ακρόπολις και ανέφερε ότι όλοι οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να παρακολουθήσουν το ράλλυ από κοντά αλλά και να απολαύσουν τα υπέροχα φυσικά και αρχαιολογικά μέρη του τόπου μας  καθώς η φύση είναι πολύ γενναιόδωρη στον δήμο μας.
READ MORE - Συζήτησαν για την άψογη οργάνωση του ράλλυ Ακρόπολις

Κ. Κόλλιας: Θα δικαιωθούν οι προσφυγές των αμπελοκαλλιεργητών στα δικαστήρια

Με αφορμή την προσφυγή πολλών αμπελοκαλλιεργητών της Νεμέας στα δικαστήρια για την υπόθεση των αποζημιώσεων του 2009, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε: «Έπειτα από επί ενάμιση χρόνο εμπαιγμού τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας πήραν την απόφαση να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν όσα βάσει νόμου δικαιούνται. Την πρωτοβουλία είχε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας και ο Πρόεδρος κ. Γεωργούσης, τον οποίο θέλω να συγχαρώ για υπεύθυνη και μαχητική του στάση, τόσο όσο οι αποζημιώσεις εκκρεμούσαν, όσο και τώρα, που η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια. Είχα προειδοποιήσει το Υπουργείο για αυτή την εξέλιξη, καθώς ήταν πασιφανές ότι η διαδικασία που μεθοδεύθηκε για τον προσδιορισμό και, εντέλει, τον ακρωτηριασμό των αποζημιώσεων των αγροτών μας, ήταν πέρα και έξω από κάθε νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Καταρχήν αναγνώρισε ότι έγινε ένα λάθος, όπως είπε «διοικητικής μορφής». Είπε ότι «η μέθοδος η οποία επιλέχθηκε για να γίνουν οι εκτιμήσεις είχε κάποια στοιχεία πραγματικά ανεξάρτητα που δεν προβλέπονταν καθόλου από τον κανονισμό». Ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε για επανεξέταση, για σύσταση νέας επιτροπής, για νέες ενστάσεις, για μια διαδικασία δηλαδή που ποιος ξέρει πάλι πόσο χρόνο θα κρατήσει και τι αποτέλεσμα θα έχει. Όλα αυτά οδήγησαν τους αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας να καταφύγουν οργανωμένα στη δικαιοσύνη. Με βάση δε τα υπάρχοντα στοιχεία και τις δημόσιες παραδοχές του ίδιου του Υπουργού, έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι και σε αυτόν τον αγώνα βρίσκομαι στο πλευρό τους, προκειμένου να παρασχέσω οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, προκειμένου η δικαστική προσφυγή να έχει αίσια έκβαση και να μπορέσει η Νεμέα να διατηρήσει ισχυρή και υγιή την πιο δυναμική καλλιέργεια του Νομού μας.»
READ MORE - Κ. Κόλλιας: Θα δικαιωθούν οι προσφυγές των αμπελοκαλλιεργητών στα δικαστήρια

Πρώτη η ΠΑΣΚ με 53,76% στην Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας

-Τα αποτελέσματα των εκλογών των αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ…

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ:     356
ΕΓΚΥΡΑ:               346
ΑΚΥΡΑ- ΛΕΥΚΑ:  10
ΕΛΑΒΑΝ: ΠΑΣΚ   186   (53,76%)
ΔΙΚΤΥΟ               81  (23, 41%)
ΔΑΚΕ                       65  (18,79%)           
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ    14   ( 4,04%)   
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ:    ΛΕΚΚΑΣ ΗΛΙΑΣ  (137)
        ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (85)
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ:    ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ (64)
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ:        ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (35)
READ MORE - Πρώτη η ΠΑΣΚ με 53,76% στην Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας